Şimdi Ara

6. Ayda tekrar bakım yapılır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Kanıtla da gidip aveo alalım biz de.

Dünyanın en dayanıklı arabasıymış çünkü.
    He he deyip geçeceksin.
    Arıza vermemesi arabanın iyi durumda olduğu anlamına gelmez. Böyle bir durumda yağ duruma bakılır. Belli sıcaklıklarda belli alışkanlık değerine sahip olması gereken yağ zaten bu özelliğini yitirmiştir. Orayı es geçtim çünkü motorun soğuk olduğu durumda yağlama yapmadığı için motorun aşındığı belli. İkincil olarak da filtrenin süzemediği ne kadar pislik vesaire varsa sonuçta benzin mazot yandığı zaman pistonlarda bir miktar atık bırakır. Yağa karışan bu maddeler yağlamayı da zorlaştırır ve segman ve gömleklerin krank milinin vesaire ne kadar sürtünen parça varsa daha çabuk aşınmasını sağlar. Misal 500.000 km dayanacak motor 300.000 de yağ yakmaya vesaire yapmaya başlar. Satarken de Expere götür nasıl olsa dyno doğru yöntem değil iteler gidersin. Chevrolet ile ilgili değil 100.000 km üzerinde yağ değişimi yapılmamış bir araç vardı demekki bu kmye kadar bir arıza vermemiş ki yağ bile değişmemiş.
    https://forum.donanimhaber.com/134-bin-kilometre-yag-degistirmedi--104067224

Onun için başta dediğim gibi he he de geç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç gerek yok daha 6 ay olmuş bakım yaptıralı...

Ben 50.000 km ya da 5 yıl dolmadan asla bakım yaptırmıyorum, hepsi para tuzağı bunların... sakın bakım yaptırmayın..

Not: Yakıtı shellden almıyorum, gübreden biodizel yapıp onu kullanıyoruz...
    Sakin değil, deli gibi kullanıyorum...

• Yag cubuguna bakin, yagin durumundan kendiniz karar verin, cunku o 20 bin km'yi hangi sartlarda yaptiginiza gore cok degisir.

Bunun kurali 1 yil veya 20 bin km'den hangisi once dolarsa, ama bu daha cok garanti sartlarini korumak icin; sizdeyse oyle bir durum yok zaten, daha cok pratikte araca zarar vermemeyi onemsiyor olacaksiniz. O yuzden yagin goruntusunden karar vermek en dogrusu.
  • efefor kullanıcısına yanıt
    O arabayı müzeye verseydin satmakla hata etmişsin. Çünkü araban fizik kurallarını alt üst etmiş.

• SayınOzi kullanıcısına yanıt
    Kuralları altüst eden bir durum yok, deneyin sizde görün, insanımız arabaya onca para vererek aldığı için korkarak her söyleneni yaptırıyor, 1 kere yağı değişti 1 kerede aküye para verdim başka hiçbir gideri olmadı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Polen filtresi hariç bir bakıma girmesinde fayda var hocam.Yıl da elbette önemli ama KM daha önce dolduysa yapılması gerekir diye düşünenlerdenim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Sorun çıkarsa eğer servis bakımları atlatmışsın der sıyrılır. kaskoda öyle

Alıntıları Göster
    Kasko ne alaka? Kasko arızaları karşılamıyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cricet

Kasko ne alaka? Kasko arızaları karşılamıyor zaten.

Alıntıları Göster
    Yahu yangın çıkar fewn tutmadı diye rapor tutarsan bakımları aksatmıssın der sıyrılır kasko
  • efefor kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=zyejT4VPzlE&feature=youtu.be

• quote:

Yahu yangın çıkar fewn tutmadı diye rapor tutarsan bakımları aksatmıssın der sıyrılır kasko

Alıntıları Göster
    Öyle bir şey yok benim bildiğim, muafiyet durumları kasko poliçesinde yazar ve ben bakımların aksatılmasından dolayı gerçekleşen kazalarda bir muafiyet olduğunu görmedim şimdiye kadar. Kaldı ki çoğu insan sağda solda faturasız kayıtsız bakım yaptırıyor, bu adamlar kaza yaptığında kasko bakım yaptırmamışsınız deyip sıyrılacak mı?
  • quote:

Öyle bir şey yok benim bildiğim, muafiyet durumları kasko poliçesinde yazar ve ben bakımların aksatılmasından dolayı gerçekleşen kazalarda bir muafiyet olduğunu görmedim şimdiye kadar. Kaldı ki çoğu insan sağda solda faturasız kayıtsız bakım yaptırıyor, bu adamlar kaza yaptığında kasko bakım yaptırmamışsınız deyip sıyrılacak mı?

Alıntıları Göster
    Siz henüz kasko ile bu uğraşa girmediniz galiba.

