Merhaba ben 0 temeli olan bir öğrenciyim ortaokul matematiğim ve ortaokul temel kimya fiziğim bile yok ortaokul matematik 7.sınıfa kadar var sizce bu süre zarfında sayısalda 100-150k arası bir sıralama yapabilir miyim? (anlama kapasitemin ortalama olduğunu düşünüyorum) eğer yapamazsam bu sene ağırdan çalışıp işe gireceğim ve sonraki sene sağlam hazırlanacağım. Eğer olursa günde kaç saat çalışmam ve haftada kaç kez sosyalleşmem gerekir ve siz olsanız ne yapardınız. |
10 ayda YKS'de 0'dan 100-150k sıralamaya girilir mi?
-
-
OBP 70 civarlarında bu arada
-
Yapılır hocam bu sorularınız kişiye bağlı olduğundan cevabı çok kestirilemiyor daha iyisi bile yapılabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isyanediyorumisyan -- 24 Ağustos 2024; 1:34:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
100k asla yapılamayacak bir sıralama değil, iş 50kdan sonra kızışıyor oralar sıfırdan imkansız. fakat 100-150k sıfırdan ortalamanın bi tık üstü bir çalışma ile kesinlikle yapılır
-
Girilmez kardeşim başka soru
-
Sana şey mi demem lazımdı girilir güzeller güzeli insan. Güneşi selamlamayi ihmal etme. Şu zamana kadar nasıl bı çalışma yaptinda bundan sonra girebilir miyim diye soruyosun. Boş kasa giremez. Seni gazlamami istiyosan söyleyeyim evet canımın içi yıllardır yapmadigin o masa başına oturursan türkiye 1.si bile olabilirsin
Alakası yok dediğinle ben girilmez kardeşim başka soru demene sinirlendim atarlı cevap vermişin
sayısızlığa yer yok
-
Realistik cevap istiyorsan uzatmadan sorduğun sorunun cevapi budur gönlünü hoş edemediğim için üzgünüm
Tek senede sıfırdan 90-200k arasına girersin en iyi ihtimali yazdım. Ben de sıfırdım sırasıyla 120-50-18 yaptım
-
Bence cevabı kimse bilemez kendini test etmen lazım mesela kimyanın tyt atom konusunu çalışmayı dene en basit kaynaklardan bak meb kitabından da bak elektron sayısı nereye yazılır bunları en temelden al sonra da çalıştıktan sonra halledebildiysen üstüne koyarak gidersin. Ama matematik senin için baya sıkıntı olabilir orda da seviye tespiti yap gerekirse antrenmanlarla matematik cozuyorlardi galiba sonra da aktif matematik vardı kolay seviye bu temeli atarsan 100k yapmak zor olmaz 10 ayda hatta kesin yaparsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Size bağlı biraz, uzun seneler ders çalışma bilinci oturmadığı zaman gerçekten ders çalışacak iseniz nasıl ders çalışılır bilmemekten veya doğru çalıştığınızı zannetmekten de biraz zaman kaybedebilirsiniz ama bence yapılır.
Kaç yaşındasınız? Lise veya iş var mı? Eğer yoksa bence uykunuz yeme içme vs sağlığınızdan fazla ödün vermeden mümkünse uyanık saatlerinizin en az yarısını ders çalışarak geçirin.
Ders çalışmayı bilmemekten kastım da şu, mesela konuları çok iyi öğrenip hiç test çözmeyip 5 ay sonra deneme girip düşük net çıkarıp sonra nerde yanlış yaptım diyebilirsiniz. Mesela şunu okurken hatalı kısmı anlayabiliyorsanız sıkıntı yok bence.
