Şimdi Ara

ANTİDEPRESANA BAŞLADIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Antidepresana Başladınız: Bilmeniz Gerekenler

Antidepresanlara başlamak, ruh sağlığı yolculuğunuzda önemli bir adımdır. İlaçlarınızı sorumlu bir şekilde kullanmak ve potansiyel yan etkilerin farkında olmak çok önemlidir.

Sulineks Uyku Yapar mı?

Sulineks, uykuyu tetikleyen bir antidepresandır. Bu nedenle, ilk birkaç hafta boyunca yorgunluk veya uyuşukluk hissetmeniz normaldir. Zamanla bu yan etki azalmalıdır. ilacı yatmadan önce almak, uyku düzeninizi korumanıza yardımcı olabilir.

Diğer Potansiyel Yan Etkiler

Sulineks'in diğer potansiyel yan etkileri şunlardır:

• Mide bulantısı
    • Baş ağrısı
    • Ağız kuruluğu
    • Kilo alma
    • Cinsel fonksiyon bozukluğu

Yan Etkilerle Başa Çıkma

Yan etkilerle başa çıkmak için şu ipuçlarını deneyebilirsiniz:

• İlacınızı yemeklerle birlikte alın.
    • Bol su için.
    • Gün içinde hafif egzersiz yapın.
    • Yeterli uyuyun.
    • Yan etkiler geçmiyorsa veya şiddetliyse doktorunuza danışın.

İlaçlarınızı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• İlaçlarınızı doktorunuzun önerdiği şekilde ve dozda alın.
    • İlaçları kendi başınıza kesmeyin veya dozunu değiştirmeyin.
    • Antidepresanlar bağımlılık yapmaz, ancak aniden kesilmesi yoksunluk belirtilerine neden olabilir.
    • İlaçlarınızı aldıktan sonra alkol tüketmeyin.
    • Antidepresanlar diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Tüm kullandığınız ilaçlar hakkında doktorunuza bilgi verin.

Sonuç

Antidepresanlara başlamak, ruh sağlığınızı iyileştirmek için önemli bir adımdır. İlaçlarınızın potansiyel yan etkilerini bilmek ve sorumlu bir şekilde kullanmak çok önemlidir. Yan etkilerle ilgili endişeleriniz varsa veya geçmiyorsa doktorunuza danışmaktan çekinmeyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yapabilir hocam ne kullanıyorsunuz tabi miligramı da önemli
  • dücimanuel D kullanıcısına yanıt
    Sertralin 50 mg

Daha önce 25 mg olanından 4 ay süreyle kullanmıştım dikkat eksikliği fazla yapmamıştı.İkiye bölüp mü kullansam?

• 50 bir şey yapmaz hocam 225 kullanıyorum ben :D
  • Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    Kaç aydır kullanıyorsun hocam

Birden 225i mi verdiler yoksa arttırarak mı?

Etkileri neler oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiji_itou -- 28 Ağustos 2018; 13:18:38 >
  • Antidepresan bildiğim kadarıyla dikkati artırıyor

• kaiji_itou K kullanıcısına yanıt
    hocam ona biz karar veremeyiz 50 mg normalde antidepresanlar için düşük bir doz değil diye biliyorum 10-20-30 kullanan insanlar görmüştüm 50 pek duymamıştım sen onu bir doktoruna danış ama asla kendi başına iş yapma çünkü bu ilaçların etki etmesi vs bile 3-4 ayda oluyor diye biliyorum .
  • Olabilir ama hepsi için geçerli değil.

Prozac kullanan bir arkadaşım vardı 12 saat uyuyordu günlük, süper bir dikkati de yoktu.

yok hocam kendim karar vermem gerekiyor çentikli tablet ikiye bölünebiliyor yani, doktor istersen ikiye böl kullan dedi.

mg meselesine gelecek olursak 1 şişe vodka vs bir şişe bira gibi düşünün hocam hangisi daha çok etkiler?

sedatif bir etkisi yok, bağımlılığı çok çok az öyle ki kahveden bile daha az bağımlılık yapma etkisi var mg düştükçe bağımlılık riski var demektir ayrıca hocam. misal xanax narkotik bir ilaç yeşil reçeteyle veriliyor max. 1mg o da.

hocam bir yakınım panik atak için ilaç kullanıyordu doktor kendisi karar veriyordu bu arada doktor çok önemli bir adamdı ,eski bakırköy başhekimiydi, o yakınıma bu ilaçları yavaş yavaş azaltacaklarını söylemişti kendi kararına bırakmamıştı... doktorundan emin ol hocam çok önemli bir konu çünkü umarım her şey düzgün gider bu arada senin ilaç da sanırım panik atakla ilgili doktor yakınıma sürekli meşgul olmasını , asla evde sürekli kalmamasını söylemişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiji_itou

Kaç aydır kullanıyorsun hocam

Birden 225i mi verdiler yoksa arttırarak mı?

