Şimdi Ara

60 Hz 1080p monitör için gtx 980 ti kartlar gereksiz mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konuyla alakasız olacak ama monitörünüzün modeli nedir acaba :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    AOC e2795Vh
  • Size fikir vermek adına şunu söyleyebilirim. Bir benq rl2455hm 60Hz 1080p kullanıcısı olarak GTX 970 ile bile işimi çok rahat görüyorum. Vsync açıp 60FPS almadığım oyun olmadı. Bırakın 980ti ı 980 bile işinizi görür. Ama ne kadar bu durum böyle gider orası bilinmez. Ben sziin yerinizde olsam HBM2 bellekli pascal beklerim. Yok dersenizde şimdilik 970 bile işinize yarar 1080pde uzun ömürlü olsun takıyım kasada kalsın paso dersenizde ti alabilirsiniz tabiki. Sadece şuanda 1080p için fazla bir kart oldugu düşüncesindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowofDeath06 -- 27 Eylül 2015; 21:39:08 >
  • ShadowofDeath06 kullanıcısına yanıt
    O kartlar için 2016 sonu diyorlar çok uzun süreç. Monitörler de inanılmaz pahalıymış
  • Dolar artınca fiyatı uçmuştur ben aldığımda n11.com da 700TL idi şimdi ne kadar bilmiyorum hocam. Ayrıca aynı siteden kasayı vatan bilgisayardan 100TL ucuza aldığımı bilirim. Böyle yerlere bakar olun indirim kovalayın.
  • Ps5 ve xbox720 çıkana kadar 1080p Gaming devam eder. Aşırı uç beklentileriniz yoksa 960-970-980 amf tarafında 4gb 380 390 gibi modeller idare edecektir yok ben çimlerde de x8 msaa açarım falan diyorsanız o zaman 980ti bakılabilir aça bence gereksiz birşey süper ultra yerine High ayarlarda konsollardan kat ve kat güzel görüntüye ulaşabiliyoruz şu dönemde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ShadowofDeath06 kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir monitör aldınız 2k mı ? Hz v.s. ?
  • 1080p 60Hz TN panel 1ms bir gaming monitör. Şimdilik bir sıkıntısını görmedim gayet memnunum hocam tavsiyede ederim.
  • Şuan ki monitörüm zaten o özelliklerde, 144 hz 2K monitörlerden bahsediyoruz
  • Kendim direk tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum, 980ti 1080p için ziyandır. Bu sebepten 2k 144hz monitöre geçtim ve şunu söylemeliyim, 980ti gücünü ancak 2k da göteriyor. FHD için en iyi seçim gtx970 olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taka_07 kullanıcısına yanıt
    Ultra oyun oynayacaksanız hiçbir ekran kartı 60hz için çok değildir.980ti kullanan biri olarak Witcher 3,GTA5,AC Unity gibi oyunlarda 1080p'de 4X AA açarsanız ya da hairworks vs... tarzı teknolojileri kullacaksanız ancak 80 fps civarı alırsınız.Ayrıca şu anda ultrada 200 fps verse bile 3-4 sene sonra çıkacak oyunlar için 200 fps vermeyip ama yine de yüksek fps vereceği için bütçe varsa 980ti alınması mantıklı.Bir başka ek durum ise Windows 10 kullanılacaksa 2GB vramli GTX680'ler dahi altın kadar değerleniyor.Sanal bellek mevzuusunu artık çözdüler.8+GB sistem raminiz varsa ihtiyaç olduğunda,ekran kartları 3GB vrame kadar vram kullanabiliyor.Bu nedenle ultrada GTX680 bile 2X AA'da 40 fps civarı verebiliyor. Windows 10 sayesinde bir nesil daha GTX680 gidecektir.Pascal serisinin 980ti'ı hangi isimle çıkarılacaksa o karta kadar bekleyebilirsiniz.Hatta bir nesin daha beklenebilir.Volta mı neydi bir diğer nesilde,yine ultra oyun oynama derdiniz varsa kartınızı değiştirme zamanınız gelmiş demektir.

• alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Bence yanılıyorsunuz ekran kartında geleceğe yatırım saçma birşey çünkü 2 sene diyorsunuz ozaman çıkacak olan 970 yerine çıkacak kart zaten 980ti ye yakın performans verecek hemde yarı parasına şuan

2.500-3.000 tl ihtiyacı olmamasına rahmen verilmez ha şuan için yüksek performans lazım ise tabiki 980 ti alınır ama alayım 2-3 sene kullanayım düşüncesi tamamen yanılgı boşuna para vermek ayrıca ileriki

nesilleri almak her zaman daha avantajlı yeni mimari.
  • 680 varken boşu boşuna kalkıp 980 almak mantıksız geliyor.Nedeni şu 1080p oyunları zaten 680 güzel oynatır.
  • bence 1080p için 980ti ilerdeki oyunlara garanti olur bir süre için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Gerekli mi gereksiz mi o konuda bir şey diyemem ancak artık olaya monitörüm 2K değil dolayısıyla kullanamam gözüyle bakmamak lazım, DSR denen bir şey var.

DSR denilen şey işe yaramaz bir teknoloji.Gerçek 2k veya 4k kullanmadıktan sonra hiçbir anlamı kalmıyor.Bizzat birçok oyunda denedim ve test ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcrex

Kendim direk tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum, 980ti 1080p için ziyandır. Bu sebepten 2k 144hz monitöre geçtim ve şunu söylemeliyim, 980ti gücünü ancak 2k da göteriyor. FHD için en iyi seçim gtx970 olacaktır.

Üst seviye ekran kartlarını Directx 11'de kullanmak maalesef iyi sonuç vermeyecektir. AMD 1, Nvidia 2 izlekten directx 11 altyapısını çalıştırabiliyor, 6-8 çekirdek işlemciniz olsa bile Directx 11 performansınıza darboğaz yaratıyor. Üst seviye ekran kartı kullanırken yüksek fps almak isterseniz, ister istemez Directx 11'in yarattığı işlemci darboğazına tosluyorsunuz. Malum işlemci teknolojisinin, performansının da bir sınırı var. İkiz ekran kartı kullandığınızda, size iki katı performans olanağı sunmaması, Directx 11 için üst seviye ekran kartı alınmaması için yegane sebep.
    Microsoft'un çoktan 1000 Hz için araştırmaları var, ama uygulamaya konması Directx 12 ileyken bile çok zor. VR teknolojisinde henüz 250 Hz üzeri konuşulmuyor, halbuki insan duyusu etkileşim hızında gecikme hissi 1 milisaniyelik dilimdeki akıcılığa kadar dahi algılanabiliyor. Directx 12 ile planınızı yapın ama zaten masaüstünde bu derece performansı başıboş bırakmazlar, mutlaka "Liquid VR" gibi kapsayıcı bir isimde pazarlarlar. O yüzden fazla heyecana gerek yok.

• dx12 desteğinin belirsiz olduğu şu zamanda, ihtiyaç olmadığı halde daha uzun gitsin diye 980ti almak saçmalıktan başka birşey değil. Şimdi yarı fiyatına 970 alırsın 3 sene sonra kalan parayla o zamanın kartını alırsın ve o zaman aldığın kart 980ti'den daha iyi olur. Ekran kartı daha uzun gitmesi için yatırım yapılacak bir donanım değil.
  • 60hz 60fps cilet gelmis yine yuksek fps farkini herzaman hissedersin bak gorursun demiyorum hissedersin araba oyunlarinda daha yumusak donusler yaparsin 60hz olayina takilmayin yuksek fps herzamsn hissedilir arabayla giderken daha az kaza yaparsin yuksek fps de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: pcrex

Kendim direk tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum, 980ti 1080p için ziyandır. Bu sebepten 2k 144hz monitöre geçtim ve şunu söylemeliyim, 980ti gücünü ancak 2k da göteriyor. FHD için en iyi seçim gtx970 olacaktır.

Üst seviye ekran kartlarını Directx 11'de kullanmak maalesef iyi sonuç vermeyecektir. AMD 1, Nvidia 2 izlekten directx 11 altyapısını çalıştırabiliyor, 6-8 çekirdek işlemciniz olsa bile Directx 11 performansınıza darboğaz yaratıyor. Üst seviye ekran kartı kullanırken yüksek fps almak isterseniz, ister istemez Directx 11'in yarattığı işlemci darboğazına tosluyorsunuz. Malum işlemci teknolojisinin, performansının da bir sınırı var. İkiz ekran kartı kullandığınızda, size iki katı performans olanağı sunmaması, Directx 11 için üst seviye ekran kartı alınmaması için yegane sebep.
    Microsoft'un çoktan 1000 Hz için araştırmaları var, ama uygulamaya konması Directx 12 ileyken bile çok zor. VR teknolojisinde henüz 250 Hz üzeri konuşulmuyor, halbuki insan duyusu etkileşim hızında gecikme hissi 1 milisaniyelik dilimdeki akıcılığa kadar dahi algılanabiliyor. Directx 12 ile planınızı yapın ama zaten masaüstünde bu derece performansı başıboş bırakmazlar, mutlaka "Liquid VR" gibi kapsayıcı bir isimde pazarlarlar. O yüzden fazla heyecana gerek yok.

