Şimdi Ara

60 Hz 1080p monitör için gtx 980 ti kartlar gereksiz mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gtx970 den sonrası lükstür gereksizdir 60hz için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

60hz 60fps cilet gelmis yine yuksek fps farkini herzaman hissedersin bak gorursun demiyorum hissedersin araba oyunlarinda daha yumusak donusler yaparsin 60hz olayina takilmayin yuksek fps herzamsn hissedilir arabayla giderken daha az kaza yaparsin yuksek fps de

Arayüz gecikmesi de çok önemli. 120 Hz veren televizyonda 110 ms görüntü gecikmesi varsa, 60 Hz veren gecikmesiz monitörü tercih ederim, kimse kusura bakmasın.
  • Bizde 55 inc 400hz lg var ama input lag suresi 1 sn ye yakin:) gecen cod 2 oyniyim dedim normalde hep birinci gelen ben eksiye dustum:)

60hz o zaman 60fps den fazlasi haram diye dusunmek cok yanlis cod 2 de mesela 333 fps ile damdan dama zerre zorlanmadan atliyorum 60 fps de oyundaki 80 farkli yere atliamiosun bile hele hizlica damdan dama atlamak ruya bile olmaz.

Bi deli kuyuya tas atmis 40 akilli cikaramamis gibi oluyo yoksa 60fps ile 120 fps hatta 250 fps farki hissedilmeyecek oyun yok gibi biseydir isterse 30hz olsun monitor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bizde 55 inc 400hz lg var ama input lag suresi 1 sn ye yakin:) gecen cod 2 oyniyim dedim normalde hep birinci gelen ben eksiye dustum:)

60hz o zaman 60fps den fazlasi haram diye dusunmek cok yanlis cod 2 de mesela 333 fps ile damdan dama zerre zorlanmadan atliyorum 60 fps de oyundaki 80 farkli yere atliamiosun bile hele hizlica damdan dama atlamak ruya bile olmaz.

Bi deli kuyuya tas atmis 40 akilli cikaramamis gibi oluyo yoksa 60fps ile 120 fps hatta 250 fps farki hissedilmeyecek oyun yok gibi biseydir isterse 30hz olsun monitor.

Evet, COD Ghosts da mesela monitörüm 60Hz olmasına rağmen 60 ile 90fps arasındaki fark bariz hissediliyor, 90 ın altına indiğinde insana takılma hissi vermeye başlıyor oyun, benim gibi konsol ve pc aynı monitöre bağlayarak kullananlar 60hz 1080p ile devam etmek durumunda kalıyor 27" olmasıda herhangi bir rahatsızlık vermiyor, bazı arkadaşlar 1080p için max 970 demiş ama bu beklentiye göre değişir, şuan %40 a yakın oc li GTX780 Ti var GTA V de 1080p de açamadığım birçok ayar var fps nin 60 ın altına inmemesi için, nasip olursa Asus GTX980 Ti 20th anniversary Gold edition alıp hotwire da sınırlarını zorlamayı düşünüyorum tabi yine 1080p monitörde.

• quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

Bizde 55 inc 400hz lg var ama input lag suresi 1 sn ye yakin:) gecen cod 2 oyniyim dedim normalde hep birinci gelen ben eksiye dustum:)

Evet, COD Ghosts da mesela monitörüm 60Hz olmasına rağmen 60 ile 90fps arasındaki fark bariz hissediliyor, 90 ın altına indiğinde insana takılma hissi vermeye başlıyor oyun, benim gibi konsol ve pc aynı monitöre bağlayarak kullananlar 60hz 1080p ile devam etmek durumunda kalıyor 27" olmasıda herhangi bir rahatsızlık vermiyor, bazı arkadaşlar 1080p için max 970 demiş ama bu beklentiye göre değişir, şuan %40 a yakın oc li GTX780 Ti var GTA V de 1080p de açamadığım birçok ayar var fps nin 60 ın altına inmemesi için, nasip olursa Asus GTX980 Ti 20th anniversary Gold edition alıp hotwire da sınırlarını zorlamayı düşünüyorum tabi yine 1080p monitörde.

