Şimdi Ara

600 CFM'lik Fan OHA!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CFM hava akışı demek, evet, bunu biliyorum fakat mesela $17.99'lık bir fan yalnızca 60.42 CFM hava akışına sahipken, $58.95'lık bir fan bunun tam 10 katı yani 600 CFM hava akışına sahip!!

http://www.frozencpu.com/products/10913/fan-704/Lian_Li_140mm_x_25mm_Chassis_Fan_-_Black_900RPM_209dBA_BS-05.html

http://www.frozencpu.com/products/12690/fan-ac-33/Fantec_254_x_89mm_Dual_Ball_Bearing_AC_Fan_Kit_w_Grill_-_CAB_706_-_High_Speed_600_CFM.html?tl=g36c435s1109

Sırf tipini beğendiğim için, almayı düşündüğüm Lian Li kasama ve sırf Lian Li olduğu için BS-03 modelini almayı düşünüyordum fakat daha üst model ve daha fazla hava akışına sahip ve daha ucuz bir fan buldum ki o da BS-05'ti fakat tipine baktım, 3 yapraklı olan 600 CFM hava akışına sahip olan model daha güzel, gerçekten. Ne olurdu Lian Li marka olsaydı? Lian Li her şeyin en iyisini yapamıyor. Mesela adamlar Japon firması ama ürünlerini Tayvan'da ürettiriyorlar, adamların mouse pad'i bile var ama mesela Titanium sertifikası çıkmış olmasına rağmen adamlarda daha Platinum sertifikasına sahip PSU yok ve en güzel tasarıma sahip PSU'yu da Corsair yapıyor, zaten. Bir de bu fanda neden fiş var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 9 Aralık 2014; 9:20:54 >

• Onun bilgisayar fanı olmadığını anlayamadınmı?
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Fişinden dolayı öyle olmadığını tahmin ettim de onun bilgisayar fanı olmadığını fişi dışında belli eden bir şey mi var? En yüksek hava akışına sahip kasa fanı ne kadar hava akış değerine sahiptir? Bir de bu fan ne fanı ki kasa fanı gibi duruyor ama 3 yapraklı olması bana biraz garip gelmişti. Vantilatör fanı falan mı bu? Bu hava akışına sahip fanları arayınca vantilatör çıkıyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 9 Aralık 2014; 19:58:22 >
  • hocam zaten boyutlarına bak anlarsın 25x9 cm boyunda yani onu kasanın yanına takabilsen nerdeyse anakarta çarpar. Ayrıca kasaya bağlayabilmen için 4 pin, 3 pin veya molex bağlantı olması lazım bunun bağlantısı çok farklı. Zaten sitedeki açıklamada da garaj ve boya atölyesi gibi yerleri havalandırmada kullanılacağı yazıyor. Yani bunu duvara monte ediyosun. Sigara yasağından önce kahvelerin duvarlarında oluyordu böyle fanlar :)
    Ha, anladım. Zaten o fanın arkasından çıkan fiş beni kıllandırmıştı ama ben uzunluk birimlerinden falan pek anlama ki bende konsantrasyon eksikliği de var zaten ve İngilizce'm de iyi değil ve ekstra olarak attığım site bilgisayar bileşenleri satan bir site olduğu için fanın bilgisayar fanı olduğunu düşünmem gayet normal. 4 pin, 3 pin ve molex bağlantı nedir, bunu da bilmiyorum. pin olayını az çok biliyorum da "molex bağlantı" nedir ve bu fanı herhangi bir şekilde bir kasaya monte etmek mümkün mü? Gerçi kasa fanı olsaydı mm cinsinden boyutu yazardı.
  • molex
     600 CFM'lik Fan OHA!

4 pin
     600 CFM'lik Fan OHA!

3 pin
     600 CFM'lik Fan OHA!

4 ve 3 pin anakarta bağlanıyor molex ise direk psuya, hepsinin ayrı özellikleri var. O fanda 110v giriş varmış. Farklı bir bağlantısı var. Onu çalıştırman için dönüştürücülerle evdeki prize bağlaman lazım. Kasaya takmak için de kasayı modlamak lazım normal haliyle hiç bir kasaya sığmaz o. Zaten onu bir şekilde taksan bile çıkarttığı sesden odada durulmaz. Kısaca bilgisayar için gereksiz bir ürün.

Ona "gereksiz" değil de "uygun olmayan" diyelim. Zira 600 CFM abi boru değil, bugün, işlemci soğutucularının bile 200 CFM civarında hava akışı sağladığı düşünülürse sadece bu fan ile bütün kasa soğutulabilir ki 600 CFM, 200 CFM'nin 3 katıdır. Aslında 200 CFM değildi, gördüğüm en yüksek hava akışına sahip işlemci soğutucusu, 184 CFM hava akışı sağlayabiliyordu, 600/184=3,2 falan yapıyor. Neyse yine de 3 katı yapıyor, aşağı yukarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 13 Aralık 2014; 13:11:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    120 mm sessiz fan önerisi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.