Şimdi Ara

KYK Yurt Gerçekleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
3
Favori
7.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aile evinden yeni çıkan kişiler olarak, yüzleştiğimiz KYK yurt gerçeklerini yazalım ki bu sene sınava girecek arkadaşlar için motive (!) kaynağı olsun

Ben başlıyorum:

1- Yorgun bir ders gününün ardından eve geldiğinizde, üzerinizdeki her şeyi atarak koltuğunuza uzanıp ister TV'den bir şeyler açarak ister telefonla oyalanarak üzerinizdeki yorgunluğu atabilirsiniz. O esnada bir yorgunluk kahvesi de içebilirsiniz.

KYK yurdunda bunu unutun! Dersten döndüğünüzde üzerinizdekileri çıkarıp hemen dolaba asmalısınız. Koltuk falan da yok tabi. Yatağa uzanıp anca telefona bakarsınız ancak çoğu yurtta i̇nternet problemi olduğu için onu bile doğru düzgün yapamayabilirsiniz mobil şebeke bile effectively çekmeyebilir. Üzerinizdeki yorgunluğu da düzgünce atamazsınız çünkü o esnada oda arkadaşlarınızdan birileri "gürültü" yapıyor olabilirler. Kahve yapabilir misiniz bilmem ama su ısıtıcısını kaçak göçek kullanmak zorunda kalırsınız.

2- Evde sabah uyandınız, anneniz sevmediğiniz bir yemeği yapmış. Siz de dolaptan malzemeleri çıkarıp kendinize bir tost yapabilirsiniz. Akşam yemeğinde ise aile evinde olduğunuzdan annenize - veya evde yemeği kim yapıyorsa rica edip istediğiniz yemeği yaptırabilirsiniz ve hiç çekinmeden ikinci porsiyonu isteyebilirsiniz.

KYK'da bunları yapabilene şeref madalyası vereceğim.

3- KYK'da başkalarının hayatına adapte olursunuz. Oda arkadaşınız hasta olabilir diye gece dört adam küçücük odada camı açmadan uyuyabilirsiniz. Yatmadan önce kitap okuyayım derseniz, oda arkadaşınız sabah erkenden dersi olduğu için erken uyumak zorunda olabilir ve siz de kitabı çalışma salonunda vs. okumak zorunda kalabilirsiniz.

4- Bazı yurtlarda banyo ve tuvaletler her katta ortaktır. Detaylarına daha fazla girmek istemiyorum

5- Paranoyak olabilirsiniz. Bazen tam uykuya dalacakken acaba saatim, cüzdanım çalındı mı diye dolabı kontrol edip tekrar uyuyorum oysaki daha yarım saat önce kontrol etmiştim ve odadan ayrılmamıştım.

6- Oda arkadaşınız davarın teki de olabilir ne bileyim kulaklık takmadan dizi izleyebilir.

Daha fazla devam edemeyeceğim. İlk haftalardan, sene sonunda memlekete yatay geçiş yapmayı kafama koydum.

Siz de örnek ekleyebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çamaşır kurutmak zor, kurutma makinesinden alıp üstüne koyuyorlar. Oda da kurutsan odadakiler laga luga edebiliyor

Sigara içenler ve sürekli müzik dinleyip konusanlar büyük sorun, çok kafa yoruyor bu kişiler

Kettle sokamadıysan sıcak suya para vermen lazım onu da bilmem kaç kat aşağıdaki kantinden alıcan çıkana kadar soğuyacak asansör bekleyecen falan can sıkıcı

İnternet kötü olması prizlerin yetersiz olması odada fazla kişi olması ve havasız ortam üstüne bir de sürekli çalan müzik konuşma sesi giren çıkanlar, derken sakin bir ortam yakalamak çok zor

Halı bile büyük lüks terlikle dolaşmak çok kötü bir his

Uyku alarm ışık ses sen uyuyon diğeri alarm erteliyor duymuyor çıkarken deodorant sıkıyor o kokudan diğerleri uyanıyor

İnanın normal hayatta arkadaş olabileceğiniz kişilerle odada kalınca tahammül etmek aşırı zorlaşıyor
    Hijyen de bunlardan birisi. Oda felaket tozlu oluyor ve hassas birisi çok rahatlıkla etkilenebilir. Boğazıma sürekli toz kaçıp duruyor mesela. Ayrıca yemekhanedeki tabldot ve çatal kaşık iyi temizlenmiyor. Bazen o nemli iğrenç kokuyu alıyorsunuz.

