merhaba sevgili dostlar. bu başlığı açma ihtiyacı hissettim. özellikle şehir dışında üniversite okuyacak arkadaşlar için... işte gerçekler: 1 - eğer iyi bir sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ile beslenmek istiyorsanız yurda her ay yüklü miktar para dökmelisiniz çünkü devletin karşıladığı yemek miktarı asla yeterli değil. devlet size sabah 5 tl'lik yiyecek alabilirsiniz diyor. akşam yemeğinde ise 11 tl. ancak bir parça zeytin zaten 3 tl... yani yemek için her gün ekstradan para vermek zorundasınız 2- tüm kyk yurtlarında çamaşır yıkama sorunu var. günlerce pis kıyafetlerle gezmek zorunda kalabilirsiniz. 3- oda arkadaşlarınız tamamen şansa bağlı. aşırı kaba - sabahtan akşama kadar küfürlü konuşan - bağıran/anıran - banyo/tuvaleti pis bırakan veya banyodan saatlerce çıkmayan, eşyalarınızı izinsiz kullanan, gecenin 3'ünde ışık açan kişilerle aynı odada kalabilirsiniz. üzücü ama gerçek. 4- odaların güvenliği asla yok. kilit ve ahahtar denen hiçbir şey yok. tüm odaların kapıları 24 saat açık. sadece kendi kişisel dolabınızın kilidi var. yani: ortalıkta bilgisayar, tablet, tıraş makinesi, t cetveli... gibi değerli aletler bırakırsanız çok rahat çalınabilir. benim yeni aldığım tıraş makinem ve bir miktar param çalınmıştı. çalınan eşyalara yönelik yurt idaresi asla sorumluluk kabul etmiyor. yapanın yanına kâr kalıyor. 5- yurda parmak iziyle giriliyor - yemek yerken de parmak basıyorsunuz çünkü herkesin 1 tane hakkı var. sahtekarlık olmasın diye... giriş çıkışlarda kapıdaki güvenlikler canı isterse sizin bavulunuzu ve okul çantanızı kurcalayabiliyor. bu olay aşırı sinir bozucu. 6- hem sabah hem de akşam yemeklerinde, yemekhanede inanılmaz bir sıra oluyor. dakikalarca ""aç karnına ayakta"" beklemek zorundasınız. yemek saatleri çok geniş(16-22 arası falan - siz sıra olmayan bir vakitte gidin - o saatleri keşfetmeye çalışın) 7- yurt ücretlerine her yıl sürekli zam geliyor. ilk yılki gibi devam edecek sanmayın. 8- kyk yurtları genelde kampüse çok uzak - şehir dışında yapılıyor. ulaşım sıkıntısı, derslere geç kalma... gibi durumlar sıkça yaşanıyor. 9- sınırsız internet yok. eskiden vardı ama sistem artık değişti. birkaç yıl önce herkesin hesabına belli bir miktar gb kullanım hakkı tanımlamışlardı. kotayı aştığında artık giremiyorsun. ve internet hep yavaş. [bakınız: kaplumbağa - kağnı arabası - salyangoz] 10 >> öğrenci işleri sorumsuz. başınıza gelen kötü durumlarda sorumluluk kabul etmiyorlar ve sizinle pek ilgilenmiyorlar. >> yurt idaresi ise çalınan eşyalara yönelik asla sorumluluk kabul etmiyor. yapanın yanına kâr kalıyor. 2020 corona dönemi yurtlara yerleştirilen şahıslar her şeyi talan etmişlerdi yani kısacası şunu söyleyeyim= kyk'da kalmak bayağı challenging bir iş ek not: eğer kyk'da kalmaya kararlıysanız gitmeden önce asansörlerin çalıştığından emin olun. benim kaldığım yurtta asansörler 2 gün çalışıp sonra hep bozuluyordu. kitap dolu çantayla 6 kat birden çıkmak işkence resmen. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
kyk yurt gerçekleri ..
-
-
Sabah 6 yumurta ,1,5 l su ne kadar tutar ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: ijustcamefortheask2Sabah 6 yumurta ,1,5 l su ne kadar tutar ?
Şuan fiyatlar ne durumda hiç bilmiyorum ama size yapılan sabah kahvaltısı yardımını aşacağı kesin .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2 farklı kyk'da kalmış biri olarak kendi yorumumu yapayım.
