Şimdi Ara

64 bit 128 bit sorunsalı (740m gpu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sony fit modelmidir nedir bi laptop beğendim fakat ekran kartı 740 m 2 gb 64 bit...
    Bu ekran kartının testleri var bayada yüksek yerde fakat halen aklım yatmadı..
    Kısacası Nedir bu ekran kartının gerçek performansı??Sakın notebookcheck tekini vermeyin orada 64/128 bit yazıyor yani 128 lik olanı da olabilir oradaki....Anlayan birkaç arkadaş var bu ekran kartına dair yorumda bulunamadılar..Yardım da bulunacak arkadaş varsa çok makbule geçer..
    645 m li lenovo alıcam ama onunda klavye aydınlatması fullhd ekranı filan yok birde utanmadan fiyatı daha pahalı.
    Aklım bu laptopta kaldu
    i5 3337u işlemci 740m ekran kartlı 8gb ramli bir laptopa darboğaz yaparmı?

• ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Bit; bellek veri yoludur. Kısaca; 128bit biraz daha hızlı çalışır. İkisi de hem oyun hem de diğer uygulamalar(video vs.) için yeterli. Ancak oyunlarda 128bit daha yerinde olur. 64 bitte sıkıntı çıkarmaz, gözle görülecek kadar fark anlaşılmaz ama fps açısından ve ileriye dönük olarak 128 bitlik bir kartla daha yüksek performans alırsın . Ek olarak; i5u(ultra düşük voltaj) işlemci, standart i3m (mobil) seviyesindedir. Oyunlarda ve gündelik işlerde mobil işlemcilerle pek performans farkı olmaz, aralarında. Ancak ağır sistem gereksinimi duyan programlarda mobil işlemciler, u işlemcilerden biraz daha yüksek randıman sergiler ve uzun vadede biraz daha iyi iş görür. Son satırdaki soruna da değinecek olursak ; oyunlarda pek sıkıntı yaşamazsın, darboğaz sorunuyla pek karşılaşmazsın yani. Fakat oyun için 128bit-740m vs. daha sağlıklı tercih olacaktır. Fit15 yerine asus k56cb (gt740m-128 bit) serisine bakabilirsin. Bu arada z500 serisinde de birçok farklı donanımda model bulunduğu için fit serisindeki gibi 64 bit kart barındıran versiyonları da mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 18 Ekim 2013; 2:35:41 >

• Cevabın için çok sağol.Bu asustaki model acaba 128 mi?sen öyle diyorsan doğrudur iinşallah.Bu arada asusun işlemcisi linkini verdiğim sony den bi kademe daha altta.Ram 2gb ddüşük.Hdd 250 gb düşük ekran full hd değil klavye aydınlatması yok ve işletim sistemi yok.bunlar baya büyük eksiler değilmi?
    Bende soruyorum sanki kara cahilim..97 de başladı pc maceram pentium 120 mhz lik pc ile..BUgüne kadar harşırneşirim işte.Ama el elden üstündür işte bilgiye saygı duyarım.
    Link vermemişim pardon.
    http://www.mormani.com/sony-vaio-fit-e-svf1521wstb-intel-core-i53337u-8gb-1tb-2gb-155-inc-notebook/p_211920/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfSpirit -- 18 Ekim 2013; 2:54:57 >

• Hocam aynı temalı bir konu bende açacaktım sağolasın çok makbule geçti

3337u konusu ve 128-64 bit konusu vs tarzı şeyler çok kafamı karıştırıyor malesef arkadaş sağolsun 3337u konusunda açıklamasını yapmış ama birkaç sorum daha var bu işlemci video işleme vs değil de acaba autocad solid visual studio tarzı programlarda (malum okul için) sıkıntı yaratır mı acaba?? Bir bilene sormak lazım

Hocam bide verdiğin siteyi ilk defa duydum acaba güvenilir mi?? Bende birkaç site göstereyim

http://www.mysonyshop.com/asp/product/4625/Sony-SVF1521WST-B-VAIO-Notebook-Office-Yazilim-Hediye-?ref=akakce&v=1.98.7# (bende ilk defa duydum ama gerçekten uygun )

http://www.hizlial.com/sony-vaio-svf1521wstb-i5-3337u-18ghz-8gb-1tb-2gb-gt740m-155-windows-8-notebook/30.001.4140.0418 (sıkıntı şu üstte hd altta full hd panel dio )

Hocam son olarak 64 bit 128 bit olayını nasıl öğreneceğiz acaba?? Malum belirtmemişler

