Şimdi Ara

6280 e oyun bilgisayarı, sizce nasıl ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
2.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben de merak ettim
  • Senin için son bir fikrim var AliExpress Colorful GTX 1070ti var satıcı faturaya düşük bir ücret yazarsa 20$ gibi 2350-2400tl geliyor kart , bende almayı düşünüyorum bir kaç gün bakayım dolar düşme eğilimi gösterecek mi onu bekliyorum

Colorful iGame NVIDIA GeForce GTX 1070Ti Vulcan U Top Graphics Card 1607/1683MHz 8G GDDR5 256bit Ready with HDMI DP DVI-D Port

aliexpress.com
    US $795.32 |Colorful iGame NVIDIA GeForce GTX 1070Ti Vulcan U Top Graphics Card 1607/1683MHz 8G GDDR5 256bit Ready with HDMI DP DVI D Port-in Graphics Cards from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://s.click.aliexpress.com/e/cOMZSgcu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• crowkiller C kullanıcısına yanıt
    Dostum baya bir değiştirmişsin sistemi :) biraz yoğundum bugün anca bakabildim.

Sen Corsair düşük W olmasına rağmen seçtiğin üründen daha uygununu al madem Corsair istiyorsan diye önerdim ama ben zaten Highpower 750W öneriyorum hb da 336-TL ye sattılar bu ürünü kesinlikle tavsiye ediyorum.

-Ekran kartı rx580 seçtiysen 750W Highpower güç kaynağı tamam
    -Ram olarak Frank Sabota'nın önerdiği rami değil şunu al
    www.nanokatalog.com
    G.Skill 16GB DDR4 3200 MHz Bellek RAM F4-3200C16D-16GVKB - Nanokatalog
    https://www.nanokatalog.com/GSkill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-3200Mhz-RAM,PR-100066.html
    212-TL fark var
    -Anakartı Tomahawkta alabilirsin ama bence bunu alın
    www.vatanbilgisayar.com
    Msi B450 Gaming Plus Am4 Anakart - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-b450-gaming-plus-am4-amd-ryzen-ddr4-3200-mhz-o-c-usb-3-1-anakart.html
    B450M alma 2 ram slotu satın aldığın için bunu tavsiye ediyorum.Toma ile arasında 100-TL fark var bence gerek yok gaming plus çok iyi bir karttır.
    -İşlemcini kesinlikle 2. nesilden aşağı tutma
    -Son olarak hdd önceden de dedim fiyatı fazla diye araştırma yap daha uyguna bulabilirsin.Ssd JD güzeldir onu alabilirsin yada Adata alabilrsin hangisi ucuzsa onu al.

Son halini tekrar yaz fiyat kontrolü yapalım.

• Equal- E kullanıcısına yanıt
    1070 li olanı tükenmiş.Bu linkten siteye ulaşıp (https://www.itopya.com/sentry-1600-amd-ryzen-5-1600-msi-gtx1060-gaming-x-6gb-8gb-ddr4-1tb-disk-gaming-bilgisayar/ )
    Alttan 1070ti Seçilebiliyordu.Siteyi takip edersen 3-5 saatte bir gelip tükeniyor ekran kartı.Kasa takıntız yoksa en ucuz kasayı alınca 300 TL düşüyor toplam tutar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamilhan10 -- 25 Kasım 2018; 20:37:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    anakartlar arasındaki farkı anlamadım, benim listemdeki 3466 mhz ve 492,20 tl sizin söylediğiniz 3200 mhz 561,75 tl, benimki daha karlı değil mi ? hiç anlamıyorum ki
    ramı dediğiniz gibi değiştireceğim
    işlemcimin nesli nedir bilmiyorum şu anki uygun mu?
    hdd için ve diğerleri için de yarın yeninden sitelere bakacağım
  • Kamilhan10 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • Kamilhan10 kullanıcısına yanıt
    Fark ettiysen işlemci r5 1500x olan sistem :) bunu 2600 olanı ankart b450 çevirmek ramide 3000 mhz çevirmek gerek o haliyle ne kadar yapıyor ona göre değerlendirmeli fiyatını.
    6.764 tl yapıyor, bahsettiğiniz daha ucuza gelen james donkey ssd ve diğer ramı koyarsam bi 300 lira daha inecek, şu an nasıl ?

