Şimdi Ara

5760x1080 Çözünürlük / Ekran Kartı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fatihkayacioglu

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Konuyu takipteyim. Bende inşallah 3 tane asus vg248qe monitöründen alıp 5760x1080 çözürlükde kullanmak istiyorum. Ve oynamak istediğim oyun serileri şunlar: farcry,battlefield,starcraft,warcraft,NFS, Dota 2. Bundan başka oyunları da ooynarım belki ama bunlardan daha fazla sistem İsteyen oyunlar olmaz. Bu serileri ve bu serilerin bir sonraki devam oyunlarını (örnek: bf5, farcry 4, starcraft 3.) 5760x1080 çözünürlükte, medium-high ayarlarda oynatacak bir kart önerebilirmisiniz? Cf/sli da olabilir

o cozunurlukte ekran kartinin raminin bol olmasi lazim o yuzden en az 3gb 7950 cf yapman lazim.7970 cf ya da 4gb gtx770 sli da tercih edebilirsin.butce sorun degilse 3gb 780 sli veya yeni cikacak 4gb 290x cf isini daha uzun sure gorur.tek kartla zor o cozunurluk olsa bile uzun sure gitmez oyle devam oyunlarini filan oynayamazsin.

hocam zaten sli/cf yapabilirim diye ekledim. mesela gtx 780 sli gibi bir şey yapsam istediklerimi yaparmı? o devam oyunlarını oynayabilirmiyim? bir de şimdi 2 ekran kartı alırsam 2-3 yıl sonra üzerine bir 3. ekleyebilirim. bu durumda o istediklerimi yapabilirmiyim? devam oyunlarından 2 tane oynayabilirmiyim? mesela bf 5-6 çalıştırırımı 5760x1080de?

evet istediklerin icin 780 sli hatta mumkunse 290x cf yapman lazim.sli ve cf 2 kartin uzerinde mantikli degil basarim dusuyor yani 3. kartin getirisi daha az oluyor ikinci karta gore.calistirmak baska yuksek fps istemek son ayar istemek baska bir sey ki yuksek bir cozunurlukten bahsediyoruz 2-3 yil sonra bir kart daha takar biraz daha giderim fikrin mantikli degil.3 monitor gozunu bozacak hosuna gitmeyecek belki o da var.2k tek monitor daha mantikli bence ama bir musubet bin nasihatten iyiymis.

hocam 3 monitör kullanmak benim gözümnü yormaz, bir tanıdıkta görmüştüm ve kullandım, güzel oluyor. o yüzden 3 monitör için biraz istekliyim aslında. r9 290x cf yapsam isteklerim yerine gelirmi?

sistemi ne zaman toplamayi dusunuyorsun?290x performans olarak bal kaymak gibi olur tabi.4k icin iddiali bir kart oldugu ve crossfire koprusu olmadigi icin illa ki cf ve yuksek cozunurlukte test eden site olacaktir.

sistemi almayı düşündüğüm zamna, 15 günlük sömestr tatilinden sonra maximum 2-3 ay içinde alacağım inşallah.

2014'te nvidia yeni seri cikaracak diye duymussundur.2014 basi subat gibi cikar yahu modunda nvidia fanatikleri ama bence yaz hatta sonbahardan once cikmaz.sen en gec mayis diyorsun o zaman tekrar bakarsin duruma fiyatlar degisebilir indirim olabilir ama nvidia'nin yeni serisindeki hicbir kart 290x'ten daha hizli ve ucuz olmaz anca daha da kuvvetlisi olsun diye yeni seri bekleyebilirsin butce sorun degilse ama 290x incelemelerine bakinca begenecegini dusunuyorum.

• TİTAN 4 WAY SLİ
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Konuyu takipteyim. Bende inşallah 3 tane asus vg248qe monitöründen alıp 5760x1080 çözürlükde kullanmak istiyorum. Ve oynamak istediğim oyun serileri şunlar: farcry,battlefield,starcraft,warcraft,NFS, Dota 2. Bundan başka oyunları da ooynarım belki ama bunlardan daha fazla sistem İsteyen oyunlar olmaz. Bu serileri ve bu serilerin bir sonraki devam oyunlarını (örnek: bf5, farcry 4, starcraft 3.) 5760x1080 çözünürlükte, medium-high ayarlarda oynatacak bir kart önerebilirmisiniz? Cf/sli da olabilir

o cozunurlukte ekran kartinin raminin bol olmasi lazim o yuzden en az 3gb 7950 cf yapman lazim.7970 cf ya da 4gb gtx770 sli da tercih edebilirsin.butce sorun degilse 3gb 780 sli veya yeni cikacak 4gb 290x cf isini daha uzun sure gorur.tek kartla zor o cozunurluk olsa bile uzun sure gitmez oyle devam oyunlarini filan oynayamazsin.