Odada telefon konuşurken rahat edemiyorsunuz( hem rahatsızlık vermemek için hem de samimi bir arkadaşınla geyik yapamıyorsun), gece falan dışarı çıkıp konuşmanız gerekiyor ama onda da hava buz gibi oluyor.

İnternet sorununu zaten söylemeye gerek yok

Sıcak su diye bir şey yok onu da unutun, kettle falan almadiysaniz

Kyk yemekleri gerçekten rezalet oluyor. Sabah kahvaltısını zaten anca yaşayan bilir, Çanakkale cephesinde bile daha fazla yemek veriliyordur. Aksam yemekleri ise ciddi anlamda kötü(bu belki yurttan yurda farklılık gösterir, bizimkiler lezzetsiz)

Özel alan diye bir şey yok, bu bence en önemlilerinden. Burada kalan insanlar en az 18 yaşında, 20-25 aralığında olanlar çoğunlukta. Yani bu yaşta özel alan arıyor insan.

Aileden ayrı kalmak da insanı üzüyor, zamanla alışılıyor ama yine de özleniyor

Odanizdakiler kirliyse çok ciddi sıkıntı yaşarsınız, tuvaletin kenarlarında görmek istemeyeceğiz şeyler olabilir. Neyse ki ben bu konuda çok şanslıyım. Çok temiz insanlar denk geldi.

Tuvaletteyken yukarıdan kafanıza su damlayabilir

Yemekhane sırasında ömrünüz çürüyebilir
    Kyk pişmanlıktır geldiğimden beri 3 günde psikolojim bozuldu. Sebepleri ;
    1-) Daha odaya adımımı atar atmaz 3. Sınıf oda arkadaşım sigara içiyordu evet odanın içinde ( çalışma tarafının önündeki yerde)
    Neyse dedim bir şey demeyeyim gelir gelmez bir süre sonra uyarayım
    Sonra bir baktım biri benim yatağıma geçmiş Allah'ım çıldıracağım gelir gelmez iki olay çıkartmak zorundayım neyse eşyalarımı bıraktım İstanbul u gezmeye çıktım ama kafam o kadar buraya takıldı ki gezdiğim yerlerin tadını alamadım (Beşiktaş'ın bir de düşünün yani) sonra odaya geldim akşam yatağıma geçen kişiye orası benim yerim dedim o da ne fark eder hepsi aynı ben geçtim öylesine dedi bende orası benim kardeşim ben geçeceğim diye sert çıkınca tamam dedi
    Sonra gece yattım neyse bir baktım saat 4 te uyanmisim neden hayvan gibi bir horlama sesi var ama öyle böyle değil normal bir şey değil tüm yurt inliyor yani öyle söyleyeyim (horlayan eleman sigara içen 3. Sınıf) neyse sabah kalktım ( 7 gibi falan yarım saat uyudum horlamadan sonra ) baktım bu eleman yine sigara içiyor dedimki icmeyeceksin kardeşim burası bizim odamız rahatsız oluyorum dümdüz tamam dedi sonra bu bana tavır aldı her boka bir şey diyor mesela orada bir askı var ben ne bileyim yeni geldim askıyı bu getirmiş bende oraya pantolonumu mu asmıştım diyorki orası sadece benim gelince yüzüme bakmıyor selam veriyoruz almıyor yatağı değiştirdiğim eleman da aynı şekilde sonra dedim bu iş böyle olmaz hemen gittim öğrenci işlerine dedim değiştirin benim odamı mirin kırın ettiler dedim istemiyorum değiştirin en sonunda değiştirdiler sonra burada da başka sıkıntılar ( bu arada Kanuni de kalıyorum ) ama çok daha iyi tabi yeni oda o cehenneme göre
    Velhasıl kelam kyk pişmanlıktır en ufak imkanınız varsa kalmayın