Samsung 860 Evo 250GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD (MZ-76E250BW) 319,08 TL
    www.hepsiburada.com
    Samsung 860 Evo 250GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/samsung-860-evo-250gb-560mb-520mb-s-sata3-2-5-ssd-mz-76e250bw-p-HBV00000A5BL9

AMD Ryzen 5 2600 Socket AM4 3.9GHz 19MB Önbellek 65W İşlemci 1.078,44 tl
    https://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-5-2600-socket-am4-3-9ghz-19mb-onbellek-65w-islemci.html

MSI B450M GAMING PLUS AM4 AMD Ryzen DDR4 3466+MHz(O.C.) USB3.1 Anakart 492,20
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-b450m-gaming-plus-am4-amd-ryzen-ddr4-3466-mhz-o-c-usb3-1-anakart.html

High Power 750W Element Serisi 80+ Bronz Yarı Modüler Güç Kaynağı 361 tl

Sapphire RX 580 Nitro+ OC 8GB GDDR5 256Bit DX12 Amd Radeon Ekran Kartı 11265-01-20G 1649 tl

WD WD10EZEX WD,WD Blue,WD10EZRX,PC Harddisk,HDD, 1 TB 1 TB 247,90 TL

Sharkoon TG5 USB 3.0 4xLed Fanlı Pencereli Yeşil ATX Kasa TG5-GRE 386,47 TL

James Donkey JD25GM144 24.5'' 1ms 144Hz Full HD Gaming Monitör (FreeSync,Frameless, HDMI 2.0) 1.149 tl

Corsair 16GB(2x8) Vengeance Rgb Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram (CMR16GX4M2C3200C16) 1.083,51 TL

Samsung evo ile JD okuma yazma aynı yani ne kadar büyük bir fark olabilir ki ? Ben olsam daha uygun olanı alıp geçerdim.

Anakart için ram slotu 4 adet senin koyduğun M olan model telefonun 32 gb depolama alanı var sen 16 gb kullanıyorsun bu türlü 16 gb alanı var tamamını kullanıyorsun , 2-3 sene sonra 1 tane daha ram takmak istersen yerde olacak , büyük bir kasa tercih etmişsiniz ondan dolayı M yerine normalini tercih ederseniz daha iyi olur.Buna siz karar verin olmazsa arada çok fark yok görünüyor.

144 hz monitör mü istiyorsunuz ? Görsel olarak güzel bir monitör seçmişsiniz ölü pixel garantisi veriyor bence çok önemli hakkaten birde daha uygun bir model var itopyada bide buna bakın hb da friday indiriminde 1.200 bandında satmışlardı.

https://www.itopya.com/aoc-24-g2460fq-hdmi-dp-dvi-1ms-144hz-led-gaming-monitor/

senin monitöre göre 191-TL daha uygun friday günü alabilseydin SSD'de biraz uygundu senin JD monitörde 999-TL satılmıştı.
    sorma yaw hiç bahsetme, bende şu an para yok yarın döviz bozdurcam ya da kredi kartı limitimi artıracağım o yüzden alamadım o gün
    SSD 240 olacaksa şuda indirimde JD ile arasında 10-TL fark var gerçi itopyada 13-TL kargo ücreti çıkarıyor aynı fiyata geliyor :)

https://www.itopya.com/toshiba-tr200-240gb-sata3-2-5-ssd-read555-mbs-write540-mbs/
    bunu da alternatif listeme ekledim teşekkürler, toshiba daha bilindik bi marka belki bunu alırım
    Döviz bozma olayı zorunlu değilse ertelemelisin malüm önümüzde seçim vs var :) bir anda çıkar orda bozarsın yüzün güler.