hocam zaten sli/cf yapabilirim diye ekledim. mesela gtx 780 sli gibi bir şey yapsam istediklerimi yaparmı? o devam oyunlarını oynayabilirmiyim? bir de şimdi 2 ekran kartı alırsam 2-3 yıl sonra üzerine bir 3. ekleyebilirim. bu durumda o istediklerimi yapabilirmiyim? devam oyunlarından 2 tane oynayabilirmiyim? mesela bf 5-6 çalıştırırımı 5760x1080de?

evet istediklerin icin 780 sli hatta mumkunse 290x cf yapman lazim.sli ve cf 2 kartin uzerinde mantikli degil basarim dusuyor yani 3. kartin getirisi daha az oluyor ikinci karta gore.calistirmak baska yuksek fps istemek son ayar istemek baska bir sey ki yuksek bir cozunurlukten bahsediyoruz 2-3 yil sonra bir kart daha takar biraz daha giderim fikrin mantikli degil.3 monitor gozunu bozacak hosuna gitmeyecek belki o da var.2k tek monitor daha mantikli bence ama bir musubet bin nasihatten iyiymis.

hocam 3 monitör kullanmak benim gözümnü yormaz, bir tanıdıkta görmüştüm ve kullandım, güzel oluyor. o yüzden 3 monitör için biraz istekliyim aslında. r9 290x cf yapsam isteklerim yerine gelirmi?

sistemi ne zaman toplamayi dusunuyorsun?290x performans olarak bal kaymak gibi olur tabi.4k icin iddiali bir kart oldugu ve crossfire koprusu olmadigi icin illa ki cf ve yuksek cozunurlukte test eden site olacaktir.

sistemi almayı düşündüğüm zamna, 15 günlük sömestr tatilinden sonra maximum 2-3 ay içinde alacağım inşallah.

2014'te nvidia yeni seri cikaracak diye duymussundur.2014 basi subat gibi cikar yahu modunda nvidia fanatikleri ama bence yaz hatta sonbahardan once cikmaz.sen en gec mayis diyorsun o zaman tekrar bakarsin duruma fiyatlar degisebilir indirim olabilir ama nvidia'nin yeni serisindeki hicbir kart 290x'ten daha hizli ve ucuz olmaz anca daha da kuvvetlisi olsun diye yeni seri bekleyebilirsin butce sorun degilse ama 290x incelemelerine bakinca begenecegini dusunuyorum.

inşallah güzel bir kart olur r9 290x. bundan daha iyi kart çıkarırmı nvidia bilmem, ama ben nvidiayı tanıyorsam, yüzde 5-10 daha performanslı gpu yapıp, bunu yüzde 20-30 pahalıya satar. o yüzden ben mayısa kadar alacağım sistemde nvidia kartlar çıkarsa bir göz gezdiririm, ama çıkmazsa r9 290x alıcağım inşallah :) zaten en çok oynayacağım oyun battlefield serisi. zaten bu da amd gpulara özel optimizasyonlu diye duydum. hocam yardımların için teşekkür ederim. uzun bir sohbet ettik bende baya birşey öğrendim burda. bende geçenlerde kafamda 3 monitör kullanmayı kesinliştirdikten sonra ekran kartı arayışına geçmiştim. senin de yardımını aldığım iyi oldu :) teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

inşallah güzel bir kart olur r9 290x. bundan daha iyi kart çıkarırmı nvidia bilmem, ama ben nvidiayı tanıyorsam, yüzde 5-10 daha performanslı gpu yapıp, bunu yüzde 20-30 pahalıya satar. o yüzden ben mayısa kadar alacağım sistemde nvidia kartlar çıkarsa bir göz gezdiririm, ama çıkmazsa r9 290x alıcağım inşallah :) zaten en çok oynayacağım oyun battlefield serisi. zaten bu da amd gpulara özel optimizasyonlu diye duydum. hocam yardımların için teşekkür ederim. uzun bir sohbet ettik bende baya birşey öğrendim burda. bende geçenlerde kafamda 3 monitör kullanmayı kesinliştirdikten sonra ekran kartı arayışına geçmiştim. senin de yardımını aldığım iyi oldu :) teşekkür ederim

