Bundan 1 ay önce bilgisayarımda 4 tane ram slotunun 4 ünde de 1 er gb lik ramlar takılıydı. Pc de oyun oynarken güç kaynağının fanından sıkışma sesi geldi deli gibi bağırıyordu hemen bilgisayarı kapattım fanını temizledim tekrar sabitledim derken bilgisayarı tekrar açmaya kalktığımda anakarttan 3 kere biip sesi geliyor ve bilgisayar açılmıyor. Anakartta bulunan 4 tane slottan herhangi birine 1 tane ram takıp açmaya çalıştığımda sorunsuz açılıyor fakat 2 tane ram takmaya kalktığımda gene aynı 3 ses geliyor. Bunu biraz internette araştırdım 3 tane biip sesi 64 base ram hatası olarak geçiyor. Öneri olarak da ram slotlarının yerlerini değiştirin takın çıkarın falan demişler ama nafile. Bu sorunu başka yaşayıp da çözen oldu mu veya çözümünü bilen varmı ?
Bu konuda yardımcı olabilicek kimse yokmu ? Anakartım İntel Dg33fb
ramleri çıkartıp pin kısımlarını elini vurmadan temiz açılmamış bir bezle temizle ama mhz lerinede dikkat et ramların mhz aynımı bundan dolayıda yapar.4 er tane 1 gb 4 gb mhzleri değişik değişik olduğunda bile bazen calısabiliyor sonradan bu hata oluşuyor
Ram lerin mhz lerinin farkı olduğunu düşünmüyorum çünkü dördüde aynı marka. Bezle temizlemeyi deniyicem fakat benim aklıma takılan güç kaynağı fanı sıkıştıktan sonra kapatıp açtım böyle oldu acaba biryerimi yaktık diye düşünüyorum.
Çok zor değil ramleri sök tek tek üzerine bak mhz aynı ondan ilk öncelikle emin oll olmadı aynı wolt güç power al bir tane belki sorunun çözülür