Şimdi Ara

Antidepresan başladım ve kötüleşiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
4.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlkokuldan beri okb hastasıyım, ilkokuldan beri olduğunu fark ettik terpistimle. Geçen sene depresyon tanısı aldım, ağır depresyon. Bazen manik atak tarzı mutluluk nöbetlrim oluyor. Sürekli faça atma durumum var, gereksiz yere ilaç içmek de. Sosyal kaygım var aynı zamanda. İntihar düşüncem ve planım var. İkinci seansta terapist bunu fark edip acil psikiyatri desteği istedi. Prozac alıyordum 9 aydır, iki hafta önce günde 100 mg faverin ve yarım ignis başladık doktorla ama hiç iyi gelmedi. Bu ilaçlar ilk başta böyle yapıyor biliyorum ama Prozac böyle yapmadı hiç. Intihar girişiminde bulundum geçen hafta. Faça atmadan geçen gün yok. Takıntılar tavan. Kagyı nöbetleri geçirmeye başladım. Aşırı fazla uyuyorum. Durduk yere iç sıkıntısı, ağlama nöbeti, bağırma, intihar isteği, faça atmalar oluyor. Manik atak geçiriyorum bazen kısa süreli. Kullananlar yardımcı olabilir mi, bu kadar ağır etki yapıyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim. Ne yapacağımı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeless1236 -- 19 Kasım 2019; 23:3:55 >

• abicim sen kendine gel 2 tokat çek çık bir hava al sigara içiyorsan dışarı bakarak doğayı inceleyerek çek dumanı kardeşim ben naptım de kendi kendine olmaz böyle düzenli bir işe gir açılırsın kendine gelirsin.Sen iyi birisisin intihar etmek sonsuz bir boşluk demek bunu unutma ben her gece nöbet tutarım sendde tut uyuma sağa sola bak ara sıra benim gibi aç evde radyonu haberleri dinle tv fln geç en güzel nostalji haberleri dinleme radyodandır o cızırtı olacak hayatın açılır.Kendini üzme reis.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Antidepresan Kullanımına Başladıktan Sonra Kötüleşme

Antidepresan ilaçlar, depresyon ve anksiyete gibi ruh sağlığı durumlarını tedavi etmek için yaygın olarak reçete edilir. Ancak bazı kişiler, antidepresan kullanmaya başladıktan sonra belirtilerinin kötüleştiğini bildirebilirler. Bu duruma "ters etki" veya "paradoksal etki" adı verilir.

Paradoksal etki, antidepresan kullanımının ilk birkaç haftasında ortaya çıkabilir. Bu süre zarfında, bazı kişilerde endişe, ajitasyon, uyku sorunları ve kötüleşen ruh hali gibi semptomlarda artış görülebilir.

İgnis 5 mg ve İgnis 1 mg Kullanıcı Yorumları

İgnis, fluoksetin etken maddesini içeren bir antidepresandır. İgnis 5 mg ve İgnis 1 mg, depresyon ve obsesif kompulsif bozukluk (OKB) gibi durumların tedavisinde kullanılan iki farklı dozdur.

İgnis kullanıcı yorumları, bazı kişilerin ilaç almaya başladıktan sonra ilk birkaç hafta içinde kötüleşme yaşadıklarını göstermektedir. Bu yorumlar, aşağıdaki semptomları içerir:

• Artan kaygı
    • Uyku güçlüğü
    • İntihar düşünceleri
    • Artan huzursuzluk veya ajitasyon
    • Kötüleşen ruh hali

Paradoksal Etkinin Nedenleri

Paradoksal etkinin nedeni tam olarak anlaşılamamıştır. Ancak bazı araştırmacılar, bunun şu faktörlerden kaynaklanabileceğine inanmaktadır:

• Antidepresanların beyinde serotonin seviyelerini artırması
    • Serebral korteks ve limbik sistem arasındaki iletişimde değişiklikler
    • Beyindeki nörotransmiterlerin dengesizliği

Paradoksal Etkiyi Yönetme

Paradoksal bir etki yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları uygulamanız önerilir:

• Doktorunuza veya eczacınıza danışın
    • İlacınızı tam olarak doktorunuzun talimatlarına göre alın
    • Semptomlarınız kötüleşiyorsa veya endişeleriniz varsa hemen yardım isteyin

