Şimdi Ara

5xxx serisimi yoksa 4890 CF MI ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DHHarezmi

quote:

Orijinalden alıntı: LAVMAN

quote:

Orijinalden alıntı: hissetme

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

quote:

quote:

quote:

Para harcayacak yer mi arıyorsunuz.

Belkide...Ülke olarak israf seviyemiz hat safhalarda...

adamın 1080p monitoru varsa 4890 neyine yetsin tek basına allahını seversen..?? tabikide daha iyisini ister.... aa+af açınca o çözde illaki oyunlarda porblem yaşar...

Peki yoksa?

Yazı yazmak isteyene günde 249249 tane 1000$'Lık pc itelenen bir memleket burası. Sonra insanlar çıkıp ağlıyorredi kartı borçlusuyuz diye...

hadi 1080 değilde 22" monitörü var diyelim... zaten suan standar 22"... sence ona yetecekmi?? yüksek çözde 4890 tek başına yüksek ayarlarda konforlu oyun zevki veremez... bu laflarını git gtx295 almak isteyenlere sakla adam 200 dolarlık kart ucuzlayınca 1 tane daha alsam mı diye soru soruyor sadece...

hd 4890 kartlar hakkında bir bilgin varmı? öğren iyice:
    http://www.pclabs.com.tr/2009/04/02/tek-gpuda-en-hizli-ati-radeon-hd-4890/3/
    eğer çok performan düşkünü isen bir tane ekran kartı soğutucusu al 80-90liraya daya overlock cf yapıpda boşa elektriğe para verme karta para verme.

o kartla 22" te 16af+8xaa ile konforlu full ne crysis , ne oblivion, ne farcry2 ,ne ut3 ,ne coj ,ne lostplanet , ne wic, ne mass effect(hatta ut3 motorlu her oyun desek yalan olmaz) vs. diye gider bu sıra... ortalama 35-40 ve ara ara 20lere düşen fps lere siz konforlu diyorsanız ne eyvallah ama dünyanın geri kalanı bu fpslere konforlu demiyor bilginize

Dostum ben HD4890 ilk çıktığı sıra alanlardanım ve 32" full hd ile kullandım tam çözünürlükte hangi oyunu denediysem herşey full oynadım birkaç istisna hariç... Zaten belli fps nin üstünü çok algılamıyorsun...

İkinci kart bence sadece Ego yu tatmin etmek soran arkadaşta benim gibi donanım meraklısı sanırım. HASTALIK BU HASTALIK!!!

Valla aslına bakarsanız işin %90 ı dediginiz gibi bir hobi bu donanım hastalıgı yoksa gunumus oyunlarını HD4870 tek kart ilede oynanabılır tamamen resim yapmak ,spor yapmak gibi bir hobi bu

insanların bunu annamasınıda beklemiyorum ayrıca.

• U3 motorunda Radeon için AA desteği daha geç geldi (8.3) ve belli bazı güncel oyunlara da bu destek gecikti. Bu doğru (BiA:HH için 9.1 ile gelmişti mesela destek).

Örnek olarak verebileceğimiz BioShock ise bu konuda birçok açıdan sorunluydu, Radeon'da. Dx10 modunda AA açılamıyordu; Dx9 modund aaçılıyordu ama bazı sahnelerde AA kare/sn'yi çok düşürüyordu. En son kullandığım 9.3'te böyleydi, değişti mi bilemem.

Sadece AA değil; U3 motorlu bazı oyunları Vista ve türevlerinde Radeon'la denerseniz, alt-tab gibi işlemlerde sonra tekrar geri alamadığınızı göreceksiniz.

U3 motorunda AA yoksa şu ezer, varsa bu ezer, gibi genellemeler ise doğru değil.
    Eski sürücülerle yapılmış testlerle bir şey ispatlamaya çalışmayın. Bu tür konular tek timedemo ile de anlaşılmaz. Onların testinde öyle denk gelir, başka bir demo'da başka denk gelebilir.