rica ederim.bf4 oynayacaksan aralikta amd GCN yani next generation mimarili kartlarda mantle guncellemesi diye bir seyler geveliyorlar.zannimca 7000 serisine de bu destegi verirlerse 7000 ve yeni ust kartlarda bf4 daha iyi oynanacak o yuzden nvidia %15 daha hizli kart cikarsa bile orali olma.sen alincaya kadar oyun cikacak aralik gececek ve duyacaksin zaten kullananlardan su su model amd kartlarda iyi diye.acil toplayacam deseydin problemdi ama ilkbaharda toplayacaksan hic sorun yok denenmis test edilmis onaylanmis bir kart alacaksin 290x tabii ki guzel bir kart cikacak da 600 650 dolar olayi bozuyor sadece yoksa tr fiyati 4gb gtx770 fiyati gibi 500 dolar+kdv olacak deseler tr'ye zor talep yetistirirlerdi.

• schneeman S kullanıcısına yanıt
    Min 4.5ghz hızında 4 (8ht) çekirdekli bir işlemciyle ve GTX780 SLI, GTX770 4GB SLI ile 3240x1080 portrait yada 5760x1920 surround setup ile FPS 60+ oyununuzu (BF3 ve BF4) oynarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Min 4.5ghz hızında 4 (8ht) çekirdekli bir işlemciyle ve GTX780 SLI, GTX770 4GB SLI ile 3240x1080 portrait yada 5760x1920 surround setup ile FPS 60+ oyununuzu (BF3 ve BF4) oynarsınız.

Peki 7970 CF ?.
  • quote:

Hocam o monitörler 120-144 Hz yani 60 Hz alın kalan bütçeyi ekran kartı veya işlemciye yatırın derim.

Ama bu konuları çık bilmiyorum yanlış olma ihtimali var
  • Buraya bakman yarar sağlayacaktır. http://www.anandtech.com/bench/GPU13/580
    Hiç kullanmadım hocam. Amd cf ta fcat sorunu vardı o sebepten uzak durdum. Şimdi cf için fcat olayını çözdüler lakin çoklu monitör de sorun halen devam etmekte. Siz madem 2014 için hazırlık yapıyorsunuz o halde r9 290x serisini takip edin.
  • rezes kullanıcısına yanıt
    Walla üstat 770 SLI çok kafama yattı. 780 SLI şu anda çok pahalı. Ancak 770 SLI de multi monitor setupda sıkıntı yaşar mıyım acaba ya ?. Eyefinity i iyi kotu biliyorum. Setup u da kurdum. SLı içinde muhtemelen 3. monitore aktif display isteyecek. R9 290x çok pahalı olur. Birde o kadar beklemek istemiyorum açıkçası ancak yeni seri kartlar çıkınca GTX 770 fiyatı çok düşermi acaba ne dersin ?. Şu anda 1200 TL civarında Vatan'da fiyatı.
  • rezes kullanıcısına yanıt
    Birde SLI modda micro stutter yada fcat problemlerini yaşıyor musun ?. Anladığım kadarıyla sende de 770 SLI var sanıyorum. Yada bir bilgin var mı SLI configurasyonlar için ?.
    780sli var bende. 144hz lik Asus VG248QE kullanıyorum surround için 3 tane. Aşağıdaki linkte biraz incelemem var.

http://forum.donanimhaber.com/m_73640570/mpage_1//tm.htm#73951832
  • Yeni çıkacak amd kartlarından biri 64 rop ile gelecekmiş yüksek çözünürlük için iyi olabilir BELKİ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 10 Ekim 2013; 1:58:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malicalik13

quote:

Hocam o monitörler 120-144 Hz yani 60 Hz alın kalan bütçeyi ekran kartı veya işlemciye yatırın derim.

