Şimdi Ara

İ5 9400F sistemden Amd Ryzen 3700X Geçiş Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sistemim İntel bir sistem İşlemci: i5 9400F,şuan MSI Bir Kampanya yapmış 110 Dolara Kadar Para iadesi yapıyor msı sitesine baktıgımda ise aşağıdaki listedeki parçalara 66 Dolar Geri ödeme Yapıyor;

İ5 9400F sistemden Amd Ryzen 3700X Geçiş Hakkında

Bu linkte Msı Geri ödeme listesi
    msi-promotions.com
    Uygun Ürünler - MSI Bundle Cashback 2020
    https://msi-promotions.com/tr/tr/pages/amd-msi-cashback/qualifying

Eğer Kasada alırsanız SEKIRA Serisi 99 Dolar Oluyor Sistemi değiştirme Amacım Pişmanlık Değil Daha yüksek performans ve daha uzun süreli kullanım Sistemim detaylı olarak imzamda yazmaktadır.

Burada Asla Marka Öve vs gibi bir amacım yok Bu işlemcinin ısınma sorunu oldugunu biliyorum ve bilerekte almak istiyorum Stok soğutucusu RGB çok hoşuma gidiyor çok beğeniyorum stok soğutucusu ile Maks.Kaç dereceleri görürüm ? Gerçekten Arkadaşlar Doğru olan neyse onu söyleyin bana hani ben korkumdan amd almadım sorun yaşamamak için ama baktıgımda ise arada baya bir fark oldugunu anladım ilerde işlemci değiştirceğim zamanda maliyetim düşeceği için şimdiden bir el atayım bu işe dedim sizlerinde görüşünü almak isterim.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

bir ton problemi derken problemleri açıklarmısınız bilmek açısından.

Alıntıları Göster
    Windows ile uyumluluk problemleri, henüz anakart üreticilerinin stabil bir bios yayınlayamaması, işlemcinin 1.35 üstü voltaja yıprandığı halde ayar yapmadan 1.5v kadar vermesi.

İşlemci boştayken 60-70 derece arası çalışması (kış aylarında), mouse kıpırdatınca agresif davranıp kendini 1.5v'a fırlatması, bellek gecikme değerlerinin oyunlar için fazla yüksek olması.

İşlemcinin kendini vaad ettiği boost hızlarına çıkaramaması (3700x için 4.4 mesela ama dünya üzerinde bu hızda kullananların sayısı %5 falandır geri kalan ya 4.2 ya 4.3 kullanıyor oda şanslıysa.)

Bunlar dışında yaşanan tonla problem var google aratıp kendiniz bulabilirsniz.
    asko56 kullanıcısına yanıt
    asko56 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: asko56

fesiget denen arkadası dinlemeyin kampanya güzel

3700x ve msı gaming edge iyi hayırlı olsun

i5 çöpünden daha saglam gelecege dönük bir 8/16 işlemciye geçiceksin temiz iş olur
    Beni dinleme diyen arkadaşın iyi dediği x570 msi gaming edge anakartın x570 anakartlar arasında en kötüsü olduğunu bilmekte fayda var. Hatta üst seviye bir b450 anakart dahi daha iyi performans verecektir emin olun.
    Hardware Unboxedyoutube
    Affordable X570 VRM Thermal Performance, Warning: One Board Sucks!
    https://www.youtube.com/watch?v=_7PkZwY9PWM

Bu incelemeyi izleyip ve biraz daha araştırırsanız anakartın vrm, mosfet sıcaklıklarının normal olmadığını anlarsınız. Tabi "asko56" nickli arkadaşı dinleyip bu anakartı alabilirsiniz. Buda bir tercih.
    asko56 kullanıcısına yanıt
    asko56 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

araştırmama gerek yok neyin ne oldugunu zaten biliyorum sırf kampanya için iyi oldugunu belirtiyorum ve üstünde wifi adaptörüde var üstüne msı cashback kampanyasından 66 dolar gelicek 6.25 den çevirirseniz 408 tl ediyor fiyatı düstümüz zaman anakart 1100 e gelmiş olucak
    Bence araştırmakta her zaman fayda var. Bilmeden konuşmamaktada büyük fayda var.