• ardarda45 A kullanıcısına yanıt
    Hocam ne uygunu o bilgisayar teknosada 1555 tl
    O siteyi örnek olsun diye gösterdim.
    Sen bide şu pc ye bak.
    http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-v580c-59392191-notebook-urun10842.html
    K56 daki gt740m, 128 bit olan versiyonu. Cihazın incelemesi de mevcut, dizüstü bölümünde. Ayrıca işlemci numarası düşük ama gözle görülür bir performans farkı olmaz, hatta hemen hemen aynı sayılırlar. Bellek, hdd vs. gibi donanımların düşük olması da o kadar önemli değil, ilerde yükseltilebilir. Tabii çözünürlük seçeneği sana kalmış. Bir de fit15 deki her modelde 64bit-740m kullanılmamış herhalde. 128bit olan modelleri de var deniliyor, ancak hangi serisidir, bilmiyorum. Linkteki cihaz hoşunuza gittiyse alabilirsiniz, öneririm. Vatan vs. gibi mağazalardan da 1700-800 tl civarında alınabilir, indirimlerle.
    Hocam benim koyduğum modellerin panel full hd full hd yi öncelik olarak koyuyorum o da 200 lira vs atıyor malesef diğer türlü teknosa ve yolladığın z500 on numara f/p olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işte bu sony full hd..Zaten sony nin panellerine kimse laf edemez
  • Lenovo z500'de utanmadan klavye aydınlatması ve full hd yok demişsiniz de verdiğiniz notebook'un fiyatıyla z500'ün fiyatı arasında da 300 liralık uçurum var yani. Hani arada 50-100 lira olsa tamam haklısınız dicem de 300 lira da büyük bir fark bu sınıf notebooklar arasında.

Onun dışında ben de katılıyorum, full hd'ye bir şey diyemem ama en azından klavye aydınlatması(backlit) mutlaka olmalıydı z500'de. Adamlar ne alakaysa z500'ün sadece i7'li modellerine backlit koymuşlar.

@ShadowOfSpirit
  • jovanovic kullanıcısına yanıt
    1255 tl ye nerede z500 satılıyor gösterir misiniz ? 1555 tl ye bu sony teknosadaydı.DI diyorum çünkü geçti.yarın 1700 tl civarı kampanyasız satılacakmış.250 tl civarı bir farka işlemciniz Ulv oluyor fakat artı olarak sony fullhd panel aydınlatmalı klavye hdd de 1 tb ram 8gb oluyor..En ucuz z500 de hdd 1tb değil Ram de 8gb değil.
  • Arkadaşım verdiğiniz linklerde nerde 1.555 liraya bu notebook ? Ben hepsine tıkladım alayı 1.800 lira civarında etikete sahip. Buyur alttaki lenovo 1tb hdd ve 8gb ram'e sahip. Fiyatı da 1.500 lira.

Sony 1.555 liraysa ve gt645m ekran kartı varsa uygun bence backlit, full hd olayı varsa.

http://www.hizlial.com/lenovo-ideapad-z500-59-377498-i5-3230m-26ghz-8gb-1tb-2gb-gt740m-156-windows-8-notebook/30.001.1350.0372
    Dün akşam teknosadaydı bu fiyat tüm teknosalarda bu indirime girmiş o linki ürüne bakın diye verdim alet o.Fiyat dediğim fiyattı hatta 1545 miş bugün aradım.
  • Yalnız o sony'nin gt740'ı 64bit mi 128bit mi ona bakmak lazım bence.
    64 bit..
    64 bit olmasına yapamdım bu smileyi.Önemli olmadığından yaptım....Bkz
    http://www.notebookcheck-tr.com/Mobil-Grafik-Kartlari-Benchmark-Listesi.10102.0.html

112. sıra...Bir alt kademesi 735m ve 64 BİT.
  • Yanıltmayayım, ben yaptığım araştırmalarda 128bit 2gb gt645m, 64bit 2gb 740m'den bir nebze daha iyi performans verir diye anlamıştım. Bu listede farklı farklı yorumlar çıkabilir ortaya. Ama öyle ya da böyle arada uçurum olmayacağı kesin gibi duruyor.
  • Bit olayında ekran kartı kapasiteleri arttıkça fark ortaya çıkıyor, mesela 1gblık bir kartta 64bit 128bit çok fark yaratmazken 2gb için yaratabiliyor bu sadece bir örnek. Bit olayını merak edenler için şöyle bir varsayım/ örnek verilebilir, yıllar önce yazmıştım yine bu örneği biryerlere; Şimdi sizin bir ekmek fırınınız var ve yaptığınız ekmekleri kasabalara taşıyorsunuz. X kasabasının ekmek ihtiyacı 300 adet. Günlük üretiminiz 1000 ekmek. Taşıma yaptığınız aracın kapasitesi de 200. Yani X kasabası değil 300 ekmek sizden 500 ekmek istese bile sizin kapasiteniz 1000 olmasına rağmen ona sadece 200 ekmek götürebiliyorsunuz çünkü aracınız 200den fazla ekmek taşıyamıyor..

Buradaki kamyoneti ekran kartlarındaki bit değeri olarak düşünün. 2gb belleğe sahipsiniz 1000 mhz core hızı 1100 mhz bellek hızınız var ama 64bit veriyolunuz varsa maximum verim alamaz duruma geliyorsunuz çünkü yetmiyor..Belki 740m 'den daha düşük kartlarda fark yaratmayabilir ama bu kapasitede bir ekran kartının 64bit olması biraz sıkıntılı bir durum..

