Sözcükte Anlam Özellikleri Gerçek (Temel) Anlam Yan Anlam Mecaz Anlam Terim Anlam Sözcükler Arası Anlam İlişkileri Eş Anlamlı (Anlamdaş) Sözcükler Yakın Anlamlı Sözcükler Zıt (Karşıt) Anlamlı Sözcükler Eş Sesli (Sesteş) Sözcükler Genel ve Özel Anlamlı Sözcükler Somut ve Soyut Anlamlı Sözcükler Nitel ve Nicel Anlamlı Sözcükler Söz Öbekleri Yansıma Sözcükler İkilemeler Deyimler Atasözleri Özdeyişler (Vecizeler) » Cümlede Anlam
Cümlede Anlam İlişkileri Eş Anlamlı Cümleler Yakın Anlamlı Cümleler Karşıt (Zıt) Anlamlı Cümleler Neden (Sebep) – Sonuç İlişkili Cümleler Amaç – Sonuç İlişkili Cümleler Koşul – Sonuç İlişkili Cümleler Karşılaştırma Cümleleri Anlatımına Göre Cümleler Öznel Anlatımlı Cümleler Nesnel Anlatımlı Cümleler Tanım Cümleleri Cümle Yorumlama Cümlenin Konusu Cümlenin Ana Fikri Cümleden Çıkarılabilecek Yargı Cümleden Çıkarılamayacak Yargı Cümle Tamamlama Cümle Oluşturma Düşüncenin Yönünü Değiştiren Sözcükler Anlamlarına Göre Cümleler Öneri (Teklif) Cümleleri Varsayım Cümleleri Eleştiri Cümleleri Öz Eleştiri Cümleleri Davranış Cümleleri Ön Yargı (Peşin Hüküm) Cümleleri Uyarı Cümleleri Görüş Cümleleri Yakınma (Şikayet) Cümleleri Hayıflanma Cümleleri Pişmanlık Cümleleri Sitem Cümleleri Küçümseme Cümleleri Azımsama Cümleleri Şaşırma Cümleleri Beklenti Cümleleri Özlem (Hasret) Cümleleri Tasarı Cümleleri Tahmin Cümleleri Olasılık (İhtimal) Cümleleri Çaresizlik Cümleleri Beğeni Cümleleri Onay (Bir Düşünceye Katılma) Cümleleri Abartma Cümleleri Endişe (Kaygı) Cümleleri Gözlem Cümleleri Kesinlik Bildiren Cümleler Kararlılık Bildiren Cümleler Kararsızlık Bildiren Cümleler Eşitlik Bildiren Cümleler Bilinenin Soruyla Vurgulandığı Cümleler » Parçada Anlam
Paragrafın Anlam Yönü Paragrafın Ana Düşüncesi Paragrafta Yardımcı Düşünceler Paragrafın Konusu Paragrafın Başlığı Paragrafın Anahtar Kelimesi Paragrafta Soru Metinde Olay, Zaman, Yer ve Varlık Kadrosu Paragrafta Duygular Paragrafta Duyular Paragrafta Karakter Paragrafın Yapı Yönü Paragrafın Bölümleri Giriş Bölümü Gelişme Bölümü Sonuç Bölümü Paragraf Oluşturma Paragraf Tamamlama Paragrafı İkiye Bölme Paragrafın Akışını Bozan Cümle Cümlelerin Yerini Değiştirme Paragrafın Anlatım Yönü Anlatım Teknikleri Betimleme Öyküleme Açıklama Tartışma Düşünceyi Geliştirme Yolları Tanımlama Karşılaştırma Örneklendirme Tanık Gösterme Sayısal Verilerden Yararlanma Benzetme Anlatım Özellikleri Doğallık Duruluk Sürükleyicilik Akıcılık Yoğunluk Tutarlılık Açıklık Özgünlük Özlülük Kalıcılık Ulusallık – Yerellik Evrensellik Çağdaşlık İçtenlik Anlatıcı Türleri Birinci Kişi Ağzıyla Anlatım Üçüncü Kişi Ağzıyla Anlatım » Yazım Bilgisi
