6 senelik calismalarimin oldugu 80 GB maxtir diamondplus 9 serisi harddiskim birden bire calismamaya basladi.
mame32'yi kurduktan sonra bu harddiskime arada sapitmaya basladi ama önemsemedim.
Bios normal taniyor harrdiskmi ama windows tanimiyor hicbirsekilde.
Bircok sey denedim ama nafile.
SATA hardiskin kablolarini degistirdim fayda etmedi.
windows denetim masasindan her yere baktim harddisk yada taninmamis yada isimlendirilmememis harddisk diye bir yer bulamadim.
Intel storage manager sata driverini kurdum.
tüm driverlerimin en güncel versiyonlarini kurdum.
biosu flashladim en ince ve güzel ayarlarini yaptim
Windowsu onardim
ama nafile
aslinda bu harddiskin benim icin hicbir önemi yok icindeki bilgileri kurtarsam bana yeter
yardimci olana cok tesekkür ederim
bios görüyor demişsin birde windows dışında başka bir işletim sisteminde harddiske ulaşmayı dene mesela cd den çalışan linux sürümleriyle.
simdi hemen deniyorum umarim olur ve dosyalarimi kurtaririm , daha sonra hemen atacagim bu lanet olasi harrddiski , amacim sadece bilgi kurtarmak.
tavsiye icin sagol.
benımde basıma sata2 samsuıng 320gb hdd de gelmıstı..hatta konu bıle acmıstım bıos hdd yı goruyor ama wın de hdd sekmesı gelmıyuourdu. bılgısayarım a sag tık orada yonet var onu sec ekrana gelen pencedrede dısk yonetımı var onu secıyorduk.ama daha sonrasını unuttum bak.o sekılde hdd aktıf hale gelıyorudu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme