Şimdi Ara

60 Kişinin Önünde Rock Müzik Tanıtımı Yapacağım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• Bunlara bir bak hocam.

• Bence artık hayata küsmelisin

Master of puppets, Kill em all, Ride the lightning, And justice for all gibi albümleri yapmış bir grup için böyle dedin. Gerisini konuşmaya değmez. 3-5 şişirilmiş şarkı dedin 3-5 albüm saydım. Her şarkısıda birbirinden kuvvetlidir ve metal tarihi içinde önemlidir, büyüktür dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elasmosaurus

Bence artık hayata küsmelisin

Master of puppets, Kill em all, Ride the lightning, And justice for all gibi albümleri yapmış bir grup için böyle dedin. Gerisini konuşmaya değmez. 3-5 şişirilmiş şarkı dedin 3-5 albüm saydım. Her şarkısıda birbirinden kuvvetlidir ve metal tarihi içinde önemlidir, büyüktür dostum.

Hepsi sıradan bir albüm. İyi olabilirler ama mükemmel değiller. Piyasada diğer gruplardan ayıracak bir özelliği yok. Hızlı gitar çalma ile bir şey olmuyor. Tonlar ya birbirinin aynı ve ya birbirine yakın. Aynı tonla, aynı hızda 100 tane şarkı yazmışlar. Nabayım ben o parçaları. 2-3 tanesini dinlerim. Sonrası bana baygınlık verir. Aynı, aynı, aynı... Nereye kadar.

MUSE'un neredeyse her parçasında eşi görülmemiş tonlar var. Parçalarını tek bir türe sokamazsın. Dubstep bilene yaptı. Gitarla dubstep yaptı adamlar(http://www.youtube.com/watch?v=pKj3Lnv0XJA ). Sadece dubstep dinleyen ve hatta dubstep yapan bir arkadaşa bu parçanın MUSE tarafından yapıldığını söylemeyerek dinletmiştim. Hayatında gördüğü en harika parça olduğunu söyledi. MUSE olduğunu söyleyince bu apışıp kaldı tabi Bu kadar yenilikçi, mottolardan uzak bir grup YOK! Metallica Trash metal diye bir şey çıkarmış ve bunu tüm şarkılarına uyarlamış. Ama dediğim gibi MUSE'un her şarkısı ayrı bir tür. Değerini kimse bilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BÜYÜK KONUŞAN ADAM

quote:

Hepsi sıradan bir albüm. İyi olabilirler ama mükemmel değiller. Piyasada diğer gruplardan ayıracak bir özelliği yok. Hızlı gitar çalma ile bir şey olmuyor. Tonlar ya birbirinin aynı ve ya birbirine yakın. Aynı tonla, aynı hızda 100 tane şarkı yazmışlar. Nabayım ben o parçaları. 2-3 tanesini dinlerim. Sonrası bana baygınlık verir. Aynı, aynı, aynı... Nereye kadar.

MUSE'un neredeyse her parçasında eşi görülmemiş tonlar var. Parçalarını tek bir türe sokamazsın. Dubstep bilene yaptı. Gitarla dubstep yaptı adamlar(http://www.youtube.com/watch?v=pKj3Lnv0XJA ). Sadece dubstep dinleyen ve hatta dubstep yapan bir arkadaşa bu parçanın MUSE tarafından yapıldığını söylemeyerek dinletmiştim. Hayatında gördüğü en harika parça olduğunu söyledi. MUSE olduğunu söyleyince bu apışıp kaldı tabi Bu kadar yenilikçi, mottolardan uzak bir grup YOK! Metallica Trash metal diye bir şey çıkarmış ve bunu tüm şarkılarına uyarlamış. Ama dediğim gibi MUSE'un her şarkısı ayrı bir tür. Değerini kimse bilmiyor.

