Şimdi Ara

6131 aldım bu akşam arkadaşlar. olay budur!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    6131 telefon aldım bu akşam. sanki nazik bir tene dokunur gibi dokunuyorsunuz kapağını açınca büyüleyici 15 milyon renk sizi karsılıyor.
    tus takımı yeterince büyük sıkıs sıkıs değil.
    menüsü interaktif bir menü. bekleme menüsü var ve tek bir tusla bütün menüyü dolasıyorsunuz. ayriyetten menüye girmeye gerek kalmıyor.
    nokiada s60 bütün telefonları kullandım. birgün bir s40 alacağımı düşünmezdim ama olay budur.
    ses cok net.
    stereo cıkıs var ve sony mp playerimden daha etkileyici.
    kamerasında flaş tok ki ne işe yarar anlamam.
    kapak açma düğmesi özel tasarlanmıs sanılanın aksine bozulma olasılığı yok.
    şarjı 4 gün gidiyor . ortalama 20 dk konusma/gün
    telefon asırı ergonomik.
    ve bütün bunlar sadece 550 ytl cik.
    telefonda karizma düşünenlere tavsiyemdir.
    not : bu telefonu alırken 6630 umdan vazgectim.

• sanırım bıraz fazla abarttın telefonu bu aksam aldım sarjı 4 gun gıdıyor dıyorsun

Oda guzelll

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifty_boss -- 7 Ekim 2006; 22:42:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayuysal

kapak açma düğmesi özel tasarlanmıs sanılanın aksine bozulma olasılığı yok

olasılığı hangi yöntemle hesapladın hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zopik

quote:

katılıyorum arkadaşım
    telefon hoş katılıyorum ama pek de objektif yorumlanmamış gibi duruyor...
    hayırlı olsun alan arkadaşa bu arada
    quote:

Orjinalden alıntı: zopik

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: fifty_boss

sanırım bıraz fazla abarttın telefonu bu aksam aldım sarjı 4 gun gıdıyor dıyorsun

Oda guzelll
    quote:

Orjinalden alıntı: fifty_boss

sanırım bıraz fazla abarttın telefonu bu aksam aldım sarjı 4 gun gıdıyor dıyorsun

Oda guzelll

Telefonunu yeni almış ya şimdi ona bütün dünya toz pembe geliyo.. Bide bi kaç ay sonra konuşalım arkadaşla bu konuyu

• quote:

Orijinalden alıntı: zopik

quote:

şarjı 4 gün demişsin atma recep din kardeşiyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkangsk

quote:

Oda guzelll

Telefonunu yeni almış ya şimdi ona bütün dünya toz pembe geliyo.. Bide bi kaç ay sonra konuşalım arkadaşla bu konuyu

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: serkangsk
    quote:

Oda guzelll

Güzel tespitler...

• quote:

Orijinalden alıntı: harikulâde

quote:

Orjinalden alıntı: serkangsk
    quote:

Oda guzelll

Güzel tespitler...

Alıntıları Göster
    hayırlı olsunda bi telefo bu kadar abartılmaz kardeşim sen arkadaşların dediği 1-2 ay sonra konuşalım o kapak bi bozulsun kvk nın yolunu tutarsın

• quote:

Oda guzelll
    quote:

Oda guzelll

ağzımdan aldın ya...arkadaşı sanırım gazlamışlar biraz ama beğenmiş sonuçta..hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: SerdaR^73

quote:

Oda guzelll

ağzımdan aldın ya...arkadaşı sanırım gazlamışlar biraz ama beğenmiş sonuçta..hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar 6131 den bende var bence alırken biraz düşünün nedeni

1. Kapak açma kapama tuşu bi anormal yapmışlar yani kapak tam açılmadan tuşa bir daha basma gibi bi mekanizma yok benim hoşuma gitmedi açıkcası...
    2. Birde benim telde ölü pixel çıktı ona da moralim bozuldu. birde açarken ekran tam siyah iken sağ tarafda boydan boya acaip bi görüntü çıkıyor.
    3. Kutudan ne data kablosu ne de kart çıkıyor.
    4. Kamerası güzel değil bence gece anormal belli oluyor.
    5. Nokia bi de anormal bişiy yapmış ana ekrana değilde tuştakımının üzerine jelatin geçirmiş.
    6. Şarz orta seviyeye kadar geç iniyor ama ortadan sonra maaşallah bi anda iniyor...

Benim bulduklarım bu kadar. Arkadaşlar almadan önce okusun...

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanbaba

Arkadaşlar 6131 den bende var bence alırken biraz düşünün nedeni

1. Kapak açma kapama tuşu bi anormal yapmışlar yani kapak tam açılmadan tuşa bir daha basma gibi bi mekanizma yok benim hoşuma gitmedi açıkcası...
    2. Birde benim telde ölü pixel çıktı ona da moralim bozuldu. birde açarken ekran tam siyah iken sağ tarafda boydan boya acaip bi görüntü çıkıyor.
    3. Kutudan ne data kablosu ne de kart çıkıyor.
    4. Kamerası güzel değil bence gece anormal belli oluyor.
    5. Nokia bi de anormal bişiy yapmış ana ekrana değilde tuştakımının üzerine jelatin geçirmiş.
    6. Şarz orta seviyeye kadar geç iniyor ama ortadan sonra maaşallah bi anda iniyor...