Kyk sorunları listemi buraya yazmak istedim:

-Burda kalanlar nadiren küfürsüz konuşurlar.

-Odada başkaları olup olmadığını umursamaksızın mutlaka gün boyu dinlediği müziğin sesini dışarı verip herkese dinleten birisi vardır. Uyarırsınız ertesi gün yine devam eder.

-Odada sigara içmeye çalışırlar. Odada yapamazlarsa yangın merdiveninde içerler ve sonuç olarak bütün koridor ve odanız sigara kokar.

-Uyku düzeni olmayanlar vardır. Gece 4'e kadar telefonla oynayıp öğle 12'de uyanırlar. Bunun gece 3'e kadar bağırarak oyun oynayan, ölünce de küfür eden versiyonları da mevcuttur.

-Bence en kötüsü horlayan oda arkadaşıdır. Duymamak için başınızın altına ve üstüne için 2 kat yastık kıyafet yorgan vs koyarsınız. Bu taktik orta ve tiz sesleri engeller ancak bassları engelleyemez. Horlayan arkadaşınızın çıkardığı bass sesin yaydığı titresim yoluyla(subwoofer mübarek) horlamasını her türlü duyarsınız. Ekstra koyduğunuz katmanlar da sizi terletir. Uyumayı başardınız diyelim, beyniniz oda arkadaşınızın nefes ritmine otomatik olarak uymaya çalışır (siz farkında değilsinizdir, hatta o ritimden çıkmak için nefesinizi tutarsınız ancak 1 dk sonra farkedersiniz ki yine aynı ritimdesiniz)ancak onun hızı sizinkinden daha yavaştır kısa bir süre sonra nefesiniz kesilip uyanırsınız.

-Yemek yerken şap şup sesler duyabilirsiniz.

-Hasta olmamak için büyük çaba sarfedersiniz. Ancak oda arkadaşınız bir şekilde nadir bulunan bakterileri bulur ve özellikle ağzı açık şekilde diğer arkadaşların çalışma alanlarına ve yataklarına doğru öksürerek bütün odayı hasta eder. 3-5 gün ayağa kalkamayacak şekilde yatarsınız, o arada dersleriniz aksar konulardan geri kalırsınız.(Hastalık sonrası 2 hafta süren halsizlik ve ağrılar da cabasıdır. Ders çalışma veriminiz %30 oranında düşer.)

-Hasta olan arkadaş burnunu temizlemez onun yerine 10 saniyede bir 80db ile burnunu çeker.(Hasta olunca deniyorum bunun yarısı kadar yapamıyorum. Bu horlayanların özel bir burun çekme yeteneği var.) Bu gizli yetenekte ustalaşanlar hayatınızda ilk kez birini öldürme düşüncesinin aklınızdan geçmesine sebep olabilir. Akıl sağlığınız tehlikededir.

-instagram ve tiktok hikayelerini sesini kısmadan ve kulaklık takmadan odada izleyen versiyonlar mevcuttur.(otobüste de var bunlardan)

-Bazen odada türkü söyleyebilirler. Normalde bu bir sorun değildir. Ancak odaklanmanız gereken ödevleriniz araştırmalarınız varsa dikkatiniz dağılır.

