Şimdi Ara

6000₺ Pc Topladım sizce nasıl? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
5.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yazdım yine yazıyorum diyorsun ya defalarca. asıl ben yoruldum sana laf anlatmaktan. ilk mesajımda değiştirmesi gereken parçalarıda tek tek yazmıştım zahmet edip okudunmu?.
    kurulum tercübesi yoksa sırf aldığı yer toplama işlemini yapacak diye kalitesiz biileşenleri yüksek fiyatlara alıyorsa bunun benimle ne alakası olabilir?
    konu sahibi bütçeyi 7500 çıkarıp işleciyi 9600K sececegini yazmış ozaman öneride bulunacaksan orda devreye girip senin tabirinle 3 yıl beklemek yerine rx590 alacagına 2060+8400 al overclock vs yapmadan 144hz monitörle oyunda akıcılığın zirve yapsın demek yerine benimle tartışmaya giriyorsun. yok 65845163hz monitör kullansın noktasına kadar aynı FPS veriyor. Yok daha ucuz yok soket. altından girip üstünden çıkıyorsun diye bu senin bilgili olduğunu mu gösteriyor? bırak şu alınganlık laf atma ihtiyacı gibi çocuksu şeyleride. ben oyun oynayacaksa en iyisi neyse ona yönel diyorsam. sen render diyorsun soket destegi diyorsun 6 adet izlek diyorsun. sonuca bakıyorsun Konu asıl mesele olan OYUN olunca 8400 daha iyi. zaten aldığı paranında hakkınıda zerresine kadar veriyor fazlada uzatmaya gerek yok avukat kardeş.

• xFAZLICANx X kullanıcısına yanıt
    İ5 8600k modelinide ek olarak tavsiye ederim. İ5 9600k ile i5 8600k birbirlerine denk modellerdir. Her iki işlemci farkı stok halde i5 9600k ghz değeri yüksektir. Fakat i5 8600k az bi overclock ile i5 9600k oluyor. Aradaki fiyat farkını soğutucuya yatırabilirsiniz. Aradaki fiyat sorun değilse zaten pek konuşmaya gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Şimdi hocam bu is değişir. Anladığım kadarıyla siz bir yayıncı değilsiniz. Render işleriyle uğraşan biri de değilsiniz. Sadece oyuncusunuz. Eğer sadece oyun amaclı bir sistem topluyorsanız intel ryzendan iyidir. Bu su götürmez bir gerçek. Ama derseniz ki oyun performansi iyi olsun ama renderda da cok zaman kaybetmiyim işte o zmaan r5 2600 daha iyi bir işlemcidir. Forumda r5 2600 aşıkları doğdu. Ben 2600 kötü işlemci demiyorum, tabi ki de çok güzel bir işlemci ama kullanıcı eğer oyun oynayacaksa intel her zaman tercih edilmesi gereken taraftır. i5 9600k konusuna gelirsek, ben yapmanıza gerek yok derim. Neden derseniz işin içinden 500 lirayls siyrilamazsiniz. 9600k 8400den 600 lira pahalı. Üstüne 9600k nin gücünü gormek icin z serisi anakart alıp oc etmeniz gerekir. Ekstra 500 lira daha para. 9600k nin içinden soğutucu çıkmıyor. 200-300 de ona vereceksiniz. Fark 1300 lira oldu. Bunu yapmak yerine rx 580 yerine rtx2060 ve i5 8400 alirsiniz. Full hdde tüm oyunlarda ultrada 144 fps üstü alırsınız. Bu bilgisayar upgrade'e kapali değil. Ilerde 8400 yetersiz gelince (takribi 4 sene sonra falan) 8400u elinizden çıkarırsınız. Ikinci elden i7 8700 veya çıkarsa i7 9700 alırsınız bi 4 sene daha kullanırsınız. Kafanızı bulandirmayin. Zaten benimle hemfikir olan arkadaşlar da var.

Dediğim gibi hocam msi hakkında pek bir bilgim yok ama msi'in kalitesiz ürün üretmeyecegi de gerçek. Eğer karsilayabilecekseniz alin bence de

• Hocam bu arada rx 590 almamanızı yeniden öneririm:) Biri 1830 lira biri 1290 lira arada max 10 fps fark var.

