Şimdi Ara

64 bit in avantaji nedir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 64bit hem bilgisayarını hızlandırıyor ve hemde oyunlarda görüntü yükünün tümünü ekran kartına değil yarısını cpu'ya aktarıyor..
  • Tabii genel olarak bakıldığında buradaki yorumlarımda teorik düzeyde fikrimi söyledim ancak pratikte bu teorik değerlere ne kadar ulaşılabilir o ayrı bir konu. Örneğin ilk yapılan 64bit oyun testlerinde işletim sistemi olarak Windows XP 64bit ve ergenlik dönemini yaşayan sürücülerle testler yapılıyordu ve performans kazancının yerine kaybıyla karşılaşılıyordu. Vista ile sağlam bir 64bit mimari geldi ancak sürücü sorunları hala devam etmekte. Web'de denk geldiğim güncel testlerden birisinde NVidia 64bitte 32 bite göre 5-6 fps yavaş kalırken Ati kartlar olması gerektiği şekliyle 7-8 fps fazla almıştı. Henüz DirectX 10 kartların tam sürücüsü bile ortalarda dolaşmadığına göre 64bit sürücünün tam sürümünün yakında göründüğünü söylemek de maalesef zor görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

Ben AMD Opteron 165'i 32 ve 64 Bit XP'lerde, ayrıca Intel E6600'ü Windows XP 32 ve 64 Bit ayrıca Windows Vista 32 ve 64 Bit OS'larda test etmiş birisi olarak söylüyorumki: "Grafik performansına hiçbir etkisi şu an yok 64 Bit OS'ların!"

Teşekkürler,

Hicks

Sanırım 32bit oyunlarla 64bit oyunları karıştırıyorsunuz. 32bit oyun 64bit işletim sisteminde daha hızlı çalışmayacaktır hatta performans kaybı bile olasılıktır ancak bu aynı oyunun 64bit sürümünün 64bit işletim sistemi altında 32bit işletim sistemi altında çalışan 32bit sürümüne göre daha performanslı olacağı gerçeğini değiştirmez. Zaten 64bit işletim sistemlerinin grafik performansına durduk yerde etkisi olmaz. İşletim sisteminden ziyade programın (oyunun) kendisi (FarCry 64 bit örneğinde olduğu gibi) performansa etki eder ancak 64bit programın çalışabilmesi için 64bit işletim sistemine ihtiyacı vardır. Kısaca 64bit işletim sistemleri dolaylı olarak daha fazla performans vaadeder ancak bugüne kadar bu performansı kullanan çok fazla 64 bit oyun göremedik.

64 bit OS nin grafik performansına etkisi olmadığı kısmen doğru ancak uygulama 64 uyumlu kodlandığında bir grafik renderlemede cpu kendine düşen işi çok daha verimli yerine getireceğinden toplam oyun performansının artması doğal olacaktır...
    bu arada gpu larımız zaten 256bit olarak çalışıyorlar ve cpulardan çok daha güçlüler..
    mevcut uygulamalar 64 uyumlu kodlandığında yaklaşık yüzde 20-50 arasında performans artışı getirecektir...

ve son olarak 64 bit e geçişi yavaşlatan ve hatta engelleyen intel ve microsoft firmalarını kınıyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.