Şimdi Ara

YTÜ ilk sene de 3.5 üstü ortalama kasmak ne kadar mümkün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
2
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • var mı burada mühendislikte ilk senesinde 3.5 üstü yapan ? neler yaptı nasıl çalıştı ? bölüm %100 ing bu arada

• YTÜde olmasam da genel konuşayım. Oldukça mümkündür. Zorluğu ise her okulda zordur. Konular değil zor olan çalışmaya başlama kısmı. Çalışmıyor çoğu kimse. AA almış ve fikir verebilecek kişilere danış okulda bulabilirsen. Sözüm meclisten dışarı sınavdan bir gün önce baktım AA geldi gibi bilgi veriyorsa karşıdaki başkasını dene derim. Her hocanın ve dersin püf noktası vardır. 1. sınıfta ders kitaplarını edinmeni, hocayı dinlemeni, çıkmışları özümsemeni öneririm. Ödevler de çok önemli. Her ders için ödevini en iyi şekilde yap. Sınava çok iyi hazırlık oluyor.
  • Yks çalışır gibi çalışırsanız ki bu kadar çalışmayada gerek kalmaz
    6 7 saat yeterli olur, çok daha iyiside yapılır
    Zor olan o ortalamayı yapmak değil, o ortalamayı yapacak kadar çalışmak
    Süreç zordur, sonuç sürece bağlı durumdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maketbıcagı -- 11 Temmuz 2022; 13:57:58 >
  • RevilDeveloper R kullanıcısına yanıt
    Ne alaka lan hjssjsjjsjsksks
  • bizim dönemde çok mümkün değildi. makina gibi öğrencileri çalışkan bi bölümün birincisi 3.65 miydi neydi 1. sınıfta. ha şimdiki nesile bakıyorum da ortalamalar uçuşuyor gibi. hocalar bize kaba etten girdikten sonra biraz yumuşamış herhalde.

• Lapsekili_Big_Smoke kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle böyle. Sinavlar kolaydi 1 2 sinav haric. Onlar da yillardir hep zor sordurma gelenegini devam ettiriyorlar. Muhendislik mati gibi.(gecme orani %50ydi)
  • YTÜde olmasam da genel konuşayım. Oldukça mümkündür. Zorluğu ise her okulda zordur. Konular değil zor olan çalışmaya başlama kısmı. Çalışmıyor çoğu kimse. AA almış ve fikir verebilecek kişilere danış okulda bulabilirsen. Sözüm meclisten dışarı sınavdan bir gün önce baktım AA geldi gibi bilgi veriyorsa karşıdaki başkasını dene derim. Her hocanın ve dersin püf noktası vardır. 1. sınıfta ders kitaplarını edinmeni, hocayı dinlemeni, çıkmışları özümsemeni öneririm. Ödevler de çok önemli. Her ders için ödevini en iyi şekilde yap. Sınava çok iyi hazırlık oluyor.
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlis anlasilmasin ben de ustunden geceyim, calculus2 yi aa vermemin sebebi ya da onun turevleri dersleri kolay aa verebilmenizin sebebi ozellikle YTU'de mat1 ve mat2 icin Pinar hocadir. Kendisinin notlarina bakarak sadece ve oradaki sorulari cozerek vize ve finallere gonul rahatligiyla hazir olabiliyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • + olarak neye nasil hangi kaynaklari kullanaraj calismak cok onemli. Yoksa gidip o dersle ilgili tum akademik kaynaklari tararsiniz ve yine istediginiz notu alamayabilirsiniz. Ust donemlere ya da bu dersi almis kisilere sorarak nasil casilacaginizi ogrenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyLuckyInteger -- 11 Temmuz 2022; 22:55:13 >
  • 1. sınıfta yapmak kolaydır. mat 1 fiz 1 vs olduğu için. 2. 3. sınıfa doğru mesleki dersler geldikçe zorlaşır. 1. sınıf 2. dönem mesleki derslerin basitleri gelince apışıp kalabilirsin ama çalışınca yapılır. makine özerinde konuşçak olursam turbo makineler, müheko, mukavemet 2, makel ve makine dinamiği gibi dersler geldikçe o ortalama düşer
  • jinxbot J kullanıcısına yanıt
    Hocam aynisini yasadim. 20 25k arasinda yazilabilecek bolum diye bir konu vardi orada da belirtmistim. 1. Sinifin 2. Doneminde de ortalamam dusmustu. Yani %100 katiliyorum size.
  • MyLuckyInteger kullanıcısına yanıt

Hocam ilk statik vizem 10 du :)) halbuki denge kur moment al 0’a eşitle basit yani 😁 Soruyu ordan burdan karman çorman yapsada sonuçta mantık aynıydı sonradan kavradık…

• RevilDeveloper R kullanıcısına yanıt

sizin ilk yıl derslerinize baktım az önce one olum fizik 2 bile yok YTÜ ilk sene de 3.5 üstü ortalama kasmak ne kadar mümkün 

makinedeyim ben statik ve fizik 2 zaten 3.5 yapamamana yetiyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.