Sana tavsiyem en kısa zamanda askere gitmemek için yollar ara. bu psikolojiyle askere gidersen intihar kaçınılmaz. |
KYK Yurt Gerçekleri (3. sayfa)
-
-
Aynen kardeşim askerlik 5 yıl oldu ya
6 ay dayanılır her türlü ve askerde bir düzen var böyle herkes kafasına göre değil burada ise 5 yıl kalıyorsun ve etrafındaki insanlar hep değişiyor it mi kopuk mu belli değil vatani görevle kyk aynı şey değil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam şunun şurasında yarı yıl tatili hariç yedi ay yurttayiz. Dayanılır tabi. Bence seneye evi zorlayın, yapabilirseniz part time işe girin tabi demesi bana kolay ama hiç KYK çekemem diyorsanız part time iş de bakın bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben direkt 6 aydan hesaplıyorum hocam :D
Geç cevap için kusura bakma.. Oda da kaç kişi kalıyorsun bilmiyorum ama ben KYK yurdunda 8 kişi aynı odada kaldım.. Çok güzel anılarla bitirdim okulu.. Sizler okumayı çok farklı değerlendiriyorsunuz benim için hayatı öğretti yaşananlar.. Askerliğe gelince mantığın nizamiye kapısında kaldığını; Tahmin ettiğinin çok ötesinde olduğu gerçeğiyle yüzleşeceksin.. Hani derler ya Askerlikte mantık yoktur diye bunu birebir yaşayacaksın..İtin uç noktasını da göreceksin (rütbe farketmez).. Kopuğun dibini de göreceksin.. Memleket milliyetçiliğini de.. KYK yurtlarında kalanların eğitim seviyesi belli..Eğitim seviyesi dip noktada olanlarla yüzleşince bana hak vereceksin muhtemelen..
-
Yok hocam pek düşünmüyorum açıkçası.Zaten kısa msefa canım daraldığında raaht git gel yapabiliyorum.
Bana kalırsa iş oda arkadaşlarıyla. Gecenin üçünde bağıra bağıra tartıştığımız da oldu güldüğümüzde. En sonunda tatlıya bağladık gibi bakalım. Ama harbi zor 6 kişi. İllaki bir şeylerden fedakarlık etmek lazım istemesen de. Artılarıyla eksileriyle burası benim için daha iyi.
-
KYK yurtları dışarıdan bakınca nezarethaneye benziyor, içeri girdiğinizde daha beter olduğunu anlıyorsunuz
-
bence tamamiyle oda arkadaşlarına bağlı , ben iki kyk yurdunda kaldım ikisinde de şansıma memur çocukları dediğimiz tipler denk geldi işinde gücünde adamlar anlaşması rahattı bu yüzünden bir sıkıntı çekmedim fakat tabi özel alanınız yok , internet yok , yemekler kötü daha iyi yemekle karşılaşmadım , burada hayatta kalan her yerde kalır
-
Hocam tecrübe açısından iyi olabilir ama okumaya gidiyoruz Allah aşkına bi odada 8 kişi olmamalı. Az kişilik odada biriyle anlaşamasan bile sıkıntı oluyor 8 kişilik nasıl olur hiç bilmiyorum. Herkesle anlaşsan bi nebze çekilir de yine de fazla bence. Ben 4 kişilikte kalıyorum memnunum arkadaşlarımdan ama uyku açısından sıkıntı geçiyorum sese duyarlı olduğum için (horlama konuşma mevzusu vs.)
effectively çekmeyebilir.
ing öretmenlik okuyon kykda kalıyon memlekette seracılık okusan daha karlı olabilir aslında dost tavsiyesi
-
oha lan katil dans
-
Bu yemek işi yurttan yurda farklılık göstermekle birlikte bence biraz beklenti ile de alakalı. Bizim yurdun yemeklerinin gayet güzel olduğunu düşünüyorum. Baya zevkle yedigim yemekler oluyordu. (Bi ara sürekli patatesli salçalı yemekler çıkmıştı o zaman bi bunaltmıştı.) Ev konforunda veya dışarıda yiyormuşçasına bir çıta belirlememek lazım. Benim beklentim düşüktü belki de.. Ama genel olarak yemeklerin iyi olduğu konusunda arkadaşlarla hemfikirdik. Yemekhane çalışanları da çok önemli bu noktada.
(kahvaltılar kesinlikle çok kötü. Tad olarak değil ama hiç doyurucu değil. Bazı malzemeleri kendim marketten alıp kullanıyordum. Peynir, domates.. gibi)
Yemekleri beğenen bi ben varım herhalde. (Yurdumdaki arkadaşları saymazsak:D)
Akşam yemeklerini ben de beğeniyorum, biraz yağlı olması dışında pek sorun değil. (Son hafta herkes gidince kol kadar sıcacık kıymalı pide yapmışlardı )
Sabah çıkanlar bana göre hiç iyi değil.