• Bromton B kullanıcısına yanıt
    Hocam kendiniz demissiniz işte. Oyun performansinda i5 8400 r5 2600den daha iyi. Şimdi devir değişiyor mesela 2 3 sene oncesinin gtx 980 karti şuan orta seviye olan 1060-1070 arasi bir performans veriyor. Bu arkadaş 3 sene sonra ekran kartı degistirmek isterse, aldığı güçlü ekran kartıyla daha iyi fps alacak bu şekilde. R5 2600 ve i5 8400 rx 580le ayni fpsyi veriyor diyorsunuz. Şimdi takribi olarak ayni fpsyi verdi diyelim. Overclock işi tamamen stabil olamaz. Bunu herkes bilir. Oyun oynarken ani fps düşüşleri yaşarsınız. I5 8400 de bunu yaşamazsınız ama. Çünkü zaten intelin kendi önerdiği hızda kullanilcak. Ani fps düşüşü derken ben 20ye 30a duser demiyorum. 100 fps mesela 60a flan düşer. Ama arkadaş 144 fps monitör alacağı için o aradaki farkı hisseder. Bu arada aynı fpsyi de almazlar. Şimdi ekran kartını besleyebilmek farklı birşey. Gtx 1080 ekran kartını i7 2600k da besler i7 8700k da besler. Ama ikisi arasında fps farki olur hatta oyunlar arasi 10 15 fps'e kadar çıkabilir fark. Bu da mimari farki ve tek çekirdek performansindan kaynaklıdır. I5 8400 ve r5 2600 ayni fpsyi vermezler. Neden derseniz tek çekirdek performansinda her zamanki gibi intel önde olan platform.

• Öncelikle yorumu şuan görüyorum sesli güldüm dediğin gibi banlanabilirim ama sağlam bi şekilde sana sövdüğüm içim olur bu :D

Sen i5 8400 üm cpu değerlerini mi biliyosun ?
    Sen ryzen ve intel arasında ne gibi farklar var bunları biliyo musun?
    Sen hayatında 2k-4k monitör gördün mü? Eminim görmüşsündür

Aralarında ki fps farkı 3-4 civarında. Ancak Cpu kullanımı 2600 ün tamı tamına 2 katı. Neredeyse %40 a yakın fazla cpu kullanımı var 8400 ün. Değil %40, %10 bile olsa 3-4 fps için değmez ben gene 2600 alırım

Hala kendini çooook bilgili pc uzmanı falan sanıyosan
    https://youtu.be/XIt2--NVEu4 senin için araştırdım denendi mi diye 4. Dkdan sonrasını izleyebilirsin

Cehalet almış başını gidiyo tam bir loser sin...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bu arada denen şeyi demeyi unutmuşum hani dedim ya 1080p de intel fazla performans verebilir ama iş 2k ve 4k ya gelince ryzen ciddi anlamda güzel farklar sunuyo

Sende altına kalkıp fullhd de geçiyosa 2k da nasıö geçemiyo la diye cehaletin dibi bi yorum attın hani onun denenmesi bu hafi eyvallah

• mehmzlu kullanıcısına yanıt
    Daha muhabbet etmeyi öğrenemeden gelip burda yazı yazma lütfen kardeşim. Cpu kullanımı ryzen 5 2600dan fazla doğru diyosun. Ama bildiğin sallıyorsun. %40 ha? Aynrn kardeşim eğer r5 2600 karşısına i3 8100 koyarsan o değerleri görürsün. Bana da youtubedan sacma sapan videolar koymamani rica ederim senden. Hayatım bilgisayarlarla geçiyor. Sen hayatında hic xeon gold işlemci gördün mu mesela? Veya hiç slot işlemci kullandın mi? Hic quadro ekran karti kullandın mi? Ben eminim bunlari yapmadığına yapsan böyle sacma salak konuşmazdın. Niye diyeceksin şimdi. Açıklayayım kardeşim. Arkadaş rx 580 alacak. Rx580 i zaten havada karada besleyecek i5 8400. E ekran karti endüstrisi cok gelisiyo. 3 yıla kalmaz artik 2k moda olcak. E o zaman arkadaş ekran karti değiştirip 2k monitör alacak? Çözünürlük artarsa ne olur peki biliyor musun sen? İşlemciye düşen yük azalır. Ama fps'e etkisi hala devam eder. Ooof of azcık araştırın. Siz 2600 alin günü kurtarın ok?

