Şimdi Ara

60-120 gb ssd tercihi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • TRIM aktif olmalı derken aktif etmelisiniz anlamında söylememiştim kafanız karışmasın... Windows 7 ile TRIM zaten aktif durumdadır. Sizin ürünün Firmware update'i zaten gömülü mü bilmiyorum ama yeni üretimlerde (bu serinin yeni fabrika çıkışlısı anlamında yeni demek istiyorum yoksa ürünün modeli yeni sayılmaz) öyle bir özellik varsa da ben duymadım. Verdiğim linkten lütfen gerekli firmware güncellemesini yapınız. Anakartınızın BIOS ekranındaki tüm komut satırlarına bakarak IDE yazan bir satır arayın bulduğunuzda o seçeneği AHCI moduna alıp almama opsiyonunu kontrol edin. BIOS ekranını yakından tanımıyorsanız bilen birinden destek isteyin... Formata ihtiyacınız yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

TRIM aktif olmalı derken aktif etmelisiniz anlamında söylememiştim kafanız karışmasın... Windows 7 ile TRIM zaten aktif durumdadır. Sizin ürünün Firmware update'i zaten gömülü mü bilmiyorum ama yeni üretimlerde (bu serinin yeni fabrika çıkışlısı anlamında yeni demek istiyorum yoksa ürünün modeli yeni sayılmaz) öyle bir özellik varsa da ben duymadım. Verdiğim linkten lütfen gerekli firmware güncellemesini yapınız. Anakartınızın BIOS ekranındaki tüm komut satırlarına bakarak IDE yazan bir satır arayın bulduğunuzda o seçeneği AHCI moduna alıp almama opsiyonunu kontrol edin. BIOS ekranını yakından tanımıyorsanız bilen birinden destek isteyin... Formata ihtiyacınız yok.

Hocam malesef achi yok biosta.İnternettende çok araştırdım sadece On-Chip SATA Mode: Enhanced yapın diyorlar onuda yaptım
    son skor aşağıdaki gibi.Firmware update açtım FWD 1.3.3 Yazdı bende en son versiyonun yüklü olduğunu görünce yapmadım update
    önerebileceğin başka birşey varmı?
    teşekkürler

60-120 gb ssd tercihi?

60-120 gb ssd tercihi?

• burak senin anakart marka model nedir? uzun zamandan beri ahci modu var piyasada.
  • Geriye kalan ihtimaller:

1- Anakart BIOS güncellemesi ile AHCI Mod seçeneğinin aktif kılınabilmesi, bundan ötürü anaakrtın en son BIOS sürümüne sahip olup olmadığının kontrolü
    2- Gelişmiş BIOS menüsünü açmak için şu an ne yazık ki hatırlamadığım bir tuş kombinasyonu vardı... yani BIOS ekranındayken bir tuş kombinasyonu ile gizli -gekişmiş BIOS menüsü açılıyordu, belki de gerekli komut satırlarına erişim bu yöntemle mümkün olabilir.

Hatta yukarıdaki yöntemlerden en az birisi için umutluyum.
  • Bios son surum değilmiş sabah pc başında güncellemeyi deneyeceğim . Ctrl+f1 ile advanced menu geliyor ama yine yok malesef :( Bilsem sata3 775 anakart dusunmeden alacagim kalitelisini
    Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buraks23 -- 17 Ocak 2012; 19:11:55 >
  • BIOS güncellemesinden sonra AHCI görünmezse ctrl + F1 ile son bakış atmayı unutmayın, belki son dakika golü atılabilir.
  • quote:

BIOS güncellemesinden sonra AHCI görünmezse ctrl + F1 ile son bakış atmayı unutmayın, belki son dakika golü atılabilir.

malesef update te bi işe yaramadı.Başka yöntem kalmadı heralde
    teşekkürler yardımın için
  • hiç dert etmeyin anakartın SSD'ye verebildiği maksimum tepki bu kadar... Sorun AHCı ile ilgili ve yabancı forumlarda anladığım kadarıyla aynı anakart ile bu sorun yaşanmış. Zaten AS SSD sonuçları gayet güzel. Herşey yolunda... Acilen anakart değişimi yapmanıza gerek yok. Yapsanız da alacağınız maksimum getiri çok fazla kullanılmayan SSD içi veya SSD'den SSD'ye kopyalamalar sırasındaki SATA III hızı... Güle güle kullanın.
  • quote:

hiç dert etmeyin anakartın SSD'ye verebildiği maksimum tepki bu kadar... Sorun AHCı ile ilgili ve yabancı forumlarda anladığım kadarıyla aynı anakart ile bu sorun yaşanmış. Zaten AS SSD sonuçları gayet güzel. Herşey yolunda... Acilen anakart değişimi yapmanıza gerek yok. Yapsanız da alacağınız maksimum getiri çok fazla kullanılmayan SSD içi veya SSD'den SSD'ye kopyalamalar sırasındaki SATA III hızı... Güle güle kullanın.

yanlız AHCI yok ise TRIM'da yok. bu da ssd'nin daha yavaş çalışması demek.
  • @murdocklawless
    Haklısınız, zaten aradaki 50 MB fark da buradan kaynaklanıyordu. TRIM'in devre dışı kaldığını hiç aklıma getirmedim.
  • quote:

@murdocklawless
    Haklısınız, zaten aradaki 50 MB fark da buradan kaynaklanıyordu. TRIM'in devre dışı kaldığını hiç aklıma getirmedim.

Vermiş olduğunuz bilgiler ve yardımlar için çok teşekkür ederim
    Artı i5 li sisteme terfi edene kadar böyle devam edeceğim
  • aklım tümden karıştı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.