Arkadaşımın arazi aracına sis farı takıldığı için pert kararından sonra nitelikli modifiye veya benzer bir şey söyleyip ödemeyi tam 1 yıl ugraştırdı.
    1 yıla yakın zaman boyunca eksper veya benzeri bir yetkili pazarlık ettiklerini biliyorum sebebi tavandaki lamba.
    kaza sırasında kaputta büyük ihtimal aküden kaynaklı bıraktığı izi bir karış yangın o modifiye için yetkili montaj veya bakım kaydı dahi talep etti hiç kolay olmadı yani

• wehrmacht kullanıcısına yanıt
    Kasko bu gibi ayrıntılara bakmaz , dikkat edilen önemli kriterler ; sürücünün alkollü olup olmadığı veya aracı kasıtlı olarak perte çıkartma olasılığı , yani suistimal durumlarıdır.

Sizin vermiş olduğunuz örnek ise , muallak sürecinde yaşanan gecikmedir.
    Yani öyle bakımını yaptırmadın , ben ödeme yapmıyorum demez, diyemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GILMOUR -- 26 Eylül 2020; 14:42:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GILMOUR

Kasko bu gibi ayrıntılara bakmaz , dikkat edilen önemli kriterler ; sürücünün alkollü olup olmadığı veya aracı kasıtlı olarak perte çıkartma olasılığı , yani suistimal durumlarıdır.

Sizin vermiş olduğunuz örnek ise , muallak sürecinde yaşanan gecikmedir.
    Yani öyle bakımını yaptırmadın , ben ödeme yapmıyorum demez, diyemez.
    Yetkili montaj veya bakım evrakı istemesinin nasıl bir anlamı olabilir başka? kaputtaki yanık izini gösterip kazaya sebep olmadığının ispatını istediler.

Şahsen karşılaştığım her seferinde sigorta ve kasko öyle canı gönülden ödeme yaptığını görmedim
  • quote:

Yetkili montaj veya bakım evrakı istemesinin nasıl bir anlamı olabilir başka? kaputtaki yanık izini gösterip kazaya sebep olmadığının ispatını istediler.

Şahsen karşılaştığım her seferinde sigorta ve kasko öyle canı gönülden ödeme yaptığını görmedim

Alıntıları Göster
    Araca sonradan yapılan müdahaleler, modifiyeler farklı bir şey ama. Biz bakımdan bahsediyoruz sadece.
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz örnek arazi aracı üzerinde elektik aksam eklenmesiyle ilgili yapılan bir araştırma, yangınla ilgili kundaklama şüphesi üzerinde durmuş olmalılar.
    Hangi firmayla ihtilaf yaşandı bilmiyorum ama bu gibi istenmeyen durumlarda hasar tutarınızın hızlıca karşılanması için kendini ispat etmiş firmalarla çalışmakta fayda var.
    Yani , kasko denilince ilk üç sigortayı tek geçerim ; Axa , Anadolu , Allianz.

Diğer firmalar ödemede gecikme yaşatabiliyor.
  • Filtrelere elleme ama yağı kesin değiştir 20k da o yağ nasıl olur kıvamı bozulur etkisi azalır. Motorda iyi ve uygun antifiriz ile motor yağı çok önemli ihmal etme alt tarafı 300 TL tutar en fazla oda

• quote:

Araca sonradan yapılan müdahaleler, modifiyeler farklı bir şey ama. Biz bakımdan bahsediyoruz sadece.

Alıntıları Göster
    Biz bu olayda ilgili ile tartışırken fren tutmasa balataya mı bakacaktın diyerek bir çıkış yapmıştık eksper veya kendine her ne diyorsa tabiki balatan bitmiş değiştirmedi isen bu kaza riskini alırsın sigortanın sorumluluğu değil anlamına gelir diye cevap verdi buna istinaden bakım demek sadece yağ değişiminden ibaret değil fren lastik silecek suyu dahi kritik bileşenler.
    Hani lastiklerin kodları var artık muayenede bakıyorlar kamyonet binek ağırlık hız vs bildirir sen arabana uygun olmayan lastile kaza yap bakalım ödüyormu?

• quote:

Orijinalden alıntı: GILMOUR

Verdiğiniz örnek arazi aracı üzerinde elektik aksam eklenmesiyle ilgili yapılan bir araştırma, yangınla ilgili kundaklama şüphesi üzerinde durmuş olmalılar.
    Hangi firmayla ihtilaf yaşandı bilmiyorum ama bu gibi istenmeyen durumlarda hasar tutarınızın hızlıca karşılanması için kendini ispat etmiş firmalarla çalışmakta fayda var.
    Yani , kasko denilince ilk üç sigortayı tek geçerim ; Axa , Anadolu , Allianz.

Diğer firmalar ödemede gecikme yaşatabiliyor.
    Aynı dediğiniz gibi kasıt kusur arıyorlar en ufak birşeyde sormluluktan kaçıyorlar zaten size gönderdikleri personelin işi bu. Korkuyorum hiç olmasa bile TÜV Türk muayeneden geçsen dahi saçma sapan hafif kusurlar yazıp geçiriyor yakında bunuda dikkate alacaklar.
    Allianz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.