Fanatiklik yapıyorsun anlaşamadığımız nokta bu. Ben Muse falan kötülemiyorum ki. Metallica'yı silip atamazsın diyorum. Sen eğer Master of puppets, Orion, One, Fade to black, The four horseman gibi şarkıları diğer gruplardan ayıramıyorsan bu senin hatan olur. Üzgünüm ama mesajının her cümlesi fanatiklik kokuyor, biz Muse grubuna bir şey söylemişiz gibi onu savunmuşsun yok yenilik falan. Antartikada konser veren Metallica, Playlisti seyircilerine oylatan Metallica. Bunlar nasıl büyük şeyler bilmiyorum farkında mısın. Yenilikçilikten bahsedip Metallica eleştiriliyor, bunu ilk kez gördüm doğrusu. Kaldı ki Metallica'yıda savunmak istemiyorum. Yazdığım gruplar yukarıda.

Üzgünüm ama aslında yukarıda arkadaşın dediği gibi mesajı hiç yazmamam lazımdı. İstersen bir konu açıp yazdığım albümler hakkında bir fikir al veya genel bir araştırma yap ne bileyim. Sen sevmiyorsun diye sevmediğini aşağılayıp, sevdiğini yüceltme dostum hiçbir konuda. Neyse deyip kapatalım biz konuyu, konu çok bölündü

• quote:

quote:

quote:

Fanatiklik yapıyorsun anlaşamadığımız nokta bu. Ben Muse falan kötülemiyorum ki. Metallica'yı silip atamazsın diyorum. Sen eğer Master of puppets, Orion, One, Fade to black, The four horseman gibi şarkıları diğer gruplardan ayıramıyorsan bu senin hatan olur. Üzgünüm ama mesajının her cümlesi fanatiklik kokuyor, biz Muse grubuna bir şey söylemişiz gibi onu savunmuşsun yok yenilik falan. Antartikada konser veren Metallica, Playlisti seyircilerine oylatan Metallica. Bunlar nasıl büyük şeyler bilmiyorum farkında mısın. Yenilikçilikten bahsedip Metallica eleştiriliyor, bunu ilk kez gördüm doğrusu. Kaldı ki Metallica'yıda savunmak istemiyorum. Yazdığım gruplar yukarıda.

Üzgünüm ama aslında yukarıda arkadaşın dediği gibi mesajı hiç yazmamam lazımdı. İstersen bir konu açıp yazdığım albümler hakkında bir fikir al veya genel bir araştırma yap ne bileyim. Sen sevmiyorsun diye sevmediğini aşağılayıp, sevdiğini yüceltme dostum hiçbir konuda. Neyse deyip kapatalım biz konuyu, konu çok bölündü

Genel anlamda fanatik olduğum doğru. Ama şöyle bir fanatiklik.
    Barcelona futbolda günümüzün en iyi takımı. Şimdi bir adamın çıkıp da bu takım için fanatiklik yaptığını düşün. Benim durumum da bu. MUSE müziğin Messi'sidir. Da Vinci'si. Tesla'sıdır.
    Tesla ile MUSE'un içinde olduğu durum benzer aslında. Tesla'yı tanıyorsan ne demek istediğimi anlamışsındır.

Arada yanlış tabirler kullanmış olabilirim. Metallica iyi bir grup. Fakat iyi grup bu dünyada fazla var. İyiden ötesi değildir. Belki 1-2 şarkısı için süper diyebilirsin. Ama mükemmellik, kusursuzluk ve en önemlisi 1-2 parçası hariç ruh yok. Müzikten anlayan, her türlü müziği tatmış, her türlü müziği dinleyen ve müzik ile ilgilenen birisi Metallica için mükemmellikten bahsedemez. Şişiren eleştirmenler tabi var. Ama bu tür eleştirmenleri her grup için görmek mümkün.

