Arkadaşlar Windows 7 64 bit işletim sistemi kullanıyorum. Bilgisayarım 4gb ramin 3 gb ını kullanılabilir olarak gösteriyordu oysaki 2 hafta öncesine kadar 4gb ın tamamını görüyordu. İnternette tüm forum sitelerine baktım kimi demiş ekran kartın paylaşımlıdır 1 gb ını o kullanıyodur ne alakası var benim ekran kartım ati hd 4650 harici 1gb rami var ama özelliklerine girdiğimde toplam kullanılabilir bellek 2gb ın üzerindeydi ve bilgisayar özelliklerinde 4gb ram yazıyordu ve kullanılabilir 4gb dı!!!
Yani ekran kartıyla alakası yok bu işin neyse çok uzattım çözüme gelelim Başlat -> çalıştır -> msconfig yazıp enter diyoruz ordan önyükleme nin altında gelişmiş seçenekler var oraya girip işlemci sayısı ve ram üst sınırı var iki kutucuğun işaretinide kaldırıp tamam uygula deyip kapatıyoruz sonra bilgisayarı kapatıp açıyoruz ve buuuummm. Kullanılabilir ram miktarı 4gb
güle güle kullanın.
Peki microsoft bunu neden kurum sırasında otomatik yapmıyor. Yani mauel olarak beiz bunu neden seçiyoruz. Makinaya zararlı olabilirmi acaba?
bu ayarları yapsanızda performans aynı olacak piskolojik değişiklikler için uğraşmana değmez?