Şimdi Ara

5G İÇİN EL ELE ÇALIŞACAĞIZ (sektörel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

metni:
    Mobil iletişimde 4.5G’ye göre en az 10 kat hız sağlayan 5G Teknolojisinde uçtan uca yerlilik projeleri tüm hızıyla sürüyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Vodafone Türkiye'nin birlikte düzenlediği "Teknolojide Yerli Üretim ve KOBİ'lerin Gücü" etkinliğine online katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, teknolojide yerli üretimin, Türkiye'de kamu ve özel sektörün bir numaralı gündem maddesi olduğunu söyledi.
    Bakan Karaismailoğlu, “Nesiller boyu araştırmaya, geliştirmeye, üretmeye cesaret bulamadık. Bugün ise önümüze çıkan fırsatları değerlendirmeye hazırız. İşte biz, bu fırsatlara hazır olmak için 18 yıldır, bizden evvel kaybedilen zamanı hemen her alanda telafi etmek, eksikleri gidermek, ihmal edilen her noktaya temas etmek üzere çalıştık” dedi.
    KOBİ'lerin, start-upların, köklü kuruluşların, üniversitelerin, bilim kurumlarının yerli ve milli teknolojiler üretmeye odaklanmasının, Türkiye’nin kaderini yeniden şekillendireceğini kaydeden Karaismailoğlu, bakanlık olarak tüm ulaşım modlarında olduğu gibi bilişim, iletişim ve haberleşme alanında da “yerli ve milli”liği ön plana çıkardıklarını bildirdi.
    "Yeri ve millilik oranlarını gün geçtikçe artırıyoruz"
    Bilişim, iletişim ve haberleşme sistemlerinde yerli ve millilik oranlarını gün geçtikçe artırdıklarını söyleyen Karaismailoğlu, "Türkiye'nin 5G sistemine geçişinde yerli ve millilik hassasiyeti yanında KOBİ’lerimizle birlikte el ele çalışmaya devam edeceğiz." dedi.
    Salgın sürecinde, artan talebin karşılanması için bilişim ve iletişim yatırımlarının, katalizör görevi de gördüğüne dikkati çeken Karaismailoğlu, dünyanın dijitalleşmeye geçiş sürecinin ciddi oranda hızlandığını vurguladı.
    Kendilerini bu sürece hazırlayan ülkelerin kârlı çıktığının altını çizen Karaismailoğlu, şunları söyledi:
    "Son 18 yılda sağlıktan ulaşıma, tarımdan turizme kadar yaptığımız önemli yatırımlar ve aldığımız tedbirler sayesinde salgın sürecinin sıkıntılarını çok daha hafif atlatıyoruz. Salgının etkili olduğu 2020'de bilişim sektörümüz yüzde 15 büyüdü. Genişbantta abone sayısı 81 milyona ulaştı. Makineler arası iletişim abone sayımız 6,1 milyona ulaştı. Bütün bu olumlu gelişmeler olurken, 10 yıl önce mobil operatörlerimizin dakikası 11,7 kuruş olan ortalama tarife ücreti, bugün 1 kuruşa geriledi."
    "2020'de 118 bin 470 siber saldırı, 36 bin 242 zararlı bağlantı tespit edildi"
    Karaismailoğlu, 2021 yılını "Ulaştırma ve Haberleşmede Dijitalleşme Yılı" ilan ettiklerini anımsatarak, siber güvenlik yaklaşımlarını da iddialarına uygun olarak güçlendirdiklerini vurguladı.
    Dijitalleşme ve yeni medya araçlarının, sağladıkları kolaylıklarla birlikte ciddi riskler de oluşturduğu uyarısında bulunan Karaismailoğlu, "İletişimde çeşitliliği getiren dijital ağlar, diğer yandan siber saldırılar, siber zorbalık gibi kavramları gündemimize getirmektedir. Bilişimde yoğun kullanım ve uzaktan erişim talebi karşısında siber saldırılar da bir o kadar arttı. 2020'de 118 bin 470 siber saldırı, 36 bin 242 adet zararlı bağlantı tespit edilerek kontrolleri yapıldı." diye konuştu.
    Sanal dünyada terör propagandalarına ve sosyal zorbalıklara müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Karaismailoğlu, bu durumlara karşı yerli ve milli alternatiflerin geliştirildiğini bildirdi.
    "Kendi teknolojimizi üretmemizin neden milli bir mesele olduğunu açıklayan en iyi örneklerden biri siber güvenliktir" diyen Karaismailoğlu, bilişim, iletişim, haberleşme ve yayıncılık alanında ülkenin önünü açmak amacıyla haberleşme uydularını uzaya göndermenin haklı gururunu yaşadıklarını kaydetti.
    Karaismailoğlu, bilişim, iletişim ve haberleşme teknolojilerinde devlet-millet iş birliğinin gereği olarak yerli ve milli işletmeler olan KOBİ'leri sürecin içinde ve merkezinde gördüklerini vurgulayarak, teknoloji çalışmalarında kamu-özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerini birbirlerini tamamlayan ayrılmaz parçalar olarak kabul ettiklerinin altını çizdi.

https://hgm.uab.gov.tr/haberler/5g-icin-el-ele-calisacagiz

• "Yerli ve Milli" kelimelerini gördüğümde midem bulanıyor. Bu kelimeler bu kadar ayağı düşmemeliydi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "4.5G’ye göre en az 10 kat hız"

Vodafone un mevcut hizmet hızları peak time'da 2-3 mbps civarında olduğundan 5G ile 20-30 Mbps hedefledikleri anlaşılıyor.

• _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    0.05 görmüşlüğüm var vodafone da...
  • '' yerli ve milli'' kelimeleri iyice mide bulandırdı gerçekten de.

Akşamları internet diye birşey kalmıyor 0-5 mbps arası hız var, gittiğim 2-3 yerde de 3-5 arası download hızı (!) var önce bunu düzelt vodafone efendi.

hat sahibi ben olsam çoktan numaramı taşımıştım da, şimdilik bunu yapmam mümkün değil.

Bu arada bize 5g yetmez, 5.5g olmalı
  • Hadi hayırlısı Vodafone içinde bizim içinde evimde şuan 150 den asagi düşmüyor 5g ile bana 500 mbps gordurse yeter ❤️🙏 🎊
  • 5G ile el ele soyacağız... :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 500, ne ypcn bizim burda 100 gorsek seviniyoz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 bana yetmiyor bu aralar tarife sınırsız olunca malum 😂Kotalı paketler hayatta kullanılmaz sınırsız varken nasıl kotalı kullanıyorsunuz anlamıyorum 😂 20 GB 30 GB kota nedir ya ,kotalida 500 alsan ne olur 🙂
  • Gun icerisinde internetle fazla isim olmuyor hafta ici full isten ugrasiyorum ne zaman musait olsam teli aliyorum elime tarifem 1000dk 1000sms 4gb iste daha suan 150mb kulanmisim evde zaten internetim var yani modem disarida fazla kullanmiyorum iste hafta sonu cumartesi pazar koyde oldugum zamanda lazim oluyor evden cikmadan once hafta sonu modemi kapatip cikiyorum sonra tt arayip ariza kayidi olusturup 2gb aliyorum toplam 6gb yeter bana 1 ayda olsa ondan bi kez hiz tssti yaptim koyde 30mbps gordum sehiricindede ofiste 100mbps gordugum gibi geri dustu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telekom 4G'de 2mbps geçemiyor,bazen daha aşağı görüyorum. bulunduğum yerde yıllardır yeni istasyon görmedim.

• gram inanamadım zor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.