olm büyük eziyet ya böyle bir ortamda ders nasıl çalışıyonuz |
KYK Yurt Gerçekleri (4. sayfa)
-
-
Arkadaşlar yazılanların bi kaçını okudum pek takıntılı değilseniz sorun olmuyor
Ben gayet rahatım şu an için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Pek çok şey yazılmış ama beninde bir anım var kyk'de yalnızca 1 yıl kaldım ve adeta 1 asır gibi geçtiğini belirtmek isterim odalarda yataklar arası mesafe yok ya da çok kısıtlı olduğundan birisi hasta olduğunda oda içerisinde otomatikmen sende oluyorsun çünkü geceleri yüzüne mi öksürür, sümüklü peçeteleri masasında mı gezmez ya da yatak kenarlarında, kamyon devirme işini yatakta yapan mı dersin, tuvaletlerin haftada bir temizlenmesine rağmen sürekli ayakta işini halleden elemanın sıçrantıları mı gece havasızlığını bahsetmiyorum bile kışın dışarıda -20'ye varan sıcaklıklarda üstüne bir de havasız odalar eklenince kendimi hapis hayatında gibi hissettim sonuç olarak sene sonunda eve çıktım.
Biraz pahalı oluyor ama ev en güzeli hem avantajı anlaşamadığın birisi olursa şutluyorsun başka bir arkadaşınla devam edebiliyorsun kyk'de özellikle yurt doluyken karşılıklı anlaşma yapılmadığı sürece çok zor.
İlk seneniz bölüm farketmeksizin genel diğer yıllara göre daha rahat oluyor. Bu süreçte part time iş olur ya da kyk bursu-kredisinden gelen parayı birikim yapıp altın vs ile enflasyona karşı da korunabilir aileden de biraz destek ile eve acilen çıkmanızı öneririm. Pek çok yazılan başıma geldi özellikle horlayan birisi uykusu hafif birisinin kAbusu gibidir ondan önce uyuyamazsan işin çok zor sürekli artan enflasyonla ne kadar erken eve çıkarsanız o kadar iyi yapabilirseniz . Eve çıktığınız arkadaş da önemli özellikle tam olarak tanımadığınız en azından 1-2 seneniz beraber geçmediği birisyle eve çıkmak büyük kumar, liseden ya da orta okuldan 8-10 yıllık arkadaş gruplarıyla çıkın biz 3 arkadaş 5 senedir beraberiz hepimizin kendi odası var ve çok komik ücretler ödüyoruz özellikle ev sahibinizde anlayışlı(öğrenci dostu) biriyse şartlarınız çok daha iyi oluyor.
-
DERS ÇALIŞIN İYİ YER KAZANIN.
Bilkent 92.yurtta sessiz bir odada kalıp(gürültü olmuyor çünkü küçücük yurt ve genelde burslular kalıyor çünkü bütün odalar kapsamlılara verilen 2 kişilik odalardan) en f/p yemek yerlerinden biri olan çatıda 80-90tlye 500gr tavuk yiyebilirsiniz ve bedavaya yurtta kalıp 4500 tl burs alırsınız yada ders çalışmazsınız ve 500tl verdiğiniz kykda dünyanın en kötü lezzetlerini tadabilirsiniz
-
şu top tier özel ünilerin yurtları en iyi motivasyon
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bende bilkent 81-82.yurt hayaliyle çalışıyordum hocam ve en iyi motivasyondu
-
tebriklerrr seneye kampüsü gezdirirsin o zaman
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tabii kazanırsan niye olmasın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X