Alıntıları Göster
    Yüksek fps için ekran kartından önce monitör üstüne yoğunlaşılmalı. 60hz için Gtx 980 ti sadece uzun süreli 1080p amaçlanırsa belki mantıklı. Onun haricinde kesinlikle gereksiz bir harcama olacak. Evet bu kartla bile The Witcher 3, Gta 5'de zorlandığı fps düşüşleri olduğu yerler (gereksiz detaylar maxlanırsa) oluyor ama yinede 60fps ortalama ile yolunuza devam edersiniz.

Dsr özelliği için ise monitör 2k-4k değil ise gereksiz bir göz kandırması olur. Gerçek 2k veya 4k için monitör alınmalı özellikle ileriye yatırım yapılacaksa 2k 144hz ile yola devam edilmeli, çünkü 4k monitörler genelde 60hz. Ve tabi işin aşırı ama vsync sıkıntısından kurtulma yoluda var onun için NVIDIA G-SYNC belki işinizi görür. Ayrıca oyun anlayışınızda önemli; yüksek fps cs türünde oyunlarda aşırı önemli, bu tarz oyun zevkiniz varsa ekran kartından önce monitör kısmına yönelin.

• quote:

Orijinalden alıntı: # Ace #

Yüksek fps için ekran kartından önce monitör üstüne yoğunlaşılmalı. 60hz için Gtx 980 ti sadece uzun süreli 1080p amaçlanırsa belki mantıklı. Onun haricinde kesinlikle gereksiz bir harcama olacak. Evet bu kartla bile The Witcher 3, Gta 5'de zorlandığı fps düşüşleri olduğu yerler (gereksiz detaylar maxlanırsa) oluyor ama yinede 60fps ortalama ile yolunuza devam edersiniz.

Dsr özelliği için ise monitör 2k-4k değil ise gereksiz bir göz kandırması olur. Gerçek 2k veya 4k için monitör alınmalı özellikle ileriye yatırım yapılacaksa 2k 144hz ile yola devam edilmeli, çünkü 4k monitörler genelde 60hz. Ve tabi işin aşırı ama vsync sıkıntısından kurtulma yoluda var onun için NVIDIA G-SYNC belki işinizi görür. Ayrıca oyun anlayışınızda önemli; yüksek fps cs türünde oyunlarda aşırı önemli, bu tarz oyun zevkiniz varsa ekran kartından önce monitör kısmına yönelin.

Alıntıları Göster
    Söylenilenlerden yola çıkarak Asus Rog Swift monitör almaya karar verdim hadi hayırlısı bakalım :)

• quote:

+1.
    Samsung 2018'de OLED monitörlerle pazara giriş yapacak. CRT tüplü ekranlardan sonra en hızlı monitörler olması bekleniyor.
    @B.M.W: CoD: AW çok sıkıntılı bir oyun. 60 kare saniye görüntü alırken bile aslen akıcılık 30 fps'nin altında. Çok kayda değer bir referans değil, ne yazık ki...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

+1.
    Samsung 2018'de OLED monitörlerle pazara giriş yapacak. CRT tüplü ekranlardan sonra en hızlı monitörler olması bekleniyor.
    @B.M.W: CoD: AW çok sıkıntılı bir oyun. 60 kare saniye görüntü alırken bile aslen akıcılık 30 fps'nin altında. Çok kayda değer bir referans değil, ne yazık ki...
    NVIDIA G-Sync yöneldiniz o zaman vsync derdiniz ortadan kalkıyor.

Ne diyelim hayırlı olsun.

