Arkadaşlar merhaba buna benzer bir soruyu önceden sormuştum ama net bir cevap alamadım. Bilkent CENG veya Sabancı MDB'ye merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Bilkente %50 , Sabancı'ya %100 tutuyordu. Bu tip üniversitelere burslu yatay geçiş yapma olanağım hiç var mı? |
Bilkent veya Sabancı Üniversitelerine Yatay Geçiş
Yatay geçiş, öğrencilerin başka bir üniversitede tamamladıkları bölümleri, koşulları yerine getirmeleri halinde farklı bir üniversitede aynı veya farklı bir programa devam etmelerine olanak sağlayan bir sistemdir. Bilkent ve Sabancı Üniversiteleri, Türkiye'nin önde gelen yüksek öğretim kurumlarından olup, yatay geçiş konusunda özel koşullar ve kontenjanlar belirlemektedirler.
Bilkent Yatay Geçiş
Bilkent Üniversitesi, yatay geçiş başvuruları için merkezi yerleştirme puanını dikkate almaktadır. Başvuru koşulları ve kontenjanlar bölümlere göre değişiklik göstermektedir. Bilkent Yatay Geçiş kontenjanları hakkında detaylı bilgi için üniversitenin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Sabancı Yatay Geçiş
Sabancı Üniversitesi de yatay geçiş başvurularında merkezi yerleştirme puanını kullanmaktadır. Ancak, bazı bölümler için özel sınavlar veya mülakatlar da uygulanabilmektedir. Sabancı Yatay Geçiş sonuçları, başvuru ve sınav/mülakat performansı gibi faktörlere göre belirlenmektedir.
Her iki üniversite de yatay geçiş başvurularında öğrencilerin akademik başarılarını, bölüm uyumluluğunu ve İngilizce yeterliliklerini değerlendirmektedir. Başvuru süreci, başvuru formu doldurma, transkript sunma ve ilgili belgeleri hazırlama gibi aşamaları içermektedir.
Bilkent veya Sabancı Üniversitelerine yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin, başvuru şartlarını dikkatlice incelemeleri, gerekli belgeleri eksiksiz olarak hazırlamaları ve başvuru tarihlerini kaçırmamaları önerilmektedir.