Şimdi Ara

İTÜ’de ilk sene 3.5 üzeri ort kasmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
3
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisi olan var mı, deli gibi çalışmak mı gerekiyor yoksa tüm derslere girerek, not tutarak ve planlı çalışarak da yapılabilir mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• hangi bölüm

• yoo ilk sene çok rahatlıkla kasarsınız 3.5 ile %40-50lik dilime girersiniz

asıl bölüm dersleri başlatınca o oratalamaların hiçbirni yapamayacak olmanız

o zaman ortalama düşer çünkü sadece ehb ile yarışıyor olacaksınız ilk sene tüm fakülte ile ortak girdiğinizden ortalmalar çok yüksek olacaktır

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam neden sadece ehb ile yarışıcaz anlamadım orayı

• fortunateson kullanıcısına yanıt

ben ehb adına konuştum hangi bölüme gidersen sadece onlarla yarışçan 2. sınıf ve sonrası için

1. sınıf için öyle değil
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çan eğrisi yüzünden öyle değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: fortunateson

Anladım hocam çan eğrisi yüzünden öyle değil mi

aynen maalesef yarısın çanın altında yarısı çanın üstünde kalıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    Matematik veya makina

• Makine bolum birincisi 3.55 ort ile bitirmisti 3. Fln 3.4 sanirim makine en agir ve yipratici bolumlerden biridir mat ise tam tersine en rahatlardan biri kuzen ortalama calisma ile 3.35yapmis memnundu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertovski53 M kullanıcısına yanıt

3.12 ile makinanın çok göt s*ken bi bölüm olduğunu onaylayabilirim.

• İtü ehm 3. sınıfa geçtim . 1. Sınıfta 3.90 ortalama yapıp ingilizce ehbye geçtim.

İrregular olursan ve dersleri 3 döneme yayarsan planlı çalışarak 3.5 yapabilirsin. Ben not tutan derslere katılıp dinleyen biri değildim 1. Sınıfta.
    Kendim çalışırken not çıkarıyordum. Youtubedan, itünün veya başka ünilerin çıkmış sorularından vs vs.

Bir sürü şeyle ilgilenmen falan gerekiyor. Ders açılmıyor alman lazım mesela çünkü y.geçiş şartlarını karşılaman gerekiyor. Diğer bölüm arkadaşların için çok problem olmadığı için tek başına bi kamu oyu oluşturup uğraşman falan gerekebiliyor. Ben öyle zorla bi ders açtırmak zorunda kaldım mesela.

Bazı dönemler oluyor 4 final+2teslim+1 sunum aynı güne gelebiliyor mesela ende olduğu gibi. O zamanlar çok çok zorlandım ama bu şans işi tabi. Ya da o sene komite değişiyor sorular normalinden çok farklı ve zor geliyor herkes düşük alıyor. Bi önceki dönem aa almayanı dövüyorlarken bi anda ba bile olmuyor sınıfta falan. Şans faktörü de çok. Ama irregular olursan bi dersi 2 3 kez tekrar alma şansın oldupu için şans faktörünün etkisini minimize ediyorsun

Aynı zaman da herkesin durumu da aynı değil benle birlikte çalışıp 3.2 yapan arkadaşım da var. Yatay geçiş yapamadı mesela o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edlerbest1907 -- 2 Ağustos 2021; 12:23:15 >

• edlerbest1907 kullanıcısına yanıt

Neyden girmistiniz ituye birde gelecekte ne yapmayi planlıyorsunuz halen 3.9 civariysa doktora düşünüyor musunuz abd de falan yada avrupada master ?

Kimya mühten girmiştim. Keşke 3.9 kalsaydı   3.5a kadar düştüm online dönem sağolsun. Geri kalan dönemde de bu civarda tutup y.lisansımı amerikada yapmayı planlıyorum ama kısmet. Planlamaktan ziyade hayalini kuruyorum desem daha iyi olur sanırım

Hocam ne kadar bilginiz var bilmiyorum ama yuksek lisans amerikada hayalden de öte abd de tezsiz olduğu için sizi lisans öğrencisi gibi gorup burs vermiyorlar avrupada hem abd den 3 4 kat daha ucuz yani hollanda da 15k ise abd de 50 60k ortalama iyi okullar. O yuzden abd dusunuyorsaniz tek çare doktora onun içinde 3.7+ yi zorlasanız iyi olur diye düşünüyorum.

Soyle diyeyim abden burs alan 1 kisi gordum oda 2018 veya 19 boğaziçi endustri birincisiydi bounda 4 ortalama yapmis gatechden burs almisti gatech iyi de dunyada 40. Sirada eger doktoraya gitse stanford berkeley fln olurdu yani ilk 5. Avrupa ozellikle de ucretsiz olduğu için almanya benim önerimdir. Birde ituden abdye pek giden gormuyorum avrupa daha çok var umarım abd olur tabi

• Düzenli ve sıkı çalışma ile yapılamayacak şey değil. İlk yıl ağırlıkta lise dersleri oluyor zaten.

Hiçbir bilgim yoktu teşekkürler yazdığın için. Dedim ya hayal sadece. Şuan için kesin bi planım yok olamaz da zaten. Sadece olabildiğince yüksek ortalama ile bitirmek hedefim. Amerikadır almanyadır orası çok çok sonra düşüneceğim mevzu. Tekrar sağol

Rica ederim benim cevremde lisansa yurtdisina cikan arkadaslarim da var biraz ilgim de var evde bosken bayagi arastirmistim yardımım dokunduysa ne mutlu bana.

Hocam hala aktif misiniz bilmiyorum ama bu dersleri 3 döneme yaymak nasıl oluyor? Minimum 15 kredi zorunluluğu yok mu?
    Bölümün(elektrik mühendisliği) ilk senesinin kredisi toplam 31

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kaang60 K kullanıcısına yanıt

Ben de zamanında o kuralı çok ciddiye alıp dilekçe yazmıştım kendi bölüm dekanlığına. xxx eğitim öğretim döneminde 3 kredi ders almak istiyorum sebebim şu vs. şeklinde.1 hafta sonra da onay çıktı. Bazı hocalar nedenini sordu yatay yapacağım dediğim zaman soğuk davrandılar ama sonunda izin çıktı. Sonradan öğrendim ki dilekçeye gerek bile yokmuş. Ben fazla kuruntu yapmışım. O kural uygulanan bir kural değil. Öğrenci okulunu uzatmasın diye konan temsili bi kural. Bir sürü arkadaşım 15 in altında kredi alarak dönemler geçirdi. İçin rahat etsin istersen benim gibi 1 kağıta yazıp dekanlığa ver ama gerek yok yani hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edlerbest1907 -- 31 Ocak 2024; 14:38:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.