Bildirim
6 kanallı helikoptere geçiş sürecim ve sonuç :) (8. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Merhaba bende yeni başlayacağım size sormak istediklerim var önceliklehttp://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=66_78&products_id=3625 güzel bir model midir? Kargo ve fiyat bakımından hangi siteyi önerirsiniz. Teşekkürler. (Bu arada uçuş videolarınızı çok beğendim. İyi uçuşlar!) -
quote:
Orijinalden alıntı: s3rcan
Merhaba bende yeni başlayacağım size sormak istediklerim var önceliklehttp://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=66_78&products_id=3625 güzel bir model midir? Kargo ve fiyat bakımından hangi siteyi önerirsiniz. Teşekkürler. (Bu arada uçuş videolarınızı çok beğendim. İyi uçuşlar!)
linkteki e sky helilerinden kesinlikle uzak durmanızı tavsiye ederim.
ben bir hata yaptım zamanında, ve sizde yapmayın.
gerçi bu işe sıfırdan başlayıp devam ettirebilecek bir meraklının deneme tahtasıdır bu tür ucuz modeller
e sky ve benzeri markalar size her gün sök tak ayar yap vesayre konuları çok öğretir.
kısaca mekanik aksamını öğrenirsiniz zaman ile.
fakat her gün sorun çıkartan stabil olmayan bir model ile uçmaya başlamış olursunuz moralinizde sıfıra iner
bu yüzden büyük sabır göstermelisiniz bu işte
kısacası bu tür modeller ile şöyle doya doya uçma yerine sorunları ile uğraşırsınız
ve ilerde benim gibi T-Rex ve benzeri kaliteli helilere terfi ettiğinizde geçiş süreciniz daha kolay olur
kendi başınıza toplayabileyeceğiniz evladiyelik bir modeliniz olur
ve daha kaliteli güzel bir model ile sorunsuzca uçmaya başlarsınız
bu işe sıfırdan başlayıp ilerlemek istiyorsanız,
direk e sky copter x trex gibi markalı 6kanallı heliler ile başlamak büyük hatadır.
ilk önce 4 kanallı coaxiel bir modeliniz olmalı
kumanda hakimiyetinizi iyice kavradıktan sonra bununla beraber devamlı simulator çalışmalısınız
ve kendinizi hazır hissettiğinizde copterX 450 veya 500 kit alıp elektroniğini kendiniz toplarsınız
kısaca ilk adımlarınızı atarsınız ve zaman ile T-Rex elektrikli veya yakıtlı 30 veya 50 lik raptor modellerine yönelirsiniz
tabi bununla beraber 6 kanallı heliler için iyi bir dijital kumanda edinmeniz keisnlikle şart :)
bütün öğrenmek istedikleriniz burada >
http://www.hobbyrc.com/forum/forums/184-Yeni-Ba%C5%9Flayanlar
-
-
Güncel. -
Valla hocam sonuç başarılı :) kırımsız sürüşler dilerim. -
SkYNeT simülatorler konusunda birkaç şey sormak istiyorum.Öncelikle ücretli mi ve ne kadar ortalama ? tavsiye edebileceğin simülatörler hangileri ve sana yararı çok oldu mu ? -
Benim şahsi önerim RealFlight G4 dür.. update edince 4.5 oluyor
tabi sağlam bir bilgisayarda bu versiyonu çalıştırabilirsin.
ayrıca son G5 update yapıp versiyonunu kurabilirsin.
fakat Real Flight orjinal Interlink kumandan yoksa G5 sürümünü kullanamazsınız. Bir süre daha G4.5 la devam.
zaten 4.5 gayet iyi yeterli.
ben bu simulasyonu buradan temin ettim.
tamamen ücretsiz...
verdiğim linkte bu simulasyonu nereden nasıl indirebilirim ve indirme işleminden sonra A dan Z ye kurulum yaparım ve çalıştırırım her şey anlatılıyor.
http://www.bodrumrc.com/sim/
ben sadece RealFlight G4.5 kullandım %100 faydasını gördüm.