• Aynen Forumdan Veysel adlı arkadaş sağolsun yardımcı oldu , önümüzdeki hafta halledicez bir aksilik olmaz ise.
  • taka_07 kullanıcısına yanıt
    Gsync moniştör kullanan daha sonra başka monitör kullanamaz haberiniz olsun:)
    merhaba yerinizde olsam bir müddet daha kulanırım gtx680 daha sonra ekran kartı ve monitör alırım 144hz şuan 980 ti almanız durumunda 60hz düşük kalıyor kendim denedim ve gördüm özelikle bf3 ve bf4 çok fark ediyor görüntü netliği olsun Mouse hareketleri ve oyun akışı 680 okadarda kötü bir kart değil kulanmaya devam
  • 1080p icin ideal secim gtx970 olacaktir. Hem gtx 980'im hem de 970'im var ve 1080p 60hz kullandigim icin oyun bilgisayarimda gtx970 duruyor. Bir kac ozel oyun disinda en yuksek ayarlarda 2k cozunurlukte bile tatmin edici performansi alabiliyorum 970 ile. 980ti kesinlikle ziyan olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam 60 hz monitör ile 120 veya 144 hz monitör arasında çok fark var. fareyi hareket ettirdiğinde ekrandaki görüntüye verdiği tepki o kadar hızlıki. çok farklı bir deneyim sunuyor. aynı oyunu 60 hz de oynadığımda farede lag hissediyorum, 144 hz e aldığımda tamamiyle akışkan bir deneyim sunuyor. monitör 144 hz teyken ekran kartı 60 fps verse bile bu akıcılık farkını hissediyorsun. ilk olarak bunu söyleyeyim.

980 ti ekran kartı alacak bütcen varsa güzel bir monitör de alabilirsin. 980 ti için sana zotac 980 ti amp extreme edition ı öneririm. çok ciddi hız aşırtma var kartta. bununla bilrilte gysnc destekli monitör öneririm. ikisinin birleşimi muhteşem bir deneyim olur. ve monitör çözünürlüğü olarak 2k öneririm sana. eğer 980 ti sli yapacaksan 4k monitör öneririm.
  • 120 ve 144 hz monitör olursa çok iyi olur (120 kullandım) fakat 980ti bile çoğu oyunda 144 fps veremiyorki.. bir Gigabyte 980ti g1 kullanıcısı olarak 50hz sharp tv'mle bile çok mutluyum. hele birde şimdi 144hz ips ler çıktı of be yeme de yanında yat elime geçen ilk fırsatta almayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Hüsnü008

120 ve 144 hz monitör olursa çok iyi olur (120 kullandım) fakat 980ti bile çoğu oyunda 144 fps veremiyorki.. bir Gigabyte 980ti g1 kullanıcısı olarak 50hz sharp tv'mle bile çok mutluyum. hele birde şimdi 144hz ips ler çıktı of be yeme de yanında yat elime geçen ilk fırsatta almayı düşünüyorum
    Bende 144hz 1080p 3d vg248qe monitörüm var. 980 vardı satmıştım onu birkaç ay önce. Şimdi amazondan 980ti sipariş edeceğim. İnternette 1080p 980ti ve oyun adını yazıp aratırsanız görec eksiniz performansını. Benim asıl amacım gta 5 i en yüksek ayarlarda herşey en yüksekte msaa8x te 1080p de 100 fps üstü oynamaktı. 980 100 fps altına düşüyor bu şartlarda. Bende 980ti almaya karar verdim. Ama benim monitör 24 inç. 27 de daha kötü olabilir 1080p.

• encuni kullanıcısına yanıt
    Bu kadar saçma bir fikir olamaz ki.

5 6 sene sonrası için sistem dizilmez, bazı bileşenleri yüksek tutarsın başta, sonra ekran kartını yükseltirsin zamanla. En pahalı birim olan ekran kartının tepe ürününü uzun vadede kullanırım mantığı israftan öteye gitmez. Kaldı ki o en çabuk değer kaybeden kartlar amiral modellerdir. Mesela GTX 590.

Bana kalırsa 144hz monitör alabilirsiniz fhd 144 hz monitör var mı bilmiyorum tabi. VSR DSR teknolojileri ile gerçek akıcılığı size yaşatacak deneyim bu olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XavierPedro

Bu kadar saçma bir fikir olamaz ki.