Şimdi Nvidia' dan daha mı iyi biliyorsunuz adamlar 64bit üretmiş demek ki bir bildikleri var diye bir mantık yürütebilirsiniz ama bunun gibi bir sürü enteresan iş yapıyor Nvidia, eski chipsetlerin belleklerini artırıp farklı isimle piyasaya sürüyor, üreticiler için maliyeti düşürmek adına shader, rops gibi değerleri kısıyor vs vs..7-8 farklı tipi olan nvidia mobil kart var, hangisi hangi markada kullanılmış onu bile araştırıp bulamıyorsunuz, tamamen pazarlama stratejisi gibi görünüyor bu durum laptop üreticileri ne istiyorsa o şekilde sürekli olarak yeni chipsetler üretiyorlar performans kaygısı üreticiyi bağlayan bir durum oluyor nvidia bunu önemsemiyor..

Intel ultrabook işlemcilerine gelirsek, aslında bu işlemcileri bilinçli bir şekilde tercih edebilirsiniz, tamamen kullanım tercihlerine bağlı. bu işlemciler arasında hatırı sayılır güçte olanları da var, mesela çekirdek başına 1.6 hıza sahip bir xxxU işlemci yerine 1.9 , 2.0 olan U modelleri tercih edilebilir. Isınma konusunda müthiş başarılı işlemciler, bilgisayar buz gibi takılıyor. diğer mobil işlemcilerle mimarisi aynı olduğu için hız dışında farklı bir eksisi yok. benim asus ultrabook tecrübemde gördüğüm en büyük dezavantaj bu işlemcilerin sürekli maximum boost değerine zorladıkları oldu. yani özellikle oyunlarda 1.6, 1.7 gibi modeller zorlanıyor masaüstü boştayken bile boost yapmak zorunda kaldıkları oluyor. sıradan ev kullanıcısını düşünürsek, internet facebook takılıcam arada bir oyun oynarım diyen biri içinse bunlar biçilmiş kaftan, normal laptoplardan daha uzun pil süreleri var güç tüketimi düşük olduğundan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 19 Ekim 2013; 3:45:20 >

• Hocam şu videoyu bir izleyin isterseniz..
    http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/Ekran-karti-alim-rehberi-Bit-mi-MegaByte-mi-ozel-video.htm
    64 bit demek 64 şeritli yolken 128 bit 128 bit şeritli yol.Fakat 64 şeritli yoldan 220 kmh ile araç geçirip 128 şeritliden 100kmh ile araç geçirirseniz 64 şeritli yol daha çok işlem yapmış olur örneğini veriyor.
  • Buradaki örnek işin tam tersi, yani durumu çürütmek istediğinizde verilebilecek bir örnek. Kıyaslanan kartlar arasında saat hızı, bellek tipi gibi unsurlar farklı olduğunda kartları veriyolu ile kıyaslamak saçma olur ama konuyu açıp ilk soru soran arkadaşın belirttiği gibi gpu, bellek gibi tüm özellikleri aynı kartın veriyolu farklı 2 modelini kıyaslarsak ( 740m) 64bit versiyonunun diğerine oranlar max performans çıkarması mümkün değil. yani yaptığımız iş bir tür kıyaslama aslında..

256bit kartlardan kat kat iyi performans veren 64bit kartlar var, bunlara tonla örnek verebiliriz. değerlendirirken bunun biti düşük alma şeklinde bir yaklaşımda bulunmak yersiz olur ama birbirine eşdeğer kartları farklı bit değerleri var diye kıyaslamak normal bir durum..
  • Peki 735m in performans durumuna ne diyeceksiniz?64 bit olduğu kesin vbe testlerde 645 m den biraz daha aşşağı performans veriyor...Bilmediğimden soruyorum.KIyaslamayı herhangi bir yol bulamayınca bu şekilde yaptım.
  • 735mhttp://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-735M.90246.0.html
    645mhttp://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-645M.81417.0.html

Her iki kartta yeni nesil 28nm mimariyle üretilmiş, hız, shader, bellek hızı gibi değerler birbirine çok yakın. Burada da daha yeni bir kart olan 735m' in 645m' den daha kötü benchmark skoru almasının sebebi veriyolu olabilir mesela. Aslında bit olayının nasıl şartlar altında önemsenmesi gerektiğine dair iyi bir örnek olmuş bu 2 kart. Total olarak değerlendirmek gerekiyor, sadece tek bir değere bakmadan. Birbirine eşdeğer kartlarda veriyolu farkı performans farkını değiştirebiliyor tezini kanıtlamış oluyor bu 2 kart Ha şu var, çok mu farkettiriyor, bence hayır, 2 kart da Kepler mimarisiyle üretilmiş son jenerasyonu temsil eden kartlar ama kıyaslama yapmak isteyen arkadaşlar için hangisi daha iyi diye soracak biri için teknik olarak bu şekilde cevaplayabiliriz. bu verdiğim linklerde sayfanın altında benchmark listeleri var ve her 2 kartta birbirine çok yakın skorlar çıkarmış. Bit farkını daha iyi hissetmek için her iki karta da optimum düzeyde overclock yapılıp tekrar test edilebilir, o.c yapilmis halde 645m performansı bir çıta daha yukarı çıkabilir bit farkından dolayı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 19 Ekim 2013; 16:35:15 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.