Şimdi Ara

5G için sim kart değişimi gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ülkemize 5G geldiğinde hali hazırda kullandığımız 4.5G sim kartlar 5G destekliyor olacak mı yoksa sim kart değiştirmek gerekecek mi?

• Vodafone da gerek yok, Türk Telekom da da yok, Turkcell den emin değilim.

Sanal operatörlere gelince ise onlar da Türk Telekom altyapısı kullandığı için, bence değiştirmeye gerek olmaz diye düşünüyorum.
  • 4G destekli sim kartlar ile gerçek 5G destekleyen noktalarda 5G'ye erişim sağlanabiliyor 3 operatörde de. Değişim gerekmiyor.
  • değişim gerek olabilir gsm hazır olsa bile hat hazır olmaz
  • 5G ye bakalım hangi yılda geicez 

• 5g en erken 2025’in sonlarına gelir diye düşünüyorum. Bu ekonomi ile yatırım yapmak, tüm baz istasyonlarını fiber ile beslemek ve 5g için gerekli olan adım başı baz istasyonlarını kurmak şuanki ekonomik şartlarda nasıl olacak bilmiyorum.
    Yerli malı vericiler beş para etmez, ULAK için kullandıkları vericiler 4.5g ‘de 20-30 mpbs hızı geçmiyor.
  • tekst79 T kullanıcısına yanıt
    Şuan 5g olan ülkelerde bile her yerde 5g yok kendi bize zor gelir bu ekonomide
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Sim destekli modem var mı?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SIM kartınızı 4G geçişinde değiştirmişseniz şuan gerek yok, 5G kullanabiliyorsunuz. Ancak operatörler 5G'nin resmi başlangıcı esnasında SIM karta yeni protokoller ya da özellikler ekleyip güncellenmesini isteyebilirler de. Ama sanmıyorum böyle bir şey olacağını. Henüz 4G şifrelemesi kolay kırılabilir halde değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 25 Ağustos 2023; 9:2:14 >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Şuan vodafone de yeni alınan kartlar tam uyumlu 5g ama diğer oparatorler bilmiyorim
  • Sim kartları 4.5 olanlar veya esim olması gerekiyor. Turkcell için 2200’a 5G yazmanız gereklidir. Bir de telefondan 5G şebeke seçilmedir.

• İstanbul Havalimanı'nda ve yurtdışında 5G bütün operatörlerde mevcut Simler ile çalışıyor. Operatörlerin web sitesinde zaten detaylı yazıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.