Selamlar dostlar biraz durumumu açıklayayım, Şu anda makine mühendisliği yapıyorum YTÜ Makine Mühendisliği mezunuyum. Mühendisliği bırakıp tıp okumak istediğim için yaklaşık 5.5 aydır sınava hazırlanıyorum, TYT'yi bitirdim AYT'yi de yarıladım sayılır. Planım 2024'e kadar konuları tamamen bitirip tekrarlarını yapmak ve Ocaktan sınava kadar 6 ay sadece soru çözmek. Makine mühendisliği okuduğum için matematiğim kuvvetli diyebilirim, fende daha çok zorlanıyorum şu an. Şu anda işten kalan vakitlerimde çalışabiliyorum günde 3 saat civarı, eğer bu işin ciddiyeti artarsa Ocakta işten ayrılmayı planlıyorum daha sıkı bir çalışma için. Maddi bir sıkıntım yok, birikmiş param fazlasıyla var, çok para harcayan biri değilim. İşimde başarılıyım ama işimden nefret ettiğimi anlıyorum her geçen yıl. Mühendisliğin bana göre olmadığını anladığım için son 3 yıldır zaten aklımdaydı 5.5 ay önce harekete geçmeye karar verdim. Mühendislik düşünen, mühendislik ile tıp arasında kalanlarınızın soruları varsa cevaplayabilirim. Merak ettiğim şey, sizce bu ne kadar mümkün? 6 ay çok uzun bir süre değil malum. |
6 ay full soru çözümü ile tıp kazanılır mı? (hedef ilk 8k)

-
-
Hocam neden bırakmak istiyorsunuz işinizi. Sizi iten nedir de bu mesleği yapmak istemiyorsunuz?
-
Fende zorlanıyorum derken fizik zorlamıyor herhalde, biyoloji ve kimya fiziğe göre çok rahat biraz üzerine düşerek halledersiniz bence.
6 ay sizin için yeterli olabilir diye düşünüyorum en zor derslerden fizik ve matematiği yaparsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LactobacillusAptalius -- 14 Eylül 2023; 19:8:34 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Birçok sebebi var ama benim gözümde en büyüklerinden biri; kendime zaman ayırmayı çok sevmediğimden işimi hayatımın odak noktasına getiren/getirmek isteyen biriyim fakat mühendisliğin verdiği manevi zevk benim için buna değer olmuyor. Görmediğim milyonlara fayda sağlamaktansa önümde duran bir tane insana fayda sağlamak benim için daha önemli. Bunun yanı sıra işkolik bir mühendissen çoğunlukla patronuna daha fazla para kazandırırsın, ama işkolik bir doktorsan insanlara daha kaliteli fayda sağlarsın, benim gözümde.
Ha manevi zevke çok önem vermiyorum, veya az önce verdiğim örnekteki milyonlara yardım etmenin hazzı benim için daha yüksek (bunu diyen çok meslektaşım var, tamamen kişilik meselesi) diyorsanız, parası iyidir ve bol bol zamanınız da olur başka hobileriniz vs. varsa, objektif olarak bakıldığında kesinlikle güzel bir meslek mühendislik.
-
Evet kimya ve biyolojiden bahsediyorum, fiziğin fene dahil olduğunu bile unutmuşum yazarken.
Lisedeyken de bu 2 dersim çok iyi değildi o yüzden temelim bu derslerde zayıftı çalışmaya başlamadan önce.
Derslerin puan ağırlıklarına falan çok hakim değilim, matematik ve fiziği fule yakın yapmak için onların üzerine daha mı çok gitmeliyim yoksa zayıf derslerimin üzerine gidip hepsini eşit seviyelerde mi yapmalıyım sınavda?
-
Hocam makinesi mühendisliği mezunuysanız ayt mat ve fiziği gözünüz kapalı çözersiniz tek sıkıntı çekebileceğiniz noktanın tytde süre yetiştirme olabileceğini düşünüyorum bu da pratikle gelişiyor zaten başarılar diliyorum gerçekten takdir ettim.
insanlara rahat batıyor gerçekten
-
aşağı yukarı aynı bence biyoloji kimyayı da üstün körü bilin,cidden müfredat sığ ve zor sormuyorlar.Kenarda birikmiş para varsa son 6 ay günün büyük bölümü derse ayrılıp tüm derslerde fule oynayabilirsin,full gelmese bile büyükşehirde tıp gelir konyasıyla osuyla busuyla uğraşmazsınız
başarılar diliyorum hocam ben de top tier mühendislik için hazırlanıyorum bu sene,mühendislikten alıcağım haz için hazırlanıyorum.Verdiğiniz karara saygım sonsuz
Hocam merak ettigim icin soruyorum , kac yillik muhendissiniz ve kac aliyorsunuz su an ?
