Şimdi Ara

5920g galiba sorun:D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2 gün önce acer 5920g modelini aldım ilk aldığımda babama 2-3 kere şarjı bitirip 12 saat şarja takmak gerektiğini söylemişler ben ilk geldiğinde recovery dvdsini çıkarttım bu arada şarja takılıydı ondan sonra biraz internette dolaştım ve 12 saat şarja taktım öbür gün geldiğimde çalışıyordu kapatmadan öncede bataryanın az kaldığı uyarısını veriyordu ben en düşük moda aldım bylece 46 dakka kala laptopu kapattım öbür gün okuldan geldiğimde laptop açılmadı ben düşündüm acaba şarj mı yetmiyo die şarja taktım yaklaşık 1 saat şarjda kaldı ama genede açılmadı bende herhalde 12 saat şarjda kalmalı die düşündüm ve de şu anda şarjda acaba bu bir sorun mu yoksa endişelenmeme ve teknik sevise vermeme gerek yok mu?

şimdiden teşekkürler

cevaplarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technoparty -- 7 Aralık 2007; 21:52:53 >

• hocam sorununla ilgili bi bilgim yok onun için değinmiyorum ama ben sana başka bi konuda tavsiye vermek istiyorum haddimi aşmazsa,pil ve elektriği aynı anda kullanmamaya çalış,ben alırken öyle söylediler.çünkü pil aynı anda hem dolup hem boşaldığı için ömrünü kısaltırmış pilin.bi de ben kurulum esnasında hiç pili takmadım bile,sadece elektirkle hallettim işimi,kulandım hevesimi aldım bi gece,yatarken pili taktım şarja koydum 16 saat sonra aldım,şimdi de gündüzleri yettiği kadar pille kullanıyorum,eve gelince pili bitirdikten sonra elektrikle kullanıyorum,yatarken şarja takıyorum sabaha tekrar aynen devam ve hiç sıkıntı yaşamadım çok şükür sen de öyle yap
  • kardeş ilgilendiğin için sağol ama ben sorunu hallettim pili çıkartıp taktım ondan sonra açıldı :D tekrar ilgilendiğin için sağol dediğini yapmaya çalışıcam ama genelde okulda olduğum için laptopu 3 saat fln kullanıyorum oda bana yetiyor:D
  • arkadaşlar aynı sorun tekrar etti vede laptop değişime gitti salı günü sabah aldığım yere babam geri verdi laptopun değişme süresi 1 hafta ile 1 ay arası inşallah bayrama yetişir :D
  • arkadaşlar laptopu geri verdim yenil aptop alcam öneri verebilir misiniz maksimum 2000 ytr ye ama crysis te oynamayı istiyorum ben bunda oynuyodum ama genede t7700 8600 gt almayı düşünüyorum ama aldığım yerde yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: technoparty

arkadaşlar laptopu geri verdim yenil aptop alcam öneri verebilir misiniz maksimum 2000 ytr ye ama crysis te oynamayı istiyorum ben bunda oynuyodum ama genede t7700 8600 gt almayı düşünüyorum ama aldığım yerde yok

işte olay budur ya acer kotu dıe basbas bagıran arklar gelıp burayı okusun arkadasımız laptopu nası gerı wermıs bı arıza oldugunda aldıgınız yerın daha onemlı oldugunu herkes gorsun ve ogrensın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar laptopu birebir değiştirdim çünkü bnm modelden ellerinde kalmamış acerın bende aldığım yerden bire bir değişim yaptım aynı laptopu gene aldım nese hayırlsı bakalım
  • biraz okudum anladım gibide ama umarım cevap alabilirim bende dün bu modelden aldım banada ilk önce elektirikle yükleme işlemlerini yapın sonra bataryasını takıp 12 saat sarj etmem gerektiğini sölediler ve dün gece bunları yaptım genelde evde kullanıcam ben laptopu şimdi ben pildenmi kullanayım yoksa elektirik ilemi daha ii olur sormayı unutmusum bide normalde nekadar zamanda sarj olıuyor acaba?buarada suana kadar tek memnun olmadıgım kalvyesi nedense cok esnek hatta aldıktan sonra eve geldim baktım bi gariplik var gibi geldi yazarken özellikle sol taraf içine batıomus gibi geldi aldım tekrar gittim vatandan aldım buarada ama ordakilerde hep aynıydı hatta bitane daha actı oda aynıydı sorun deilmiş ama umarım cok cabuk bozulmaz
  • içeri batma bende de var.başta sorun ettim ben de ama sonra baktım ki bi sorun yok şimdilik.başka konularda da okuduğumda klavyesinin baya kaliteli olduğu konuşuluyodu,umarım öyle çıkar.şarj olması yaklaşık iki saat kadar.evdeyken elektrikte kullan bence ama arada bir pili de kullan haftada2-3 kez ki pil ölmesin pille ilgili çok güzel ve açıklayıcı bi yazı var forumda en güzel bilgileri ordan alabiliriz bence :

