Şimdi Ara

6000 TL Aynasız F. Makinesi Önerir Misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önceleri Sony Aplha NEX-5R kullanıyordum. Şuan yeni bir makine alacağım ve sizlerinde tavsiyelerini almak istedim.
    Geçen günlerde tanıtılan Fujifilm'in X-A7 modeli (yanlış hatırlamıyorsam) dikkatimi çekti.
    Sokak fotoğrafçılığı yapıyorum, öyle çiçek böcek dağ bayır olayları olmayacak buna göre bir tavsiye sizlerden rica ediyorum.

- Küçük ve taşıması kolay olması.
    - Mümkünse gövde de OIS gömülü olması tercihimdir.
    - Max. 6000 TL civarında.
    - 180 derece dönebilen ekran. (dokunmatik olması iyi olur.)

Öncelik verdiğim şeyler bunlar.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kraix -- 18 Eylül 2019; 17:55:46 >

• Fujifilm X-A7'de vizör yok. Güzel, ekonomik olarak bütçenizin hayli altında olacaktır. Gövdede IS yok. Size Panasonic yada Olympus olabilir.

Mesela Canon EOS M5'te gerçek IS yok gövdede, dijital IS var
    www.fotozeynep.com.tr
    Foto Zeynep Online Alışveriş | KAMERA - Aynasız / Kompakt Sistem - Canon - EOS M5 + 18-150mm IS STM Lens
    https://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=16118

En başarılı IS'i olan gövdelerden mesela Olympus OM-D E-M5 Mark 2 istediğiniz özelliklerin tümüne sahip. Hatta yalıtımlı falan da bir gövde. Fazlası da var. Yaz-kış, yağmur-kar kullanılabilir.
    www.fotozeynep.com.tr
    Foto Zeynep Online Alışveriş | KAMERA - Aynasız / Kompakt Sistem - Olympus - OM-D E-M5 Mark II Gövde (Gümüş)
    https://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=12594

2.elde temiz OM-D E-M5 Mark 2'ler 3000-3500 TL'lere bulunabiliyor.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Peki Sony'de var mı önereceğiniz bir model?
  • kraix kullanıcısına yanıt
    Rica ederim... O fiyata yok işte. Gövdede IS olan bi a6500 var. a7 serisinde bütçenizin altında yine yok diye biliyorum sıfır olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Eylül 2019; 19:57:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Rica ederim... O fiyata yok işte. Gövdede IS olan bi a6500 var. a7 serisinde bütçenizin altında yine yok diye biliyorum sıfır olarak.
    a6500 ile bu Olympus'u kıyaslayacak olursak peki? A6500 e de çıkabilirim eğer değer derseniz şu şu konuda iyidir derseniz eğer ki...
  • 1000 daha koyup sony rx100 m7 de bakabilirsiniz. Madem taşınabilir olmasını istiyorsunuz. Taşınabilirde hayli iddialı bir model. Sensoru aps c lere göre biraz ufak ama yorumlar çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

1000 daha koyup sony rx100 m7 de bakabilirsiniz. Madem taşınabilir olmasını istiyorsunuz. Taşınabilirde hayli iddialı bir model. Sensoru aps c lere göre biraz ufak ama yorumlar çok iyi.
    Onu da araştıracağım da düşük ışıkta fiyatının performansını vermiyormuş. Yabancı sitelerde baktım da eksi + dan çok.
  • a6500 bence bugün alınabilecek en iyi APS-C sensörlü aynasızlardan birisi. Uuzun ömürlü bir gövde olacaktır. Barındırdığı yetenekleri, sensörü, çözünürlüğü ile.
    aynı makinenin düşük ışıkta performanslı modelini isterseniz rx100 mark 5 e bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akzidenz

aynı makinenin düşük ışıkta performanslı modelini isterseniz rx100 mark 5 e bakabilirsiniz.
    Adamlar bunu koruyacağına 7 de düşük ışık performansını 5 e göre düşürmüşler mi yani?
    mark 1-2 28-100mm f1.8-4.9,
    mark 3-4-5 24-70 f1.8-2.8,
    mark 6-7 24-200 f2.8-4.5.

mark 6 ve 7 de lensi değiştirdiler, tam bir turist makinesi oldu. sony demekki düşük ışık yerine zoomlu makinenin sattığını gördü ki böyle birşey yaptı. mark 6 ile birlikte 5VA çıkarmışlardı ama 7 ile birşey çıkarmadılar. (ama çıkarabilirler tabi)
  • Bilgi için çok teşekkürler hocam... Eline sağlık.
  • Fuji xt-30 hem boyut hem işlevsel hem şık hem kibar hem elektronik bakaçlı hem de 18-55 lensle aradığınız fiyat aralığında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sallagitsindostum

Fuji xt-30 hem boyut hem işlevsel hem şık hem kibar hem elektronik bakaçlı hem de 18-55 lensle aradığınız fiyat aralığında.
    Evet, güzel model buna akşam bir bakacağım. Teşekkürler dostum. Ay başı alacağım zaten. 4-5 gün vaktim daha var.
  • Fotograf demek benim icin autofocus demektir. Autofocus deyince de sony a6400, fuji xt30 u yiyior maalesef 😊
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    A6600 çıkınca eskidi az bir farkla 6600 alınır.
  • Kesinlikle A6300. Kısa filmlerde dahi kullanılıyor. Sensör olarak çok iyi.
    Düşük ışık performansı ve S-log olması colour ile uğraşmana da olanak sağlıyor.
    Zaten şunun farkına varmak lazım; Kit lens ile iyi görüntü çıkması zordur.
    Lenste bir o kadar önemlidir. Bence ikinci el bir a6300 alırsan yanında lenste bulabilirsin o fiyatlara. (2. el paket halinde )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.