Şimdi Ara

6 ay full soru çözümü ile tıp kazanılır mı? (hedef ilk 8k) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Öncelikle çoğu tıp doktoru 80-90 kazanamıyor şu an, cerrahi branşlarda uzmansanız bu rakamlar ve üstünü görebiliyorsunuz. Asistanlar genel olarak 45-70 arası alıyor. Benim çevremdeki doktor arkadaşlardan duyduğum bu, daha iyi bilen biri varsa düzeltsin.

Ama mühendislik yaparak 80-90 kazanmak istiyorsanız en garanti yol yurtdışına çalışmak. Türkiye'de yaşamayı düşünen liseli birine tavsiyem şu olurdu;

1. İsmi olan, iyi bir okula git, İTÜ gibi.
    2. Not ortalamanı olabildiğince yüksek tut, tercihen 3.5 üstü. Bu iki madde 3. kısım için önemli.
    3. Üniversitedeyken en az 2 tane sağlam şirkette staj yap.
    4. Remote çalışabileceğin bir alana yönelip yurtdışı bazlı bir firmada iş bul.

Son kısımda şans da devreye giriyor ama çevremde hatrı sayılır derecede örneğini de görüyorum. Özellikle yazılımdaysanız daha kolay.

Yalnız burada önemli olan kısım, yurtdışı bazlı firmadan kastım örneğin Siemens Türkiye vb. değil, yurtdışında veya global faaliyet gösteren bir şirkete girmeniz. Türkiye'nin resmi tatillerinde bile çalışmanız gerekecek cinsten. Genellikle 50-100 çalışanlı orta boyutta firmalar oluyor.

Anlattıklarım kolay olsa herkes 80-90 kazanırdı, ama şans faktörünü minimuma indirmeniz gerekiyorsa bu yolu önerirdim. Ortalama bir doktor ortalama bir mühendisten fazla kazanacaktır, ama radyoloji vb. gibi istisna bölümler hariç mühendisliğin çalışma şartlarını doktorluğa tercih edecek insan da çok. İşinizde iyiyseniz dediğim gibi bir firmada haftada 20-25~ saat evinizin konforundan çalışarak bu paraları kazanabilirsiniz.

• Askeri düzene yakın olan hiyerarşiden etkilenmezseniz sorun olmaz. Bence yaptığınız işe devam etseniz daha iyi olur derim fakat sizi en iyi siz tanırsınız, bu konuyu çok düşünüp tartmadan, dezavantajlarını düşünmeden karar verdiğinizi zannetmiyorum.
    Biyolojiyi ezberden ziyade elden geldikçe mantığı ile öğrenmekte fayda var. Özellikle 11. sınıf müfredatına dahil olan sistemlerde işleyişi kavramadan ezberlerseniz illa unutulur. Kimyada ise temel bilginiz olduğunu düşünüyorum çünkü mühendislikte görülüyor. Ayt kimya dediğimiz kısım bence gayet zevkli ve rahatlıkla halledebilirsiniz. Kolay gelsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.