Şimdi Ara

6 AY 15 GÜN GEMİDE(DENİZDE) ÇALIŞTIM [SS'li] SORULARI ALAYIM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
10
Favori
6.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadas bilgi olsun diye konu acmis anlatmis herkes laf sokma pesinde ne bu kiskanclik cekememezlik anlamiyorum forumdaki. Merak etmeyi. Yildiz gemiden mezun olunca cok guzel para kazanir benim de cok arkadasim var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piston cektiniz mi hic? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

Piston cektiniz mi hic? :)

Ana makine çekmedik ama jeneratör çektik 6 pistonuda

• Umarım mesleğinde iyi yerlere gelirsin dostum,hayatında ve mesleğinde başarılar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamil611

Umarım mesleğinde iyi yerlere gelirsin dostum,hayatında ve mesleğinde başarılar dilerim.

Teşekkürler

• Öncelikle tebrikler, mesleğinin geri kalanındada başarılar.

Hiç yağmurlu, fırtınalı, dalgalı günler oldu mu? Gemide çılgınlar gibi sallanıp ölücez tiribine girdiniz mi? Ben deniz otobüsüne binince bile korkuyorum sallanınca, gerçi sizin büyük gemi daha az sallanır ama...
  • Deniz apayri bi dunya.Ayagim topraga basmadikca rahat edemem ben.Sana kolay gelsin makineci arkadas.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Öncelikle tebrikler, mesleğinin geri kalanındada başarılar.

Hiç yağmurlu, fırtınalı, dalgalı günler oldu mu? Gemide çılgınlar gibi sallanıp ölücez tiribine girdiniz mi? Ben deniz otobüsüne binince bile korkuyorum sallanınca, gerçi sizin büyük gemi daha az sallanır ama...

Evet daha az sallanıyor ama emin ol bir geminin batması hiç kolay değil (En azından bir yere çarpmadığı sürece) ne kadar sallanırsa sallansın o gemi hacı yatmaz gibi tasarlanır yani ters dönmez, dönse bile hemen düzelir. Bizim gemi büyük olduğu için çok hissetmedik sallantıyı 6.5 aylık süre içinde toplam sallantı süresi 1 hafta kadardır. Rahatsız edici bir durum ama korkulacak bir şey değil.
    Deniz otobüsünde korkma yahu, atlarsın denize yüzerek bile gidersin, en kötü ihtimal başka bir tekne falan alır seni. Atlantik okyanusunda artık anca yunus falan gelirse

quote:

Orijinalden alıntı: Hükümran

Deniz apayri bi dunya.Ayagim topraga basmadikca rahat edemem ben.Sana kolay gelsin makineci arkadas.

Teşekkürler

• hocam bu kaptanların görevleri ne oluyor?
    mesela gemiyi limana yanaştırmak zor olmalı nasıl beceriyolar?
    bir kaptan yolculuk boyunca neler yapar bütün gün boyunca
  • Benim bir akrabam 20 yıldan fazladır çalışıyor gitmediği liman ülkesi kalmadı.
    Hatta Somalili korsanlar bir ara Türk gemisine el koymuştu kendisi o gemideydi.
    Adamın psikolojisi bozulmuştu baya geldiğinde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben okyanuslardaki durumu merak ediyorum aslında. Filmlerde gördüğümüz gibi geceleri okyanusta zorlu şartlar , fırtına vs yaşadınız mı hiç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfman44

hocam bu kaptanların görevleri ne oluyor?
    mesela gemiyi limana yanaştırmak zor olmalı nasıl beceriyolar?
    bir kaptan yolculuk boyunca neler yapar bütün gün boyunca

4. kaptan gemide satılan abur cubur, sigara, alkol ün (slop chest) kaydı, Gemide bulunan emniyet sistemlerinin (filikalar, yangın söndürücüler vs) kontrollerini yapar, Gemi personelinin acil durumlara hazırlıklı olması için yapılan eğitim ve talimlerin kaydını tutar, manevralarda (Yanlış hatırlamıyorsam) kıçta rapor verir.

3.kaptan Evrak ve Harita zabiti: Gemideki evrakları hazırlar, harita ile ilgili bütün işleri yapar, rota çizme vs.

2. kaptan sağlık, yemek, güverte işleri limanda yükleme/boşaltma operasyonlarından sorumludur. Revir ve ilaçlarla da ilgilenir.

1. kaptan Geminin sevk ve idaresinden ve bunun sonucunda oluşabilecek her türlü olaydan tam sorumlu kişidir. Kaptanın sözü kanun desek yeridir zira gemi ayrı bir ülke gibi düşünülürse bu ülkedeki yasama yürütme yargı vs herşeye hakkı vardır

Daha fazla bilgi içinhttp://www.denizcigunlugu.com/238-gemilerde-kim-ne-is-yapar.html

quote:

Orijinalden alıntı: antizero

Ben okyanuslardaki durumu merak ediyorum aslında. Filmlerde gördüğümüz gibi geceleri okyanusta zorlu şartlar , fırtına vs yaşadınız mı hiç ?

Mevsimine göre çok zor şartlar oluyor, fırtına dalgalar falan ama biz yaşayamadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccUssEdGR -- 18 Ekim 2014; 16:52:42 >

• ferre ihtiyacını nasıl karşıladın kardeş
  • vitor reis kullanıcısına yanıt
    Herkes yanına alıpta gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

yıllar boyunca psikolojin ve sağlığın bozulacak biliyorsun değil mi?

Psikoloji insandan insana değişir ve psikolojik sağlığın korunmasındaki en büyük yardımcı deniz sevdasıdır, bu yüzden meslekte denizi seven adamın psikolojisi kolay kolay bozulmaz. Ayrıca ömür boyu denizde çalışacaksın diye bir şey yok ister 1 sene ister 10 sene çalış karada da rahat iş bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

yıllar boyunca psikolojin ve sağlığın bozulacak biliyorsun değil mi?

Bozulmayan iş var mı?

Abartıyorum tabiki vardır da çoğu iş insan psikolojisini ve sağlığını bozuyor, sadece gemiye-denize özel değil.
  • 1500 liraya az diyenler, hangi meslekte stajyere 1500 tl veriyorlar veya hangi mühendise mezun olduğu gibi 3000 dolar veriyorlar?
  • up
  • dostum öncelikle bir sorum olacak önlisans mezunuyum gemide çalışmak için ne yapmam gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

dostum öncelikle bir sorum olacak önlisans mezunuyum gemide çalışmak için ne yapmam gerekli

Belirli bir miktar para vererek gemici, kamarot gibi ehliyet veren kurslar var. Oradan sertifikalar alıp cüzdanını çıkartabilir ve bir şirkete başvurabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.