Şimdi Ara

60 Kişinin Önünde Rock Müzik Tanıtımı Yapacağım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, müzik öğretmenim bir toplantı salonunda verdiği konuyu sunmamı istedi, konum rock müzik tarihi,kullanılan enstürmanlar vb.

Ayrıca örnek 3 şarkı dinleteceğim lakin ne dinletsem bilemedim okadar kişiye ya beğenmezlerse korkusundan.Yardımlarınızı bekliyorum.

YALNIZ ROCK MÜZİK ÖNERİLERİ LÜTFEN

• Bohemian Rhapsody - Queen
    Stairway to Heaven - Led Zeppelin
    Hotel California - The Eagles
  • Enstürmanları tanıtacaksan progresif rock gruplarından bi şarkı seç , Camel ın Arubaluba parçası güzeldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sypex

Evet arkadaşlar, müzik öğretmenim bir toplantı salonunda verdiği konuyu sunmamı istedi, konum rock müzik tarihi,kullanılan enstürmanlar vb.

Ayrıca örnek 3 şarkı dinleteceğim lakin ne dinletsem bilemedim okadar kişiye ya beğenmezlerse korkusundan.Yardımlarınızı bekliyorum.

YALNIZ ROCK MÜZİK ÖNERİLERİ LÜTFEN

Queen-Invisible MAn
    Led Zeppelin-Stairway to Heaven
    Coldplay-Paradise
  • The Beatles - Hey Jude
    Queen - We Will Rock You
    The Rolling Stones - Paint It Black
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadSnow

Enstürmanları tanıtacaksan progresif rock gruplarından bi şarkı seç , Camel ın Arubaluba parçası güzeldir.

Prog rockı atlamasın kesinlikle
  • Bence hiç Prog Rocka girmesin.Çoğu kişiyi bayabilir.

Led Zeppelin - Stairway to Heaven (Bu kesinlikle olsun zati)
    The Rolling Stones - Paint It Black
    Pink Floyd - Time

olabilir sanırsam, bilindik, çoğu kişi tarafından sevilen 3 parça.Ayrıca tarzları tek tek anlatıcaksan, her tarzdan bi şarkı sen anlatırken arkada çalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 25 Kasım 2013; 20:11:03 >
  • Guns N Roses - Sweet Child O Mine
    Oasis - Don't Look Back In Anger
    Queen - Don't Stop Me Now

Led Zeppelin, veya Pink Floyd kulak aşinalığı olmayana sıkıcı gelebilir,tabi benim görüşüm bu, bu söylediklerim eğlenceli ve melodik şarkılardır, seveceklerini düşünüyorum.
  • Elvis Presley'den de bir şeyler çal.
  • Muse çal örn. Showbiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı türlerden çal

Bir british rock falan çal beatles
    Ardından heavy metalin ilk çıktığı zamanlardan çal black sabbath iron man falan mesela
    Birde doksanlardan yeni çıkan nirvana oasis falan filandan al veya metallicadan one ile bitir zirvesi buydu herşeyin diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApmomoTR12

Muse çal örn. Showbiz

Adam koskoca rock tarihinden 3 şarkı çıkarıp orda çalacak, sen muse falan diyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Little big Metal

quote:

Muse çal örn. Showbiz

Adam koskoca rock tarihinden 3 şarkı çıkarıp orda çalacak, sen muse falan diyorsun.

Evet

• AC/DC, Pink Floyd, Led Zeppelin, The Beatles, Deep Purple gibi gruplardan örnek çal bence.

AC/DC - Back in black, Highway to hell
    Led Zeppelin - Stairway to heaven, Kashmir, Moby dick
    Pink Floyd - Comfortably numb, Another brick in the wall
    The Beatles - Yesterday, Yellow submarine
    Deep Purple - When a blind man cries, Smoke on the water, Soldier of fortune olabilir.

Türkçe bir şeylerden örnek vereceksen Cem Karaca'dan verebilirsin.
  • quote:

quote:

Muse çal örn. Showbiz

Bence de MUSE falan çalma.
    Zira ergenlerin anlayabileceği seviyede bir grup değil.

En iyisi kendilerine hitap edecek Metallica, Led Zeppelin, AC/DC falan çal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BÜYÜK KONUŞAN ADAM

quote:

quote:

Muse çal örn. Showbiz

Led Zeppelin ağlayan ergen kız grubu, muse ise olgun insanların dinlediği rock müzik dendiğinde ilk akla gelen twilight gibi bir ergen filmine soundtrack yapmamış süper bir grup, ben museyi beğenmiyorum falan demiyorum ben hertürlü müziğe açığım bak arada onuda dinliyorum ama rock tarihinden 3 şarkı çalacak, yani muse ne kadar önemli bir rock grubu allah aşkına.

