Şimdi Ara

5xxx serisimi yoksa 4890 CF MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ewt arkadaslar su anda elimde Sapphire 4890 o.c edition @1ghz/1120 mhz kart bulunmakda 2. 4890 ı aynı sekılde almayı dusunuorum ama tabıkı 5xxx serısı cıkdıkdan sora ucuzlayınca

Sizce 5xxx serisi cıkdıkdan sora 4890 alıp CF mı yapayım yoksa yeni 5xxx serisimi alayım ha bu arada Dfi lanparty T2RS+ Anakartım var fakat slotlar x8/x8 calısıyor bu x16/x16 ya gore performansda cok fark edermi???
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Kesinlikle DX11 kartları bekle boşuna para verme 4890'a.

Hem de anlamıyorum benim 4830'um var fazlasıyla yetiyor. Her türlü oyunu oynuyorum. Para harcayacak yer mi arıyorsunuz.
  • quote:

Para harcayacak yer mi arıyorsunuz.

Belkide...Ülke olarak israf seviyemiz hat safhalarda...
  • Crossfire devam. DX 11 kartlarda iş yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

quote:

adamın 1080p monitoru varsa 4890 neyine yetsin tek basına allahını seversen..?? tabikide daha iyisini ister.... aa+af açınca o çözde illaki oyunlarda porblem yaşar...
  • Kusura bakmayın ama boş konu...

Dereyi görmeden, paçaları sıvamayın... Testlerini mi gördünüz 5xxx'in...

Performansını, fiyatını vs. özelliklerini görün öyle karar verirsiniz... Tavsiye edecek adam da hangi kritere göre tavsiye edecek muamma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAVMAN

quote:

quote:

adamın 1080p monitoru varsa 4890 neyine yetsin tek basına allahını seversen..?? tabikide daha iyisini ister.... aa+af açınca o çözde illaki oyunlarda porblem yaşar...

Peki yoksa?

Yazı yazmak isteyene günde 249249 tane 1000$'Lık pc itelenen bir memleket burası. Sonra insanlar çıkıp ağlıyor kredi kartı borçlusuyuz diye...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4070ti super mi 7900xt mi ?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dx10 alıcaksan kartını sat gtx 295 al bence tabi üstüne koycak paran warsa ... x8 x8 se cf yapma derim ben tam performans almadıktan sonra neye yarar ... dx11 kartları da beklemek lazım ama belki güzel dx11ler çıkar
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Peki yoksa?

Yazı yazmak isteyene günde 249249 tane 1000$'Lık pc itelenen bir memleket burası. Sonra insanlar çıkıp ağlıyor kredi kartı borçlusuyuz diye...

hadi 1080 değilde 22" monitörü var diyelim... zaten suan standar 22"... sence ona yetecekmi?? yüksek çözde 4890 tek başına yüksek ayarlarda konforlu oyun zevki veremez... bu laflarını git gtx295 almak isteyenlere sakla adam 200 dolarlık kart ucuzlayınca 1 tane daha alsam mı diye soru soruyor sadece...

• Ne saçmalıyorsun arkadaşım ? Ben 4870'im varken bile 22" monitörde en yüksek ayarlarda çokta rahat oynuyordum... Neye dayanarak konforlu oyun zevki veremez diyorsunki? Tek veremeyeceği oyun Crysis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Ne saçmalıyorsun arkadaşım ? Ben 4870'im varken bile 22" monitörde en yüksek ayarlarda çokta rahat oynuyordum... Neye dayanarak konforlu oyun zevki veremez diyorsunki? Tek veremeyeceği oyun Crysis.

Aynen katılıyorum, 8800GT kullanıyorum. Yakın zamanda epey bir oyun oynadım 22 inç ile(1680*1050). Oyunların geneli yeni çıkan oyunlardı hatta.
    Fallout 3 dışında hepsi son ayarlarda idi, ondada 1-2 tane çok ekran kartını kasacak ayarları kıstım yeterli geldi oda.
    Valla kendim DirectX 11 destekli kartlar piyasada iyice oturana kadar ve yeterli miktarda dx11 destekli oyunlar çıkmadığı sürece değiştirmeyi düşünmüyorum.
    Daha 2 sene öncesine kadar fx5200 ile oyunlar açılsın yeter diyorduk, şimdi full ayarlarda antialiasing sona dayamadan oyun oynamıyoruz. Oyun takıldığı zaman antialising 8x'ten 4x'e düşürmek zorumuza geliyor artık.
    Ne diyim harbi tüketici toplumu olmuşuz artık, yetinmeyi unutmuşuz büyük bir çoğunluğumuz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki yoksa?