1- Ekstra para illaki vereceksiniz ancak devletin karşıladığı da benim için gayet yeterli. Sabahları 2 tl akşamları 4 tl falan geçiyordum ben ortalama. Dışarıda yesen her türlü daha pahalı oluyor. Ekstra para ödediğim zaman tıka basa doyuyordum zaten.
2- Kalabalık yurtlarda bazen sorun olabiliyor. Özellikle kurutmak daha zor oluyor makineler daha az olduğundan. Ancak bazı vakitler boş oluyor o vakitleri bulursanız sorun yok.
3- Ayni şekilde çok uyumlu iyi insanlarla da kalabilirsiniz. Ben ilk yurdumda diğer bölümlerden arkadaşlarla kalıyordum(tip okuyorum) onlar bana göre daha az çalışıyorlardı, geceleri ses falan yapıyorlardı arada. Söylediğim zaman daha dikkat ediyorlardı tabi. Ancak istediğin zaman anlaştığın biriyle oda degistirebiliyorsun zaten.
4- Yurtlarda kameralar var, şimdiye kadar çalınma olayına denk gelmedim. Bilgisayarımı kilitsiz dolabıma bırakıp gidiyordum bir sorun olmadı. Ancak değişkenlik gösterebilir. Gittiğiniz yurtta daha önce kalanlara sorun.
5- bir tek yılbaşı gecesi arandim onda da genel kontrol vardı alkol yasak Malum.
6- yine aynı şekilde belirli saatlerde kalabalık oluyor. Boş vakitleri deneyerek bulabilirsiniz. Ben derslerden dolayı erken kalkiyordum. O yüzden çok sıra beklemedim şimdiye kadar. Bir kere uzun sıra bekledim onda da hafta sonu saat 10 gibi herkes yeni uyanıyordu.
7- doğru çünkü enflasyon gerçeği var. Ama her türlü daha ucuz özel yurtlardan vs.
8- büyüksehirlerde böyle bir sorun olabilir benim yurdum baya yakındı fakülteye. Yurdunuzun yerinden memnun değilseniz il müdürlüğüne gidip dilekçe yazıyorsunuz. Boş yer olduğunda sizi geçiriyorlar.
9- Bu durumun artı ve eksileri var. Sınırsız olduğu zaman herkes abaniyor hız çok düşük oluyordu. Kotada milletin kotası bitince ayın sonlarına doğru iyi hizlar alabiliyorsun. Ama bu sene kota artar umarım Malum dersler online falan olabilir.
10- öğrenci işlerine isim düşmedi şimdiye kadar bilemeyeceğim.
Genel olarak konuyu kötümser buldum. Hayatta her durumun artıları ve eksileri olur. Bunları değerlendirip karar vermek de bizim işimiz.
Edit: Asansör çok katlı yurtlarda sıkıntı olabiliyor o konuda ben de biraz çektim.
Bir de güvenlik meselesine tavsiyem derse gideceğiniz zaman dolabinizi kilitlemeniz daha iyi olur. Açıkta da pahalı eşyalarınızı bırakmayın zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dRose11 -- 7 Eylül 2021; 16:44:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Siz ne kadar kaldınız kyk da
quote:
Orijinalden alıntı: er12345Siz ne kadar kaldınız kyk da
3 yıl kaldım
Yemek için herr gün ekstradan para vermek lafını biraz kışkırtıcı buldum. Yani 3-4 liraya kahvaltı yapabileceksiniz sonuçta dışarda olsanız simit çay bile yiyemiyorsunuz bu paraya.
-
quote:
Orijinalden alıntı: rabegoYemek için herr gün ekstradan para vermek lafını biraz kışkırtıcı buldum. Yani 3-4 liraya kahvaltı yapabileceksiniz sonuçta dışarda olsanız simit çay bile yiyemiyorsunuz bu paraya.
Dışarıya göre tabiki yemek fiyatları uygun ama benim demek istediğim önceleri sadece size verilen yardımla yeterli yemek alabiliyordunuz ama şuan bu imkansız illaki ekstra para vermeniz gerekiyor . Önceden KYK bursu ile hem yurt parasını ödeyip hemde elinizde bir miktar daha para kalıyordu şuan tüm burs yurt ücretine gidiyor.