-Mutlaka özellikle kendi yatağı olmamasına rağmen kalorifer dibindeki yatağı isteyen biri vardır. Neyse yatak sonuçta farketmez dersiniz. Bu arkadaş kaloriferleri sonuna kadar açar yorganı başına çeker bir güzel uyur. Siz de sıcaktan don atlet üstünüz açık yatarsınız ama yine de yatağınız terden ıslanır. Kaloriferi kıssanız bile o kalorifer nihayetinde en son kademeye kadar açılır.

-Beş litrelik şişeyi ağzına dayayıp GLUK GLUK GLUK GLUK OOHHHHHHHG sesi çıkartan versiyonları mevcuttur.

-Odada sevgilisiyle konuşanlara gıcık kapmazsınız ama o anlamsız konuşmalar 2-5 saat arasında sürebilir. Hafızanızı böyle boş konuşmalarla doldurmak istememenize rağmen buna mecbur kalmak rahatsız edicidir.

• Çamaşır kurutmak zor, kurutma makinesinden alıp üstüne koyuyorlar. Oda da kurutsan odadakiler laga luga edebiliyor

Sigara içenler ve sürekli müzik dinleyip konusanlar büyük sorun, çok kafa yoruyor bu kişiler

Kettle sokamadıysan sıcak suya para vermen lazım onu da bilmem kaç kat aşağıdaki kantinden alıcan çıkana kadar soğuyacak asansör bekleyecen falan can sıkıcı

İnternet kötü olması prizlerin yetersiz olması odada fazla kişi olması ve havasız ortam üstüne bir de sürekli çalan müzik konuşma sesi giren çıkanlar, derken sakin bir ortam yakalamak çok zor

Halı bile büyük lüks terlikle dolaşmak çok kötü bir his

Uyku alarm ışık ses sen uyuyon diğeri alarm erteliyor duymuyor çıkarken deodorant sıkıyor o kokudan diğerleri uyanıyor

İnanın normal hayatta arkadaş olabileceğiniz kişilerle odada kalınca tahammül etmek aşırı zorlaşıyor

• İlk haftadan pes etmek nedir. Belki oda arkadaslarin ile zaman gectikce daha iyi anlaşacaksın . Hemen yatay geçis yapmayı kafana koymuşsun

• Aile evi iyidir.

• İlk ay herkese zordur. Kötü olmayan şeyler bile kötü gözüküyor insana. Bence biraz zaman geçmesi gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Internet dışına katilmiyorum tabiki aile evi gibi olmuyor yemek olayı ama biz dilekce verip kendi arkadaslarimizla aynı odaya yerlestik gayet guzeldi.

• Hijyen de bunlardan birisi. Oda felaket tozlu oluyor ve hassas birisi çok rahatlıkla etkilenebilir. Boğazıma sürekli toz kaçıp duruyor mesela. Ayrıca yemekhanedeki tabldot ve çatal kaşık iyi temizlenmiyor. Bazen o nemli iğrenç kokuyu alıyorsunuz.

Odada telefon konuşurken rahat edemiyorsunuz( hem rahatsızlık vermemek için hem de samimi bir arkadaşınla geyik yapamıyorsun), gece falan dışarı çıkıp konuşmanız gerekiyor ama onda da hava buz gibi oluyor.

İnternet sorununu zaten söylemeye gerek yok

Sıcak su diye bir şey yok onu da unutun, kettle falan almadiysaniz

Kyk yemekleri gerçekten rezalet oluyor. Sabah kahvaltısını zaten anca yaşayan bilir, Çanakkale cephesinde bile daha fazla yemek veriliyordur. Aksam yemekleri ise ciddi anlamda kötü(bu belki yurttan yurda farklılık gösterir, bizimkiler lezzetsiz)

Özel alan diye bir şey yok, bu bence en önemlilerinden. Burada kalan insanlar en az 18 yaşında, 20-25 aralığında olanlar çoğunlukta. Yani bu yaşta özel alan arıyor insan.

