Şimdi Ara

6 çekirdek X4 960T 1.41V 4.0Ghz +++

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
2
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemci bugün elime ulaştı başlıkta belirttiğim değerlerle format attım driverları sorunsuz bir şekilde kurdum, yaklaşık 2 saat orthos testi yaptım bir sorun çıkarmadı Fakat bilgisayar açarken ilk seferde işlem yapmıyor bilgisayar açılıyor gorüntü gelmiyor, reset attığımda yani 2. açılışta bir sorun olmadan pc açılıyor, çekirdeklerden kaynaklanma ihtimali nedir? sizce bu değerler iyi midir?

CPU-Z Görüntüsü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctortac -- 19 Şubat 2012; 14:50:42 >

• yeterli bir süremidir bilmiyorum ama 2buçuk saatlik prime95 testi ve sıfır hata
  • quote:

Orijinalden alıntı: ctortac

yeterli bir süremidir bilmiyorum ama 2buçuk saatlik prime95 testi ve sıfır hata
    o işlemci ile 4ghz den aşa inmemen lazım:)
    model unkown demiş işlemcii bilinmıyor:)

• quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

o işlemci ile 4ghz den aşa inmemen lazım:)
    model unkown demiş işlemcii bilinmıyor:)

Alıntıları Göster
    Çekirdek açma oranının düşük olduğundan (%32)bahsediliyordu ancak o orandan fazlasının çekirdekleri açılıyor sanırım.
    Şanslısınız stabil görünüyor ancak yine de denemelere devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tunyukuk

Çekirdek açma oranının düşük olduğundan (%32)bahsediliyordu ancak o orandan fazlasının çekirdekleri açılıyor sanırım.
    Şanslısınız stabil görünüyor ancak yine de denemelere devam.

Alıntıları Göster
    Max TDP 161 watt gözüküyor? Anakart yanmasın? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

Max TDP 161 watt gözüküyor? Anakart yanmasın? :)

Alıntıları Göster
    161W fazla mıdır? ayarlanabilir mi? anakart sıcaklığı 30 C'yi geçmedi daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctortac -- 8 Şubat 2012; 12:16:24 >
  • quote:

161W fazla mıdır? ayarlanabilir mi? anakart sıcaklığı 30 C'yi geçmedi daha

Alıntıları Göster
    muhtemelen yanlış gösteriyordur bende kendi işlemcimde 4. çekirdegi açınca çekirdek sıcaklıklarını 100 derece gösteriyor ama gerçekte öyle degil tabi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

muhtemelen yanlış gösteriyordur bende kendi işlemcimde 4. çekirdegi açınca çekirdek sıcaklıklarını 100 derece gösteriyor ama gerçekte öyle degil tabi.

Alıntıları Göster
    bi ben açamadım şu çekirdekleri ya yokmu yardım edecek biri valla aynı işlemci var olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

bi ben açamadım şu çekirdekleri ya yokmu yardım edecek biri valla aynı işlemci var olmuyor

Alıntıları Göster
    hocam Asus Core unlocker ile açtım başka birşey yapmadım pek detaylı bilgim yokki sizede aktarayım, Cool'n Quiet ve C1E'yi kapattım sonra core unlock'ı enabled yaptım bilgisayar baştan başladı ve 6 cores unlocked yazdı allahtan stabil çıktı yalnız şu ilk açılmadaki sorunu hala çözemedim ille restart atıyorum öyle başlıyor bilgisayar bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen voltaj auto'da o yüzden olabilir mi?

• quote:

hocam Asus Core unlocker ile açtım başka birşey yapmadım pek detaylı bilgim yokki sizede aktarayım, Cool'n Quiet ve C1E'yi kapattım sonra core unlock'ı enabled yaptım bilgisayar baştan başladı ve 6 cores unlocked yazdı allahtan stabil çıktı yalnız şu ilk açılmadaki sorunu hala çözemedim ille restart atıyorum öyle başlıyor bilgisayar bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen voltaj auto'da o yüzden olabilir mi?