Yazı yazmak isteyene günde 249249 tane 1000$'Lık pc itelenen bir memleket burası. Sonra insanlar çıkıp ağlıyorredi kartı borçlusuyuz diye...

hadi 1080 değilde 22" monitörü var diyelim... zaten suan standar 22"... sence ona yetecekmi?? yüksek çözde 4890 tek başına yüksek ayarlarda konforlu oyun zevki veremez... bu laflarını git gtx295 almak isteyenlere sakla adam 200 dolarlık kart ucuzlayınca 1 tane daha alsam mı diye soru soruyor sadece...

hd 4890 kartlar hakkında bir bilgin varmı? öğren iyice:
    http://www.pclabs.com.tr/2009/04/02/tek-gpuda-en-hizli-ati-radeon-hd-4890/3/
    eğer çok performan düşkünü isen bir tane ekran kartı soğutucusu al 80-90liraya daya overlock cf yapıpda boşa elektriğe para verme karta para verme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hissetme -- 4 Eylül 2009; 9:58:06 >

• Anakartınız crossfire altında x8 x 8 çalıştığı için 2. bir 4890 çok gereksiz olur ve performans vermez siz ne yapıp ne edip 4890 ı satıp yeni gelicek 5870 almalısınız bence
  • Şu an o miktarda bir parayı harcayabilecek durumdaysan zaten DX11 kartlar çıktığında zorlanmadan alabilirsin. Teknoloji önce para vermeye çekinmeyenlere hazır olur, sonradan ucuzlar bildiğin gibi. Sen de bu grupta olduğuna göre DX11'i bekle derim. Düz mantık :)
  • dx11 in performansı belli olmadan al al diyosunuz gösterin testleri performansları one göre al alma diyelim atıp tutmayla olmuyo ... bunlar ilk dx11ler yanı birsürü yeni kart çıkıcak ilk dx10lar gibi düşünün
  • bir sürü açıklama yapıldı az da olsa kafamızda yer edindi ne kadar güçlü olucakları teraflop güçlerine kadar söylediler hala 5xxx den şüphenizmi var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 4 Eylül 2009; 10:55:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hissetme

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki yoksa?

Yazı yazmak isteyene günde 249249 tane 1000$'Lık pc itelenen bir memleket burası. Sonra insanlar çıkıp ağlıyorredi kartı borçlusuyuz diye...

hd 4890 kartlar hakkında bir bilgin varmı? öğren iyice:
    http://www.pclabs.com.tr/2009/04/02/tek-gpuda-en-hizli-ati-radeon-hd-4890/3/
    eğer çok performan düşkünü isen bir tane ekran kartı soğutucusu al 80-90liraya daya overlock cf yapıpda boşa elektriğe para verme karta para verme.

o kartla 22" te 16af+8xaa ile konforlu full ne crysis , ne oblivion, ne farcry2 ,ne ut3 ,ne coj ,ne lostplanet , ne wic, ne mass effect(hatta ut3 motorlu her oyun desek yalan olmaz) vs. diye gider bu sıra... ortalama 35-40 ve ara ara 20lere düşen fps lere siz konforlu diyorsanız ne eyvallah ama dünyanın geri kalanı bu fpslere konforlu demiyor bilginize

• Hayal görüyorsun sanırım.

"Crysis dışında" demiştik zaten, onun dışında saydığın oyunlarda gayet güzel 50fps üstünde oynatabiliyor, bahsettiğin durum 512mb'lık 4870 modelleri için geçerli olabilir bellek yetersizliği yüzünden.

Saydığın oyunları 1gb 4870 ile oynamasam inanacamda, şu durumda "sallama güzel kardeşim" diyebiliyorum sadece. Tek haklı olduğun oyun Lost Planet olabilir, onda da kartın suçu yok aptal oyun yapımcılarının suçu var.

Ayrıca 8x AA oynamak tamamen saçmalık, ATI'deki 4x zaten fazlasıyla iyi görüntü sunuyor, 8x gereksiz israf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 4 Eylül 2009; 14:43:31 >
  • bi kere ut3 motorlu oyunlarda direk aa açınca fps 30 lara düşüyor?? ati bu motorda aa ile problemli... oyunların büyük bölümü (hatta iyi oyunların çoğu) bu motorla yapıldı...
    ayrıca 50+ fps nerde allahım ya.. açın bi wic oynayın.. oblivion açın onlivioda 35 gorebilecekmisiniz acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAVMAN -- 4 Eylül 2009; 15:05:24 >
  • Ne oblivion'ı ya ben oblivion'ı X1900XTX ile full detay takılmadan oynuyordum zamanında, nerde kaldın sen?

ut3 motorlu demişinde, Mass Effect'i de 4x AA açarak oynamıştım gayette yağ gibi akıcıydı oyun... + bioshock...

ATI'yi kötülemek için daha elle tutulur birşeyler bul...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 4 Eylül 2009; 15:19:29 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.