Msi bu kartı sürekli indirime sokarak (kötü olduğunu kendileride biliyor) 1100-1200 tl civarına satıyor zaten. Ayda en az bir kez indirime giriyor bu anakart. Mesela bundan 2 ay önce 1100 tl gibi bir fiyata satıldı ve üstüne steamden 250 tl değerinde cüzdan kodu verdiler yanına.
    akakce.com
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-mpg-x570-gaming-edge-wifi-am4-ddr4-atx-fiyati,505870170.html

Dönem İçi En Düşük Fiyat:1.137,57 TL yazıyor burada. En son şubat ayında indirime girmiş.

Zaten bu kart 1500 tl hatta 1100 tl falan edecek bir anakart değil. Msi b450 tomahawk max bu anakarttan 2 kat daha iyi.

Ne yapsın yani adam sırf kampanya var diye çöp bir anakart mı satın alsın? hemde 1100 tl verip? Bence sen kendi paranı böyle şeylere harca.
  • Eğer aciliyetiniz yoksa mevcut sistemi kullanmaya devam etmeniz.
    Yada biraz bekleyip amdnin 4. Nesil ryzenlere geçmeniz büyük olasılıkla 3-4 aya lansmanı yapılacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XSimurgX

Eğer aciliyetiniz yoksa mevcut sistemi kullanmaya devam etmeniz.
    Yada biraz bekleyip amdnin 4. Nesil ryzenlere geçmeniz büyük olasılıkla 3-4 aya lansmanı yapılacak
    Ya şimdi bu korona virüsü denen nalet şey yüzünden fiyatlar dahada artacak diye düşündüğüm için RyZen 3700X bana yeterli diye düşünüyorum sizce ?
  • 3700x güzel işlemci parasal sıkıntınız yoksa geçebilirsiniz tamamiyle tercih meselesi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sakın geçmeyin. Oyunlarda gram performans artışı görmezsiniz ayrıtten amdnin bir ton problemiyle uğraşıp canınızı sıkarsınız. 5700 ekran kartının sorunlu olduğunu dünya alem biliyor muhtemelen 3000 serisi işlemcileride ağır problemli. Her gün sorun, sıkıntı, problem konularının açıldığı bir işlemciye geçmek mi? hadi oradan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

Sakın geçmeyin. Oyunlarda gram performans artışı görmezsiniz ayrıtten amdnin bir ton problemiyle uğraşıp canınızı sıkarsınız. 5700 ekran kartının sorunlu olduğunu dünya alem biliyor muhtemelen 3000 serisi işlemcileride ağır problemli. Her gün sorun, sıkıntı, problem konularının açıldığı bir işlemciye geçmek mi? hadi oradan.
  • Yapabileceğin en mantıklı işlerden birisi Ryzen'a geçmektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 1800x soğutucu öneri
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Can_R6 kullanıcısına yanıt

i5 çöpünden daha saglam gelecege dönük bir 8/16 işlemciye geçiceksin temiz iş olur
  • quote:

peki Ramlerim 3000 Mhz Ryzen 3700X en düşük 3200 Mhz Ram istiyor sorun yaratırmı ram linki :
    www.vatanbilgisayar.com
    GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/gskill-16gb-2x8gb-ripjawsv-kirmizi-ddr4-3000mhz-cl16-1-35v-dual-kit-ram.html

öyle bişi yok elinizdeki ram sogutuculu xmp açıp 3200 e alabilirsiniz
  • quote:

öyle bişi yok elinizdeki ram sogutuculu xmp açıp 3200 e alabilirsiniz
    teşekkürler bilgi için peki bu işlemci stok soğutucu ile ısınırmı %100 Yük altında Maks.Derece ne olur ?
    işlemci sogutucusu gayet kallavi ve pahalı bir sogutucu int den araştırabilrisiniz bendede aynı ürünün bir alt modeli olan 2700 max var sogutucusu baya büyük takarken zorlandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

Alıntıları Göster
    Windows ile uyumluluk problemleri, henüz anakart üreticilerinin stabil bir bios yayınlayamaması, işlemcinin 1.35 üstü voltaja yıprandığı halde ayar yapmadan 1.5v kadar vermesi.