Çoğu durumda, paradoksal etki geçicidir ve birkaç hafta içinde düzelir. Ancak bazı kişilerde bu etki daha uzun sürebilir veya daha şiddetli olabilir. Bu nedenle, antidepresan kullanırken belirtilerinizi dikkatle izlemek ve gerekirse doktorunuza başvurmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nicke bakmayın siz, ortaokulda hayat çok güzel diye düşünürken aklıma başka nick de gelmeyince koymuştum. Şu an hayattan nefret ediyorum zaten
  • Güncel
  • Arkadaş kimse mi yok forumda yardım edebilecek
  • Açtığım her konu böyle arkadaş kimse cevap vermiyor olm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeless1236 -- 19 Kasım 2019; 23:5:47 >
  • abicim sen kendine gel 2 tokat çek çık bir hava al sigara içiyorsan dışarı bakarak doğayı inceleyerek çek dumanı kardeşim ben naptım de kendi kendine olmaz böyle düzenli bir işe gir açılırsın kendine gelirsin.Sen iyi birisisin intihar etmek sonsuz bir boşluk demek bunu unutma ben her gece nöbet tutarım sendde tut uyuma sağa sola bak ara sıra benim gibi aç evde radyonu haberleri dinle tv fln geç en güzel nostalji haberleri dinleme radyodandır o cızırtı olacak hayatın açılır.Kendini üzme reis.
  • Sağol kardeşim. İşe girmeye var daha, sigara içmiyorum ama başlayabilirim her an sen de iyi bir insansın abicim teşekkür ederim tavsiyeler ve desteğin için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yeni bir ilaca başladığında ilaç etki edene kadar şikayetlerin fena artıyor bunu biliyorum. ben de buspon diye yeni bir ilaca başladım bu kadar olmasa da ilk başta o da kaygılarımı arttırdı.

kendini bir şeyle meşgul etmen lazım. ben okb tam olarak bilmiyorum ama boşta kaldığın sürece beynin anksiyete varsa seni yiyip bitiriyor. mesela ben oyun oynuyorum o kafamı baya dağıtıyor. baya artık dayanamayacak noktaya geldiysen git 2-3 bira iç ya da biraz şarap o da rahatlatıyor. baktın hiçbiri olmuyor doktor xanax tarzı bir ilaç verir o rahatlatır. ben de anksiyeteden müzdaripim baya zor durumlar ama denenebilecek çok şey var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 19 Kasım 2019; 23:17:5 >
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Valla ya. İlk teşhis konduğunda bile bu kadar kötü değildim. Eçmiş olsun size de düzelir siniz umarım
  • Ailene yazık ... benim de okb hastası kardeşim var hayatı bazen zindan ediyor bize ilaç da içmiyor

Bu hastalıklarda genetik yatkınlık var çocuk yapma
  • rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    Keşke doğrudan söylemezseniz ya ailene yazık diye ben de onlara çok üzülüyorum ve intihara sürükleyen en önemli etken bu zaten. Benden kurtulsunlar istiyorum. Ben hastalıklarımı saklamaya çok uğraştım onlardan, onları düşünmüyorum sanmayın. Ama bir yerde patlıyor işte. Kardeşn okb yse bir tedavi almadı şart, terapi olur ilaç olur. Bir de okb çevrene değil daha çok kendine zarar. Yıllardır obsesif olan biri olarak söylüyorum. Kardeşiniz daha çok acı çekiyor emin olun. Çocuğu geçtim evlenmek dahi istemiyorum ben
  • Faverin artı ignis ağır ilaçlar ve bence senin rahatsızlığın için çok çok iyi bir ikili. Şahsen ignis bazı rahatsızlıklar için çok etkili bir ilaç. İlk başta sorunlarını arttırması, intihar düşüncesi oluşturması normal. Böyle yan etkileri var. Ama iki üç haftaya toparlamaya başlarsın. Dediğim gibi okb de ignis bazı kişilere çok iyi bir etki yapıyor. İnşallah sende de böyle bir etki yapar. Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeless1236

Keşke doğrudan söylemezseniz ya ailene yazık diye ben de onlara çok üzülüyorum ve intihara sürükleyen en önemli etken bu zaten. Benden kurtulsunlar istiyorum. Ben hastalıklarımı saklamaya çok uğraştım onlardan, onları düşünmüyorum sanmayın. Ama bir yerde patlıyor işte. Kardeşn okb yse bir tedavi almadı şart, terapi olur ilaç olur. Bir de okb çevrene değil daha çok kendine zarar. Yıllardır obsesif olan biri olarak söylüyorum. Kardeşiniz daha çok acı çekiyor emin olun. Çocuğu geçtim evlenmek dahi istemiyorum ben
    İntihar edersen sonsuz bir azap seni bekliyor bu şu anki yaşadıklarının yanında bir hiç olan azap

Ha ben inanmıyorum diyorsan sana şöyle söyleyeyim ya doğruysa ? Bunun için sonsuz ateş riskine girmeye değer mi ?

• ozguradam1 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim
  • Anksiyeteden dolayı ben de kullanıyorum ve daha kötü etti
  • kardes prozak kullanma o insani intihara meylediyormus
  • yutubda bir dayi var biliyormusunuz onu ???????
  • Dostum ilacı yavaş yavaş bırakacağını söylr ve kendi psikolojin ile ilgilenmeyi bırak o girdaba girme.
    Youtubede İzzet gullu var . Kesinlikle sen hasta değilsin. Beynindeki düşünceler ile ilgilendiğin için hasta diyolar sana benden tavsiye budur
  • Bu psikoloji gititkce seni girdaba sokar gece gündüz psikolojin ile yatar psikolojin ile kalkarsın.
    Algini değiştirmeye calis İzzet gullu izle kesinlikle düzeleceksin
  • Zig47 Z kullanıcısına yanıt
    ne alaka olm :s
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.