Ses Bilgisi Harfler Büyük Ünlü Uyumu Kuralı Ünlü Daralması Ünlü Türemesi Ünlü Düşmesi Ünsüz Benzeşmesi Ünsüz Yumuşaması Ünsüz Düşmesi Ünsüz Türemesi Kaynaşma Ulama Yazım (İmla) Kuralları Büyük Harflerin Kullanıldığı Yerler Sayıların Yazımı Birleşik Kelimelerin Yazımı Kısaltmaların Yazımı “de/da” Bağlacının Yazımı “ki” Bağlacının Yazımı “mi” Soru Ekinin Yazımı Pekiştirmelerin Yazımı İkilemelerin Yazımı Yazımı Karıştırılan Sözcükler Noktalama İşaretleri Nokta (.) Virgül (,) İki Nokta (:) Noktalı Virgül(;) Üç Nokta (…) Soru İşareti (?) Ünlem İşareti (!) Tırnak İşareti (” “) Kesme İşareti (‘) Yay Ayraç (( )) Kısa Çizgi (-) Uzun Çizgi (–) » Dil Bilgisi
» Sözcükte Yapı
Kök Fiil (Eylem) Kökleri Sesteş Kökler Ortak Kökler Ek Yapım Ekleri Çekim Ekleri İsim Çekim Ekleri Çokluk Eki Durum Ekleri İlgi Ekleri İyelik Ekleri Eşitlik Ekleri Fiil Çekim Ekleri Kip Ekleri Şahıs Ekleri Gövde İsim (Ad) Gövdeleri Fiil (Eylem) Gövdeleri Yapı Bakımından Sözcükler Basit Sözcükler Türemiş Sözcükler Birleşik Sözcükler » Sözcük Türleri
Söz Sanatları Abartma (Mübalağa) Benzetme (Teşbih) Kişileştirme (Teşhis) Konuşturma (İntak) Düz Yazı Türleri Masal Fabl Hikaye (Öykü) Roman Efsane Anı (Hatıra) Günlük (Günce) Gezi Yazısı Tiyatro Biyografi Otobiyografi Deneme Sohbet (Söyleşi) Mektup Dilekçe Şiir Türleri Lirik Şiir Epik Şiir Didaktik Şiir Pastoral Şiir Satirik Şiir Mani Şiir Bilgisi Şiirde Ahenk Unsurları Ölçü Hece Ölçüsü Serbest Ölçü Kafiye (Uyak)
Fen ve teknoloji müfredat ÜNİTE 1: Canlılarda Üreme, Büyüme Ve Gelişme 1.1 Hücre 1.2 İnsanlarda Üreme, Büyüme ve Gelişme 1.3 Hayvanlarda Üreme, Büyüme ve Gelişme 1.4 Çiçekli Bir Bitkide Üreme, Büyüme ve Gelişme
ÜNİTE 2: Kuvvet Ve Hareket 2.1 Yaşamımızdaki Sürat 2.2 Kuvveti Ölçelim 2.3 Dengelenmiş ve Dengelenmemiş Kuvvetler 2.4 Ağırlık Bir Kuvvettir
ÜNİTE 3: Maddenini Tanecikli Yapısı 3.1 Maddenin Yapı Taşları Atomlar 3.2 Element ve Bileşikler 3.3 Fiziksel ve Kimyasal Değişim 3.4 Maddenin Halleri ve Tanecikli Yapı
ÜNİTE 4: Yaşamımızdaki Elektrik 4.1 Elektrik Enerjisi Nasıl Taşınır? 4.2 Elektrik Çarpmalarından Korunalım 4.3 Yalıtkanlar Sizi Korusun 4.4 İletkeni Değiştir, Ampülün Parlaklığı Değişsin 4.5 Elektriksel Direnç Nedir? 4.6 Ampulün de Bir Direnci Vardır
ÜNİTE 5: Vücudumuzdaki Sistemler 5.1 Destek ve Hareket Sistemi 5.2 Dolaşım Sistemi 5.4 Solunum Sistemi
ÜNİTE 6: Madde Ve Isı 6.1 Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı 6.2 Isının Yayılması 6.3 Isı Yalıtımı
ÜNİTE 7: Işık Ve Ses 7.1 Işığın Farklı Maddelerle Etkileşimi 7.2 Işığın Farklı Yüzeylerden Yansıması 7.3 Aynalar ve Kullanım Alanları 7.4 Ses Nasıl Yayılır? 7.5 Ses Bir Engele Çarptığında Ne Olur? 7.6 Ses Dalgaları Neden Maddesel Ortamda Yayılır?
