Şimdi Ara

5820k vs 5930k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 si arasında pek performans farkı yok fiyat farkı az değil 5820k daha iyi değil mi f/p yönünden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 5930knin coklu ekran karti kullaniminda faydasini gorursunuz ama tek ekran karti icin bence ideal olan 5820k

• Yahu iki tane konuyu açacağına üç tane işlemciyi yanyana başlığa ekleyip sorsaydın ?

http://forum.donanimhaber.com/m_96821141/tm.htm

Diğer yandan soru sormak için mi açılmış bir konu, yoksa detaylı bir inceleme başlığımı belli değil.Biriyle chat yapar gibi yazı yazıp gitmişsin ikinci başlıkta
  • F/P açısından i7 5820K varken i7 5930K alınmaz, yukarıdaki arkadaş çoklu ekran kartı olursa i7 5930K daha iyi olur demiş, aradaki farkı hiçbir zaman göremezsiniz, ikisi de 6 çekirdekli güçlü işlemciler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 4 Eylül 2014; 18:48:21 >
  • 5930K sli kullaniminda 2 kartinda 16x olarak calismasina izin verirken, 5820K ile kartlar 8x olarak calisirlar Yani coklu ekran karti kullaniminda fark görülebilir
  • Kir$of K kullanıcısına yanıt
    +1
    hocam geçen yazdığıma cevap yazmadın konunun birinde nedenini sorabilir miyim?
  • eski nesilde 4820k ile 4930k karşılaştırması gibi olmuş

yok hocam yok 5820k da 6 çekirdek muhakkak çoklu kartta gideri var 5930kdan kalır yanı yok
  • RapscallioN kullanıcısına yanıt
    Bildigim kadariyla 8x sli veya cf 16x sli veya cf arasinda fazla fark yok

• Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    Evet aslinda fark önemsenmeyecek kadar kücük ama konu sahibinin sorusuna yanit olarak iki islemcinin farkini belirtmek gerekiyor Bu arada 5820K ile 16x/8x olarak calisir kartlar sanirim ki bu durumda belki de fark olmaz.
  • 5930k 40x toplamda yola destek verirken, 5820k 28x'e izin veriyor.

Ayrıca, artık PCI express bağlantı sayısı sadece ekran kartı ile alakalı görülmemeli. Yeni nesil M.2 veya Pci SSD'ler de bu PCI express yollarından yiyor. Yani eğer ileride çoklu kart kullanma ihtimaliniz varsa iki kart + 1 veya 2 ssd için toplamda 28x yetmeyebilir. 5930k ise 40x ile bu konuda önü daha açık gibi geliyor bana.

Tamamen kullanım senaryosuna bağlı. Raid card+ M2 ssd+ 2-3 ekran kartı vs. takacağım dediğiniz zaman 5930k almanın bir mantığı oluyor. Tamamen ihtiyaçla alakalı yani. Eğer profesyonel amaçla bir sistem kuruyorsanız zaten ihtiyacınızı bilirsiniz. LGA 2011 soketli işlemciler zaten bu kitle için.

Günlük kullanım ve oyun için bir sistem topluyorsanız LGA 2011 işlemci almak mantıklı değil. 4790k'nın üzerine bir şey koyamıyorlar. Bazı photoshop render testlerinde bile ezici üstünlükleri yok. Video işleme vs. gibi işlerde çok avantajlılar.

5930k ve 5820k'nın bir arada incelendiği bir inceleme (direk oyun sayfasının linkini veriyorum diğer benchmarklar da var):

http://www.bit-tech.net/hardware/2014/09/03/intel-core-i7-5930k-and-core-i7-5820k-revie/7

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

+1
    hocam geçen yazdığıma cevap yazmadın konunun birinde nedenini sorabilir miyim?

Hocam unutmuşumdur, şimdi sen söyleyince hatırladım link vermen mümkün mü ? Bir başlığa yorum yazarken, önceden yorum yaptıklarımın bazılarını unutuyorum.
  • Kir$of K kullanıcısına yanıt
    hmm önemli değil o zaman link veremem çünkü konuyu bende unuttum 4670k ile ilgiliydi sanırım
  • http://www.anandtech.com/show/8426/the-intel-haswell-e-cpu-review-core-i7-5960x-i7-5930k-i7-5820k-tested/6

Gtx770 sli sonuçları başka sitelerdede var aradaki farkı vermeye değmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.