O konuda sana katılıyorum aslında .Mesela bende çok gidip geldim bu 60 hz üstü monitorler için. Sonunda 5 ms lı ancak IPS Panel olan 27" Philips de karar kıldım. İyiki yapmışım. IPS panelin renk balansı ve görüntüsü muhteşem. 5ms gayet yeterli ve hiçbir şekilde ghosting yaşamıyorum. 24 den 27 ye geçtiğim içinde ciddi bir görüntü rahatlığı oldu.
    Bence 100mhz üstü TN Panel ve 1 ms yerine 60hz IPS panel ve 5ms.Ama bu kişiden kişiye değişebilir tabi.Bu benim yorumum.
    Ancak şunu net söyleyebilirim. TN panelden IPS e geçtikten sonra bir çok noktada özellikle oyunlarda oha görüntü aslında bu muymuş dediğim oldu..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.

Fazla uçmayın derim.. 1080p Metro Last Light Ultra ayarlarda oynuyorum, ve çok memnunum.

1080p'den bahsetmiyoruz yanliz burada, 3 tane 5760x1080 monitörden bahsediyoruz

Tek kartla, en azından single gpu bir kartla bu oek mümkün görünmüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [TR]-Lion

quote:

Orijinalden alıntı: schneeman

Şu anda core i7 2600k oc ile 4.0 ghz de kullanıyorum.
    Bu yeterli olmaz mı ?.

Darboğaz olur.

En düşük 3930k alman lazım

Kusura bakmayın ama yav he he demek istiyorum.

Eyefinity sahibiyim, 7870 CF ile Crysis 3 dışında tüm oyunları 5760x1080'de ultra'da oynayabiliyorum, herhangi bir darboğazdı falan yok abartılacak bir şey değil.

Battlefield 3 için örnek vereyim, tek monitörde onlineda 140-160 fps ile oynuyordum, üç monitörle 60-70 fpsde oynuyorum. Doğrudan 3 e bölünmüyor alınan fps miktarı.

Forumdaki efsaneler bi türlü bitmiyor, crossfire isteyen herkese 800 wattlık psu önermeler, ona darboğazlar buna darboğazlar falan.

Kullandığım sistemle Battlefield'tan çıkalı 2 saat olmadı, dediğim gibi aldığım fps miktarı 60-70, prizden çekilen güç miktarı da 450 watt civarı.

Hatta 5760x1080 bile değil, bezel compensation dahil olduğu için 5916x1080 de oynuyorum, bir tane oyunda bile ultradan kıstığımı hatırlamıyorum Crysis 3 hariç, ya da darboğaz kelimesinin yanından bile geçtiğimi hatırlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 10 Ekim 2013; 3:27:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

quote:

Fazla uçmayın derim.. 1080p Metro Last Light Ultra ayarlarda oynuyorum, ve çok memnunum.

1920x1080p'den bahsetmediğinizi ben de biliyorum. Tıtan sahibi biri olarak ben çoklu monitör çözümlerini pe sevmiyorum.
    Gerçek oyuncu bence en yüksek performansı alacağı sistemi tercih edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 10 Ekim 2013; 11:23:52 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

quote:

1920x1080p'den bahsetmediğinizi ben de biliyorum. Tıtan sahibi biri olarak ben çoklu monitör çözümlerini pe sevmiyorum.
    Gerçek oyuncu bence en yüksek performansı alacağı sistemi tercih edecektir.

Ha kusura bakmayın, yanlış anlamışım

Benim için de 1080p bir monitör gayet yeterli fakat herkesin kendi zevki sonuçta. Yarış oyunlarında özellikle ayrı bir havası oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: schneeman

quote:

Orijinalden alıntı: malicalik13

quote:

O konuda sana katılıyorum aslında .Mesela bende çok gidip geldim bu 60 hz üstü monitorler için. Sonunda 5 ms lı ancak IPS Panel olan 27" Philips de karar kıldım. İyiki yapmışım. IPS panelin renk balansı ve görüntüsü muhteşem. 5ms gayet yeterli ve hiçbir şekilde ghosting yaşamıyorum. 24 den 27 ye geçtiğim içinde ciddi bir görüntü rahatlığı oldu.
    Bence 100mhz üstü TN Panel ve 1 ms yerine 60hz IPS panel ve 5ms.Ama bu kişiden kişiye değişebilir tabi.Bu benim yorumum.
    Ancak şunu net söyleyebilirim. TN panelden IPS e geçtikten sonra bir çok noktada özellikle oyunlarda oha görüntü aslında bu muymuş dediğim oldu..

Doğru değişir.Mesela ben bütçem olsaydı tek monitörde VG alırdım,Asus'un monitöründen.

Ama zaten IPS kadar vardır o monitörün renk kalitesi tabii İPS daha iyi orası ayrı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.