Lavuklarla kalırsan
Müzik dinleyerek uyu hocam
Hocam şu an lavuk yurtta değil zaten :D Başka arkadaşım horluyor. Zaten kulaklık takıp white noise açıp uyuyorum
-
-
Kyk sorunları listemi buraya yazmak istedim:
-Burda kalanlar nadiren küfürsüz konuşurlar.
-Odada başkaları olup olmadığını umursamaksızın mutlaka gün boyu dinlediği müziğin sesini dışarı verip herkese dinleten birisi vardır. Uyarırsınız ertesi gün yine devam eder.
-Odada sigara içmeye çalışırlar. Odada yapamazlarsa yangın merdiveninde içerler ve sonuç olarak bütün koridor ve odanız sigara kokar.
-Uyku düzeni olmayanlar vardır. Gece 4'e kadar telefonla oynayıp öğle 12'de uyanırlar. Bunun gece 3'e kadar bağırarak oyun oynayan, ölünce de küfür eden versiyonları da mevcuttur.
-Bence en kötüsü horlayan oda arkadaşıdır. Duymamak için başınızın altına ve üstüne için 2 kat yastık kıyafet yorgan vs koyarsınız. Bu taktik orta ve tiz sesleri engeller ancak bassları engelleyemez. Horlayan arkadaşınızın çıkardığı bass sesin yaydığı titresim yoluyla(subwoofer mübarek) horlamasını her türlü duyarsınız. Ekstra koyduğunuz katmanlar da sizi terletir. Uyumayı başardınız diyelim, beyniniz oda arkadaşınızın nefes ritmine otomatik olarak uymaya çalışır (siz farkında değilsinizdir, hatta o ritimden çıkmak için nefesinizi tutarsınız ancak 1 dk sonra farkedersiniz ki yine aynı ritimdesiniz)ancak onun hızı sizinkinden daha yavaştır kısa bir süre sonra nefesiniz kesilip uyanırsınız.
-Yemek yerken şap şup sesler duyabilirsiniz.
-Hasta olmamak için büyük çaba sarfedersiniz. Ancak oda arkadaşınız bir şekilde nadir bulunan bakterileri bulur ve özellikle ağzı açık şekilde diğer arkadaşların çalışma alanlarına ve yataklarına doğru öksürerek bütün odayı hasta eder. 3-5 gün ayağa kalkamayacak şekilde yatarsınız, o arada dersleriniz aksar konulardan geri kalırsınız.(Hastalık sonrası 2 hafta süren halsizlik ve ağrılar da cabasıdır. Ders çalışma veriminiz %30 oranında düşer.)
-Hasta olan arkadaş burnunu temizlemez onun yerine 10 saniyede bir 80db ile burnunu çeker.(Hasta olunca deniyorum bunun yarısı kadar yapamıyorum. Bu horlayanların özel bir burun çekme yeteneği var.) Bu gizli yetenekte ustalaşanlar hayatınızda ilk kez birini öldürme düşüncesinin aklınızdan geçmesine sebep olabilir. Akıl sağlığınız tehlikededir.
-instagram ve tiktok hikayelerini sesini kısmadan ve kulaklık takmadan odada izleyen versiyonlar mevcuttur.(otobüste de var bunlardan)
-Bazen odada türkü söyleyebilirler. Normalde bu bir sorun değildir. Ancak odaklanmanız gereken ödevleriniz araştırmalarınız varsa dikkatiniz dağılır.
-Mutlaka özellikle kendi yatağı olmamasına rağmen kalorifer dibindeki yatağı isteyen biri vardır. Neyse yatak sonuçta farketmez dersiniz. Bu arkadaş kaloriferleri sonuna kadar açar yorganı başına çeker bir güzel uyur. Siz de sıcaktan don atlet üstünüz açık yatarsınız ama yine de yatağınız terden ıslanır. Kaloriferi kıssanız bile o kalorifer nihayetinde en son kademeye kadar açılır.
-Beş litrelik şişeyi ağzına dayayıp GLUK GLUK GLUK GLUK OOHHHHHHHG sesi çıkartan versiyonları mevcuttur.
-Odada sevgilisiyle konuşanlara gıcık kapmazsınız ama o anlamsız konuşmalar 2-5 saat arasında sürebilir. Hafızanızı böyle boş konuşmalarla doldurmak istememenize rağmen buna mecbur kalmak rahatsız edicidir.
-
Horror story.
İki buçuk hafta dayanabildim ( İki haftada yaşanabilecek tüm sorunları yaşadım ) oda değiştirdim muhtemelen bir ay sonra eve geçeceğim. Ses ve ışık konusunda özelikle hassas iseniz ve şansınsınıza insanımsı ( Ki dört kişiden en az birisinin böyle çıkması çok muhtemel) birisi denk gelirse üstüne bölümünüz yoğunsa dayanılması, ayak uydurması çok güç oluyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X