Şimdi Ara

İ5 9400F sistemden Amd Ryzen 3700X Geçiş Hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

Forumdaki trollerdendir Festigkeit blokla geç. 9400f den 3700x e geçmek oldukça mantıklı. (Kendim de 4.7ghz 8600k dan geçtim)

Kullanıcısı olarak söylüyorum soğutucusu orta direk, extra bir soğutucu almaya gerek yok. Stock clocklarında kullanıyorum(pbo kapalı), stock fanı sabit %54rpm'de (ses çıkarmaya başlama sınırı) kullanmama rağmen 6-7 saat oyun oynadıktan sonra max sıcaklık 66-67 lerde oluyor.

Fiyatlara bakmadım mantıklı bir kampanyaysa alın geçin.
    Trollediğim falan yok.

Amd çok iyi len, 7nm len, kutudan fan çıkıyor len, intel çöp len diyince donanım uzmanı / amd sıcaklık, voltaj, bellek gecikmesi, uyumluluk problemleri konusunda sorunlu intelde bu gibi sorunlar yok diyince troll mu oluyoruz?
  • İ5 9400F sistemden Amd Ryzen 3700X Geçiş Hakkında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartı şu listeye bakıp seçebilirsiniz.

Dolar yerinde durmuyor. Amd ve İntel'in yeni nesillerini beklemek riskli. 3700X'e geçilir. 8700K veya 9700K de alsanız biostan ufak voltaj ayarı yapmanız gerekir. 3700X almaktan çekinmeyin.

• Bu festigkeitt denilen kişi bellek gecikmesinin online oyunlarda gecikmeye sebep olduğunu sanacak kadar bilgisiz birisi, dinlemeyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık bir ay önce 3700X-5700XT sistem topladım ve bu ilk kez amd sistem toplama tecrübemdi. Aynı zamanda intel sistem sahibiyim. Marka takıntısı, polemik vs. ilgilenmiyorum. Yalnızca tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Zen2 mimari işlemciler ilk çıktığında bios ve boost hızı problemleri yaşanmış bu doğru. Fakat bir çok bios güncelleme ile bu durumu toparlamışlar. Şu an default kullanımda 4250mhz-4300mhz rahatlıkla görüyor. Bu noktada voltaj konusu hala sıkıntılı çünkü işlemci çok rahat 1.5v görüyor. Bunu reddit vs. yabancı platformlarda eleştiren çok insan var. Amd bunun yüzünden bir çok işlemciyi garantiden değiştirmek zorunda kalacak diyorlar. Çözüm olarak manual ayarlamalar devreye giriyor. Pratik kullanım sağlayan Amd ryzen master programı ya da biostan bu ayarları yapmak çok basit. 1,34v 4.4ghz çok rahat görüyorum ya da 1.28v (dört çekirdek 4300mhz-dört çekirdek 4200mhz) serin serin kullanıyorum. İntelde voltaj arttırıp işlemciye oc yapmak ısı artışı olarak bildiğimiz konu amd'de öyle değil. Aksine voltajı sabitlemek işlemciyi daha serin çalıştırıyor.

Stok soğutucu konusu. Sese hassasiyetiniz yoksa kesinlikle işe yarıyor. ~3250rpm performans, ~2750rpm sessiz modları var. Cinebench testi 1,34v 4.4ghz max 81℃. Oyunlarda 60℃-66℃ (Şunu belirtmeliyim ki voltajı sabitleyip manual hız ayarlama yapmalısınız. İşlemciyi inteldeki gibi kendi haline bırakırsanız ısı problemi yaşarsınız. Bu sıvı soğutucu için de geçerli.

Masaüstü kullanımı ve anakart seçimi. Ben asus rog strix b450 f aldım. Asusun anakart yazılımında işlemcinizi performans-power saving-away mode olmak üzere üç farklı modda kullanabilirsiniz. Power mod seçtiğinizde Windows güç planı enerji tasarrufunu seçiyor. 0.947v 2225mhz işlemciyi sabitleyip ne ısınma ne voltaj zıplaması ne de ani işlemci hız artışları. Sabit stabil masaüstü kullanımı sunuyor. Msi anakartlarda b450 tomahawk max çok övülüyor. x570 almak isterseniz gaming plus modeli. Msi anakart yazılımından da voltaj değerlerini ayarlayıp serin stabil kullanım sağlayabilirsiniz.(Hangi marka anakart alırsanız alın, bios güncel olmalı. 1.0.0.4 patch B destekleyen anakart seçin.

Ram konusu. 3700X için optimum performansı sağlayan ram hızı 3600mhz. Bunun ben söylemiyorum. Referans olarak youtube'da actually hardcore overclocking, gamer nexus ve hardware unboxed kanallarına bakmanızı öneririm.

Özet olarak; intel tam olarak tak kullan işlemciler sunarken, amd biraz daha ayar gerektiriyor. Bunun için araştırma yapmalısınız.

Şuan kullandığınız işlemci de gayet yeterli, amd'ye geçtiğinizde alacağınız fiyat perforamans oranı sizin kesenize kalmış onu siz hesaplayacaksınız. Hepsi çok sağlam ve oldukça performansı yüksek platformlar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.