Şimdi Ara

5970 yada 5870 kararsiz kaldim - *COZULDU* (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amaç oyun ise ben 24 ve üstü monitörleri tavsiye ederim... 22" de yeterli evet ama 24-26 hatta 30"(2560x1600) bir monitör kullanmanın keyfi farklı... Ben 17" Crt>19" Crt>19" LCD>22" LCD'den 26"'e geçtim ki inan(bence) değiyor...

Ekran kartı performansı konusunda ise 5870 kesinlikle her oyuna yeterli, hatta fazla bile... Ben de OC yapmadan kullanıyorum ve sırf OC yapmak için Asus aldım(bios değiştirmek istemedim, Asus'un bios'u kendinden limiti yüksek overclock için) ama gerek yokmuş... En ucuz "Sapphire DIŞINDA" 5870 + 24" monitör al 1 sene kesin rahat rahat gider, yetmediği yerde overclock yaparsın daha da gider... 24" de 1920x1080p full detay 4xAA(crysis ve ona yakın performanstaki oyunlar için, yoksa genelinde 8x kasmıyor) kasmadan oyunlarını oynarsın rahat rahat...
  • 24 inç lcd + 5870 yeterli olacaktır çok da guzel olur..marka olarak his asus gigabyte msi olabilir.
  • 24inch 5870 yeterli değil saçmalamayın.,

Aç bakalım 4aa Crysis Enhusiast alacağın avg fps 35
    Ben 5850 crossfire ile ortalama 50fps alıyordum...

5970 24inch monitör için yegane karttır alınacak şu an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 9 Mart 2010; 9:44:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

24inch 5870 yeterli değil saçmalamayın.,

sana dicek bişi bulamıyorum ya ahaheaheah....

özellikle "5970 24inch monitör için yegane karttır alınacak şu an" kısmını çok sevdim
  • E şimdi ben 27" Monitör ve 5870 almayı düşünüyorum.

1920 X 1200'de sorunsuz oynayabilmem için 5970 mi almam lazım :s
  • zuahah dalga mı geçiyosun. 5970 nereye yeticek 1920'ye. 2 tane 5970 alman lazım en az. ayrıca extreme intel işlemci alıp sıvı azotta 6ghz'ye çıkarman lazım. yoksa yetmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 9 Mart 2010; 10:05:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

24inch 5870 yeterli değil saçmalamayın.,

24" 5870 için gayet yeterlidir. crysis ile kıyaslamayın. crysis üstün grafikli bir oyun değil sadece. grafik dünyasının geldiği noktayı simgeleyen bir show.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 9 Mart 2010; 10:05:41 >
  • Ya hayır ben de bitirdim Crysis ve Crysis Warhead, 1920x1200pixel(dikkat çekerim 1920x1080 değil, ne kadar az bir fark olsa da fark var) hem de herşey full(Enthusiast) ve 4xAA ile DX10 modunda... Frapsla sadece yarım saat bir saat baktım ve onda da 35'ten aşağı düştüğünü BEN görmedim, kaldı ki oyun kasılmıyorsa oynanıyorsa bitmiştir, öyle Fraps ile FPS takıntım yoktur, kasmadan, kaymak gibi bitirdim oyunları...

Abartmayın, amaç çok FPS görmek değil oyunları akıcı bir şekilde oynamak...

24" + 5870 senin ilacın arkadaşım çekinmeden alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator
    5850 + 22" monitör alırsan çılgın paran artar. Dizelden bi kot alırsın

Bence de 5870 + 24" en iyi seçim.
    5970 fazla olacaktır.
    Zaten E8500'ün de 5970'in hakkını vereceğini sanmıyorum.Piyasada işlemciye bağlı çok oyun varken.
  • şurda ferminin çıkmasına az bi zaman kala yapılacak en büyük hata olur bence kart almak.

20 gün daha sık dişini sonra bakarsın fermi beklenileni veremedi gene ati alırsın.belki ati sağlam bi indirim de yapacak o zaman?
  • Yani bunca bekledim diyorsun birazcık daha sıkıver dişini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

quote:

Orijinalden alıntı: Magna_Carta

ZOTAC GTX280 AMP! kartim sacmalamaya baslayinca garantiye yolladim ve neticesinde kartin parasini tekrar Vatanda kullanilmak uzere hediye ceki olarak aldim (1100 TL).

rica etsem şu durumu biraz açar mısın.
    benim bildiğim kart garantiye gitse bile, para yerine başka bir kart veriyorlar. para ise çok ekstrem durumlarda veriliyor. mesela sen diyelim ki NEC monitör aldın 2 sene sonra arızalandı, adamların elinde de bu marka monitörden hiç yok, o zaman veriyorlar. hatta böyle bir durumda bile bütün ithalatcıları seferber ediyorlar bu ürünü bulabilmek için. eğer böyle bir hakkımız varsa, ürün garantiye gittiğinde biz de paramızı alalım. her halükarda kârlı çıkarız ekran kartı-cpu gibi çabuk değer kaybeden ürünlerde.

Arkadasim Maskom bilgisayarla gorustugumde (ZOTAC Turkiye dist.) su anda 280 ve ustu kart (285,295) kalmadigi icin bana stoklarindaki tek kart 260i verebileceklerini soylediler. Ben de kabul etmedim haliyle. Turker beyle gorusmustum hicbir zorluk yasamadim, kartin iadesi icin gerekli yaziyi gonderdi ben de vatana ilettim durumu. Ayni gun icerisinde iadesini aldim. Ha benim yaptigim uyaniklik su oldu; kart bozuldugunda vatana degil direk maskoma gonderdim, telefonla da takip edince surekli isim cok hizli yurudu 1 haftada hallettim. Tueker bey gercekten cok yardimci oluyor, arizalanan urununuz olursa kendisiyle gorusmenizi tavsiye ederim.