Aileden ayrı kalmak da insanı üzüyor, zamanla alışılıyor ama yine de özleniyor

Odanizdakiler kirliyse çok ciddi sıkıntı yaşarsınız, tuvaletin kenarlarında görmek istemeyeceğiz şeyler olabilir. Neyse ki ben bu konuda çok şanslıyım. Çok temiz insanlar denk geldi.

Tuvaletteyken yukarıdan kafanıza su damlayabilir

Yemekhane sırasında ömrünüz çürüyebilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Odtü yurt ve burs başvurusu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aile evi çok iyidir de işte okula uzak olması kötü

• Güzel yazmışsınız arkadaşlar çoğuna ben de şahit oluyorum

• 1-internet sorunu ortaklaşa süperbox alınarak çözülebilir kişi başı 50 60 gb 90 100 civarı ücreti var gayet uygun

2-odalar 2günde bir temizlenmesi gerek temizlenmiyorsa dilekçe yazıp şikayet edin etmezseniz kabüllenmiş olursunuz

3-odada sigara içilmesine müsade etmeyin zaten yasak. taviz vermeyin .laftan anlamayan biriyse şikayet edin yine çözülmezse oda değiştirmek çok kolay zaten

4-benim arkadaşların hepsi sürekli kulaklık takıyor odada çıt yok ama umursamaz kişilere karşı taviz vermeyin.sürekli uyarın olmazsa şikayet edin bunu yapan tek kişiyse diğer üçlü şikayet edip onu attırabiliyorsunuz.daha fazla kişiyse oda değiştirin

5-bizim yurttta sıcak su sorunu yok her katta sebil var sıcak su ve içme suyu sağlıyyor.bu yurttan yurda değişir çoğu yurtta sorun yaşamazsınız

6-kyk yemek porsiyonları bir tık küçük okulda da 2 öğün yemek yiyerek günlük 4 öğünle halledilebilir.

7-5. 6. tip bir yurtta kalıyorsanız sorun yaşamak çok zor fiyata da zam yapmadılar şuanlık bir internet problemi var o da ortaklaşa süperboxla çözülür.

• çalınma olayı da olması çok zor kameralar var.en fazla oda arkadaşınız cüzdanınızadn nakit pada çalabilir o da çok düşük bir ihtimal

• somyx kullanıcısına yanıt
    FSM kaç ayda çıkar hocam ilk gün yaptım basvuruyu

• somyx kullanıcısına yanıt
    Ben 1 yil ozel yurtta kaldim , kyk dan 10 kat daha guzeldi ama su arkadasin saydigi imkanlar bizim yurtta bile yoktu.

• ardack kullanıcısına yanıt
    O arkadaş nasil bir kykda kalıyor veya gerçekten kykda kalıyor mu merak ediyorum

• İstanbul kanka onunki dediği kadar var ytü yurdu gobi

• Kyk’yı bilmşyorum ama kaldığım yurt odam aşırı tozlu, yani gerçekten bi eve çıkmak şart neredeyse. Ama para da yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • achilles102030 kullanıcısına yanıt

Senin bölümün neydi hocam? Memlekete geçiş yapmayı düşünür müsün sene sonu?

• KendallRoy kullanıcısına yanıt
    Cheeng benim bölüm, düşünmem çünkü küçük bi yer. Ama İstanbul belki

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ardack kullanıcısına yanıt
    Özel yurt için tekli oda olmasi lazım yoksa bir avantajı olmuyor boşuna 10kat daha fazla para veriyorsun.kykda oda arkadaşları iyi çikarsa 5.tip yada 6.tip ise çok rahat yaşanır.dediğim gibi benim arkadaşlar ders falan çalışmıyor 2si sadece yatmaya geliyor digeri de akşama kadar kulaklıkla telfonda geziyor.bu sayede salonda kulaklık takmadan bilgisayar kullanabiliyorum.son yıllarda yapılan yurtlar ibb yurtlarına yakın konfora sahipler.tek kişilik oda değilse özele para kaptırmayın derim.

• hocam siz yarı özel yurtta kalmıyo muydunuz  

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.