ÜNİTE 8: Yer Kabuğu Nelerden Oluşur? 8.1 Kayaçları Sınıflandıralım 8.2 Madenler ve Teknoloji 8.3 Geçmişten Hakkında Bize Rehberlik Eden Fosiller 8.4 Toprak Çeşitleri ve Erozyon 8.5 Yer Altı ve Yer Üstü Su Kaynakları 8.6 Yer Kabuğunun Doğal Anıtları
Matematik 1. ÜNİTE 1. Bölüm: Doğal Sayılarla İşlemler Üslü Nicelikler İşlem Önceliği İşlemlerde Kolaylıklar Problem Çözme Problem Kurma 2. Bölüm: Çarpanlar ve Katlar Doğal Sayıların Çarpanları ve Katları Bölünebilme Kuralları Asal Sayılar ve Doğal Sayıları Asal Çarpanlarına Ayırma İki Doğal Sayının Ortak Bölenleri ve Ortak Katları 3. Bölüm: Açılar Açı Komşu, Tümler, Bütünler ve Ters Açılar Bir Doğruya Dikme Çizme 2. ÜNİTE 1. Bölüm: Oran İki Nicelik Arasındaki İlişki Birimli ve Birimsiz Oranlar 2. Bölüm: Kesirlerle İşlemler Kesirleri Karşılaştırma ve Sayı Doğrusunda Gösterme Kesirlerle Toplama İşlemi Kesirlerle Çıkarma İşlemi Kesirlerle Çarpma İşlemi Kesirlerle Bölme İşlemi Kesirlerle Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Etme Problem Çözme Problem Kurma 3. Bölüm: Ondalık Gösterim Kesir ile Bölme İşlemi Arasındaki İlişki Ondalık Gösterimleri Çözümleme Ondalık Gösterimleri Yuvarlam Ondalık Gösterimlerle Çarpma İşlemi Ondalık Gösterimlerle Bölme İşlemi Ondalık Gösterimleri 10, 100 ve 1000 ile Kısa Yoldan Çarpma ve Bölme İşlemleri Ondalık Gösterimlerle Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Etme Problem Çözme Problem Kurma 3. ÜNİTE 1. Bölüm: Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama ve Düzenleme 2. Bölüm: Veri Analizi Aritmetik Ortalama ve Açıklık İki Grubun Aritmetik Ortalaması ve Açıklığı 4. ÜNİTE 1. Bölüm: Tam Sayılar Tam Sayı Mutlak Değer Tam Sayıları Sıralama Tam Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri Problem Çözme Problem Kurma Toplama İşleminde Kolaylıklar 2. Bölüm: Cebirsel İfadeler Örüntüler ve İlişkiler Cebirsel İfade Cebirsel İfadelerin Anlamı Cebirsel İfadelerle Toplama ve Çıkarma İşlemleri Bir Doğal Sayı ile Bir Cebirsel İfadeyi Çarpma İşlemi 5. ÜNİTE 1. Bölüm: Alan Ölçme Paralelkenarın Alanı Üçgenin Alanı Alan Ölçme Birimleri Arazi Ölçme Birimleri Problem Çözme Problem Kurma 2. Bölüm: Geometrik Cisimler ve Hacim Ölçme Hacim Prizmaların Hacmi Hacim Ölçme Birimleri Prizmaların Hacmini Hesaplama Prizmaların Hacmini Tahmin Etme Problem Çözme Problem Kurma 3. Bölüm: Sıvıları Ölçme Sıvı Ölçme Birimleri Problem Çözme Problem Kurma 4. Bölüm: Çember Çember Çizimi ve Çemberin Elemanları Çember ile Daire Arasındaki İlişki π Sayısı ve Çemberin Çevresinin Uzunluğ
Sosyal ve ingilizceyi hatırlamıyorum. Pek fazla zor bir sınıf değil ben 7 ye geçtim. İngilizce braz zor çünkü çok fazla ünite var. kendini 1. ünitede sanarken aslında 5. ünitede oluyosun. Sosyalde maden konuları zor çünkü hepsinin nerden çıktığını ezberlemelisin. Matematik te bazı yeni konular var ama zorlanmassın matematiğin iyise. Fen ve türkçenin 5 ten farkı yok neredeyse.
quote:
Orijinalden alıntı: Dobuha
Sosyal ve ingilizceyi hatırlamıyorum. Pek fazla zor bir sınıf değil ben 7 ye geçtim. İngilizce braz zor çünkü çok fazla ünite var. kendini 1. ünitede sanarken aslında 5. ünitede oluyosun. Sosyalde maden konuları zor çünkü hepsinin nerden çıktığını ezberlemelisin. Matematik te bazı yeni konular var ama zorlanmassın matematiğin iyise. Fen ve türkçenin 5 ten farkı yok neredeyse.
7 biraz daha zorlar bence :D
7 zor yavv :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme