Şimdi Ara

6000TL Civarı sistem Toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

6000TL civarında bir sistem toplamayı düşünüyorum. Aşağıdaki sistem hoşuma gitti, yorumlarınızı alabilir miyim?

İşlemci
    Intel Skylake Core i7 6700K 4.0 GHz 8 MB LGA 1151 İşlemci
    Anakart
    Asus Z170 Pro Gaming Intel Z170 1151 Soket DDR4 3400MHz O.C Sata 3.0 Usb 3.1 ATX Anakart
    Bellek
    Team Dark Series 16GB (2x8GB) DDR4 3000 mHz Bellek
    Ekran Kartı
    Sapphire R9 390X Tri-X OC With Back Plate 8GB 512bit DDR5 3xDP HDMI DVI Ekran Kartı (11241-04-20G)
    HDD
    Seagate Barracuda 2 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST2000DM001)
    SSD
    Hi-Level Ultra 240GB 2,5" SATA III SSD Disk (HLV-SSD30ULT/240G)
    İşlemci Soğutucu
    SilverStone Tundra Serisi TD02-LITE Intel 775/115X/1366/2011 AMD AM2/AM3/FM1/FM2 Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi
    Kasa
    Aerocool BattleHawk 750W, 5 Fanlı, Kart Okuyuculu, Fan Kontrolcülü, USB 3.0 Pencereli Bilgisayar Kasası

Toplam: 5.150,38 TL

Monitörle beraber 6000-6200TL civarında bitirmek istiyorum bu sistemi.

Özellikle kasa ve monitör konusunda önerilere açığım, komple sistem yorumlarınızı da bekliyorum.

Ayrıca bu sistemi internet üzerinden bilindik bir siteden topladım İStanbul içinde önerebileceğiniz güvenilir yerler var mı başka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devillica -- 31 Ocak 2016; 15:49:28 >

• Gayet güzel bir sistem. fakat bi' önerim var, ekran kartınızı R9 Fury X alabilirseniz daha performanslı olur.
  • Arada 500TL gibi bi fark var iki kartın :( 2000TL üzerinde çıkarsam sanırım aklım GTX980'e kayabilir.
  • devillica kullanıcısına yanıt
    Bana Göre sistemin gayet güzel olmuş iki sorum olacak sana

- Kasanın Fiyatı ne kadar ?
    - Öneride bulunmak için Monitör konusunda beklentin nedir (Çözünürlük 2k-4k-144Hz-1Ms. Boyut 24"-27")

+ Anakart konusundada GIGABYTE Z170X-Gaming 5 Önerrim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kings Never Die -- 29 Ocak 2016; 15:07:46 >
  • - Kasanın fiyatı 442 liradan 385 liraya düşmüş, 750W bi kasa için iyi gibi geldi fiyatı fakat hiç elime alıp incelemedim.

- Açıkçası benim bu bilgisayarı alırken birinci önceliğim 2D ve 3D tasarım yapmak. Neden iMac almıyorsun diyebilirsiniz. PC oyuncusuyum çünkü, iMac'e bu civarlarda para versem bu sistemin yarısına bile sahip olamıyorum. Kısacası oyun ve tasarım için 24"-27" civarı bi monitöre ihtiyacım var. 2K olursa tasarım yaparken belki daha çok işime yarayabilir. 4K abartı şimdilik benim için.
    O fiyata Güzel yakalamışsın kasayı.

Monitör konusuna gelince anladığım kadarıyla 1000-1200 tl arası bir bütçen var, Ben kendime alacak olsam şu zamanda 2k dan aşağı çözünürlüklü monitör almazdım aşağıdaki monitörü detaylı incele ben biraz araştırdım o fiyat aralığında 2k ekran olarak ekstraları olan alternatif başka bir model yok. 2k ekran ultra ince çerçeveler bolca bağlantı noktaları Tazeleme hızı 8ms (Fakat altda videoları var kesinlikle dalgalanma yapmıyor ne oyun testi videosunu inceleyebilirsin).
    Senin vesilenle biraz önce araştırdım bende ne zamandan beri düşünüyordum monitör almayı 1 hafta içerisinde DELL UltraSharp U2515H 25" almaya karar verdim en azından senin açındanda bir fikir edinmiş olursun.

DELL UltraSharp U2515H 25" 2560x1440 QHD LED Monitör

1366.37 TL

Ekstradan 3 monitör daha ekliyorum Araştırıp kendine uygun olanı seçebilirsin.

