Şimdi Ara

5820K(3.3Ghz) 4.4 Ghz Overclock Test Sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anakart : Asus Deluxe X99
    Ram : 32 Gb Corsair 2666Mhz

Değerler ;

Voltaj : 1,273V
    Blck : 100Mhz
    Çarpan : 44
    Ram : 2666Mhz Manuel
    Cpu Vram : 1,920V

Görüşlerinizi , yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi beklemekteyim, şimdiden iyi forumlar herkese , bu videoyu izlereyek yapıldı işlemler ;https://www.youtube.com/watch?v=Nj4ixZE7EWo

Kafadan 4.4 Ghz ile Overclock yapmaya başladım ve sanki başarılı oldum gibi gibi : 1 saat INTEL XTU Stres Testi ve Aida64 Stres testinde sıkıntı yaşamadım ve benchmark denemeleride yaptım.

----4.4 Ghz de Voltaj değerim 1.273V ----- Max 74C

***Aida64 Stres Test ;

***Yine aynı program içinde (aida64) bulunan ufak karşılaştırmalı testlerden aldım ;

5820K(3.3Ghz) 4.4 Ghz Overclock Test Sonuçları  5820K(3.3Ghz) 4.4 Ghz Overclock Test Sonuçları  5820K(3.3Ghz) 4.4 Ghz Overclock Test Sonuçları  5820K(3.3Ghz) 4.4 Ghz Overclock Test Sonuçları  5820K(3.3Ghz) 4.4 Ghz Overclock Test Sonuçları

*** Cpu-Z 1.77V Bench Testi ;

*** Passmark Testi ;

bu sıralamaya göre sonucu değerlendirebilirmiyiz ? ;https://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

*** Cinebench R11,5 Testi ;

*** Cinebench R15 Testi ;

***Realbench Testi (Asus) ;

***Intel XTU Bench Testi ;

*** Time Spy Testi ( Gereksiz ama denedim ) ;

-Yeni olduğum için overclockta başka ne testler denenmeli ?
    -Stabil olduğunu söyleyebilirmiyiz ? ( 20 saattir açık makina , testler alınmakta ve oyun oynanmakta çökme olmadı daha )
    - Sıcaklıkta yada voltajda bir sıkıntı varmıdır fazlamı sizce ?
    Yardımlarınızı bekliyorum hepinizden .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi overclockingg -- 24 Eylül 2016; 10:28:13 >

• fanları %100 yapıp prime95 testi yapın 15dk boyunca 75-80dereceyi geçmesin o zaman gayet stabil bir overclock diyebiliriz

15dk sonunda prime95 açıkken aida64 sıcaklıklarını atarsanız daha fazla overclock potansiyeli var mı anlayabiliriz mesela 50derecede çalışırsa daha fazla overclock potansiyeli var gibi gibi...

aida64 kıytırık bir stress testi programı diyeyim ama sıcaklıkları doğru gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 24 Eylül 2016; 10:38:48 >
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    hocam dediğiniz gibi oldu 11dk de sıcaklık 91 derece oldu bende testi sonlandırdım tahminimce artarak devam edicekti o sıcaklık :S
    demekki başarılı bir overclock olmamış
    tavsiyeniz yönlendirmeniz varsa sevinirim sıfırdan deneyebılırım o.c yi
  • overclockingg O kullanıcısına yanıt
    mavi ekran vermediği için overclock başarılı :)

ancak dediğiniz gibi sıcaklık sorunu var zaten oyunlarda işlemci o sıcaklıkları görmez prime95deki amaç stabiliteydi ve siz bu stabiliteyi sağlamışsınız gibi görünüyor

http://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i7-broadwell-e-6950x-6900k-6850k-6800k,4587-8.html

voltajı 1.25v yapabilirsiniz daha az ısınır 4.4ghz içinde idealdir

prime95 programı herkeste sıcak çalışıyor bunuda belirteyim gerçektende güçlü bir stress testi programı

1.25v ile 4.4ghz yapıp 5dklık prime95 testi yapın mavi ekran vermezse bu değerler işinizi görür

renderla uğraşıyor musunuz?
    render işleriyle uğraşıyorsanız prime95deki sıcaklık değerlerini görürsünüz o yüzden overclock değerini azaltmak gerekebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 24 Eylül 2016; 11:18:42 >

Hocam heralde mavi ekran vericekti sıcaklık artıyodu
    Yani road to mavi ekran olucaktı , render işitle uğraşmaktayım sistemide dün 2. El topladım acaba işlemcimi takoz bilemedim .
    4.0ghz yada 4.2 ghz çekip birde öyle denicem bakalım sonuç ne olucak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba PSU modeliniz nedir? Elimde 500W ve ayni model islemci var OC kapasitesini ogrenmek istiyorum da.

• Hocam cooler master 850w güç kaynağı var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hey masallah Bu konuda ne kadar bilginiz var mesela PSU kaldirmazsa donanima zarar gelir mi?