Alıntıları Göster
    süper! çekirdeklerin hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

süper! çekirdeklerin hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim birde şu ilk açılmadaki sorunu çözsem çok tam süper olacak
  • quote:

olabilir voltajı autoda bırakma

• quote:

Orijinalden alıntı: netten^

quote:

olabilir voltajı autoda bırakma

Alıntıları Göster
    belkide, denemekte fayda var başka ayrıca bir fikri olan varsa lütfen paylaşsın

• quote:

belkide, denemekte fayda var başka ayrıca bir fikri olan varsa lütfen paylaşsın

Alıntıları Göster
    1-)Remler ungaded moddaysa ganged moda al.
    2-)Ramleri degiştir dene eğer imaknın yoksa tek tek dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: xeroxe

Alıntıları Göster
    açılmadaki sorunlar için yardımları bekliyorum
  • quote:

açılmadaki sorunlar için yardımları bekliyorum

Alıntıları Göster
    Bende yeni aldım bu işlemciden... Anakart MSI 870-C45...
    Bende açılmadı maalesef... Açılır gibi oldu ama win 7 unknown cpu demeye başladı 6 çekirdek için...
    Cpu-Z de dağıttı... Phenom II x6 1605T dedi ama ilginçtir , 2 çekirdek gösterdi
    Sonra anakrttan kapadım tekrar çekirdek açmayı ama nafile , ne win 7 ; nede cpu-z düzelmedi Tekrar format attım... Driverlarda kar etmedi...

Ya bir yerde yanlış yaptım , yada benim işlemcinin çekirdekleri gerçekten bozuk , yada anakart bu işin altından kalkamadı

Sistem ;

Amd Phenom II x4 960 T cpu
    Msi 870-C45 anakart
    4 gb ddr3 1333 mhz Hi-Level ram
    VTX HD4670 gpu
    460+ watt High Power psu
    win 7 x64 ult.

Şimdi standart takılıyoruz... Ama cpu oc. performansı ve sıcaklıklar çok güzel... Şu an oc'siz. Ama amd overdrive ile sorunsuz 3,6 ghz'e kadar çıkıyor... Şu an boşta sıcaklıklar stock fanla 22-23 derece... Gayet güzel bir işlemci olduğunu düşünüyorum... Birde cpu-z bunun çekirdeğini Thuban diye gösteriyor Aslında Zosma değil miydi ?
    Bu arada bios güncellemesinden sonra denemedim gerçi , tekrar format ile uğraşmamak için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boracalin -- 15 Şubat 2012; 1:46:07 >

• quote:

malesef denedim olmadı bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın günlerdir bilgisayarı her seferinde 2 kere başlatmak zorunda kalıyorum
  • quote:

quote:

malesef denedim olmadı bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın günlerdir bilgisayarı her seferinde 2 kere başlatmak zorunda kalıyorum

Alıntıları Göster
    sorun çözülmüştür voltaj auto'dan 1.425V getirildi, stabil 3.9Ghz 1.425V Prime95 testinde bu değer 1.475V'a kadar çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctortac -- 15 Şubat 2012; 17:44:27 >

• quote:

sorun çözülmüştür voltaj auto'dan 1.425V getirildi, stabil 3.9Ghz 1.425V Prime95 testinde bu değer 1.475V'a kadar çıkıyor

Alıntıları Göster
    Çözümünü yazacaktım ama bulmuşsun zaten Auto voltajla o iki çekirdeği stabil tutacak voltajı veremiyordur, elle girmek lazım. O değerde genelde 1.4-1.45 arası olur, Prime ile 1.5'a kadar fırlar. Bende böyle kullanıyorum kendisini, bios voltajı 1.45. Günlük 1.42 yetiyor ama Prime almak için malesef o voltaj 6 çekirdekle yetmedi. Llc anakarta göre değişmekle birlikte ultra high-extreme gibi en tepedeki iki ayardan biri olmalı.

http://www.pclabs.com.tr/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=17527

• quote:

Orijinalden alıntı: Digitaldrop

Çözümünü yazacaktım ama bulmuşsun zaten Auto voltajla o iki çekirdeği stabil tutacak voltajı veremiyordur, elle girmek lazım. O değerde genelde 1.4-1.45 arası olur, Prime ile 1.5'a kadar fırlar. Bende böyle kullanıyorum kendisini, bios voltajı 1.45. Günlük 1.42 yetiyor ama Prime almak için malesef o voltaj 6 çekirdekle yetmedi. Llc anakarta göre değişmekle birlikte ultra high-extreme gibi en tepedeki iki ayardan biri olmalı.

http://www.pclabs.com.tr/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=17527

Alıntıları Göster
    voltaj ayarını değiştirdim eskiden 1.38V auto olarak 3.8Ghz stabil çalışıyordu fakat ilk açılmada sorun oluyordu ben manuel 1.38V verdim ne açılmada nede prime testte sorun yaşamadım yaklaşık 2 saat test ettim, voltaj değeri Prime95 testinde kendiliğinden 1.425V'a kadar çıktı onun haricinde bir sorun yok şimdilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctortac -- 17 Şubat 2012; 19:37:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.