Tüm bunlar hesaplandigin da 2-3 kişi eve çıkmak daha mantıklı oluyor.
Kyk ucuz hocam. 2 poğaça 1 meyve suyu kyk da bedavaya ya da 50 kuruşa mı ne geliyordu sabah kahvaltısında.
Akşam da 10 liraya bayağı iyi yenilebiliyordu 2 sen önce
-
6 yıldır kyk yurt başvurusu yapıyorum, her yıl da asil kayıt çıktı, bu sene 7. başvuruyu yaptım muhtemelen yine asil çıkar, fakat 6 yıl olduğu gibi yine gitmem, ilk yedeğin yeri her zaman garanti
Dediğiniz sorunların hemen hemen hepsi özel yurtlar için de geçerli oluyor maalesef. Bir şekilde arkadaş bulup eve çıkmaya bakın
-
Kyk yemek olayını ben seviyordum. Max 1-2 tl fazla veriyodum. Dışarda yesem onu en az 20 tl.
-
Eğer istanbula okuyup kykda kalmayı planlıyorsanız uzaklık konusunu inanılmaz hisseceksiniz birkaç istisna dışında. Örneğin benim kampüsüm kadiköydeydi yurdum başakşehirdeyi her gün saat 6.30 da yurttan çıkmam gerekiyordu yetişebilmem için. Birkaç istisna dışında (YTÜ-Fatih sultan mehmet yurdu) istanbulda günlük en az 1-2 saatinizin yolda geçmesine hazır olun.
-
Arkadaşın yazdıkları tamamen doğru ne yapın edin ilk sene eve çıkmaya çalışın kışın özellikle kiralar da uygun oluyor.
Benim tuvalet-banyo odadaydı 3 kişilik oda güya lüks KYK, yahu adam sabahın altısında uyanıyordu bir sümkürüyor ama öyle böyle değil ben sümkürmeyle uyanıyordum arkadaşlar 20 küsür yaşındaki bir adam için eziyet bunlar.
Adam ayakkabısını bi çıkarıyordu odada, leş gibi kokuyordu oda daha ne pislikler yaşadım, bakmayın iyi arkadaş da bulursunuz diyenlere hassas biriyseniz cehennem gibi gelir KYK size.
Yemek konusu ise önceden cidden uygundu o verilen yemek hakkını doldurmaya çalışıyordunuz ama sonra duydum ki fahiş zamlar yapmışlar şimdi et yemeği alırsanız neredeyse fiş doluyormuş.
Özel yurtlarla karşılaştıran arkadaşlar var özel yurt bildiğin ote gibi bence farkı yok parası olan zaten tek kişilik odada kalıyor ev de tutmuyor.
O yüzden size abi tavsiyesi kesinlikle ne yapıp edin eve çıkın, masraflı gelir ama o KYK'daki günlerinizi hatırladıkça şükredersiniz. Yani sırf şu internet saçmalığı için bile eve çıkılıyor 10kb ile internete girmeye çalışırsınız akşamları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concordato -- 7 Eylül 2021; 20:53:21 >
-
Çok tutar muhtemelen, normal bir insan 1, en fazla 2 yumurta yer diye düşünülür çünkü.
