Şimdi Ara

İ5 9400F sistemden Amd Ryzen 3700X Geçiş Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Tartışmanın bir anlamı yok markaların sahipleri bizlerin babamızın oğlu değil bize maaş vermiyor etmiyor lütfen konu tartışmaya dönecekse gerçekten yönetime söyleyeyim kapatsın burada fikir paylaşımı yapılsın herkez kendi görüşünü ifade edebilir ama gereksiz tartışmalar yapıp kimse kimseyi kırıp üzmesin.
  • Geçilebilir güzel bir kampanya dolar kuru ve korona virüsü sebebiyle parça fiyatları maalesef artacaktır. Amdnin korkulacak bir tarafı yok ısınma konusunda sorun intelde de mevcut maalesef ufak bir arama ile konuları görebilirsiniz özellikle 9900 serisinde. Olası fazla sıcaklık durumunda biostan birkaç ayar ile güzel değerler alabilirsiniz ryzende forumda konuları bolca mevcut. Son olarak stok soğutucu ile kullanacaksanız altında gelen termal macunu silip yerine kaliteli bir termal macun ile kullanırsanız daha iyi değerler alırsınız. Notcua nt-h1 yada arctic mx4 alabilirsiniz.
  • olsun ya bir şey olmaz

6/12 işlemcilere kolay kolay bir şey olmaz bence zaten konsoldaki 8/16nın hepsi konsola ayrılmaz 2/4lük bi kısım os'e ayrılır //uydurdum xd farklı bir şey yapabilirler. belki bu sefer os'e ayrı mini işlemci fln koyarlar kim bilir//. mesela ps4de 8 gb toplam bellek vardır ama bunun 3 gb'ı os'e ayrılmıştır, 8 çekirdek vardır ama 6 çekirdeğini oyunlar kullanabilir vs (ps4 sürekli kayıt özelligine sahip, kapatılamıyor; ayrıca sürekli arkaplanda os'i her an hazır bekletiyor, ayrıyetten de oyunu tamamen dondurup devam ettirebilme gibi buffer özelliklerine sahib)

kısacası modern konsollarda da benzer şekilde belli başlki sistem bileşenleri yine os'e ayrilir

tabii bu ne demek 6/12 işlemcin varsa ve oyun da 6/12yi tamamen sömürüyorsa (mesela şu an bf5), arkaplanda program açma özgürlüğün yine yok. yani evet xyz oyununda %40 usage görüyosunz ve arkaplanda at koşturabiliyorsun ama günün snunda bunu bf5de yapamıyon mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 2 Mart 2020; 22:44:56 >

• elinde 8700k olsa deli misin otur oturduğun yerde derim.

elinde 5+ ghz 9600k olsa acele etme 4000 serisi çıksın ucuzlasın öyle al derim.

lakin elinde 9400 var 3600'e bile geçsen geçme demem ki 3700x diyorsun bahanesiz geçilir.nasıl bir ekran kartı takmayı düşünüyorsun 2080 ti taksan bana mısın demez.

kötü yanını anlat dersen hiç stok fanla kullanmadım ben nasıl ısınıyor ses yapıyor bilmiyorum ama aynı stok fanı 2700x sistemimde kullanıyorum hız voltaj sabitlersen ne oyunda ısınma yapıyor ne de ses yapıyor.kaç para hulen bir soğutucu dersen 350 liraya iş görür bir şey alabilirsin.ram konusunda da abartı bir şey takmana gerek yok.o ryzen iyi ram ister işi birinci nesildeydi bu üçüncü nesil 3000 3200 taksan Allah razı olsun abi diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

teşekkürler bilgi için peki bu işlemci stok soğutucu ile ısınırmı %100 Yük altında Maks.Derece ne olur ?

Alıntıları Göster
    %100 yük altında demenden kasıt nedir render mi?
    Oyun için diyorsan eğer %100 yüke girmiyor zaten. Oyunlarda göreceğin max 76-78 olur kasanın durumuna göre değişir tabi mu %100 yük dediğin render tarzı 88-89 dereceyi bile görebilirsin. Kendi gördüğüm sıcaklık değerlerini söylüyorum açıkcası referans olması açısından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

