Şimdi Ara

6 kanallı helikoptere geçiş sürecim ve sonuç :) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
19.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

sizin lamav4 ünüz hala duruyormu yoksa sattınız mı?

Lamav4 ile uçuşlarım sırasında kumanda kontrolünü iyice öğrendikden sonra sattım
  • uzun bi aradan sonra nihayet güzel havalara kavuştuk ve ilk uçuş videomu alabildim
    büyük 500 modele alışma sürecini tamamlayarak zamanla alanturlarına başlayacağız bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 22 Mart 2010; 22:45:17 >
  • Yeni helikopteriniz hayırlı ve uğurlu olsun. Bende de Trex450 var, ondan önce lamav4 ve HBK3 vardı. E-sky firmasının lama helikopterindeki başarısına aldanıp HBK3 almıştım. HBK3, Trex kadar stabil değil ve olur olmadık yerde kırım masrafları çıkarabiliyor. Ben HBK3 aldığım için asla pişman değilim. Bu heli ile ayar yapmayı, tamir etmeyi öğrendim yoksa direkt olarak lamadan sonra trex450 kit alıp hiç bir bilgi birikimi olmadan onu toplayıp ayar yapma işi zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkYNeT-06

uzun bi aradan sonra nihayet güzel havalara kavuştuk ve ilk uçuş videomu alabildim
    büyük 500 modele alışma sürecini tamamlayarak zamanla alanturlarına başlayacağız bakalım

video çok güzel olmuş kırımsız uçuşlar...

• Sağolun arkadaşlar

burada daha yeni güncel uçuş videoları ve fotoğrafları mevcuttur

6 kanallı  helikoptere geçiş sürecim ve sonuç :)

bir kaç gün sonrada havadan video çekim uçuşlarımda olacak

zaman ilerledikçe modele alışma sürecimi tamamlayacağım ve esas uçuşlar gelecek inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: kaotika

Yeni helikopteriniz hayırlı ve uğurlu olsun. Bende de Trex450 var, ondan önce lamav4 ve HBK3 vardı. E-sky firmasının lama helikopterindeki başarısına aldanıp HBK3 almıştım. HBK3, Trex kadar stabil değil ve olur olmadık yerde kırım masrafları çıkarabiliyor. Ben HBK3 aldığım için asla pişman değilim. Bu heli ile ayar yapmayı, tamir etmeyi öğrendim yoksa direkt olarak lamadan sonra trex450 kit alıp hiç bir bilgi birikimi olmadan onu toplayıp ayar yapma işi zor.

E-Sky veya walkera gibi firmalar bu işe sıfırdan başlayan rc heli meraklılarına en uygun fiyat ve yedek parça politikası sunarak beraberinde ideal olan modelleri üretiyorlar
    her ne kadar ayar ve düzen tutmayan pek sağlam olamayan marka modeller olsada kendilerinden mekanik elektronik aksamları çok iyi öğreniyorsunuz ve zaman ile pilotajlığınızı geliştirdikçe artık T-Rex ' e terfi ediyorsunuz
    toplayacağınız kit evladiyelik kullanabileceğiniz modeliniz oluyor yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 3 Nisan 2010; 22:04:09 >

• Merhaba size bir sorum olacak,bende bu işe yeni yeni heves ettim ve bir yerden başlamak istiyorum.

Başlangıç olarak bunu almayı düşünüyorum görüş ve önerileriniz nelerdir? Teşekkürler.

http://urun.gittigidiyor.com/SYMA-S006-3-KANAL-FULL-FONK-KUMANDALI-HELIKOPTER_W0QQidZZ26026709
  • @AHM77 bu helikopter oyuncak sınıfına giriyor,en azından bir Lama v4 almanızı tavsiye ederim
  • Bu konuyu ilk kez görüp okuyorum. Azminizi tebrik etmek istiyorum. Saçma sapan moral bozucu birçok mesaja rağmen siz azimle çalışmışsınız ve şimdi helinizi son derece güzel uçuruyorsunuz. Tebrik ederim.

Ben de model uçaklarla ilgileniyorum. Şu an üzerinde çalıştığım 2 adet model var. Bunlardan birisi bitme aşamasında olmasına rağmen onu bırakıp yeni bir uçağa başladım. Çünkü bitmek üzere olan uçak ölçekli bir model ve alttan kanatlı. Yani uçurması zor bir uçak. Heli bazına vuracak olursak 6 kanal heli gibi.
    Bu nedenle bu uçağın yapımına ara verip bir trainer yapmaya başladım. İlk olarak uçuşumu trainer ile geliştirdikten sonra diğer uçağımı uçurmayı düşünüyorum.
    Eğer üzerinde 1 aydır uğraştığım uçağımı ilk uçuşta kırarsam benim için gerçekten de üzücü olur.