Antartika konseri iyi bir proje. Fakat MUSE'un 4k konser filmi kadar iyi bir proje mi peki? Dünyanın ilk ve tek 4k konser filmi MUSE'a ait. https://www.youtube.com/watch?v=Ahqxk1JHo2U Atmosfere bak. Efektlere,ışıklara, görsel şova bak. Metallica fanları gitsin "oooaooooo oaaaaaaooooooooo" diye bağırsın.
    Metallica ile MUSE aynı yılda Wembley'de performans sergilediler. İkisini bir karşılaştır bakalım. Ve ya tarafsız birisine sor bakalım. Hangisi daha iyi?
    Canlı performans olarak MUSE'u zaten sollayabilecek bir insan evladı yok dünyada. Gelip Antartika'da penguenlere verdiği konserden bahsediyorsun

Metallica yaptığı müzik olarak yenilikten uzak. Her parçası dirtorsion, clean... Yaptığı müzikte yenilik yok. Ufak tefek değişimleri her grup yapıyor. Fakat yenilikten kastım mesela hem Klasiğe yakın bir senfoni yapıp, hem de dubstep yapmak. Görülmemiş uzay ve robot efektleri yaratıp her parçada değişik şekilde kullanmak. Yenilikçilik budur. Senin anlatmak istediğin yenilikler her grupta var.
    Şunu söylemeden geçemeyeceğim. MUSE'un uzayda parça yapma projesi var

Metallica dinlediğinde bu dünyaya ve yaşanan olaylara tepeden bakarsın. Fakat MUSE dinlerken tüm evren ayaklarının altında kalır. MUSE dinleyen ne demek istediğimi anlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Genel anlamda fanatik olduğum doğru. Ama şöyle bir fanatiklik.
    Barcelona futbolda günümüzün en iyi takımı. Şimdi bir adamın çıkıp da bu takım için fanatiklik yaptığını düşün. Benim durumum da bu. MUSE müziğin Messi'sidir. Da Vinci'si. Tesla'sıdır.
    Tesla ile MUSE'un içinde olduğu durum benzer aslında. Tesla'yı tanıyorsan ne demek istediğimi anlamışsındır.

Arada yanlış tabirler kullanmış olabilirim. Metallica iyi bir grup. Fakat iyi grup bu dünyada fazla var. İyiden ötesi değildir. Belki 1-2 şarkısı için süper diyebilirsin. Ama mükemmellik, kusursuzluk ve en önemlisi 1-2 parçası hariç ruh yok. Müzikten anlayan, her türlü müziği tatmış, her türlü müziği dinleyen ve müzik ile ilgilenen birisi Metallica için mükemmellikten bahsedemez. Şişiren eleştirmenler tabi var. Ama bu tür eleştirmenleri her grup için görmek mümkün.

Antartika konseri iyi bir proje. Fakat MUSE'un 4k konser filmi kadar iyi bir proje mi peki? Dünyanın ilk ve tek 4k konser filmi MUSE'a ait. https://www.youtube.com/watch?v=Ahqxk1JHo2U Atmosfere bak. Efektlere,ışıklara, görsel şova bak. Metallica fanları gitsin "oooaooooo oaaaaaaooooooooo" diye bağırsın.
    Metallica ile MUSE aynı yılda Wembley'de performans sergilediler. İkisini bir karşılaştır bakalım. Ve ya tarafsız birisine sor bakalım. Hangisi daha iyi?
    Canlı performans olarak MUSE'u zaten sollayabilecek bir insan evladı yok dünyada. Gelip Antartika'da penguenlere verdiği konserden bahsediyorsun

Metallica yaptığı müzik olarak yenilikten uzak. Her parçası dirtorsion, clean... Yaptığı müzikte yenilik yok. Ufak tefek değişimleri her grup yapıyor. Fakat yenilikten kastım mesela hem Klasiğe yakın bir senfoni yapıp, hem de dubstep yapmak. Görülmemiş uzay ve robot efektleri yaratıp her parçada değişik şekilde kullanmak. Yenilikçilik budur. Senin anlatmak istediğin yenilikler her grupta var.
    Şunu söylemeden geçemeyeceğim. MUSE'un uzayda parça yapma projesi var

Metallica dinlediğinde bu dünyaya ve yaşanan olaylara tepeden bakarsın. Fakat MUSE dinlerken tüm evren ayaklarının altında kalır. MUSE dinleyen ne demek istediğimi anlar.