olsun ya bir şey olmaz

6/12 işlemcilere kolay kolay bir şey olmaz bence zaten konsoldaki 8/16nın hepsi konsola ayrılmaz 2/4lük bi kısım os'e ayrılır //uydurdum xd farklı bir şey yapabilirler. belki bu sefer os'e ayrı mini işlemci fln koyarlar kim bilir//. mesela ps4de 8 gb toplam bellek vardır ama bunun 3 gb'ı os'e ayrılmıştır, 8 çekirdek vardır ama 6 çekirdeğini oyunlar kullanabilir vs (ps4 sürekli kayıt özelligine sahip, kapatılamıyor; ayrıca sürekli arkaplanda os'i her an hazır bekletiyor, ayrıyetten de oyunu tamamen dondurup devam ettirebilme gibi buffer özelliklerine sahib)

kısacası modern konsollarda da benzer şekilde belli başlki sistem bileşenleri yine os'e ayrilir

tabii bu ne demek 6/12 işlemcin varsa ve oyun da 6/12yi tamamen sömürüyorsa (mesela şu an bf5), arkaplanda program açma özgürlüğün yine yok. yani evet xyz oyununda %40 usage görüyosunz ve arkaplanda at koşturabiliyorsun ama günün snunda bunu bf5de yapamıyon mesela
    Şu bf5 i sırf test amaçlı alasım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

elinde 8700k olsa deli misin otur oturduğun yerde derim.

elinde 5+ ghz 9600k olsa acele etme 4000 serisi çıksın ucuzlasın öyle al derim.

lakin elinde 9400 var 3600'e bile geçsen geçme demem ki 3700x diyorsun bahanesiz geçilir.nasıl bir ekran kartı takmayı düşünüyorsun 2080 ti taksan bana mısın demez.

kötü yanını anlat dersen hiç stok fanla kullanmadım ben nasıl ısınıyor ses yapıyor bilmiyorum ama aynı stok fanı 2700x sistemimde kullanıyorum hız voltaj sabitlersen ne oyunda ısınma yapıyor ne de ses yapıyor.kaç para hulen bir soğutucu dersen 350 liraya iş görür bir şey alabilirsin.ram konusunda da abartı bir şey takmana gerek yok.o ryzen iyi ram ister işi birinci nesildeydi bu üçüncü nesil 3000 3200 taksan Allah razı olsun abi diyor.
    Rx570 ile kullanacam hani ilerde darboğaz sorunu olmasın diye ekran kartı değiştirdiğimde bilmiyorum hiç amd işlemci kullanmadım o açıdan çekimserim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

Rx570 ile kullanacam hani ilerde darboğaz sorunu olmasın diye ekran kartı değiştirdiğimde bilmiyorum hiç amd işlemci kullanmadım o açıdan çekimserim

Alıntıları Göster
    Darboğaz yaşayacağını sanmıyorum ilerde kart değişimi yapsanda bendede rx470 4gb var şuan kullandığım.

• ugrpkr kullanıcısına yanıt
    yaşamazsın 3700x ve rx 470-580 fln aynı klasman ürünler değil 3700x şu an 2080tiyi falan yürütür

bikaç yıla 2080ti seviyesi kartlar orta seviyeye iner uygun fiyattan alır sistemini uçurursun
  • Hayırlısı olsun hocam. Bende i5 6500- gtx1070 den imzadaki r7 3700x - rtx2080super sisteme geçtim. tabiki efsane söz yok.
    fakat arkadaşlarında dediği gibi güzel bir geçiş olur ama tabiki o volt sıçraması dogru . masaüstünde 1.4V benim saçma bi şekilde. he OC yapıp 1.2 ye 4.2 4.3 gibi tutturursan guzel olur. ısınma sorunu stok sogutucuda var. ben şahsen 60-65 arası gördüm oyunlarda :=) hatta şuraya bırakayım bi kaç video bakarsınız

• O kadar parayı ona verirmiyim bilmiyorum aklımda 5700xt 11293-05-40 modeli var

• Forumdaki trollerdendir Festigkeit blokla geç. 9400f den 3700x e geçmek oldukça mantıklı. (Kendim de 4.7ghz 8600k dan geçtim)

Kullanıcısı olarak söylüyorum soğutucusu orta direk, extra bir soğutucu almaya gerek yok. Stock clocklarında kullanıyorum(pbo kapalı), stock fanı sabit %54rpm'de (ses çıkarmaya başlama sınırı) kullanmama rağmen 6-7 saat oyun oynadıktan sonra max sıcaklık 66-67 lerde oluyor.

Fiyatlara bakmadım mantıklı bir kampanyaysa alın geçin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.