Asus VX278H 27" 1ms (Analog+2xHDMI) 1920x1080 Full HD Oyuncu Monitör
    1.037,27 TL

ASUS MX25AQ 5MS 2560x1440 2HDMI DP MONITOR
    1.673,35 TL

Acer K272HULBMIIDP 27" 2560 x 1440 px 6Ms
    1.161,01 TL

• Öneriler için çok teşekkürler, Dell cidden iyi görünüyor. Ben bu fiyatlara Teknobiyotik'ten baktım, biliyor musunuz burayı? Tavsiye eder misiniz? Nasıldır?
  • Monitör önerisi istersenizhttp://www.webdenal.com/benq-xl2411z_740283.html?gclid=CJLC_6SP0coCFQoCwwod9gILeg şunu öneririm gerçekten sağlamdır.
  • 980 tı alman lazım bu butceye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse neden veya ne amaçla sistem toplandığı sormamış, bu konuda bir netlik olursa tavsiyeler daha sağlıklı olmaz mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam millet gtx 980 ti'a 6600k takarken sizin 6700k almaniz gereksiz olmus tabi amaciniz oyun ise. Islemciyi ve diger parcalari kisip ekran kartini yukseltirseniz daha fazla performans alirsiniz. Ozelliklede islemciyi degistirmenizi tavsiye ederim sistem cok dengesiz olmus. Gecen bi arkadas vardi 25 bin liralik pc ye gtx 980 takmisti o geldi aklima

Hocam eğer İstanbul daysanız birebir gidip alabilirsiniz , bilindik bir firma bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum tabi fiyat karşılaştırmalarını yapın diğer İstanbul firmalarıyla eğer uygunsa neden alınmasın. Lakin monitör konusunda illaki bulunduğunuz şehirden almanızı tavsiye ederim malum kargoda en çok etkilenen parça monitör oluyor.

+ arkadaşın önerdiği 980 ti koyupda anakarttan işlemciden kısmanızı tavsiye etmem dengeli bir sistem toplamanız benim fikrimce en ideali olur.
    + Son olarak Tercih ettiğiniz amd ekran kartı baya fazla güç tüketiyor listenizdeki kasanın güç kaynağını detaylı araştırmanızı öneririm.

Düzenleme 1 : Sapphire R9 390X Tri-X 8GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran

Vatan Bilgisayar : 1.501 TL
    Teknobiyotik: 1.547,78 TL

Tüm sistemi aynı yerden alacaksın diye bir kural yok 50 şer TL daha ucuza farklı yerlerden alsan 250-300 tl paran artabilir bunun için iyi bir araştırma yapıp öyle almanı tavsiye ederim.

Düzenleme 2 : Sizin tercihiniz kasanın yerine 20 TL ekstra vererek aşağıda 750w 80+ Bronz Sertifikalı detaylı incelemesi yapılan kasa

Everest Ares-X1 fiyat/performans ve özellik olarak rakipsiz durumda.

Donanım Haber Forum 'dan @OneTreeHill Yönetici arkadaşımızın Everest Ares-X1 750W +80 Bronz İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kings Never Die -- 30 Ocak 2016; 16:28:06 >

• @MajesticTale
    Te?ekkürler, karl?yla?tyrma listeme ekledim :)

@mustaaf3718
    Ekran karty konusunda nedense AMD'ye daha sycak bakyyorum, sanki oyun için daha uygunmu? gibi geliyor. ayryca 980 TI 3000TL'den ba?lyyor :( Y?lemciden kysmayy gerçekten dü?ünmüyorum, ilerde i?lemci de?i?tirmek ekran karty de?i?tirmekten daha me?akatli bir i? gibi geliyor bana.

@Deathicious
    Yukarda yazmy?tym aslynda :) Birinci önceli?im tasarym yapmak, iMac yerine PC tercih etmem de PC oyuncusu olmam. Ayny PC'de i? de yapaca?ym oyun da oynayaca?ym. Belki ilerde çift monitörle de çaly?abilirim ikinci monitörü alabilir duruma geldi?imde.

@herocem
    Mustafa'ya verdi?im cevap geçerli burda da, i?lemciyi daha ön planda tutuyorum ekran kartyndan çünkü gerekti?inde Photoshop, Illustrator, After Effects, Maya vs birlikte tam performans çaly?maly ve render sürelerim dü?ük olmaly. Sadece oyun bilgisayary olsa kesinlikle katylyyorum ama :)

@Extrem Gamer
    Farkly yerlerden toplama konusunu dü?ünece?im :) Bir de anlyk bile de?i?ebiliyor fiyatlar döviz kuruna endeksli, satyn almadan tekrar bi bakmak lazym sanyrym tüm sitelere.

Güç kayna?y konusunda da aslynda toplamaya ilk ba?lady?ymda bp? kasa alyp, 850W 80+gold güç kayna?y takmayy dü?ünüyordum ama bütçeden ilk kysty?ym yer orasy oldu :( Sanyrym söyled?iniz gibi buradan kysmasam iyi olacak. Ayny modelin 850W 80+ Bronze powerly hali var o da 559TL, bunu da seçebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devillica -- 30 Ocak 2016; 19:58:07 >

• Sistem gayet iyi. 2-3 yıl sonra yeni ekran kartı alır devam edersin.

• @Extrem Gamer

Kasaya baktım da tipini beğenmedim ya :( Dark Scorpionhttp://www.hepsiburada.com/dark-scorpion-750w-2xusb3-0-2xusb2-0-atx-siyah-oyuncu-kasasi-dkchscorpion750-p-BD304478 nasıldır? 750W 80+ bronze power supply var üstünde. Forumdaki konusunda çelişkili yorumlar var. Daha önce 900TL'lik Cooler Master kullanmıştım iş yerimde, onun bile malzemesi kötü gelmişti bana. Dark'lar hakkındkaki kötü yorumlara çok takmıyorum kafayı açıkçası.

Ekleme;

Bir de şöyle bir alternatif buldum gezinirken :)

Aerocool GT-Ahttp://www.hepsiburada.com/aerocool-gt-a-usb-3-0-pencereli-fan-kontrolculu-siyah-atx-oyuncu-kasasi-ae-gtbe-p-BD305055
    High Power Element Smart 750W Mavi Ledli 80+ Bronzehttp://www.hepsiburada.com/high-power-element-smart-750w-mavi-ledli-80-bronze-56a-12v-power-supply-hp-ep-750s-p-BD303944
    Toplam: 475TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devillica -- 30 Ocak 2016; 20:17:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: devillica

@Extrem Gamer

Kasaya baktım da tipini beğenmedim ya :( Dark Scorpionhttp://www.hepsiburada.com/dark-scorpion-750w-2xusb3-0-2xusb2-0-atx-siyah-oyuncu-kasasi-dkchscorpion750-p-BD304478 nasıldır? 750W 80+ bronze power supply var üstünde. Forumdaki konusunda çelişkili yorumlar var. Daha önce 900TL'lik Cooler Master kullanmıştım iş yerimde, onun bile malzemesi kötü gelmişti bana. Dark'lar hakkındkaki kötü yorumlara çok takmıyorum kafayı açıkçası.

Ekleme;

Aerocool GT-Ahttp://www.hepsiburada.com/aerocool-gt-a-usb-3-0-pencereli-fan-kontrolculu-siyah-atx-oyuncu-kasasi-ae-gtbe-p-BD305055
    High Power Element Smart 750W Mavi Ledli 80+ Bronzehttp://www.hepsiburada.com/high-power-element-smart-750w-mavi-ledli-80-bronze-56a-12v-power-supply-hp-ep-750s-p-BD303944

Ekleme yaptığın kombin çok güzel olmuş çıkış değerleri çok güzel güç kaynağının ekstradan semi modüler (tak-çıkart kablolu) olmasıda artısı olmuş. kasada fikir değiştirsen bile (kasa görünüşü herkesin zevki farklı olabiliyor) o güç kaynağıyla birlikte kombin yap sistemine yeterde artar bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kings Never Die -- 30 Ocak 2016; 21:09:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Extrem Gamer

quote:

Orijinalden alıntı: devillica

@Extrem Gamer

Ekleme;

Ekleme yaptığın kombin çok güzel olmuş çıkış değerleri çok güzel güç kaynağının ekstradan semi modüler (tak-çıkart kablolu) olmasıda artısı olmuş. kasada fikir değiştirsen bile (kasa görünüşü herkesin zevki farklı olabiliyor) o güç kaynağıyla birlikte kombin yap sistemine yeterde artar bile.

Zalman Z3Plus'la birleştirsem bu PSU'yu? Aklıma takılan tek nokta takacağım Tundra TD02-LITE'in radyatörü sığacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devillica -- 31 Ocak 2016; 15:48:48 >

Radyatör ölçüleri 273mm (L) x 120mm (W) x 27mm (H)

Fan ölçüleri 120mm (L) x 120mm (W) x 25mm (D)

Kasanın üst bölmesine takmaya kalktığında 2,7 + 2,5 = toplamda 5.2 cm 'lik bir genişlik gerekiyor. Fanlar zaten üstteki plastik bodykit içerisinde olduğundan 2.7 cm 'lik radyatörün ramlere geleceğini sanmıyorum ama yerinde bakıp karar vermen en mantıklısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kings Never Die -- 31 Ocak 2016; 18:42:24 >
  • @Extrem Gamer
    Abi muazzam açıklamışşın ellerine sağlık valla :)

İndirimin son günüymüş, bugün alayım diyorum. Dark Scorpion ya da Zalman Z3 Plus'dan birini alıcam o güç kaynağıyla beraber.
    şimdiden Hayırlı olsun, alınca bir foto atarsın artık :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.