Şimdi Ara

Bilkent veya Sabancı'ya yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
5.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba buna benzer bir soruyu önceden sormuştum ama net bir cevap alamadım. Bilkent CENG veya Sabancı MDB'ye merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Bilkente %50 , Sabancı'ya %100 tutuyordu. Bu tip üniversitelere burslu yatay geçiş yapma olanağım hiç var mı?

• Şu enflasyon ortamında ücretli üniversite işine girmezdim ben. Bilkent resmi enflasyon oranında zam yapıyor, yurt ve okul ücretine. Bu demek oluyor ki 6 haneli bir sayı olacak bu yıl. Geliri senelik %70 artan kaç kişi var? Aileniz bu grubun içinde mi? Seneye enflasyonun kaç olacağını kestirebiliyor muyuz? Bunları düşünmeden ücretli üniversite okumayın.

Yapay Zekanın Yanıtı

Bilkent veya Sabancı Üniversitelerine Yatay Geçiş

Yatay geçiş, öğrencilerin başka bir üniversitede tamamladıkları bölümleri, koşulları yerine getirmeleri halinde farklı bir üniversitede aynı veya farklı bir programa devam etmelerine olanak sağlayan bir sistemdir. Bilkent ve Sabancı Üniversiteleri, Türkiye'nin önde gelen yüksek öğretim kurumlarından olup, yatay geçiş konusunda özel koşullar ve kontenjanlar belirlemektedirler.

Bilkent Yatay Geçiş

Bilkent Üniversitesi, yatay geçiş başvuruları için merkezi yerleştirme puanını dikkate almaktadır. Başvuru koşulları ve kontenjanlar bölümlere göre değişiklik göstermektedir. Bilkent Yatay Geçiş kontenjanları hakkında detaylı bilgi için üniversitenin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sabancı Yatay Geçiş

Sabancı Üniversitesi de yatay geçiş başvurularında merkezi yerleştirme puanını kullanmaktadır. Ancak, bazı bölümler için özel sınavlar veya mülakatlar da uygulanabilmektedir. Sabancı Yatay Geçiş sonuçları, başvuru ve sınav/mülakat performansı gibi faktörlere göre belirlenmektedir.

Her iki üniversite de yatay geçiş başvurularında öğrencilerin akademik başarılarını, bölüm uyumluluğunu ve İngilizce yeterliliklerini değerlendirmektedir. Başvuru süreci, başvuru formu doldurma, transkript sunma ve ilgili belgeleri hazırlama gibi aşamaları içermektedir.

Bilkent veya Sabancı Üniversitelerine yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin, başvuru şartlarını dikkatlice incelemeleri, gerekli belgeleri eksiksiz olarak hazırlamaları ve başvuru tarihlerini kaçırmamaları önerilmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hacettepe tıptayım. Tıpı sevemedim ondan çıkar yol arıyorum sabancıyı yazmadığıma pişmanım

• up up

• sanırım yatay geçişlerde burslu kontenjan açılmıyor. bilkent için açılmadığından eminim de sabancıyı araştır yine de
  • sabancı'yı nereden öğrenebilirim.

• yatay geçiş yönetmeliğinde yazar. hatta senin için baktım orada da yok, sen de bakabilirsin
  • Anladım teşekkür ederim.

• Alternatif ceng öneriniz var mı?

• updullah

• Hocam sıralamanızı tam bilmiyorum ama ankarada odtü olabilir tobb kesin olur İstanbul’da da İstanbul tekniğe bakabilirsiniz.

• Broppelte B kullanıcısına yanıt

odtü gelmiyor 1048'le aldı 1249. oldum ben. İTÜ ve TOBB da top tier olmadıkları için çok iyi üniler gibi durmuyorlar. Bilkent ücretli gitsem daha mantıklı olur mu?

• Hocam maddi durumunuz karşılarsa kesin gidin derim. Sabancı öğrenci kaynaklarını yarın arayıp bilgi alabilirsiniz.

• Broppelte B kullanıcısına yanıt

Sitelerinde burslu geçiş olanağı yoktur diyor bence aramaya değmez bile.

• Bilkent ücretli mi yoksa tıpta kalmaya devam mı edeyim sizce?

• Şu enflasyon ortamında ücretli üniversite işine girmezdim ben. Bilkent resmi enflasyon oranında zam yapıyor, yurt ve okul ücretine. Bu demek oluyor ki 6 haneli bir sayı olacak bu yıl. Geliri senelik %70 artan kaç kişi var? Aileniz bu grubun içinde mi? Seneye enflasyonun kaç olacağını kestirebiliyor muyuz? Bunları düşünmeden ücretli üniversite okumayın.

• TOBB'un mühendislik fakülteleri kötü değil diye biliyorum. Burs imkanlarından dolayı diğer vakıflara kıyasla birazcık daha ön planda ama hocaları iyi diye okumuştum. Bölümden birilerini bulup bir danışın isterseniz.

Tabii, parayla bir yere gidecekseniz Bilkent'i düşünün ama ailenizin ekonomik durumu stabil ve iyi olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazy nina -- 15 Mayıs 2022; 17:36:39 >
  • bu vakıf ünilerin 2022 ücretleri ne zaman duyuruluyor
  • vakıflara burslu geçiş yapamazsın. itü'nün mühendisliklerini değerlendir. hacettepe bilgisayarı da tavsiye ederim eğitiminden pişman olmazsın.

• tıp bırakılmaz, bırakılmamalı.

tr'de tıbbı bırakmaya değecek tek üni-bölüm:

bilkent ee
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.