Metallica demişsin, keşke nothing else matters diye bir şarkı yapmasaydıda yurdum ergenleri tanışmasaydı metallica ile, senin metallica diye küçümsediğin şey aslında 3-5 metallica şarkısı dinleyip metalciyim diye gezen insanlar, ben her albümlerini dinledim demo kayıtlarına falan kadar, en sevdiğim grup bile diyebilirim, sürekli dinlerim, ergen grubu dediğin grubun şarkı sözlerine falan bir bak derim, ardından muse muscle museuma bak, ne bileyim super massive black holeye bak, kim ergen grubu gör. Ergen dediğin grup thrash metali yaratan grup.

Bak rock tarihi diyorsan, ingilterede başlıyor, bir beatles dinleteceksin, ilk heavy metal gruplarından dinleteceksin sonra black sabbath judas priest gibi, ardından metallica megadeth falan gibi thrash metal dinleticeksin, birde 90lardaki grunge dalgasından dinleticeksin, sonra 2000lerin başında bir rap rock kırması bir dalga başlıyor nu metal punk rock blabla korn limb bizkit o ergenleri dinleticeksin şimdide indie rock çok moda arctic monkeys muse killers falan filan onları, tüm rock tarihini 5 şarkıda özetlersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little big Metal -- 14 Aralık 2013; 23:13:38 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BÜYÜK KONUŞAN ADAM

quote:

quote:

Muse çal örn. Showbiz

Led Zeppelin ağlayan ergen kız grubu, muse ise olgun insanların dinlediği rock müzik dendiğinde ilk akla gelen twilight gibi bir ergen filmine soundtrack yapmamış süper bir grup, ben museyi beğenmiyorum falan demiyorum ben hertürlü müziğe açığım bak arada onuda dinliyorum ama rock tarihinden 3 şarkı çalacak, yani muse ne kadar önemli bir rock grubu allah aşkına.

Metallica demişsin, keşke nothing else matters diye bir şarkı yapmasaydıda yurdum ergenleri tanışmasaydı metallica ile, senin metallica diye küçümsediğin şey aslında 3-5 metallica şarkısı dinleyip metalciyim diye gezen insanlar, ben her albümlerini dinledim demo kayıtlarına falan kadar, en sevdiğim grup bile diyebilirim, sürekli dinlerim, ergen grubu dediğin grubun şarkı sözlerine falan bir bak derim, ardından muse muscle museuma bak, ne bileyim super massive black holeye bak, kim ergen grubu gör. Ergen dediğin grup thrash metali yaratan grup.

Bak rock tarihi diyorsan, ingilterede başlıyor, bir beatles dinleteceksin, ilk heavy metal gruplarından dinleteceksin sonra black sabbath judas priest gibi, ardından metallica megadeth falan gibi thrash metal dinleticeksin, birde 90lardaki grunge dalgasından dinleticeksin, sonra 2000lerin başında bir rap rock kırması bir dalga başlıyor nu metal punk rock blabla korn limb bizkit o ergenleri dinleticeksin şimdide indie rock çok moda arctic monkeys muse killers falan filan onları, tüm rock tarihini 5 şarkıda özetlersin.

Şimdi dünyada neredeyse Believerlerin sayısı kadar ergen ve poser sayısına sahip olan bu balon gruplarla, Twilight'ın soundtracki sayesinde gram kadar değeri olmayacak bir ergen kız kitlesi çeken MUSE'u bir tutuyorsun öyle mi

Playlist'inde kaç tane klasik(Paganini, Bach falandan bahsediyorum), jazz, blues, r&b, tekno, dubstep, deneysel, opera, elektronik, new age, punk, grunge ve daha aklıma gelmeyen bir çok tür şarkı var? Ben tahmin edeyim dur. Playlistin neredeyse tamamı rock-metal Gelip de ben müzik türlerine açığım falan deme. Yaz buraya facebook profilini görelim ne tür şarkılar paylaşıyorsun. Gerçekten açık biri misin?