Benim bulduklarım bu kadar. Arkadaşlar almadan önce okusun...

Alıntıları Göster
    Hayirli olsun, birkac gune bende alicam da siyahini bulabilirsem

• quote:

Oda guzelll
    muhahahah. adam bi yazmış ondan sonra hatasını görünce bi daha uğramamış zaten. muhahahahaha
    quote:

Oda guzelll

• quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

muhahahah. adam bi yazmış ondan sonra hatasını görünce bi daha uğramamış zaten. muhahahahaha
    quote:

Oda guzelll

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Confusion35

Hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    ben de teknosadan almıştım ve içinden sadece kulaklık çıkması çok kötü.
    Şarj arkadşın yazdığı gibi çok gitmiyor ama böyle parlak bir ekran için çok da kötü değil.
    serkanbaba ölü piksel olayına üzüldüm neyse ki ben böyle bir sorun yaşamadın

• bende 6131 alcaktım ama sonra N70 aldım bence burda N70 varken 6131 laf düşmez yinede hayırlı olsun gülegüle kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: aglot01

bende 6131 alcaktım ama sonra N70 aldım bence burda N70 varken 6131 laf düşmez yinede hayırlı olsun gülegüle kullan
    kvk da 512 mb hafıza kartı verio sanırım şu aralar
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkaN

Alıntıları Göster
    kardeş biraz abartmış,6131 abartılcak bi tel değil bana göre,bu yorumlarıda kendi yapmamıiş bu arada nokia nın tanıtımından fln bulnmuş muhahahaha şarjı 4 gün gidiyor helal olsun ,3 saatte anlamış şarjın kaç gün gittiğini

• quote:

Orijinalden alıntı: alpacinoo

kardeş biraz abartmış,6131 abartılcak bi tel değil bana göre,bu yorumlarıda kendi yapmamıiş bu arada nokia nın tanıtımından fln bulnmuş muhahahaha şarjı 4 gün gidiyor helal olsun ,3 saatte anlamış şarjın kaç gün gittiğini

Alıntıları Göster
    muhahahahaha

• quote:

Orijinalden alıntı: serkaN

Alıntıları Göster
    Bir 6131 değerlendirmesi de benden :

Kasa Malzeme :

Boyutları iyi ne büyük ne küçük ele iyi oturuyor. Malzeme kalitesi iyi yapmışlar plastiği yumuşak hoş bir his bırakıyor. Kapak mekanizmasında bir sorun yaşamadım. El ile yada düğmesine basarak rahatça açılıyor.
    Kapak kapalıyken hafif oynama yapıyor. Tuş takımının yanındaki parlak bölgede ve Ekranın altındaki siyah bölgede kapak mekanizmasının yapısından ufak çizikler oluşabiliyor. Ancak ekranda N71in ekranındaki gibi çizikler oluşmuyor.

Multimedya
    Telefonun en can alıcı noktası ekranı Ekranı 240 * 320 pixel 16 milyon renk ve çok net ve gerçekçi ( 6280 D600 N73 ile karşılaştırdım daha net )

Peki ne yapabilirsiniz bu ekran ile ...

1. Dijital ile çektiğiniz fotoları ekran boyutlarında keserek ( 240*320) veya resize ederek telefona atığınızda cep albümü gibi kuıllanabilirsdiniz.. Tam ekran çok güzel gözüküyor.
    2.Net ten bolca bulabileceğiniz 240 320 jpg gif wall paperleri en iyi izleyeceğiniz ekran.
    3. Oyunları bu ekran ve ergonomik tuş yapısıyla keyifle oynayabilirsiniz.
    4. S40 temaları ( 6280 temaları uyuyor ) ile telefon ekranı daha bir güzelleşiyor

Yaa ne yapamazsınız bu ekran ile :

1. Foto çekimi 1.3 mp ve çok kötü şimdiye kadar gördüğüm en kötü 1.3 mp diyebilirim. Ekran vizör olarak kullanıldığında zaten belli oluyor. Telefon ile çekilen fotolar ekranda kötü gözüküyor.

2. Video çekimi 176*144 15 fps 3gp. görüntü akıcı ancak bit rate çok düşük çok karelenme yapıyor. Yani anlayacağınız videosu kötü Se kalitesinde işte Ekran da kötü duruyor..

3.Şimdi benim için çok önemli olan bir eksiklik. Telefon 176*144 pixelden daha büyük çözünürlükteki videoları oynatmıyor. Bundan daha büyklerde ses var görüntü yok. 176*144 olan videolarıda 12 fps ve 100 bit rate nin üzerine çıkıldığında izlenilmez şekilde takılarak ve ekran netliğine yakışmayan bir biçimde oynatıyor Videolarını converter edip telefonda izlemek isteyenlere arz edilir.