Bazi arkadaslar da Fermiyi beklememi onermisler yalniz soyle bir durum var. Bu kart ayin sonunda cikacak ve ilk olarak sayili adetde uretilecek. Bu kartin bekleyen musterisi olan bir kart Turkiye ye kac adet girer ? Bunlardan kaci Vatan'a duser ? Vatanin musterisi de cok, bana bir tane dusecek mi ? Buyuk ihtimalle dusmeyecek ve 2. partiyi beklemek zorunda kalacagim. Nvidia nin 2. partiyi ne zaman, kac adet yollayacagi da muallak. Her seyi gectim kart elimde olsa bilse piyasaya surulen ilk revizyon oldugu icin dertleri cok olacak. (280 i de cikar cikmaz almistim. Az ugrastirmadi beni). Bunlarin hepsini toplarsak bu kartin bana ulasmasi mayisi bulacak, ve butun bu ihtimallerden gercekten sikildim artik beklemek istemiyorum. Alirim piyasaya oturmus bir kart dertsiz tasasiz takilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))
    şurda ferminin çıkmasına az bi zaman kala yapılacak en büyük hata olur bence kart almak.

20 gün daha sık dişini sonra bakarsın fermi beklenileni veremedi gene ati alırsın.belki ati sağlam bi indirim de yapacak o zaman?

bende 5970 almadan once herkes fermi diyordu, aldik yine fermi dediler, kart eskidi artik hala fermi fermi.. Cok komik yaaa :))))

IKININ, SIKIN disinizi, ha gayret cikacak hopp... Hahaha
  • quote:

22" monitör alacaksan 5870 de fazla. 5850 en iyi seçim olur 1680 çözünürlüğe (aslında 5770 bile olur ama 5850 daha iyi olur)

5850 + 22" monitör alırsan çılgın paran artar. Dizelden bi kot alırsın

şöyle yapalım ben sana benim 5970 i satayım sen bana git 3-4 tane kot al ayırca water-bulletproof olcak dikkatini çekerim.

2.si annihilatorın 5970 i olmadığı için anlamaz sen git 5970 al 19" monitörde kullan iyice yesin kendini

Eğer istiyosan gerçekten en mantıklı çözüm 24" 5970 veya 22" 5870 fps benim için önemlidir diyosan aa-af açayım diyosan seçmilerin böyle olmalı.Hem 5870 hemde 5970 kullandığım için bazı oyunlarda 26" bu kartları ciddi zorlayıp performansınıda ciddi şekilde düşürüyo.

• cestvrai'nin mesajından sonra ne desen onun seviyesine erişemicen emre uğraşma
  • quote:

cestvrai'nin mesajından sonra ne desen onun seviyesine erişemicen emre uğraşma

Ama şöyle bişey var hani yetinmek göreceli. Crysis te 60 frame almak gibi fantazisi olabilir inasanın.Ki crysiste 40 framelerde rahat oynandığını çoğu kişi biliyo.Ama bazı oyunlarda 60 frame altına düştüğünde akıcılık problemleri başlıyo.cestravi nin demek istediği sanırsam bu olay.Yoksa 5970 i bi oyuna yetmiyorsa 22-24 inchte al çöpe at gitsin yani.Hatta buna 26" i de eklemek gerek.

Geleleim AA problemine işte burda asıl sorun.Açıp açmamak tercihler ikiye ayrılıyor

1.Düşük çözünürlük yüksek aa 22"
    2.Yüksek çözünürlük düşük aa acaba hangisi tercih edilmeli ? 26"

• AA seviyesini en azından düşürüp yükseltmek kolay, alternatifi var yani 2x 4x 8x vs.

26" alınca 1920*1200 veya artık o monitörün doğal çözünürlüğü neyse, o çözünürlükten aşağıya indirememesi gibi bir durum var. Kaldı ki 1680*1050 de düşük çözünürlük değil diye düşünüyorum. Bu çözünürlükte tam detay 4x AA bilmemkaç AF ile her oyunu yağ gibi oynatmak her ekran kartının yapabileceği iş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 9 Mart 2010; 12:59:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

AA seviyesini en azından düşürüp yükseltmek kolay, alternatifi var yani 2x 4x 8x vs.

26" alınca 1920*1200 veya artık o monitörün doğal çözünürlüğü neyse, o çözünürlükten aşağıya indirememesi gibi bir durum var. Kaldı ki 1680*1050 de düşük çözünürlük değil diye düşünüyorum. Bu çözünürlükte tam detay 4x AA bilmemkaç AF ile her oyunu yağ gibi oynatmak her ekran kartının yapabileceği iş değil.

Tamamen katılıyorum Yine iş tercihte AA-AF SSAA açmak yada açamamak bütün olay bu yada 2x AA VE 8XAA 16XAF FARKI

• crysis dışında hangi oyunu 4xAA ile oynayamıyorsunuz 5870 ile 1920de?

ki crysis de 30-35fps civarı oynanıyor ve single player için yeterli motion blur sağolsun. sürekli 35fps olan oyunu bi 150 bi 50 fps olan oyuna tercih ederim.
  • CRYTEK bi oyun çıkarda seneler önce halen daha onun üzerinden yeni nesil kartların performanları tartışılıyo AA-AF tartışılıyo.Helal olsun Cevat Beye.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.