Öncelikle çoğu tıp doktoru 80-90 kazanamıyor şu an, cerrahi branşlarda uzmansanız bu rakamlar ve üstünü görebiliyorsunuz. Asistanlar genel olarak 45-70 arası alıyor. Benim çevremdeki doktor arkadaşlardan duyduğum bu, daha iyi bilen biri varsa düzeltsin. Ama mühendislik yaparak 80-90 kazanmak istiyorsanız en garanti yol yurtdışına çalışmak. Türkiye'de yaşamayı düşünen liseli birine tavsiyem şu olurdu;
Son kısımda şans da devreye giriyor ama çevremde hatrı sayılır derecede örneğini de görüyorum. Özellikle yazılımdaysanız daha kolay. Yalnız burada önemli olan kısım, yurtdışı bazlı firmadan kastım örneğin Siemens Türkiye vb. değil, yurtdışında veya global faaliyet gösteren bir şirkete girmeniz. Türkiye'nin resmi tatillerinde bile çalışmanız gerekecek cinsten. Genellikle 50-100 çalışanlı orta boyutta firmalar oluyor. Anlattıklarım kolay olsa herkes 80-90 kazanırdı, ama şans faktörünü minimuma indirmeniz gerekiyorsa bu yolu önerirdim. Ortalama bir doktor ortalama bir mühendisten fazla kazanacaktır, ama radyoloji vb. gibi istisna bölümler hariç mühendisliğin çalışma şartlarını doktorluğa tercih edecek insan da çok. İşinizde iyiyseniz dediğim gibi bir firmada haftada 20-25~ saat evinizin konforundan çalışarak bu paraları kazanabilirsiniz. |
Bildirim