Herneyse ben lafı çok uzattım. Azminizi tekrar tebrik etmek istiyorum. Yeni uçuşlarınızı merakla bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

Bu konuyu ilk kez görüp okuyorum. Azminizi tebrik etmek istiyorum. Saçma sapan moral bozucu birçok mesaja rağmen siz azimle çalışmışsınız ve şimdi helinizi son derece güzel uçuruyorsunuz. Tebrik ederim.

Ben de model uçaklarla ilgileniyorum. Şu an üzerinde çalıştığım 2 adet model var. Bunlardan birisi bitme aşamasında olmasına rağmen onu bırakıp yeni bir uçağa başladım. Çünkü bitmek üzere olan uçak ölçekli bir model ve alttan kanatlı. Yani uçurması zor bir uçak. Heli bazına vuracak olursak 6 kanal heli gibi.
    Bu nedenle bu uçağın yapımına ara verip bir trainer yapmaya başladım. İlk olarak uçuşumu trainer ile geliştirdikten sonra diğer uçağımı uçurmayı düşünüyorum.
    Eğer üzerinde 1 aydır uğraştığım uçağımı ilk uçuşta kırarsam benim için gerçekten de üzücü olur.

Herneyse ben lafı çok uzattım. Azminizi tekrar tebrik etmek istiyorum. Yeni uçuşlarınızı merakla bekliyorum.

Teşekkürler

benimde Helilere karşı büyük zaafım var ve hayatında eline hiç kumanda almamış birisinin pilotajlığı 6 kanallı bir heli üzerinde öğrenmesi çok ama çok zor
    zamanla bu deneyimi yaşayıp hakimiyeti iyice kavradıkdan sonra beraberinde bir kit uçak alıp iyi bir elektronik ile toplamak istiyorum
    mesela başlangıç için cessna 182 fırçasız, RTF de olabilir THK'da var yaza doğru satın alabilirim

gerçi Uçak kullanan arkadaşlarımız Helilere pek yanaşmaz nedense, ama biz heliciler uçağa sıcak bakarız herzaman

• quote:

Orijinalden alıntı: afd92

@AHM77 bu helikopter oyuncak sınıfına giriyor,en azından bir Lama v4 almanızı tavsiye ederim

kesinlikle katılıyorum

en azından Lamav4 co-axiel tarzı 4 kanallı bir heli başlayıp kontrolller gerçek kumanda üstünde iyice ezberlenmeli
    , ve beraberinde RF-4 - 4.5 simulator ile çalışmalısınız
    ardından 450 sınıf CopterX veya T- rex 450 kit toplayıp yavaş yavaş uçmaya başlarsınız
    fakat hiç bir zaman simulatorda çalışma ihmal edilmemeli
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

Bu konuyu ilk kez görüp okuyorum. Azminizi tebrik etmek istiyorum. Saçma sapan moral bozucu birçok mesaja rağmen siz azimle çalışmışsınız ve şimdi helinizi son derece güzel uçuruyorsunuz. Tebrik ederim.

Teşekkürler

benimde Helilere karşı büyük zaafım var ve hayatında eline hiç kumanda almamış birisinin pilotajlığı 6 kanallı bir heli üzerinde öğrenmesi çok ama çok zor
    zamanla bu deneyimi yaşayıp hakimiyeti iyice kavradıkdan sonra beraberinde bir kit uçak alıp iyi bir elektronik ile toplamak istiyorum
    mesela başlangıç için cessna 182 fırçasız, RTF de olabilir THK'da var yaza doğru satın alabilirim

gerçi Uçak kullanan arkadaşlarımız Helilere pek yanaşmaz nedense, ama biz heliciler uçağa sıcak bakarız herzaman

Doğrusu benim tüm uçan araçlara karşı bir ilgim var. Yani ileride Lama 4 den başlamayı düşünüyorum ben de. Yaz sonuna doğru bir lama 4 sahibi olurum inşallah.
    İlk uçak modelinizi de kendiniz yapsanız hem çok daha fazla zevk alırsınız, hem de çok ucuza getirirsiniz. Hatta çevrenizde model uçak klubü varsa oralara bir uğramanızı öneririm.

• Uçağı tamamen kendim toplayım diyorum fakat iş güç dolayısı ile buna fazla zaman ayıramıyorum
    sanırım üstten kanatlı RTF alacağım
    haftada bir gün anca uçma fırsatım oluyor bakalım kısmet uygun zaman olursa uçak deneyiminide yaşayacağım
    ama şu bir gerçekki bunu simulasyonda yaşadığım için iyi biliyorum ilk kez uçağı kullandığımda hiç zorlanmadım çok garip demekki uçaklar kolay

ama Heliler öyle değil , kontrolleri çok ama çok zor olmakla beraber insana çok heyecan ve strees veriyor ve ilk zaman acemilik dönemlerinde gerçek 6 kanallı model ile uçmaya başladığında elin ayağın zangır zangır titremeye başlıyor resmen ter boşalıyor üstünden
    kalp atışın hızlanıyor heyecan biryandan korku biyandan derken çok değişik tuhaf bir duygu yaşıyor heli uçuran kişi
    tabi bu zamanla geçiyor alışma sürecine bağlı