5 6 sene sonrası için sistem dizilmez, bazı bileşenleri yüksek tutarsın başta, sonra ekran kartını yükseltirsin zamanla. En pahalı birim olan ekran kartının tepe ürününü uzun vadede kullanırım mantığı israftan öteye gitmez. Kaldı ki o en çabuk değer kaybeden kartlar amiral modellerdir. Mesela GTX 590.

Bana kalırsa 144hz monitör alabilirsiniz fhd 144 hz monitör var mı bilmiyorum tabi. VSR DSR teknolojileri ile gerçek akıcılığı size yaşatacak deneyim bu olur.
    Konuyu hortlattım ama her oyuncunun bilmesi gereken şeyleri söyliyeyim.

Ne tarz oyunlar oynayacagınız grafik kartı seçiminden ekran seçimine kadar önemli.Rpg/mmorpg strateji oynayan birisinin 144 hz monitöre hiç ihtiyacı yok çünkü online olarak birini vuracak falan olmadığınız için ani dönüşlerdeki yüksek fps bu oyunlarda gereksiz ve saçma 60 hz gayet tatmin eder.Tabiki rpg oynayan birinin yüksek hz li bir TN panelede ihtiyacı yok
    kaliteli bir ips/pls monitor renk paleti genişliği olsun siyah tonlaması olsun ips/pls leri rpg mmorpg ve strateji için 1 adım öne çıkartır.Gecikme süresinede takılmamak lazım bu tamamen firmaların satış stratejisi 1ms ile 5ms nin farkını anlayabilmen normal şartlar altında mümkün değil bunlar tamamen benchmarklar gibi programlarla ölçülebilen değerler 1ms de şöle vuruyorum böle KD yapıyorum fark acaip vs vs diyene hiç inanma tamamen olay bilinç altı duygusal blind test yapsak 8ms lik monitor versek çogu oyuncuya emin olun farkı anlamazlar.4x aa ile 16x aa nın farkını anlayabilen kaç kişi var ? nasıl bir göz var bu insanlarda merak ediyorum o koşturmacada bunu anlayabilicek ama insanoglu işteherşeyi fulluyorum ole oynuyorum söle fps alıyorum demek için firmaları zengin ediyoruz başka bişi değil.İlk kez pc toplayacak birim için parasıda varsa almışken en iyisini alayım 5-6 sene elimi sürmeyeyşm mantığını kabul ediyorum ama 980 i satıp ustune 980 ti alan adam kesinlikle gram kafası yoktur parayıda sokakta bulmuştur.Tek ekrana sli yapanlar falan saçmalık ötesi sli yapacan madem monitor sayısını yukselt hakkını ver.Nyese konu uzar gider dediğim gibi oynacagın oyun türü ile ekran kartı ve monitör seçimin birbirine eş değer arada sırada fps takılyorum diyen birinin PG278q gibi bir ekrana 3bin tl vermesi abesttir al 1 tane 24lük 60 hz ips veya 27lik 2k ips bak keyfine filmdir oyundur webde dolanmadır keyfini yaşa.

• Şimdi monitor elbette onemli suan 4K revaçta,ama ekran kartiniz değisiyor diye de Monitorunuzu degistirmeniz gerekmez bence ŞİMDİLİK.Bir sene falan kullanin monitorunuzu sonra degistirirsiniz

• Gereksiz diyen arkadaslar olmus. Tamam suan icin 60hz de gerek olmayabilir lakin bu durum ne sure boyle kalicak. 2k monitor aldin diyelim, kac sene boyunca yeni oyunlari ultrada 60 fps oynayabileceksin? Imkanin varsa 980 ti al derim uzun yillar ne upgrade edersin ne de bir sikinti yasarsin kafan rahat olur her oyun en yuksek ayarlarda oynarsin.

• Parayı çöpe atarsın.Monitörü değiştirecem dersen al derim ama o monitörle senin için en ideal yüksek seviye kart 970 dir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.