geçen yıl bu hobbye başladım , o günlerde 3 kanallı bir oyuncağı bile yerden kaldıramıyorken
şimdi ise en sonki videomda 6 kanallı ciddi büyük bir modeli asıl kullandığımı seyredebilirsin :)
-
uzun bir aradan sonra bugün yaptığım bu son uçuşum ile yaz sezonunu kapatıyorum :)
http://www.youtube.com/watch?v=r3NaCV2Q5FA
-
arkadaşlar herkese iyi günler ve kazasız uçuşlar dilerim. Küçüklüğümden beridir kumadalı araçlara karşı bir ilgim vardı özelliklede uçanlara. o zamanlar tabi imkan da yoktu fiyatlar da acyip yüksekti. Neyse arasıra avm lere gidince bakıyordum ama ufak tefek tipsiz şeyler vardı. Geçenlerde tv de gördüm adamlar süper şeyier yapmış uçuyorlardı içimden bir heyecan belirdi biraz araştırma yaptım THK nun model uçak sattığını ögrendim iki gün araştırma yaptım benzinli model vardı düşüncemde ama kolay olsun diyerekten elektrik motorlu heli de kara kıldım. THK sitesinde SHARKII yi gördüm. Resimde fena gözükmüyor hemde RTF olması ilk aşama olrak iyi dedim fyt 578 tl. İnetrnette bu model hakkında fazla bilgi bulamadım büyük bir hevesle siprişi verdim. Heyecanla beklemeye başladım dün öğleye doğru geldi kargo çok iyiymiş. 1 gün gibi kısa sürede ankaradan istanbula çok iyi. Heyecanla kutuyu açtım malzemeleri kontrol ettim va canım çok sıkıldı içindeki kılavuzlarda Tükçeden başka herbir b.. var. Hele lcd radyoya ne demeli resmen ÇİN malıyım diye anırıyor. İçinden SHARK450 heli EFLY 2,4 ghz DSSS lcd radyo, pil, şarj aletleri ve simülasyon cd si çıktı. aklımdan en dandik sistemi almışım diye geçirdim. Bunlarda öteki çin malları gibi 1 haftalık malzemelermidir. Yapacak birşey yok bununla ögrenip sonra motorlusunu almaya karar verdim. Arkadşlar sizden ricam bu heli ve radyo hakkında tükçe bilgiler bulabilecegim yer ve döküman lazım. Yardımlarını bekler hepinize hayırlı uçuşlar temenni ederim..
-
Bu konuda Heliteknik.com u öneririm. İstanbulda olmanızda büyük şans. Her hafta Orhanlı veya Ataşehir model helikopterciler olarak yüksek katılımlı buluşmalarımız olur. İmkanınız varsa mutlaka sizide modelinizle veya modelsiz bekleriz. -
Teşekkürler.. Şuan da her bir bilgiye çok ihtiyacım var. Dökümanlar ing. olduğu için aradığım bilgileri kolay bulamıyorum. Akşam simülatör prg. kurdum ama kumandanın ayarlarını bir türlü ayarlayamadım. Mod2 olmasına rağmen mod1 gibi çalışıyor. Henüz heli nin pilini dahi takmadım. Mümkünatı varsa Ataşehirdeki uçuşlarınıza katılmak isterim. Ataşehirin neresinde hangi saat lerde bulunuyorsunuz ? -
Cumartesi ve hafta içi bazı günler Ataşehiri,
Her Pazar günü ise kalabalık buluşmalarımızda ise Orhanlı uçuş sahasını kullanıyoruz. Bu arada Ataşehirdeki uçuşlar, arazinin tel örgülerle kapanması ve inşaat çalışmalarının başlama nedeniyle bundan sonra bir sıkıntılı olacak.
Bu hafta Pazar günü hava pek müsait olmadığından, sadece cumartesi Orhanlı sahasında olacağız.
Ataşehir uçuş sahası uydu görüntüsü: (Heliteknik logosunun olduğu alan)
Orhanlı uçuş sahası uydu görüntüsü:
-
Göstermiş olduğun ilgiye teşekkür ederim. Ben ataşehir i BakırköyAtaşehir olarak aklımda yer etmişim. Avrupa yakasında etkinlikleriniz varmı ? Ben işimden dolayı sadece pazar günleri müsait olabiliyorum. -
Avrupa yakasında daha çok ikitelli tarafında uçakcıların organizasyonları oluyor. Eskiden Zeytinburnundaki miting alanı kullanılıyordu, orasıda pek ilgi görmüyor artık.
Sonuçta bende Tarabyadan Orhanlıya gidiyorum haftasonları. Hem muhabbet için hemde maalesef bu taraflarda güvenli uçuş yapabileceğimiz alan olmadığı için. Model helikoptercilikte sizde bilirsinizki en önemli kural güvenliktir. Kimsenin gelmeyeceği ve boş bi arazi bulmak biraz sıkıntı. -
-
Güzel valla ama benim ilgimi uçaklar çekiyor hangi uçakla başlasam oda düşündürüyor.. -
quote:
Orijinalden alıntı: K0rkunc
Güzel valla ama benim ilgimi uçaklar çekiyor hangi uçakla başlasam oda düşündürüyor..
wingtiger olabilir -
quote:
Orijinalden alıntı: Husay
18 dakikayı geçerse ne oluyor
paramparça xD
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X