• quote:

Uçağı tamamen kendim toplayım diyorum fakat iş güç dolayısı ile buna fazla zaman ayıramıyorum
    sanırım üstten kanatlı RTF alacağım
    haftada bir gün anca uçma fırsatım oluyor bakalım kısmet uygun zaman olursa uçak deneyiminide yaşayacağım
    ama şu bir gerçekki bunu simulasyonda yaşadığım için iyi biliyorum ilk kez uçağı kullandığımda hiç zorlanmadım çok garip demekki uçaklar kolay

ama Heliler öyle değil , kontrolleri çok ama çok zor olmakla beraber insana çok heyecan ve strees veriyor ve ilk zaman acemilik dönemlerinde gerçek 6 kanallı model ile uçmaya başladığında elin ayağın zangır zangır titremeye başlıyor resmen ter boşalıyor üstünden
    kalp atışın hızlanıyor heyecan biryandan korku biyandan derken çok değişik tuhaf bir duygu yaşıyor heli uçuran kişi
    tabi bu zamanla geçiyor alışma sürecine bağlı

Evet ben de simulasyonda heli denediğimde kullanmanın gerçekten de çok zor olduğunu gördüm. Oysa ki sizin de bahsettiğiniz gibi uçak kullanmak son derece basit.

• Forum'da zaten hobi bölümünde Rc hiç konuşulmuyor bende 6 kanalı alacağım bide grup kuralım bence
  • direk 6 kanallı ile başlamayın derim ama
  • Hocam merak ettiğim bir şeyi sorayım size. Bu 6 kanallı helikopter ne kadar yükseğe çıkabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mz~

Hocam merak ettiğim bir şeyi sorayım size. Bu 6 kanallı helikopter ne kadar yükseğe çıkabilir?

Gözünün gördüğü yere kadar yalnız iyi bir kumanda ve alıcı ile 2 KM ye kadar istediğin uzaklığa gönderebilirsin
    tabi bu durumda Helikopterin boyutlarıda çok önemli
    örneğin benim kullandığım 500 model yaklaşık 1 metre boyunda ve gözünün onu uzakta nasıl ne şekilde durduğunu ortalama ( 50 metre ) gibi görüş mesafesinde kontrolünde tutabilirsin
    onun dışında fazla uzağa veya yükseğe yollarsan model uzakta nokta gibi görüneceği için kontrol ederken çok zorlanırsın
    ve modelin kuyruğu neresi burnu neresi diye tereddüt ederek yön duyu kavramını kaybedersin, helikopterinide kaybedersin

şimdi model büyüdükçe onu görme mesafen daha iyileşir
    tabi bu durumda günlük ortalama havada 10 , 20 , 30 , km sa ters esen rüzgar hızınıda göz önüne alırsan kontrol zorlaşacaktır

600 ve 700 kasaya sahip modelller daha stabil ve boyut büyük olduğu için yani model havadaki nesne büyüdükçe onu görme mesafen daha iyi olucaktır
    ama hiç bir zaman çıplak gözle fazla uzağa gönderilmemelidir

bunu aşmak için Helikopter üzerine FPV sistemler kuruluyor

o zaman 5 - 10 Km uzaklıklara yollayabilirsiniz
    üstelik siz sanki kabin içinde gerçek heli veya uçak uçuruyormuşsunuz hissine kapılarak
    ekranlı gözlüğünüz ile havadaymışsınız gibi bu keyfi yaşıyorsunuz

nasıl yapıldığı hakkında bütün gerekli bilgiler burada

http://www.hobbyrc.com/forum/threads/44470-FPV-parcalar%FD-maliyeti-ve-sistem-nasil-calisir-basit-anlatimi

• e-sky pek begenmiyorum acikcasi cok narin geliyo bana . hk450 gt ile basladim bitane 450 scremer ile ogreniyorum arf 500 aldim gecen hafta bi kac resim ekliyim kirimsiz ucuslar dilerim .

mt2 yere yapisti sanirim 3-4 kilo kadar mevcut 500 um full align elektronik full cnc set carbon govde :) . daha hover yapmadi helikopterim

[img=http://pic1.resimupload.com/r7/thumb_425806381.JPG

[img=http://pic1.resimupload.com/r7/thumb_538956054.JPG

[img=http://pic1.resimupload.com/r5/thumb_872542735.JPG

[img=http://pic1.resimupload.com/r8/thumb_301619322.JPG

[img=http://pic1.resimupload.com/r1/thumb_126600978.JPG

[img=http://pic1.resimupload.com/r8/thumb_803497874.JPG

[img=http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_546444322.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabuto -- 14 Nisan 2010; 15:13:35 >

• side in güncel uçuş videom
    yavaş yavaş yol katediyoruz artık... zamanla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 21 Nisan 2010; 1:07:47 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.