Mesela Unreal Tournament 3'te 4870 1 GB ve ilk nesil GTX 260-285 kullandım(4870'i 1 ay sürekli kullandığım da oldu ve UT3'ü bayağı bir denedim), 4870'in AA açınca daha çok kare/sn kaybettiğine dair bir şey görmedim denediğim kadarıyla (istisnalar varsa bana denk gelmedi; ama grafik tarzı çok değişmediği için bence öyle istisnalar da yoktur). Kare/sn olarak da zayıf değildi kesinlikle rakibi 260'a göre. Ki U3 motorlu oyunlar, Radeon'un 8x MSAA'sının kare/sn anlamında başarılı olduğu oyunlardır; ama ben zaten 4x MSAA için konuşuyorum.

8.12 ile AA başarımı %10-20 seviyelerinde geliştirilmişti U3 motorlu oyunlarda mesela. Gerçi 186 ya da 190 serisiyle GeForce'te de belirgin bir gelişme olmuş gibi görünüyor, denediğim kadarıyla.

Yani tamam U3 motorunda Radeon'lar daha sorunlu bu açık; ama bu kadar iddialı konuşmayalım derim. Bu kadar kesinleştirmeyin; bir bakarsınız Radeon daha iyidir U3 motorlu bir oyunda.

Oblivion, ot üzerine gölge(shadows on grass) durumları denk gelirse örneğin, bir 4870-90 - GTX200 serisi kartları ciddi anlamda süründürebiliyor, yüksek olmayan çözünürlüklerde de.
    O tür anlar haricinde iyi seviyede oynatacaktır. Ama öyle kıl tüy oyun değil, bu açık.
    Oblivion işlemciyi de zorlayabilen(tabii ki, 1-2 çekirdek arası kullanımla) bir oyun yalnız, şehir içi durumlarda mesela. Gördüğünüz her düşük kare kart yüzünden olmuyor yani.

Yalnız, GeForce'un varsayılan ayarlarında, input lag daha fazla oluyor Radeon'a göre. Sürücüden prerender'i 0'a getirin (sorun çıkarsa 1'e). Devasa iyileşme olacaktır; Radeon'un varsayılan ayarından da daha iyi olacaktır.
    Bu durumda, Radeon'dan da AtiTrayTools ile (flip queue size) ayarlama yapabilirsiniz. İşe yararsa onda da aynı seviyeye gelebilecektir.
    Bu sadece Oblivion'da değil, başka oyunlarda da işe yarayabiliyor.

Yalnız, kare/sn merkezî işlemci yüzünden düşerse lag olmayabilir. Öyle durumlarda bu ayar bir şeyi değiştirmez doğal olarak.

Kartlar sürekli benzer kare vermez. İdealı budur belki bilemem; ancak sonuçta, sürekli benzer değildir.
    GTX 260'ın 4870'i %50, 4870'in 260'ı %50 geçtiği durumlar vardır ve istisna değildir bunlar. Zaten istisna olsaydı de rakamın büyüklüğü nedeniyle önem kazanırdı.
    İstisnaları da alır, her şeyi alır ve karıştırıp bir sonuç elde ederim: Benzerdir, denirse o zaman sorun yok tabii. Elbette biri diğerinden genel anlamda daha üstün değil kare/sn anlamında.

Tek zorlayan oyun Crysis değildir. GTX 285'le Empire Total War'dan görüntüler koyarım istenirse.
    Veya ARMA 2, Clear Sky gibi oyunlarda da az çok görüyoruz durumları, ben kendim denememiş olsam da.

O nedenle 5000 serisi veya 300 bir karta elbet geçilebilir, bir 285'ten. Boşa para falan değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 5 Eylül 2009; 0:21:39 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hissetme

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Para harcayacak yer mi arıyorsunuz.

Belkide...Ülke olarak israf seviyemiz hat safhalarda...

adamın 1080p monitoru varsa 4890 neyine yetsin tek basına allahını seversen..?? tabikide daha iyisini ister.... aa+af açınca o çözde illaki oyunlarda porblem yaşar...

Peki yoksa?