Bak Metallica'yı bir tarafa bırakalım, çünkü o'nun konusu ona komple hiçmiş muamelesi yapmandı o bitti. Geri kalan gruplarla kıyaslayacaksak ben varım, özelden mesajımı bekliyorum. Her türlü güzel müzik muhabbeti yapabiliriz ve konu sahibi bize küfretmez

• bunları dinlet yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: Unsustainable

quote:

Orijinalden alıntı: Little big Metal

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Little big Metal

quote:

Orijinalden alıntı: ApmomoTR12

Muse çal örn. Showbiz

Adam koskoca rock tarihinden 3 şarkı çıkarıp orda çalacak, sen muse falan diyorsun.

Bence de MUSE falan çalma.
    Zira ergenlerin anlayabileceği seviyede bir grup değil.

En iyisi kendilerine hitap edecek Metallica, Led Zeppelin, AC/DC falan çal.

Led Zeppelin ağlayan ergen kız grubu, muse ise olgun insanların dinlediği rock müzik dendiğinde ilk akla gelen twilight gibi bir ergen filmine soundtrack yapmamış süper bir grup, ben museyi beğenmiyorum falan demiyorum ben hertürlü müziğe açığım bak arada onuda dinliyorum ama rock tarihinden 3 şarkı çalacak, yani muse ne kadar önemli bir rock grubu allah aşkına.

Metallica demişsin, keşke nothing else matters diye bir şarkı yapmasaydıda yurdum ergenleri tanışmasaydı metallica ile, senin metallica diye küçümsediğin şey aslında 3-5 metallica şarkısı dinleyip metalciyim diye gezen insanlar, ben her albümlerini dinledim demo kayıtlarına falan kadar, en sevdiğim grup bile diyebilirim, sürekli dinlerim, ergen grubu dediğin grubun şarkı sözlerine falan bir bak derim, ardından muse muscle museuma bak, ne bileyim super massive black holeye bak, kim ergen grubu gör. Ergen dediğin grup thrash metali yaratan grup.

Bak rock tarihi diyorsan, ingilterede başlıyor, bir beatles dinleteceksin, ilk heavy metal gruplarından dinleteceksin sonra black sabbath judas priest gibi, ardından metallica megadeth falan gibi thrash metal dinleticeksin, birde 90lardaki grunge dalgasından dinleticeksin, sonra 2000lerin başında bir rap rock kırması bir dalga başlıyor nu metal punk rock blabla korn limb bizkit o ergenleri dinleticeksin şimdide indie rock çok moda arctic monkeys muse killers falan filan onları, tüm rock tarihini 5 şarkıda özetlersin.

Şimdi dünyada neredeyse Believerlerin sayısı kadar ergen ve poser sayısına sahip olan bu balon gruplarla, Twilight'ın soundtracki sayesinde gram kadar değeri olmayacak bir ergen kız kitlesi çeken MUSE'u bir tutuyorsun öyle mi

Playlist'inde kaç tane klasik(Paganini, Bach falandan bahsediyorum), jazz, blues, r&b, tekno, dubstep, deneysel, opera, elektronik, new age, punk, grunge ve daha aklıma gelmeyen bir çok tür şarkı var? Ben tahmin edeyim dur. Playlistin neredeyse tamamı rock-metal Gelip de ben müzik türlerine açığım falan deme. Yaz buraya facebook profilini görelim ne tür şarkılar paylaşıyorsun. Gerçekten açık biri misin?

