Arkadaslar merhaba ben 11.sınıfta okuyorum ve okuldan cidden verim alamıyorum. okulum %1lik dilimin içinde öğrenci alıyor yani iyi bi lise diyebilirim ancak benim icin degil cunku hocaların cogu anlatamıyor evet anlatamıyor ve bunu sadece ben demiyorum. ayrıca ben kendim çalisarak daha cok verim alıyorum okul acildigindan beri okulda ders dinlemedim ve evde kendim calistim ve ortalamam sınıfa gore iyi durumda. okula gidip sadece uyuyorum kısacası vakit kaybı benim icin. tabi ki acik liseye gecme dusuncesi okulun neti fazla olan öğrenciye ayrımcılık yapmasıyla daha da isteklendirdi beni. okul soguttu kendinden iyice. bazı hocaların gereksiz egosu olsun falan... sizce 2.donem acik liseye gecmek benim icin mantıklı mı zaten okul bana yararlı olmuyor ne yapsam? |
11. Sınıfta Açık Liseye Geçiş: Kapsamlı Bir Kılavuz
Giriş
- sınıfta açığa geçmek, bazı öğrenciler için çeşitli nedenlerle düşünülen bir seçenektir. İster geleneksel lise ortamına uyum sağlamakta zorlanın ister farklı eğitim yolları keşfetmek isteyin, açık liseye geçiş süreci hakkında kapsamlı bilgi edinmeniz önemlidir.
11. Sınıfta Açığa Geçmek İçin Uygunluk
- Açık liseye geçiş, 11. sınıf öğrencileri için mevcuttur.
- Geçiş yapmak isteyen öğrencilerin, bulundukları lise müdürlüğünden onay almaları gerekir.
- Bazı açık liseler, kayıt için not ortalaması veya sınav puanı gibi belirli kriterler belirleyebilir.
11. Sınıftan Açık Liseye Geçiş Süreci
- Okul Araştırma: Farklı açık lise seçeneklerini inceleyin ve sizin için en uygun olanı seçin.
- Kayıt: Seçtiğiniz açık liseye başvurun ve kayıt koşullarını karşıladığınızdan emin olun.
- Ders Seçimi: Açık liseler genellikle geleneksel liselere göre daha fazla esnek ders seçenekleri sunar. İlgi alanlarınıza ve kariyer hedeflerinize uygun dersleri seçin.
- Çalışma Programı: Açık lise, öğrencilere kendi hızlarında ve programlarında öğrenme fırsatı sunar. Ancak, başarılı olmak için düzenli bir çalışma programına uymanız önemlidir.
11 Sınıfta Açığa Geçmek Mantıklı Mı?
Açık liseye geçişin sizin için doğru karar olup olmadığını değerlendirmek için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurun:
- Eğitimsel Hedefler: Açık lise, farklı öğrenme stillerine ve programlara uygun olabilir. Ancak, üniversiteye gitmeyi planlıyorsanız, geleneksel bir lise ortamı daha fazla destek sağlayabilir.
- Öğrenme Tercihleri: Açık lise, bağımsız öğrenmeyi ve zaman yönetimi becerilerini teşvik eder. Kendini motive edebilen ve düzenli olabilen öğrenciler için uygundur.
- Yaşam Tarzı: Açık lise, çalışma ve kişisel sorumlulukları dengelemekte zorlanan öğrenciler için esneklik sağlayabilir.
Sonuç
- sınıfta açığa geçmek, düşünülmesi gereken önemli bir karardır. Bu kapsamlı kılavuz, süreci anlamanıza ve kendiniz için en iyi seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.