bence VR teknolojisine fazla güvenme, 3D gibi gelip geçici bir hevesten ibaret. kaskı kafasında unutup günlerce oyun oynadıktan sonda ölen ergenlerin haberleri gelmeye başlayınca piyasadan kaldırırlar dx11 e de fazla yüklenmişsin durum o kadar basit değil. oyun piyasası tamamen konsol temelleri üzerine gelişiyor. pc nin tek farkı yüksek çözünürlük, yüksek fps ve cpu yu alakadar etmeyen birkaç ayardan ibaret. peki yüksek fps almamıza engel nedir? (burada CS den yada dotadan bahsetmiyorum) grafik motorunun desteği ve oyunun optimizasyonu. konsolun düşük sistem gereksinimleri üzerine kimse gidip de pc oyuncularını düşünüp te 120-200 fps için oyun optimize etmez. haliyle pc satışları konsolun yarısı bile değil ki pc için 100 fps üzeri isteyen bir avuç insan için neden fazladan maliyete girip uğraşsınlar ki. örnek vereyim BF4 de ne kadar güçlü ekran kartı kullanırsanız kullanın ister 1080p ister 2k max ayarlarda yoğun çatışma ortamında ve efektlerin bol olduğu bir anda fps 50 ye kadar düşecektir. bu grafik motorundan kaynaklanan bir durum işlemci, ekran kartı yada dx11 ile alakalı değil. dx12 ye de güvenme derim, düşük işlemcilerde darboğaz getirisi ve oyunlar için bir miktar daha optimizasyonun dışında bir şey sunmayacak. bahsettiğin %100 SLI performansı için motorun tamamen dx12 temelleri üzerine inşa edilmiş olması ve tamamen pc ye özgü ve SLI için derin optimizasyon yapılması gerekli var mı öyle bir oyun? pc ye özel total war oyunları bile optimizasyon rezalet halde. yani düşük sistemi olan pcleri hiç bir yapımcı düşünmez. yüksek sitemi olanlar da 60-100fps arası devam eder. işte bahsettiğim nokta işlemci kullanımının arttığı 100 fps ve üzeri durumlar. bu yüzden işlemciye ne doğru düzgün yapay zeka nede fizik hesaplaması yaptırılır ki bunun için de deli gibi optimizasyon gerektirir ve oyunun sadece pc ye özel olması gerekir çünkü konsolun donanımı yetmeyecektir. yapılırsa o zaman pc lerin gücünü gösteren oyunlar görebiliriz ama bunu göze alarak hangi yapımcı oyun yapar, pc nin bel kemiği valve bile böyle bir işe kalkışmaz. benim aklıma star citizen geliyor ama o da dx11 üzerine kurulu ve optimizasyon konusu tamamen soru işareti. dx12 için sonradan destek gelebilir ama tam bir dx12 oyunu olmayacaktır. çözünürlük konusunda yurt dışına baktığımızda 2k standart olmaya başladı diyebiliriz, 4k için ise yaklaşık 4-5 sene daha var. türkiye için ise muhtemelen 4k yı kaçırdık 4,5k ya geçelim derler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcrex -- 26 Eylül 2015; 16:44:19 >

• Şu yeni Fable Directx 12 görsel deneyiminde, AMD'nin Forward+ motorunu kullanmışlar. Directx 12'deki eşzamansız komutlar özelliği sadece Xbox üzerinde çalışacakmış deniyor. Konsolların donanım özelliklerini tam anlamıyla kullanmaları en azından hiç yoktan iyidir. Forward+ %20 performans kazandırıyordu zannedersem. Az buçuk şey değil, hem ileri sırada çizimin sınırsız ışıklandırma avantajını hem de sekmeli sırada çizimin çizim öncesi geometri kırpma avantajlarını beraber getirebildiği düşünüldüğünde. İşler tıkırında.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.