İşlemci boştayken 60-70 derece arası çalışması (kış aylarında), mouse kıpırdatınca agresif davranıp kendini 1.5v'a fırlatması, bellek gecikme değerlerinin oyunlar için fazla yüksek olması.

İşlemcinin kendini vaad ettiği boost hızlarına çıkaramaması (3700x için 4.4 mesela ama dünya üzerinde bu hızda kullananların sayısı %5 falandır geri kalan ya 4.2 ya 4.3 kullanıyor oda şanslıysa.)

Bunlar dışında yaşanan tonla problem var google aratıp kendiniz bulabilirsniz.

• kaç kurtul i5den
  • quote:

Beni dinleme diyen arkadaşın iyi dediği x570 msi gaming edge anakartın x570 anakartlar arasında en kötüsü olduğunu bilmekte fayda var. Hatta üst seviye bir b450 anakart dahi daha iyi performans verecektir emin olun.
    Hardware Unboxedyoutube
    Affordable X570 VRM Thermal Performance, Warning: One Board Sucks!
    https://www.youtube.com/watch?v=_7PkZwY9PWM

Bu incelemeyi izleyip ve biraz daha araştırırsanız anakartın vrm, mosfet sıcaklıklarının normal olmadığını anlarsınız. Tabi "asko56" nickli arkadaşı dinleyip bu anakartı alabilirsiniz. Buda bir tercih.

• araştırmama gerek yok neyin ne oldugunu zaten biliyorum sırf kampanya için iyi oldugunu belirtiyorum ve üstünde wifi adaptörüde var üstüne msı cashback kampanyasından 66 dolar gelicek 6.25 den çevirirseniz 408 tl ediyor fiyatı düstümüz zaman anakart 1100 e gelmiş olucak
  • quote:

araştırmama gerek yok neyin ne oldugunu zaten biliyorum sırf kampanya için iyi oldugunu belirtiyorum ve üstünde wifi adaptörüde var üstüne msı cashback kampanyasından 66 dolar gelicek 6.25 den çevirirseniz 408 tl ediyor fiyatı düstümüz zaman anakart 1100 e gelmiş olucak
    Bence araştırmakta her zaman fayda var. Bilmeden konuşmamaktada büyük fayda var.

Msi bu kartı sürekli indirime sokarak (kötü olduğunu kendileride biliyor) 1100-1200 tl civarına satıyor zaten. Ayda en az bir kez indirime giriyor bu anakart. Mesela bundan 2 ay önce 1100 tl gibi bir fiyata satıldı ve üstüne steamden 250 tl değerinde cüzdan kodu verdiler yanına.
    akakce.com
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-mpg-x570-gaming-edge-wifi-am4-ddr4-atx-fiyati,505870170.html

Dönem İçi En Düşük Fiyat:1.137,57 TL yazıyor burada. En son şubat ayında indirime girmiş.

Zaten bu kart 1500 tl hatta 1100 tl falan edecek bir anakart değil. Msi b450 tomahawk max bu anakarttan 2 kat daha iyi.

Ne yapsın yani adam sırf kampanya var diye çöp bir anakart mı satın alsın? hemde 1100 tl verip? Bence sen kendi paranı böyle şeylere harca.

• dedigim gibi dolar süreli artmakta artık indirim diye bir olayın okulların tatiline kadar olacagını hiç zannetmiyorum saglam indirim fiyat şişirip indirim diye yapanları saymıyorum

ben kendi paramı düzgün ürünlere harcıyorum imzama bak kafi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.