Telefonun hoperlorü iyi yüksek ve net ses veriyor. Son ses te bozulmalar cızırtılar oluşabiliyor. Son sesten bir kadema düşüğü tavsiye edilir.
    Mp3 kalitesi iyi. Stero genişletme ile hafızasdan kazanç sağlamak için 64 kbsn ye indirgenmiş MP3 ler ve AAC ses dosyaları Sony lerden daha iyi çalıyor. Ama kaliteli 128 kbs ve üzeri Stero mp3 dosyalarında SonyEricson daha iyi Baslar Wofer edasında ve enstrüman sesleri daha gerçekçi.

Telefonun şarjı 20 dk mp3 20 dk telefonun içinde sörf yaparak 2-3 gün arası gider .Arırı oynarsanız 1 gün anca dayanır. Telefon BL- 4C Bataryayıo kullanıyor. 6100 da bu bataryayı kullanıyordu.. ona BL- 5C bataryasını sıkıştırmıştım. (BL 5C nin boyutları aynı biraz daha kalın ) Bir yolunu bulup bunada yerleştirirsem haber verecem. En az 1 gün daha fazla gideceğini sanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: narinci

Bir 6131 değerlendirmesi de benden :

Kasa Malzeme :

Boyutları iyi ne büyük ne küçük ele iyi oturuyor. Malzeme kalitesi iyi yapmışlar plastiği yumuşak hoş bir his bırakıyor. Kapak mekanizmasında bir sorun yaşamadım. El ile yada düğmesine basarak rahatça açılıyor.
    Kapak kapalıyken hafif oynama yapıyor. Tuş takımının yanındaki parlak bölgede ve Ekranın altındaki siyah bölgede kapak mekanizmasının yapısından ufak çizikler oluşabiliyor. Ancak ekranda N71in ekranındaki gibi çizikler oluşmuyor.

Multimedya
    Telefonun en can alıcı noktası ekranı Ekranı 240 * 320 pixel 16 milyon renk ve çok net ve gerçekçi ( 6280 D600 N73 ile karşılaştırdım daha net )

Peki ne yapabilirsiniz bu ekran ile ...

1. Dijital ile çektiğiniz fotoları ekran boyutlarında keserek ( 240*320) veya resize ederek telefona atığınızda cep albümü gibi kuıllanabilirsdiniz.. Tam ekran çok güzel gözüküyor.
    2.Net ten bolca bulabileceğiniz 240 320 jpg gif wall paperleri en iyi izleyeceğiniz ekran.
    3. Oyunları bu ekran ve ergonomik tuş yapısıyla keyifle oynayabilirsiniz.
    4. S40 temaları ( 6280 temaları uyuyor ) ile telefon ekranı daha bir güzelleşiyor

Yaa ne yapamazsınız bu ekran ile :

1. Foto çekimi 1.3 mp ve çok kötü şimdiye kadar gördüğüm en kötü 1.3 mp diyebilirim. Ekran vizör olarak kullanıldığında zaten belli oluyor. Telefon ile çekilen fotolar ekranda kötü gözüküyor.

2. Video çekimi 176*144 15 fps 3gp. görüntü akıcı ancak bit rate çok düşük çok karelenme yapıyor. Yani anlayacağınız videosu kötü Se kalitesinde işte Ekran da kötü duruyor..

3.Şimdi benim için çok önemli olan bir eksiklik. Telefon 176*144 pixelden daha büyük çözünürlükteki videoları oynatmıyor. Bundan daha büyklerde ses var görüntü yok. 176*144 olan videolarıda 12 fps ve 100 bit rate nin üzerine çıkıldığında izlenilmez şekilde takılarak ve ekran netliğine yakışmayan bir biçimde oynatıyor Videolarını converter edip telefonda izlemek isteyenlere arz edilir.

Telefonun hoperlorü iyi yüksek ve net ses veriyor. Son ses te bozulmalar cızırtılar oluşabiliyor. Son sesten bir kadema düşüğü tavsiye edilir.
    Mp3 kalitesi iyi. Stero genişletme ile hafızasdan kazanç sağlamak için 64 kbsn ye indirgenmiş MP3 ler ve AAC ses dosyaları Sony lerden daha iyi çalıyor. Ama kaliteli 128 kbs ve üzeri Stero mp3 dosyalarında SonyEricson daha iyi Baslar Wofer edasında ve enstrüman sesleri daha gerçekçi.

Telefonun şarjı 20 dk mp3 20 dk telefonun içinde sörf yaparak 2-3 gün arası gider .Arırı oynarsanız 1 gün anca dayanır. Telefon BL- 4C Bataryayıo kullanıyor. 6100 da bu bataryayı kullanıyordu.. ona BL- 5C bataryasını sıkıştırmıştım. (BL 5C nin boyutları aynı biraz daha kalın ) Bir yolunu bulup bunada yerleştirirsem haber verecem. En az 1 gün daha fazla gideceğini sanıyorum.

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun kardeş nereye gittin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.