Şimdi Ara

Kaç db'lik fan rahatsız eder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fan alırken en az kaç maksimum kaç db olmalıdır?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd97299

açtığım diğer topicde bi arkadaş bu fanı önermiş aklıma yattı ama 28db yüksek gibi. asus x1600pro 512nin stok fanı kaç dbdir ki şuan kasamın içinde fön makinası varmış gibi.

• Çok sessiz istiyorsan 20 db ideal olmakla birlikte maksimum 26 olması lazım.
  • Nanoxia marka fanları tavsiye ederim.. dB oranları makul seviyelerde..fiyatları ve özellikleride artıları
  • Şu fosforlu sarı kanatları olan fanları diyorsun, değil mi? Ben de onlardan almayı düşünüyordum. Nerden bulabilirim ve fiyatı nedir abi?

Not: İstanbul'da oturuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 15 Ocak 2008; 12:09:52 >
  • hepsiburadada görmüştüm. Firebaldada var diye hatırlıyorum.
  • benim egzoz fanı 32db
  • PAPST FANLAR SESSİZLİK VE SOĞUTMA PERFORMANSI AÇISINDAN ÇOK İYİDİR.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sessiz bir fan kac dB verir ?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyler öneride bulunurken nereden bulabileceğimiz hakkında da yol gösterseniz harika olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hitmanority

Nanoxia marka fanları tavsiye ederim.. dB oranları makul seviyelerde..fiyatları ve özellikleride artıları

Bu fanlardan Kadıköy Exa'da buldum. 12 cm'lik olanından iki tane aldım ve çok memnun kaldım. Özellikle kasamla birlikte gelen Cooler Master fanlarının sesinden sonra bunlar ilaç gibi geldi.

Kasam daha yeni olmasına rağmen 4 fanın 2'sinden hafif hafif zırıltılar gelmeye başlamıştı. Büyük ihtimal stok fanları dandik modellerinden seçmişler. Markası Cooler Master ama hikaye... Hem o fanlar yaklaşık 1100 d/d'de dönüyordu, Nanoxia'lar fan kontrolörünü bağlamadığım için 1350 d/d ile dönüyorlar ve bu Cooler Master'lardan hem daha sessizler, hem daha fazla hava üflüyorlar. Tahminimce bu fark yataklama sisteminden kaynaklanıyor. Rulmanlar haltetmiş, o kadar diyeyim yani...

• Arkadaşlar ille sessiz bir fan almanıza gerek yok yahu abartmayın,normal bir fanı 12V hattı yerine 5V hattına veya ters bağlamalı 7V hattına bağlarsanız da fanlarınızı sakinleştirebilirsiniz.

Gidip sırf "sessiz" diye fana para vermeyin yazıktır...
  • Burda performans/sessizlik gibi bir kriter uydurmak lazım sanırım

Sessiz bir fan aldığında performansta bir değişiklik olmadan sessizlik sağlamış oluyorsun, ama voltajı düşürdüğünde performansta yaşadığın kayıp kadar sessizlik elde edebiliyorsun. Eh, ilki daha pahalıya geliyor haliylen. Ben bu fanları işlemcide kullandığım için bu paraya değer diyorum, çünkü burda performans önemli..

Ama kasa fanı olarak kullanılır mı? Ben olsam kullanmam çünkü elde edeceğim soğutma artışı o kadar paraya değmez. Ama parası çok olan kişi için değebilir, ona birşey diyemem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 19 Şubat 2008; 21:44:45 >
  • ses baska sogutma baska.sessiz olsun ama elime hava geldigini zor hissedeyim derseniz cok sessiz fanlar var ya da 5v verin ama sogutur mu onun garantisi yok.bu arada papst yerine sycthe aldim ben 2-3 tane ses yok ama istedigim hava akimi da yoktu.
    kasa ya giris ve egzos fanlarin giris cikis oranini bile hesaplamaniz lazim ve oralarda boyle giki cikmayan fanlar kullanmayin.gerektiginde guc gerektiginde sessizlik istiyorsaniz ben de size klasik silverstone fm121 diyeyim 3.5 fan kontrolculu.
  • Bakın bende papst var şu an dört adet, 1200 rpm'de dönüyorlar ve çıkardıkları tek ses hava sesidir. Manyetik alanının yaptığı gürültü yok, fanlar çok hızlı dönmediği için manyetik gürültü yok, ancak tek sorun havanın grillere çarparken çıkardığı sestir, onu da çoğu zaman fark etmiyorum. Ayrıca gayet de performanslı sessizliğine göre, gayet iyi üflüyor. Bunu da fan kontrolcüsüyle kullanıyorum zaten, oyun falan oynarken hızı yükseltiyorum, ancak tamamen sessiz olmasını istediğimde hızını düşürüyorum. Zaten isterseniz en iyi fanı alın tamamen sessiz fan olmaz zaten saçma olur. Önemli olan dönmekten dolayı çıkacak olan fan sesinin olmamasıdır, papsttaki gibi. Böyle fanlar kullanırsanız tek sorununuz havanın hızlı hareketinden dolayı hava çarpma sesidir. O da zaten zor duyuluyor. Çok hassas kulakları olan biri mecbur tamamen kısacak fan hızını ama öyle de soğutur mu kasayı bilemem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.