Yazı yazmak isteyene günde 249249 tane 1000$'Lık pc itelenen bir memleket burası. Sonra insanlar çıkıp ağlıyorredi kartı borçlusuyuz diye...

hadi 1080 değilde 22" monitörü var diyelim... zaten suan standar 22"... sence ona yetecekmi?? yüksek çözde 4890 tek başına yüksek ayarlarda konforlu oyun zevki veremez... bu laflarını git gtx295 almak isteyenlere sakla adam 200 dolarlık kart ucuzlayınca 1 tane daha alsam mı diye soru soruyor sadece...

hd 4890 kartlar hakkında bir bilgin varmı? öğren iyice:
    http://www.pclabs.com.tr/2009/04/02/tek-gpuda-en-hizli-ati-radeon-hd-4890/3/
    eğer çok performan düşkünü isen bir tane ekran kartı soğutucusu al 80-90liraya daya overlock cf yapıpda boşa elektriğe para verme karta para verme.

o kartla 22" te 16af+8xaa ile konforlu full ne crysis , ne oblivion, ne farcry2 ,ne ut3 ,ne coj ,ne lostplanet , ne wic, ne mass effect(hatta ut3 motorlu her oyun desek yalan olmaz) vs. diye gider bu sıra... ortalama 35-40 ve ara ara 20lere düşen fps lere siz konforlu diyorsanız ne eyvallah ama dünyanın geri kalanı bu fpslere konforlu demiyor bilginize

haha 35 fpsden sonrasını göz algılayamıyo zaten yani sen 750 lira verip gtx 290 alıp 50 fps aldığında aynı şeyleri hissetcez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hissetme -- 5 Eylül 2009; 10:04:32 >

• pfff... sayıyla mı yolluyorlar bunları..
  • ben 4770 ile crysis warhead dışında tüm oyunlarda tüm ayarlar açık 50-60fps aldım ör:streetfıgter 4 tüm ayarlar açık 8x aa 16x af 1366-768 çözünürlükte 60fps-burnout paradise yine tüm ayarlar hıgh 8x aa açık 60fps-prototype yine aynı şekilde 50 fps ortalığın çatırdadığı anda en düşük 38 fps aldım eğer bu kart bu çözünürlükte bunu başarabiliyorsa 4890'ı varın siz düşünün 4890cf çok gereksiz bir durum bence oyun için 1920-1080 bile gereksiz 1366-768 çözünürlük gayet güzel xbox360 ve ps3'deki görüntüde bu zaten
  • Konsollardaki görüntü o diye en güzeli o olacak değil, 1080p çözünürlükte oynamak nasıl gereksizmiş yahu göz var nizam var ikisi arasındaki farkı anlayamamak... neyse.

not: biraz noktalama işareti falan kullan bu ne biçim yazı...
  • 2 adet 4870 te ms sorunu varmı?

benim bildiğim şuanda tek kart üzerinde 2 gpu olan kartlarda ms sorunu var.2 adet atıyorum 4870 te ms sorunu kalktı diye biliyordum?
  • 2 adet olan herşeyde MS sorunu var tabiki, ama eski seriler kadar değil. Gittikçe iyileşiyor...
  • ya mesela şuanda sadece crysiste ms sorunu ortaya çıktığını duydum bunun yanında diğer bazı oyunlarda (nfs undercover gibi)tek kart çift kart performansı aynı.fakat bi cod 5 te ms sorunu ve tek kart çift kart performansı aynı gibi bir ifade duymadım.benim şuan elimde 4870 var 512mb lık model.anakartımda gigabyte x48 ds5.elimde bunlar varken bir adet daha 4870 alıp cf yapsammı diyorum?yada 4890 alırsam 4870 hızlarında çalışacak değilmi kartlar?veyahut 5 serisi beklesem 5 serisi ile 4 serisi cf olur diye biliyorum?ek olarak cf hakkındada şunu sormak istiyorum elimde 4 serisi bir kart var,2 serisinden cf yapılır değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps3_wii -- 5 Eylül 2009; 11:59:55 >
  • yap yapma yani sonucta insanda bitiyor iş.

herseyde insanların görusleri farklıdır ms vardır ama kimi farkına varmaz kimide varder kaldırr 2. kartı tek kart devam eder.

ama hd4870x2 ilk cıktıgındaki ms testlerine gore her oyunda yapmıyor oda ayrı mevzu
  • 180p'de oynamak gereksiz tabi benim için 720p gayet yeterli 1080 oynayacağım diye devasalar paralar dökecek değilim ekran kartına sen hiç 32'' hd ready televizyonda oyun oynadınmı banada baştan öyle geliyordu tv full hd değil görüntü iyi olmaz gibi hem pc hem xbox360'da oynadım gayet güzel tatminkar doyurucu bir görüntü oluyor bilgisayar monitöründe oynamakla lcd yv'de oynamak arasında uçurum var
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.