Şimdi Ara

64 bit 128 bit sorunsalı (740m gpu) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Standart kullanıyoırum bilgisayarım r522 4650 1gb ekran kartı var çatır çatır da Point blank en üst değerlerde oynuyorum banamısın demiyor..İşte bilgisayar 4. yılını dolduracak hdd de sorun çıkmaya başlayabilr.Bad sector den korkuyorum.Kasada sağda solda açılmalar var malum evde 2bucuk yaşında cocuk olunca.
    Ondan dolayı değiştiriyorum.Yoksa p8700 işlemci oc filan yapsan bu i5 lere kafa tutuyor.
    Yani şu bit olayında benim dediğim gibi değilmi?Bu 735 olayından yola çıkarsak 645 ile aynı değerleri vermesi gerekir 740 m 64 bitin..
  • Evet aynen öyle, büyük resme baktığımızda çok büyük bir performans farkı ya da kayıp olur demek hata olur, satın almak üzere olduğun cihazları kıyaslarken ekran kartı dışında diğer baskın özelliklerine göre de alabilirsin çok da şart değil 64bit yerine 128bit tercih etmek bu konuda içiniz rahat olsun. bu arada r522 benim gözümde taş gibi bir makinadır. arkadaşımın r522sini açıp temizledik geçenlerde, 3yıl olmuş hala banamısın dememiş pc, takdir ettim samsungu bu konuda
  • Evet aslında samsungdan memnun kaldığım için tekrar samsung bakayım diyorum da adamlar anasının nikahı para çekiyorlar...Aynı özellikteki lenovoyla arasında 200 tl ye yakın fark var...Aslında ankarada 6 gb ramli 750gb hdd li 7670 ekran kartlı bir samsung var i5 işlemcili 900 e bırakıyor eleman 10 ay garantisi kalmış..Kafama esiyor gidip alıyım diyorum.Ama garanti sorunsalı var işte..Ben aldığım ürünü 2 senede 3 kez göndermezsem garantiye bitarafım şişer.10 ayı kalmış bataryası bitikmiş zaten onun için gidecek alır almaz.
    Bu arada sahibinden de bir ge60 msi var.3210 i5 işlemcili gtx660 ekran kartlı coşkun bir makine.1400 e bırakıyor eleman.....
  • Bahsettiğiniz gtx660 kullanan makina eğer iyi durumdaysa kaçmaz gibi görünüyor, fiyatı iyi belki ikna edip daha da düşürülebilir. gtx serisi hani candır derler ya aynen öyle, çok çok iyi bir kart cihazı kurcalayıp sorunu yoksa almanız hiç de fena olmaz
  • bende cihazı aldıktan sonra fark ettim 64 bit olduğunu nvidiadan soğudum. aynı isimli ekran kartında böle fark olur mu arkadaş? hızlar 20-30 bişey değişir ama bit veya Pipelines hatta ve hatta ram türü bile (en basitinden) değişse bile insan faarklı bi kodlar. ne bilim 64 bite GS 740m desinler. 128 bite GT 740m desinler. bu ne saçmalık.
  • Bu arada ben kulaktan dolma bir bilgi ile şunu soyliyeyim nvidia nin notebook üreticilerine aynı model 700 serisi kartın 64bit ve 128bit versiyonlarinin satis fiyati arasindaki fark 1.00 usd. Komik ama dogru sebebide 7 serisinde islemci saat hizinin 64 bitte 128 e Gore %15 civari daha yüksek olmasiymis.
    Kaynak: yurtdışında nvidia da calisan bir arkadasim.
    Bu mantıkla performans olarak ciddi bir fark olmamakla beraber saat hızı ve veri yolu arasında bir trade off yapıldığı görülüyor. Kısaca ihtiyacına göre seç beğen al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.