Teşekkürler, hangi mühendisliği düşünüyorsun?
-
yazılıma ve robotiğe ilgim var ama yazılım çok daha ağır basıyor bilgisayar mühendisliği istiyorum,olmadı sınavdan sonra diğer mühendisliklerden kişilerle de iletişime geçmek var aklımda mühendislikleri biraz daha iyi tanımak amaçlı
19 mezunuyum mezun olduğumdan beri çalışıyorum, yaklaşık 2k alıyorum
-
Sana önerim iyice bir karar ver, 2 arada 1 derede kalırsan kesinlikle makine veya mekatronik tercih et, çünkü bu bölümlerden mezun olup yazılım işi yapman çok kolay, fakat yazılım/bilgisayar mezunu isen otomasyon vb. işlerine girmen bir tık daha zor, gene imkansız olmasa da.
Dediğin gibi yazılım çok ağır basarsa tabii ki Bilgisayar Mühendisliği de doğru bir tercih olacaktır, gördüğüm kadarıyla sıralamaları da epey bir yükselmiş bazı okullarda tıbbı geçtiğini gördüm tıp sıralamalarına bakarken.
-
Matematik ve fiziği gözü kapalı yaparsınız kimya ve biyolojinin de üzerine gidin, eksiklerinizi kapatın sosyal ve Türkçeyi de ihmal etmeyin. Belki tyt de süreyi yetiştirme konusunda sorun yaşayabilirsiniz ama denemelerle bu da halledilir başarılar.
2k dolar mi
kardeş tıp okuma. şu an 26 yaşındasın, tıp kazanınca 27 olacaksın. en erken 38 yaşında uzmanlığı alırsın. tıp 4’ten itibaren intörn, asistan, uzman, hoca vs. hiyerarşi var. kendinden küçükler sana askeriyedeki gibi şunu bunu yap diyecek.
Onun yerine makineden yürü, master ve doktora yap. Yönelebileceğin bir sürü spesifik alan var. Manevi tatminliği de yoğunluğu da bence baya iyi.
-
Ben 22 yaşında mühendisliğe başlanır mı diye sormuştum konu sahibi 26 yaşında tıpa başlayacakmış. Zor karar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ohoo tıp mı kaldı hocam bilgisayara girişiyor herkes benim şansıma küçükken millet doktor asker derken ben bilgisayar mühendisliği diyordum hâla aynıyım da çok popüler oldu yav şu 1 2 senedir,dediğiniz gibi istediğim sıralama gelmemesi hâlinde mekatronik makine elektrik gibi tercihlerde bulunabilirim galiba
Tıp doktoru kadar kazanacak bir mühendis olmak için sektörde ne kadar iyi olmalıyız?
Benim çevremde 80 90k kazanan mühendis hiç yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sevgili dostum 30'lu yaşlarına gelip hala kariyerine başlayamamış o kadar çok insan var ki, kısa bir mühendislik kariyeri sonrası 32-33 yaşında pratisyen hekimliğe başlamak benim gözümde inan hiç geç gelmiyor. Kaldı ki bu kararı alsam da almasam da eninde sonunda 38 yaşına geleceğim, o zaman geldiğinde keşke dememek için bu adımı atıyorum.
Belki de ileride bu kararımdan pişman olup senin dediğine geleceğim, keşke mühendislikten yürüseydim diyeceğim, belli de olmaz tabii ki.
En Beğenilen Yanıtlar

Birçok sebebi var ama benim gözümde en büyüklerinden biri; kendime zaman ayırmayı çok sevmediğimden işimi hayatımın odak noktasına getiren/getirmek isteyen biriyim fakat mühendisliğin verdiği manevi zevk benim için buna değer olmuyor. Görmediğim milyonlara fayda sağlamaktansa önümde duran bir tane insana fayda sağlamak benim için daha önemli. Bunun yanı sıra işkolik bir mühendissen çoğunlukla patronuna daha fazla para kazandırırsın, ama işkolik bir doktorsan insanlara daha kaliteli fayda sağlarsın, benim gözümde. Ha manevi zevke çok önem vermiyorum, veya az önce verdiğim örnekteki milyonlara yardım etmenin hazzı benim için daha yüksek (bunu diyen çok meslektaşım var, tamamen kişilik meselesi) diyorsanız, parası iyidir ve bol bol zamanınız da olur başka hobileriniz vs. varsa, objektif olarak bakıldığında kesinlikle güzel bir meslek mühendislik. |
Benzer içerikler
- youtube playlist indirme
- reader at work 2 pdf
- 100 tyt 70 ayt sayısal kaç bin
- tahsin banguoğlu yurdu
- sulinex 75 kullanıcı yorumları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X