• Hocam overclockta sıfırım videoları açıp denemeler yapıyorum işte kafamca merak saldım bu işe bakalım bişiler yapabilcez mi
    Yoksa pek fazla bir bilgim yok açıkcası forumlardan yardım isteye isteye yapıcaz :)

• Anladim hocam ben de actim bir konu yardim bekliyorum

soğutucuda önemli faktör hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz?birde o sitedeki test değerlerine az voltaj ekleyip test edin o zaman daha stabil olabilir

1.21v 4.0ghz gibi
    Şimdi dediğiniz değeri deniyorum hocam sogutucu zalman cnpsx12 hocam eski biraz ama sanki iş görür gibi

1.20v ve 4.0ghz de prime95 te 63 derece geçmedi hocam dediğiniz gibi değer düşürünce sıkıntı yok , ama amacım yüksek ghz de stabilizeyi yakalamak biraz merak saldım bu işe, denemeleri devam :)
    Dediğiniz gibi voltajla çarpan düşürünce sıkıntısız ama skorlarda aldığım bench sonuclarında ciddi düşüşler var

1.26v 4.4ghzi görmek istiyorsunuz soğutucunuzda fena değil aynen şöyle bir bilgi var:

During CPU over-clocking, what is the maximum CPU wattage that CNPS12X can manage?
    CNPS12X, with its powerful cooling performance, can effectively cool 350 watts of heat for stable operation of over-clocked high performance CPU’s.

(internette araştırdığımda bir slaytın içinden buldum kısaca bayağı iyi soğutucu 350watta kadar çekilen elektrikten oluşacak ısıyı uzaklaştırma özelliğinden bahsediyor ki sizin cpunun o değerlerde 200wattan daha fazlasını göreceğini sanmıyorum)

350watt/s=350joule ısı üretmekte ekstra bilgi :P

gelelim diğer meselelere:

termal macun yeni mi fazla veya az mı sıkıldı fanların hepsi %100devirde gerçekten dönüyor mu?

Performance Mode(without RC5): 950 ~ 1,200rpm +/- 10%

1200rpm civarında dönmesi lazım 3fanında

kasa çalışırken işlemci prime95 ile 80dereceleri gördüğünde elinizi dokunmadan cpu soğutucusunun üstünde gezdirin eğerki o büyük cpu bloğunun üst kısmı soğuksa termal macun iyi imple edilememiş olabilir çünkü alt kısım cayır cayır yanarken cpu bloğunun soğuk olmasının yegane sebeplerinden biri budur...

kasadaki egsoz fanı yeterince hızlı mı?Kasanın içi ısınıyorsa bu kasa fanının yetersizliğini gösterir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 24 Eylül 2016; 12:18:24 >

• benim işlemci için değerler... belki işine yarar

4ghz(40x100) için 1.1v yeterli oluyor max 56C

4.6ghz(46x100) için 1.21v stabil max 74C

birde kendimce extrem olarak 4.8ghz ve 1.32v yapabildim ama önermem işlemci sıcaklık cpu-z bench sırasında 85-90 arası geziyodu :D

aslında daha fazla oc yapılır ama hem overclock uzmanı lazım hemde maceraya gerek yok :D şuan 4ghz iyi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hargon -- 24 Eylül 2016; 13:00:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hargon

benim işlemci için değerler... belki işine yarar

birde kendimce extrem olarak 4.8ghz ve 1.32v yapabildim ama önermem işlemci sıcaklık cpu-z bench sırasında 85-90 arası geziyodu :D

aslında daha fazla oc yapılır ama hem overclock uzmanı lazım hemde maceraya gerek yok :D şuan 4ghz iyi :D

Bu arkadas gibi dusuk voltajda yakalamaya calisin hocam. 1.3 V da da 4 Ghz alirisniz ancak isinir deli gibi. Olay olabilen en duusk voltajda yuksek frekansi yakalamak. Mesela 1.3 ile 4.4 gordunuz 1.25 ile deneyin gene devam etti. 1.22 ile deneyin mesela voltaj dusuk gelirse de hata verir ya sistem acilmaz ya da prime 95 de hata verir. Prime genelde mavi ekran yerine test halted diyordu. En azindan benim tecrubelerim o sekildeydi. Hata verdikten sonra da bi onceki OC degerini girip devam edebilirsiniz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

quote:

Bu arkadas gibi dusuk voltajda yakalamaya calisin hocam. 1.3 V da da 4 Ghz alirisniz ancak isinir deli gibi. Olay olabilen en duusk voltajda yuksek frekansi yakalamak. Mesela 1.3 ile 4.4 gordunuz 1.25 ile deneyin gene devam etti. 1.22 ile deneyin mesela voltaj dusuk gelirse de hata verir ya sistem acilmaz ya da prime 95 de hata verir. Prime genelde mavi ekran yerine test halted diyordu. En azindan benim tecrubelerim o sekildeydi. Hata verdikten sonra da bi onceki OC degerini girip devam edebilirsiniz :)

Alıntıları Göster
    prime95 hiçbir zaman stabiliteyi tam yansıtmaz, günlük kullanım testler, işlemciye yüklenen oyunlar stabilite hakkında net bilgi verecektir.

• quote:

4.6Ghz 1.21v cok iyi. Silicon Lottery

• 3930k @4.9Ghz ile benzer sonuçları almış, her mimari değişiminde +%5 koyarsak 2 nesil sonrası %10 ediyor ve hesaplandığı gibi 5820/5930 un 4,4 ü , sandy bridge ın 4,9 ile benzer oluyor.
  • işlemcim 5820k
    anakart x99 deluxe
    ram 4 adet Corsair Dominator Platinum Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3200MHz toplamda 64gb 3200 mhz

sorunum xmp profili aktif etmediğimde bilgisayar açılmakta ama xmp aktif edince 3200 mhzde makina acılmamakta

32gb ram kullanırken xmp modda bilgisayar acılmakta acaba sizce sorun nedir ?

ayrı ayarı kombinasyonlar denedim , kendim manuel 3200 mhz getirdiğimde niye makina acılmadı ama 2400mhz sectıgımde amkına acılmakta
    blck :125 yaptıgımda yine acılmadı sizde problem nedir nasıl aşabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi overclockingg -- 10 Kasım 2016; 19:30:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.