Hiç ders çalışma alışkanlığınız yoksa ilk bir hafta birkaç saatle başlayın bence. Sonrasında baya gaz verin. Mesela yapabiliyorsanız günde 7-8 saat çalışın, arada kısa 10-15 dklık molalar verin ve molaları çalışma saatine dahil etmeyin. Ders çalışma sürenizi konuları öğrenmeye ve bol bol test çözmeye ayırın. Konuyu iyi öğrendiğiniz, testlerde de genel olarak iyi yaptığınız zaman bol bol deneme çözmeye de başlayın. Bence işin kilit noktası deneme. Deneme çözecek seviyeye mümkünse kısa sürede gelmeye çalışın. Mümkünse birkaç ay içinde.
Bir de benim senemde cevap anahtarlarını bazı kitaplar soruların olduğu sayfanın altına veya köşesine yazmaya başladı öğrencilik hayatımda gördüğüm en saçma sapan hareket olabilir. Mümkünse testini çözeceğiniz ünitenin cevap anahtarlarını kesip ayırın sayfa numarasını da yazın güzelce muhafaza edin. Çözdükçe kontrol edersiniz. Öyle 1 soru çözüp veya 1 sayfa çözüp kontrol etmeyin en az 1 test çözün öyle kontrol edin hatta bence birkaç test çözün aynı anda sonra kontrol edin. Ben böyle yapardım çünkü gözüm ister istemez kayıyor demiycem ders çalışmaktan gına geldiği için gayet isteye isteye bakıyordum cevap anahtarına. Kendinizi kandırmayın zararı size.
100k-150k çok ulaşılmaz değil şimdiden başlayın yoğun bir tempoda doğru düzgün ders çalışırsanız daha bile iyi yapabilirsiniz.
Şunu da söyleyeyim oldu ki çok ara verdiniz veya ders çalışmayı çok ertelediniz, boşverin ve derse dönün. Olabilir zaman kaybedebilirsiniz ama 6 ay kala 1 senenin, 3 ay kala 6 ayın, 1 hafta kala 1 ayın değeri anlaşılır o yüzden "yaaaa niye 1 yıl kala başlamadım, 9 ay kaldı napcam" vs demeyin siz başlayın gerisi gelir yoksa daha çok pişman olabilirsiniz. Geçmişi değiştiremezsiniz ama şimdi bir şeyler yaparak geleceğinizi kurtarabilirsiniz. Ben böyle düşünüyorum en azından, elinizde imkan olduğu halde boş oturmaktan iyidir genelde.
Neyse çok uzun oldu umarım yardımcı olmuştur. Yt konu anlatımlarına bakabilirsiniz eğer mezunsanız. Hangi bölümü istiyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yapıp yapamayacağını zaman belirleyecek. Sınava 2-3 ay kala sınav çözmeye başlarsan sana bir fikir verecektir az çok. Bence yapılır ancak hergün düzenli disiplinli çalışman gerekecek. Şimdiden kolay gelsin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
çok zor
-
Valla kral yanlış hatırlamıyorsam bir hocamızın videosunda görmüştüm adam 1.200.000 binden 20 bine çekmişti 1 senede arkadaşların da dediği gibi kişiden kişiye değişir ve sınavda ki şansın da yaver giderse neden olmasın örnekleri bol
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
zor gibi duruyor. artık 100k bile rekabetçi. 2 sene çalışarak belki olabilir. yine de dene bir şey kaybetmezsin.
-
100k niye rekabetçi
rakip sayısı ve kalitesi her geçen gün artıyor. 100k yapan adamın bile yüksek matematik netleri var. sıfırdan bir senede öyle bir seviyeye ulaşmak için çok çalışmak + zeki olmak lazım. zekasını bilemem ama 0 olan birinin zaten geçmişten gelen çalışma alışkanlığı ve disiplini yoktur.
-
0 sın ama ne kadar sıfır ? Fiziğin alt dallarını ardışık sayı formüllerini bilmiyorsan işin yaş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kontrol10 -- 28 Eylül 2024; 23:21:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eşit ağırlıkta 100-150k arası yapmak çok basit ama sayısalda durum değişir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X