http://resim.donanimhaber.com/m_16958078/tm.htm
  • Arkadaşlar batarya dolum süresi sarj adaptörünüze bağlı yani kaç W gücünde olduğuna ve tabi pilinizin kaç mAh olduguda önemli. acerın son laptoplarında 65w ve 90w adaptör var sarj süreleri bu adaptör farkıyla 1 saat oynuyor bunu ve şarj esnasında kullanıp kullanmadığınızıda göz önünde bulundurursanız iyi olur. Ama en uzun sarj olma süresi 3 saat civarı benim bildiğim kadarı ile
  • Ayrıca şu anda hatırlamadığım bir programla şarj esnasındaki akımı görmüştüm eğer tekrar bulup kurarsam burdan link atarım. O programa göre batarya dolduğunda sarj kesiliyordu ve denemiştim.

Batarya %100 olduğunda sarj akımı 0 oluyordu yani batarya doldukduktan sonra akım kesildiği için batarya devre dışı kalıyordu. Bu durumda bataryayı çıkarmak veya çıkarmamak çok önemli olmuyor sanırım.

En basit örnek otolardaki sistem. Akü dolduktan sonra sarjın kesilmesi. O sistemin bu bilgisayarlarda olmaması imkansız gibi geliyor bana.

Ama yinede kimseye bataryayı sürekli takın birşey olmaz iddasında bulunmuyorum. sanırım bazı efsaneler var o 12 saat sarj gibi kimse gerçek bir uzmandan duymadığı sürece bizde bunlara uyacağız galiba
  • teşekkür ederim özellikle klavye konusunda rahatladım umarım dedikleri gibi sağlamdır sarj konusundada teşekkürler...iyiseneler herkese
  • merhaba Arkadaşlar
    Acilen görüşlerinize ihtiycım var ACER AS5920G 602G16MN LAPTOP TAMDA ARADIĞIM özelliklere sahip.Ama öğrenciyim ve sorunlu bir dizüstüne para yatırmak istemiyorm Yazılarınızda olumsuz birşey görmedim ama kullananlara sormak istedim dikkat etmem gereken bir özelliği yada kusuru var mı (aşiri isınma gibi).Ve EN UYGUN NERDE BULABİLİRİM?? yardımcı olursanız çok sevinirim karar vermek için son 2 günüm:( Şimdiden teşkkürler ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: triclaw

hocam sorununla ilgili bi bilgim yok onun için değinmiyorum ama ben sana başka bi konuda tavsiye vermek istiyorum haddimi aşmazsa,pil ve elektriği aynı anda kullanmamaya çalış,ben alırken öyle söylediler.çünkü pil aynı anda hem dolup hem boşaldığı için ömrünü kısaltırmış pilin.bi de ben kurulum esnasında hiç pili takmadım bile,sadece elektirkle hallettim işimi,kulandım hevesimi aldım bi gece,yatarken pili taktım şarja koydum 16 saat sonra aldım,şimdi de gündüzleri yettiği kadar pille kullanıyorum,eve gelince pili bitirdikten sonra elektrikle kullanıyorum,yatarken şarja takıyorum sabaha tekrar aynen devam ve hiç sıkıntı yaşamadım çok şükür sen de öyle yap

aynı şeyi bana da demişlerdi..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.