• mehmzlu kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim benim. Hiç merak ettin mi neden işlemci performans testleri 1080p de yapılıyo? Bilmiyosan öğreteyim 1080pde işlemci kullanimi maximumu vurur ve 1080pde iyi performans veriyosa o işlemci diğerinden daha iyi oyun performansi veriyordur bu kadar basit. 2k 4k da dsha iyi performans vermesi parça uyumluluğuyla falan ilgilidir.

• Konu sahibi arkadaş keşke pc toplamadaki amacını net şekilde belirtseymis. Oyun mu yayın mı ya da başka neyse. Bütçesini maksimum ne kadar olacak ? İleriye dönük düşünüyor mu? Gibi gibi parametreler var. Bunların hiç biri tam olmayınca herkes şunu al yok şu kadar ver bunu al. Yok 3 fps önemli yok değil işlemci şu bu. Yardım etmek isterken millet birbirine düşmüş malesef. Konu sahibi arkadaşım malesef sistem toplamanın sonu yok. Her zaman daha iyi parçalar var. Bence sen oturup ihtiyacın olan ve çıkabileceğin en fazla bütçeyi belirle. Ve KARARLI ol. Yoksa daha çok sistem toplayıp iade edersin. Örnek vermişsin mesela fortnite ta 140 fps falan alıyor o yüzden 144hz monitör düşündüm diye. Benim gtx960 lı xeon 3440 sistem 80--90 alıyor zaten. Oynayacağın oyun yapacağın iş neyse ona göre sistem topla da paran cebinde kalsın. Burda millet renderlardan ac bt1 serisinden falan örnek veriyor mesela. Ama senin oynayacağın oyun fortnite pubg falansa yazık edersin parana. Neyse para senin en iyisi olsun diye düşünüyor olabilirsin. Ama hiç kullanmayacağın özelliklere para vermek ne kadar doğru bilemiyorum. Son olarak amd intel hangisiyse emin ol ikiside işini görecek. Testlerle kafayı yemediysen aradaki 3-5 puan seni çokta etkilemez. Hangi sistemi almaya karar verirsen şimdiden hayırlı olsun

• sewket10 S kullanıcısına yanıt
    Aslında hocam konu sahibi arkadaş belli etti niyetini. Oyun oynamak için istiyor sistemi. Ama arkadaşlar "r5 2600 al belki render yaparsin, r5 2600 al belki yayın açarsn" gibi kafa bulandirdiklari için karışıyor. Ben 2600 kötü işlemci demiyorum. Render yapılmayacak yayın açılmayacaksa , sadece oyun amaclı kullanilacaksa neden gidip fazla fps almak varken az fpsyi alayim?

• tabllar boş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliayhangizemiseviyor -- 9 Haziran 2020; 22:31:5 >
  • r5 2600 saf güç olarak 8400 den çok daha iyi bence ayrıca 12 thread olması sayesinde birkaç yıl sonra 8400 ile pc nizi upgrade edemeyebilirsiniz bir ekran kartı alarak darboğaz olur (tabi ilerde çok daha güçlü kartlar çıkarsa).Aradaki 2-3 fps için bilgisayarınızın upgrade edilebilirliğini düşürmeyin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 26 Ocak 2019; 13:33:38 >
  • Bi bitmediniz yemin ederim. Kardeşim düzgünce okuduğundan emin misin sen yazdıklarımı? Ben viewsonic vx2458c de bu özelliklerin beraber kullanilamadigini bu yuzden xg2401 veya xg2402 almasi gerektiğini söyledim. Nerden tartışma acarım diye aranıyorsunuz resmen.
    R5 2600 konusunda artik bişey yazmiycam yoruldum. Size amd ile mutluluklar. Zamaninds ayni sey i5 4590 vs fx 8350 tarafında da yapiliyordu der lafımı bitiririm. Iyi günler

• k olmayan intel işlemci alma reis ileride eskidiği zaman 8600k lar yine oc ile döneme ayak uydudur ama k olmadan işlemcin 1-2 yıla çöp ryzen falan al bence k işlemci almayacaksan.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.