MUSE'un sözleri apayrı bir dünya. MUSE'u tanımadan ve parçaların hikayesini bilmeden pek anlayamazsın. Sen gidip google'a "MUSE şarkı çevirisi" yazarsan tabi gördüklerin sana pek anlamlı gelmez. Keza ben de şimdi Metallica'ya baktım. Çevirilerden gayet anlamsız gözüküyor. Muhtemelen iyidir sözleri. Güzel söz yazmak pek zor bir şey değildir. Milyonlarcası var. Sözler bir müzikte benim için en arka plandadır. İngilizce bilen ve ya çevirileri daha detaylı yapan(ki MUSE'un b-side'larına kadar her parçasını özenle çevirdim) şarkıların anlamını da çıkararak dinlediğinin daha da zevkine varır. Hele bir de o sözlerin bir hikayesi varsa. Deme keyfine.
    Neredeyse tüm sözleri Matt yazar. Adam hem görülmemiş bir vokal(dünyada eşi çok az bulunan ses aralığına sahip, araştır), hem piyano virtüözü, hem gitar virtüözü hem söz ve müzik yazarı, hem prodüktör hem apayrı bir tarza ve stile sahip ve en önemlisi de eşi bulunamayacak bir ruha sahip.

MUSE'u herhangi bir müzik türüne koyamazsın. Her parçası aynı bir tür çünkü. Senfonisi bilene var. Aç bir dinle şu senfoniyihttp://www.youtube.com/watch?v=c901NUazf3g
    Öncelikle MUSE'u diğer gruplardan kesin olarak ayırak bir özellik şu ki "MÜZİK YOBAZI DEĞİLLER".
    2. olarak MUSE'un parçalarında kullandığı tonlar eşi benzeri görülmemiş, çok farklı tonlardır. Diğer parçalar birbirine benzeyen distorsion, biraz belki eko falanla oynanmış, 3-4 iyi amfi ve güzel bir nota dizilimi ile tamamlanmış parçalar. Ama MUSE'un her parçası farklı bir ruh, bambaşka bir dünya. Sözleri için aşağılamya çalıştığın Muscle Museum hem iyi sözlere ve hikayeye sahip ve bahsettiğim gibi eşsiz bir gitar tonuna sahip. Öyle bir tona sahip ki, Matt bu pedalı kaybediyor ve yaklaşık 5-6 yıldır bu parçayı konserlerde çalamıyor. Eşi benzeri yok dememle ne demek istediğini anladın sanırım.
    Şu şarkıya kötü diyorsun ya
    http://www.youtube.com/watch?v=TYqmDqFh038

MTV'nin kanalında onlara kafa tutan şu hareketi yapsın bakalım Metallica.
    http://www.youtube.com/watch?v=irf_OZ636pc#t=87

Metallica'ya gelelim. 3-5 şişirilen parçaları var. İyi sayılırlar aslında. İyi ruhları vardır, güzeldirler. Ama kesinlikle bu parçaları mükemmel değil. Diskografisini indirdim. Neredeyse tüm albümleri birer çöplükten ibaret. Oturmuşlar, çalışmışlar. Parça yazmışlar. Bunu herkes yapıyor arkadaşım. Sen ruhunu koymadıktan sonra diğerlerinden ne farkın kalır ki? O iyi olan 3-5 parçasını da muhtemelen manita yaptığında ve ya ayrıldığında yazmışlardır. Ne kadar iyi gitar çalınırsa çalınsın, bir ruh bir farklılık yoksa ortada. Bitmiştir arkadaş. O grup normal bildiğin gruptur. Parçaları güzeldir, dinlenir. Ama bu kadar göklere çıkarılmaya değmez kesinlikle. Göklere çıkarılmaya değecek çok az grup geldi MUSE bunların arasında. Rock müzik tanıtımında 1 parçasını koymakla zaten MUSE için bir şey gösterilemez, tanıtılamaz. Apayrı bir ödevdir bu. Hatta her parçası bir ödevdir. Bırak parçayı, cümleler bilene kitap olabilecek kapasitededir. Başkaldırı, sistemi ve insanları eleştirme, aşk, hüzün, entrika Uprising sözlerine bak da sonra gel burada sözlerden bahset.

Son olarak bonbayla sonlandıralım.

Senin metallica vokali böyle bir mükemmelliğe erişebilir mi acaba? Sona kadar izle.

http://www.youtube.com/watch?v=aXokqiSKi9I

Çok iyi yazmışsın gerçekten haklısın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.