Etkileri neler oldu?
    hocam 75-150-225 diye gitti benimki haziranda başladım
    en önemli etkileri daha çok uyumam ve baya duygusuzlaşmam oldu
    sulinex benimki çok değişeceğini sanmıyorum yan etkilerin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Started From The Bottom -- 28 Ağustos 2018; 13:46:22 >
  • Bu antidepresan hakkinda bilgi verir misin? Sinava odaklanmani mi sagliyor veya sakinlestiriyor mu?

Hocam geçen sene panik atak yaşadım bir deneme sınavında sınavı çözemedim elim ayağım birbirine dolaştı 3 saat boyunca kendime gelemedim zaten optiği falan da veremedim. O olaydan sonra da hayatımda hiçbir şey düzgün gitmedi.

Okula gitmek istemiyordum, dışarı bile çıkmak istemiyordum o dönem. Zaten doğuştan sosyal fobiktim ama hiç psikologa vs. gitmemiştim çözümü farklı şekillerde aradım, asosyal yaşadım bunca zamandır. Derste soru bile soramıyorum o derece. Her neyse o dönem yine okulda deneme sınavı vardı sabah kalktım evdekilere dedim gitmicem okula bugün, ,panik atak yaşamak istemiyordum tabi ama nedenini böyle söylemedim. Zaten evde garip davranıyordum üstüne bu da olunca zorla psikiyatra götürdüler okul bitince panik ataklardan eser kalmadı ama okullar açılınca rahat olayım diye tekrar başladım zaten 1 aya kadar istenen sonucu veriyor.

Üstte de yazmıştım ağır olursa diye ikiye bölüp kullanabileceğimi söyledi doktorum diye.

Doktor kontrolü dediğin şey de zannettiğin gibi değil hocam doktor nasıl bırakabileceğini çok iyi anlatır ama istemediğin bir yan etkisi var mı diye düşünmez yada her zaman aklına gelmez, dikkat etmez vs. hayatta bazı acıları çekerek bir yerlere varman gerekir bazen şöyle düşün bir halterci üzerine binen ağırlığı kaldırmak için kaslarını yormalıdır bunun sonucu da tabiki ağrı ve acıdır doktora ağrılarım var diye gidip kas gevşetici yazdırdıysa bu halterci performansı kötü etkilenmez mi? tabi ki bu sadece bir benzetmeydi benim durumum için de aynı şeyi düşününün.

sulinex çok farklı bişey hocam aynı gruptan (ssri) olduğuna bakmayın. benimki uyku yapmıyor tam tersi uyutmadığı bile oluyor ama etkilerinden pek emin değilim bazen çok etkiliyormuş gibi oluyor bazen hiç etkilemiyormuş gibi.

• Midende kelebekler uçuyormuş gibi oluyor. İlk bir haftadan sonra pek olmuyor bu etki. Onun dışında baş ağrılarım vardı öncesinde ilacı kullandığım dönem bu sıfıra indi neredeyse tabi bunda stressiz yaşamaya başlamam da etkili oldu.

Sakinleştirici değil, odaklanmana da pek bir etkisi yok sabahları daha düzgün bir şekilde uyanıyordum gün içünde kendimi daha iyi hissediyordum o kadar. Hatta bazen plasebo ilaç mı içiyorum diye de düşünmüyor da değildim. İsterseniz soracak başka şeyleriniz varsa özelden yazın daha detaylı bilgi verebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaiji_itou

sulinex çok farklı bişey hocam aynı gruptan (ssri) olduğuna bakmayın. benimki uyku yapmıyor tam tersi uyutmadığı bile oluyor ama etkilerinden pek emin değilim bazen çok etkiliyormuş gibi oluyor bazen hiç etkilemiyormuş gibi.
    sosyal fobi nedeniyle kullanıyorum ben bir de yanında tranko buskas diye bi ilaç var uykuyu o yapıyor da olabilir.
    Geçmiş olsun hocam sf bende de var ne kadar zor olduğunu biliyorum.

Bu arada pp deki adamı serge gainsbourg zannettim je taime şarkısı çalmaya başladı kafamda çıkıp gitanes sigarası içecektim recep aktuğ muş

• Sana bir öneride bulunabilirmiyim?

• Wrath34 W kullanıcısına yanıt
    evet.

inşallah bir an evvel kurtulursun bu durumdan hocam sen dirençli bir insana benziyorsun atlatacaksındır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.