Şimdi Ara

5820K(3.3Ghz) 4.4 Ghz Overclock Test Sonuçları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: overclockingg

işlemcim 5820k
    anakart x99 deluxe
    ram 4 adet Corsair Dominator Platinum Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3200MHz toplamda 64gb 3200 mhz

sorunum xmp profili aktif etmediğimde bilgisayar açılmakta ama xmp aktif edince 3200 mhzde makina acılmamakta

32gb ram kullanırken xmp modda bilgisayar acılmakta acaba sizce sorun nedir ?

ayrı ayarı kombinasyonlar denedim , kendim manuel 3200 mhz getirdiğimde niye makina acılmadı ama 2400mhz sectıgımde amkına acılmakta
    blck :125 yaptıgımda yine acılmadı sizde problem nedir nasıl aşabilirim

dahili bellek kontrolcüsüne voltaj yetrsiz geliyor sanırım onu manuel olarak artırmanız lazım, bellek miktarı arttıkça daha fazla gereksinim duyuyor.
  • overclockingg O kullanıcısına yanıt
    MemVoltajın kaç?

Her iki kanalada en az 1.35v lazım.
    Elinizdeki islemcinin default voltaji 2133 mhz dir. siz bu hizi xmp moda alarak bir nevi oc yaparak 3200 mhz elde ediyorsunuz. 8 kanalda bu hizi yakalayamazsiniz. asus 8 kanalda 2133 mhz den uzerini garanti etmez. kullandiginiz ram modeline gore hizlar degisiklik gosterir. ram hizini xmp olarak degil el ile girip voltaji 1.350 olarak ayarlayiniz. Bu sekilde cikabildigi yere kadar deneyip orada birakmanizi tavsiye ederim. Eger 64 gb ram kullanmak isterseniz 4x16gb 4 kanal olarak kullanarak 3000+ mhz hiza cikabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi voltajla oynamam lazım ?

DRAM SVID SUPPORT : AUTO
    DRAM VOLTAGE ( CHA , CHB ) : AUTO
    DRAM VOLTAGE ( CHC , CHD ) : AUTO

5820K(3.3Ghz) 4.4 Ghz Overclock Test Sonuçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi overclockingg -- 11 Kasım 2016; 17:31:14 >
    Son iki satirdaki dram channel voltage'ları autodan cikart, 1.35v yap save et sistemi yeniden baslat sorunun cozulecektir.

• FIREWALL kullanıcısına yanıt
    XMP MOD ACIP MI YAPIYIM BUNLARI HOCAM YOKSA MANUEL ELLE 3200 MHZ CEKİP SONRA MI 1,35 YAPIM ?
    Xmp aç sonra manuel 1.35v ver...

bi türlü beceremedim hocam , olmadı malesef bende 2 kiti satıyorum :S
    cıkarıp tek tek denedım sorunsuz 32 gb da 3200 görüyor ama 64 gb 3200 makina yemedi bir türlü
    heralde 4 kit 2 * 8 16 gb 3200 mhz sistem izin vermiyor cunku en fazla 2400 mhz ye izin vermekte
    Ramlerin sucu yok, mevzun anakartinla ilgili. En guncel bios'u flash at. Marka/Model neydi?

• sadece voltajla alakalı olmuyor bu durum bazen anakart ram uyumsuzluğu olduğundada aynı problem oluyor.

bence problem anakart 100 seri bi anakartla problem çözülür diye düşünüyorum mesela z170-deluxe olsa bu problem olmayabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 29 Kasım 2016; 18:19:22 >
    Yok hocam zaten ramde suc var demedim cunku ramleri tek tekte denedim 3200mhz almakta hatta 32 gb denedim yine sıkıntı yok 3200 mhz alıyor 64 gbda sadece 2400 oluyor ki dediğiniz ram voltage denememe ragmen ama ramde bir sıkıntı yok onu biliyorum başka bişi var
    Anakart model : asus x99 deluxe
    Bios güncel version : 3402

Memory QVL (Qualified Vendors Lists)listesine baktınmı anakartının?
    elindeki ramler anakart listesinde yok sorunsuz 64gb xmp aktif olması için bu ramler gerekiyorhttp://www.corsair.com/en-gb/dominator-platinum-series-64gb-8-x-8gb-ddr4-dram-3200mhz-c16-memory-kit-cmd64gx4m8b3200c16 arkadaştaki ramler 100 chipsetiyle uyumlu gözüküyor aradığı kan yukardakı linkte ama ayrıca not düşmüş asus XMP'yi DDR4 3200 MHz veya daha yüksek bir seviyede çalıştırırken, sistemin kararlılığı CPU'nun yeteneklerine bağlıdır demiş artı olarak kullandığı anakartın 2 ram listesi var birisi 5.. serisi işlemcilerle uyumlu olanlar diğeri i7-6xxx serisiyle 3200 desteğini sadece i7-6xxx serisiyle vermiş olay bu.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.