MUSE'un sözleri apayrı bir dünya. MUSE'u tanımadan ve parçaların hikayesini bilmeden pek anlayamazsın. Sen gidip google'a "MUSE şarkı çevirisi" yazarsan tabi gördüklerin sana pek anlamlı gelmez. Keza ben de şimdi Metallica'ya baktım. Çevirilerden gayet anlamsız gözüküyor. Muhtemelen iyidir sözleri. Güzel söz yazmak pek zor bir şey değildir. Milyonlarcası var. Sözler bir müzikte benim için en arka plandadır. İngilizce bilen ve ya çevirileri daha detaylı yapan(ki MUSE'un b-side'larına kadar her parçasını özenle çevirdim) şarkıların anlamını da çıkararak dinlediğinin daha da zevkine varır. Hele bir de o sözlerin bir hikayesi varsa. Deme keyfine.
    Neredeyse tüm sözleri Matt yazar. Adam hem görülmemiş bir vokal(dünyada eşi çok az bulunan ses aralığına sahip, araştır), hem piyano virtüözü, hem gitar virtüözü hem söz ve müzik yazarı, hem prodüktör hem apayrı bir tarza ve stile sahip ve en önemlisi de eşi bulunamayacak bir ruha sahip.

MUSE'u herhangi bir müzik türüne koyamazsın. Her parçası aynı bir tür çünkü. Senfonisi bilene var. Aç bir dinle şu senfoniyihttp://www.youtube.com/watch?v=c901NUazf3g
    Öncelikle MUSE'u diğer gruplardan kesin olarak ayırak bir özellik şu ki "MÜZİK YOBAZI DEĞİLLER".
    2. olarak MUSE'un parçalarında kullandığı tonlar eşi benzeri görülmemiş, çok farklı tonlardır. Diğer parçalar birbirine benzeyen distorsion, biraz belki eko falanla oynanmış, 3-4 iyi amfi ve güzel bir nota dizilimi ile tamamlanmış parçalar. Ama MUSE'un her parçası farklı bir ruh, bambaşka bir dünya. Sözleri için aşağılamya çalıştığın Muscle Museum hem iyi sözlere ve hikayeye sahip ve bahsettiğim gibi eşsiz bir gitar tonuna sahip. Öyle bir tona sahip ki, Matt bu pedalı kaybediyor ve yaklaşık 5-6 yıldır bu parçayı konserlerde çalamıyor. Eşi benzeri yok dememle ne demek istediğini anladın sanırım.
    Şu şarkıya kötü diyorsun ya
    http://www.youtube.com/watch?v=TYqmDqFh038

MTV'nin kanalında onlara kafa tutan şu hareketi yapsın bakalım Metallica.
    http://www.youtube.com/watch?v=irf_OZ636pc#t=87

Metallica'ya gelelim. 3-5 şişirilen parçaları var. İyi sayılırlar aslında. İyi ruhları vardır, güzeldirler. Ama kesinlikle bu parçaları mükemmel değil. Diskografisini indirdim. Neredeyse tüm albümleri birer çöplükten ibaret. Oturmuşlar, çalışmışlar. Parça yazmışlar. Bunu herkes yapıyor arkadaşım. Sen ruhunu koymadıktan sonra diğerlerinden ne farkın kalır ki? O iyi olan 3-5 parçasını da muhtemelen manita yaptığında ve ya ayrıldığında yazmışlardır. Ne kadar iyi gitar çalınırsa çalınsın, bir ruh bir farklılık yoksa ortada. Bitmiştir arkadaş. O grup normal bildiğin gruptur. Parçaları güzeldir, dinlenir. Ama bu kadar göklere çıkarılmaya değmez kesinlikle. Göklere çıkarılmaya değecek çok az grup geldi MUSE bunların arasında. Rock müzik tanıtımında 1 parçasını koymakla zaten MUSE için bir şey gösterilemez, tanıtılamaz. Apayrı bir ödevdir bu. Hatta her parçası bir ödevdir. Bırak parçayı, cümleler bilene kitap olabilecek kapasitededir. Başkaldırı, sistemi ve insanları eleştirme, aşk, hüzün, entrika Uprising sözlerine bak da sonra gel burada sözlerden bahset.

Son olarak bonbayla sonlandıralım.

Senin metallica vokali böyle bir mükemmelliğe erişebilir mi acaba? Sona kadar izle.

http://www.youtube.com/watch?v=aXokqiSKi9I

• Edit : Uzun birşey yazmıştımda boşver ya önemsiz okuma hiç, nasıl olsa muse blabla diyceksin. Metallicaya 3-5 şişirilen şarkısı var diyen bi insan ancak kamil olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little big Metal -- 15 Aralık 2013; 1:04:21 >
  • Herkes yazmış ama ben de yazayım; stairway to heaven 'i kullan kesinlikle.
    Pink Floyd - high hopes
    Ve de son olarak Queen- bohemian rhapsody özellikle de bu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.