kyk=hapishane
Sonuçlar başvurular bittikten kaç gün sonra açıklanıyor hocam
Faydalı konu. 1.5 k kiralı eve 4 kişi çıksak kira harici kaç k masraf olur ortalama? Kyk dan çok farklı oluyor mu onu merak ettim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kesinlikle katılmıyorum
kykda kaldım ve birçok özel yurttan daha konforlu ve hijyenik idi
kahvaltı ve akşam yemeği kısmı ise:
sabah yumurta ekmek reçel ve çay
akşam kurufasülye pilav ekmek açık ayran para ödemeden yiyip içebiliyordum
ben 150tl ye hergün temizlenen, yemek çeşitleri olan, kuralları olan ve yaptırımı uygulayan bir kykda kalırken
arkadaşım 650tlye haftada bir kez yerleri silinen tek çeşit yemek çıkan ve tamamen kuralsız odaları ve koridoru sigara kokan özel yurtta kalıyordu
özet: kyk parasına göre çok yüksek performans sunan bir kurumdur aksini iddia eden zaten memnuniyetsizdir
-
quote:
Orijinalden alıntı: froyzigkesinlikle katılmıyorum
kykda kaldım ve birçok özel yurttan daha konforlu ve hijyenik idi
kahvaltı ve akşam yemeği kısmı ise:
sabah yumurta ekmek reçel ve çay
akşam kurufasülye pilav ekmek açık ayran para ödemeden yiyip içebiliyordum
ben 150tl ye hergün temizlenen, yemek çeşitleri olan, kuralları olan ve yaptırımı uygulayan bir kykda kalırken
arkadaşım 650tlye haftada bir kez yerleri silinen tek çeşit yemek çıkan ve tamamen kuralsız odaları ve koridoru sigara kokan özel yurtta kalıyordu
özet: kyk parasına göre çok yüksek performans sunan bir kurumdur aksini iddia eden zaten memnuniyetsizdir
O eskidendi artık yemeklere ve yurt ücretine çok zam geldi .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
2 farklı kyk'da kalmış biri olarak kendi yorumumu yapayım. 1- Ekstra para illaki vereceksiniz ancak devletin karşıladığı da benim için gayet yeterli. Sabahları 2 tl akşamları 4 tl falan geçiyordum ben ortalama. Dışarıda yesen her türlü daha pahalı oluyor. Ekstra para ödediğim zaman tıka basa doyuyordum zaten. 2- Kalabalık yurtlarda bazen sorun olabiliyor. Özellikle kurutmak daha zor oluyor makineler daha az olduğundan. Ancak bazı vakitler boş oluyor o vakitleri bulursanız sorun yok. 3- Ayni şekilde çok uyumlu iyi insanlarla da kalabilirsiniz. Ben ilk yurdumda diğer bölümlerden arkadaşlarla kalıyordum(tip okuyorum) onlar bana göre daha az çalışıyorlardı, geceleri ses falan yapıyorlardı arada. Söylediğim zaman daha dikkat ediyorlardı tabi. Ancak istediğin zaman anlaştığın biriyle oda degistirebiliyorsun zaten. 4- Yurtlarda kameralar var, şimdiye kadar çalınma olayına denk gelmedim. Bilgisayarımı kilitsiz dolabıma bırakıp gidiyordum bir sorun olmadı. Ancak değişkenlik gösterebilir. Gittiğiniz yurtta daha önce kalanlara sorun. 5- bir tek yılbaşı gecesi arandim onda da genel kontrol vardı alkol yasak Malum. 6- yine aynı şekilde belirli saatlerde kalabalık oluyor. Boş vakitleri deneyerek bulabilirsiniz. Ben derslerden dolayı erken kalkiyordum. O yüzden çok sıra beklemedim şimdiye kadar. Bir kere uzun sıra bekledim onda da hafta sonu saat 10 gibi herkes yeni uyanıyordu. 7- doğru çünkü enflasyon gerçeği var. Ama her türlü daha ucuz özel yurtlardan vs. 8- büyüksehirlerde böyle bir sorun olabilir benim yurdum baya yakındı fakülteye. Yurdunuzun yerinden memnun değilseniz il müdürlüğüne gidip dilekçe yazıyorsunuz. Boş yer olduğunda sizi geçiriyorlar. 9- Bu durumun artı ve eksileri var. Sınırsız olduğu zaman herkes abaniyor hız çok düşük oluyordu. Kotada milletin kotası bitince ayın sonlarına doğru iyi hizlar alabiliyorsun. Ama bu sene kota artar umarım Malum dersler online falan olabilir. 10- öğrenci işlerine isim düşmedi şimdiye kadar bilemeyeceğim. Genel olarak konuyu kötümser buldum. Hayatta her durumun artıları ve eksileri olur. Bunları değerlendirip karar vermek de bizim işimiz. Edit: Asansör çok katlı yurtlarda sıkıntı olabiliyor o konuda ben de biraz çektim. Bir de güvenlik meselesine tavsiyem derse gideceğiniz zaman dolabinizi kilitlemeniz daha iyi olur. Açıkta da pahalı eşyalarınızı bırakmayın zaten. |
Benzer içerikler
- derece yapmak ne demek
- türkiye"de doktor açığı ne zaman kapanır
- ayt edebiyat nasıl çalışılır
- matematiğin ilacı zorluk seviyesi
- chatgpt matematik sorusu çözer mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X