Sistemi ne için topluyorsun orta ile üst segment arası bir sisteme cidden ihtiyacın var mı ? Eğer yoksa 579-TL'ye 75 hz Asus 228Q satıldı takip edip itopyadan V 2.5'i 2.500-TL'ye kapatırsan toplamda 3.000-TL'ye halletmiş olursun SSD olayıda sonraya kalır yada 229-TL'ye toshiba ekletirsin sistemi kurulu gönderirler şimdiki topladığın PC'ye göre performans yarı yarıya fark eder ama her oyunuda orta ve düşük kalitede oynatır.Yüksekte birçoğunu stabil oynatır.
    büyük ihtimal kredi kartı limitimi arttırıp taksitle ödeyeceğim, zorda kalırsam bozarım parça parça dövizi

oyun için alıyorum bende zaten monster Abra A7 V5.3 17.3" var ama yeni oyunlarda kasmaya başladı, ufacık ekranda da oynanmıyor oyun falan
    www.monsternotebook.com.tr
    Abra A7 V5.4.5 17.3" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
    https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A7-V5-4-5.html

bundan var bende sizce 3000 e okutabilir miyim bunu letgoda falan, tertemiz bilgisayar, harici klavye ve fare ile kullandım ,klavyesinin jelatinini bile çıkarmadım, üstüne bişey falan dökülmesin alttan hava alsın ve göz hizamda olsun diye altına 5 cm kalınlığında strafor köpük koyarak kullandım

şuaan üretimi kalkmış sanırım altta belirtilen eski fiyat 2016 martta aldım

Bence çok güzel laptop illa taliplisi çıkabilir 3.000-TL zor gibi bi yüzde 10-20 bandı aşağıya gidebilir malüm fiyatlar düştü.Buna 3.000-TL vereceğime 1.500-1600 koyar sıfır alırım diyebilirler.

Ayarları düşürseniz bu laptop 2 sene daha rahat götürür oyunlarda 17.3 az bir ekran değil sonuçta :)
    arkadaş yeni alacağın pc ondan aşırı bi üst model olmayacak bi tane ekran al oyna falan dedi sen ne düşünüyorsun, pc şu an middle earth shadow of war tarzı oyunlarda falan lag yapıyor arada,yani değer mi sence ? 6 bin küsür para vericem yaw , mesela bi witcher3 ü full ayarda oynaytır mı ya da cyberpunk 2077 i falan adam gibi çalıştırır mı iyi ayarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: crowkiller

arkadaş yeni alacağın pc ondan aşırı bi üst model olmayacak bi tane ekran al oyna falan dedi sen ne düşünüyorsun, pc şu an middle earth shadow of war tarzı oyunlarda falan lag yapıyor arada,yani değer mi sence ? 6 bin küsür para vericem yaw , mesela bi witcher3 ü full ayarda oynaytır mı ya da cyberpunk 2077 i falan adam gibi çalıştırır mı iyi ayarda
    Doğru demiş. 6k farka da cidden hiç değmez. Kendini zora sokacaksan hiç bulaşma ama paran varsa masaüstünün zevki daha farklı tabi :D
    Kardeşim 6 bin küsür TL bence Ryzen sisteme çok maalesef bu kadar para veriyorsun ve araştırmalarım sonucunda AMD almaktan vazgeçtim.Tüm siparişlerimi iptal ettim.Benim bileşenler 5.700-TL bandında tuttu ama AMD hiç içime sinmedi.Bu kadar bütçeyle bence intel sistem toplamak en doğrusu indirim var diye çok gaza geliyoruz ama durduk yere niye AMD'lere inidirim yapıyorlar sadece ? İntele neden yapmıyorlar.Sanki yapılan indirimlerle arada dağlar kadar fark oluyorda bizde alalım.Ryzen ve AMD kartlar uygun olması halinde artık alabilirim.Ben bu kadar bütçeye çıktıktan sonra İntel ve Nvidia alma taraftarıyım.1-2 ay daha bütçe yapıp İntel ve Nvidia almaya karar verdim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.